Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pohjois-Karjalan Prikaatin puolesta.


Vieras

#176

28.11.2011 00:29

Yhteydenpito omaisiin ja ystäviin on helpompaa,jos palveluspaikka on lähellä.
Erityisesti heillä,jotka astuvat palvelukseen perheen
perustamisen jälkeen.

Vieras

#177 Re: Pohjois-Karjalan kehitysnäkymät

28.11.2011 14:41

#176: -

Ihmetellä täytyy tätä Suomen politiikkaa, kaikki ajetaan alas ja varsinkin nyt täällä Itä-Suomessa tuntuu kaatuvan kaikki se vähäkin, mitä tänne on jo saatu. Täällä on pätevää ahkeraa työmiestä ja koulutettua nuorisoa, kaikki mahdollisuudet kehittää yritystoimintaa, markkinoida puhtaita luonnontuotteita, kaunista, raikasta luontoa, hyvin toimiva varuskunta, jossa on hyvät valmiudet omaava ja jämäkkä henkilöstö kouluttamaan uusia varusmiehia itsenäisyytensä raskaasti taistelleelle Suomelle, onko meillä tosiaan varaa höllentää otetta, lakkauttaa varuskuntia, jättää kouluttamatta nuorisoa laadukkaasti niin sotilaallisesti kuin ammatillisesti, menettää työpaikkoja vaikka ne on kannattavia, jossakin tulee raja vastaan. Tämä adressi ja Prikaatin puolesta vetoomus on oikealla asialla, jotakin on tehtävä ja suunta muututtava. Miten paljon säästetään todellisuudessa näillä toimenpiteillä, mitkä ovat tulevaisuuden menetykset. Rahasta tämä  ei ole kiinni. Oman maan asiat on ensin hoidettava kuntoon, miten sinne Eurooppaan riittää rahaa, ja täällä vaan eläkeikää nostetaan ja ihmisiä pompotetaan kovemmin jaksamaan työelämässä, kun taas vastaavasti etelänmailla ei taida kiire kintuissa kellään olla, suomalainen on erittäin hyvä työmies ja eläkkeensä ansainnut pitkä työuran jälkeen, nuoret remmiin ja sitä varten armeija pojille on erittäin hyvä varaslähtö todelliseen työelämäänkin. Aluepolitiikkaa on toteutettava järjestelmällisesti ja juuri näitä Itä- Pohjois-Suomen alueita konkreettisesti kehittäen eikä vain juhlapuheissa, sitä varten meillä on edustajatkin valittu ajamaan asioitamme ja puoliamme pitämään. On aikamoinen nöyryytys taas tänne päin, jos varuskunta, pakolaiskeskus lopetetaan, metsäkeskus jo menetettiin, kysyä sopii MIKSI NÄIN?

 

 

 

 

Brutus

#178 Pohjois-Karjalasta maakunnasta valtion elätti?!

28.11.2011 15:11

Nykyisen hallituksen tavoitteena lienee Pohjois-Karjalan tyhjentäminen poistamalla valtion luontaisesti alueella olevat työpaikat. Tämän seurauksena maakunta tyhjenee työntekijöistä ja jäljelle jäävät vain eläkeläiset. Onko tässä mitään järkeä!!


Vieras

#179

28.11.2011 16:54

Olen Kontiolahtelainen !

Vieras

#180

28.11.2011 21:52

kyllä itä-suomesta löytyy suomen puolustuksen kannalta parhaimmat koulutus maastot ja varusmiehet.

Vieras

#181

29.11.2011 00:19

Pitäisikö jo ruveta miettimään että perustetaan kontiorantaan yksityinen armeija, jos lakkautetaan.
KrhK/KarJP -1967

#182

29.11.2011 19:53

Kaikki varuskuntien kohtalosta päättävät taitavat olla kotoisin jostain länsi- tai keskisuomesta. Helppohan silloin on maan itäosia kurmottaa.

Vieras

#183

29.11.2011 20:36

TIETYSTI
armeijan käynyt

#184 Re Prikaatin puolesta

30.11.2011 14:09

#181: -

Kontiorannassa suoritettu asepalvelus kasvatti ainakin meikäläistä monellakin tavalla, koulutus oli niinkun nyt armeijassa tuleekin olla, tehokasta ja asiallista, hyvät kouluttajat hallitsevat tilanteet ns. hankalien koulutettavienkin kanssa esimerkillisen taidokkaasti. Tähän päästään erinomaisella suomalaisella sotilaskoulutuksella ja omalla asenteella, Kontiorannassa tämä puoli ja lisäksi monet muut seikat ovat täysin kunnossa, ei ole mitään järkeä lopettaa Itä-rajaltamme hyvin toimivaa varuskuntaa, rahaa löytyy ja se tarvitaan Suomen asioiden järkevään hoitoon, emme pysty jokatapauksessa  koko Eurooppaa elättämään, kuka avustaa meitä, maatalous elätti täälläkin Itä-Suomessa ja piti elinvoimaisena  maakunnan, sillä työllä oli suuri merkitys koko alueelle, ja mikä parasta, se oli järkevää työtä sananmukaisesti, miten nyt, kenties nälkä  vielä yllättää, onko omavaraustalous kunnossa, eipä taida olla, ruoan laatu on melko lailla huonontunut, miksi  on saatu kannattamattomaksi  tämäkin puoli Suomessa?. Monet palvelut, esim. posti, lääkäri, kulkuyhteydet, ovat todella huonolla tolalla verrattuna vanhaan hyvään aikaan, jolloin kaikki oli kannattavaa ja rattaat pyöri täysillä. Suomen metsät, arvokasta pääomaa, metästulot ja hyöty on jäätävä Suomeen, täällä on esim. laajat metsäalueet, ne on hyödynnettävä niin, että se vaurastuttaa myös tätä maan kolkkaa, ei tehtaan johtajia. Toivon mukaan löytyy selkärankaa pitää tämänkin alueen puolia, muuten täällä käy köpelösti.

 


Vieras

#185

30.11.2011 18:21

Pohjois-Karjalan prikaati pitää yllä Suomen rauhanaikaisen rajavalvonnan ja Puolustusvoimien kriisajan uskottavuutta.
Kysymys on itäisen Suomen elinkeinokehityksen turvaamisesta, koko maamme ja sen stategisten alueiden asuttuna pitämisestä.
Tulkaa kauempaakin kuulostamaan - kuinka täällä kotiseutulaulukin kantaa vaaroilta vaaroille!

Valkeitten vaarojen kuiskaaja

#186

30.11.2011 18:22

Pohjois-Karjalan prikaati pitää yllä Suomen rauhanaikaisen rajavalvonnan ja Puolustusvoimien kriisajan uskottavuutta.
Kysymys on itäisen Suomen elinkeinokehityksen turvaamisesta, koko maamme ja sen stategisten alueiden asuttuna pitämisestä.
Tulkaa kauempaakin kuulostamaan - kuinka täällä kotiseutulaulukin kantaa vaaroilta vaaroille!

Vieras

#187

30.11.2011 18:26

Pohjois-Karjalan prikaati pitää yllä Suomen rauhanaikaisen rajavalvonnan ja Puolustusvoimien kriisajan uskottavuutta.
Kysymys on itäisen Suomen elinkeinokehityksen turvaamisesta, koko maamme ja sen stategisten alueiden asuttuna pitämisestä.
Tulkaa kauempaakin kuulostamaan - kuinka täällä kotiseutulaulukin kantaa vaaroilta vaaroille!

Vieras

#188 Re:

30.11.2011 18:27


Vieras

#189

01.12.2011 08:47

Haluan ehdottomasti että Pohjois-Karjalan Prikaatia ei lakkauteta.

Vieras

#190 Re: Prikaati säilytettävä

01.12.2011 14:23

#189: -

Voisiko joku noheva ruveta herättelemään ruususen unesta tätä maata pikkuhiljaa, mihin tässä ollaankaan ajautumassa, tällainenkin alue kuin Pohjois-Karjala, täällä on paljon kärkihankkeita ja yrittäjyyttä, metsää, maata asua ja viljellä, matkailuvaltteja, rajakauppa antaa huikeat mahdollisuudet, puhtaat kalavedet, kansainvälisyys näkyy ja kuuluu, huippuosaamista, laatutuotteita lähtee maailmalle, antakaa hyvät päättäjät tälle kaikelle mahdollisuudet ja valmiudet toimia, olette avainasemassa päättämässä kehityksen kulussa, etelään keskittyminen ei tiedä muuta kuin ongelmista toiseen siirtymistä, parempi on ihmisten saada asua ja elää täällä kauniissa Karjalassamme ja voida hyvin kuin pakosta joutua siirtymään kakkiin yhteen pakattuna lähiöihin, pahoinvoiviksi. Tähän kuuluu myös Karjalan Prikaatin säilyttäminen aivan ehdottomasti, se on meille Pohjois-Karjalaisille aivan kunnia-asia. Toivottavasti tässä asiassa osataan laskea nyt oikein, tehokkuusajattelulle täytyy tulla loppu, kun siitä jokatapauksessa kuitenkin tulee loppu, ihmiset eivät kestä tätä enää, työllä ja tuskalla täällä on ahkerasti ja tunnollisesti aina toimittu ja saatu aikaan vaurautta ja elintasoa, tämäkö on kiitos meille kaikesta?

 


Vieras

#191

01.12.2011 18:25

Olen itse sotilaan poika 56 v. Haluan perinteiden jatkuvan täällä Pohjois-Karjassa myös omaa poikaani ajatellen.

Vieras

#192

01.12.2011 18:35

Olisi suoranainen häpeä jo "entistä Pohjois-Karjalan lääniä" ajatellen, missä oli aikoinaan kolme (3) eri varuskuntaa.
Me, jotka elämme nykyisin vapaassa Suomessa, olemme sen velkaa sotiemme veteraaneille ja kaikille niille, jotka ovat antaneet meille mahdollisuuden asua itsenäisessä Suomessa, haluamme myös lastemme suorittavan varusmiespalveluksensa täällä Pohjois-Karjalassa. Ymmärrän, että Suomen valtion täytyy säästää, mutta omasta mielestäni sitä ei pidä tehdä niin, että Suomen puolustuskyvyttömyys heikkenee.
Teille, sinne eduskuntaan: normaali ihmisen aivoista on vain pieni osa käytössä, yrittäkkää te siellä ottaa edes yksi pieni "lisäosa" käyttöön ja luopukaa kaikesta siitä, mitä saatte ilmaiseksi kansanedustajan työssänne. Teillä on myös oikeus suomalaisia kohtaan pienentää palkkaanne, ei tavallisten työntekijöiden, jotka tätä maata pystyssä pitävät ja ovat aina pitäneet. Koska nykyinen hallitus osaa niin erinomaisesti laskea kaikkea sellaista, millä ei oikeastaan ole mitään järkeä, niin yrittäkää edes laskea, kuinka monta miljoonaa jopa miljardia tuo edellä kirjoittamani säästäisi!

Vieras

#193

02.12.2011 09:08

Tiedot Karjalaisesta:
1. Ikäluokat eivät ole pidemmällä aikavälillä merkittävästi laskemassa.
2. Prikaatin vuosibudjetti on 0,75 %:a puolustusbudjetista.
Johtopäätös:
Aluepuolustuksen alasajon jälkeen saadaan aikaan yleisen mielipiteen vastainen liittymispakko NATO:n.
Päästtään sotaosapuoleksi ns. rauhaanpakottamismissioihin ympäri maailmaa ja moraaliseen osavastuuseen siviilien tappamisessa.
Ex YK-rauhanturvaaja

Vieras

#194

02.12.2011 10:43

On käyty joka suvena Pohjois-Karjalassa. Siellä tehdään työtä ja voidaan hyvin. Se on oikea talvi- ja kesävieraitten paratiisi. Aavoja rantoja riittää, koskia ja vaaroja on joka pitäjässä.
Toivoa sopii, että rantaruotsinkielisetkin osaisivat sinne edes kerran ennen kuolemaansa.

Vieras

#195

02.12.2011 15:38

Itse palvelin 2/10 saapumiserässä Kontiorannassa vuoden, ja koulutusmahdollisuudet ja alueet olivat vertaansa vailla! Prikaatissa kouluttajat ovat erittäin asiallisia ja osaavat asiansa. Sain hyvän koulutuksen sota-aikaa varten, ja onneksi itä-suomalaisissa olosuhteissa, kun kerran itä-suomalaisia ollaan! Olen ehdottomasti prikaatin säilyttämisen kannalla.


Vieras

#196

02.12.2011 15:50

Prikaatin Maantieteellinen sijainti todella tärkeä ja säilyttämisen arvoinen.

Vieras

#197 Home pesälle

02.12.2011 16:54

Toivottavasti kotiuttavat sinut itkijän mahdollisen nopeasti niin että pääset hoitamaan sairauksiasi siviiliin ettei siellä muiden tarvitse kuunnella kitinääsi. Olet todennäköisesti nytkin jossakin vapautuksessa valittamassa samaanaikaan kun oikeat korpijääkärit harjoittelevat maastossa. Hae hyvä mies äkkiä johonkin luokkaan jossa voit valittaa ja syyttää armeijaa sairauksista jotka olet alunperin tuonut siviilistä. Ei sota yhtä miestä kaipaa....

Vieras

#198 Läheltä nähneelle ja sairastelevalle

02.12.2011 17:04

Vasta Kontiorannasta kotiutuneena en ymmärrä avatumistasi. Toivottavsti muut siellä " aidan sisällä" katsovat perääsi niin että et enempää nolaa hienoa joukko-osastoa !!!!

Vieras

#199 Re:

03.12.2011 09:02

#1: - eikä vain itärajan vaikka tärkea painoarvo onkin ,myös maantieteelisesti  ja ympärillä olevina harjoitus alueineen Kontioranta on yksi Suomen parhaista varuskunnista vuosina 63-64 palvelleena toivon, että Kontioranta säilyy varusmiespaikkakuntana aina.Suomi tarvitsee kattavan puolustu/varuskunta paikat ja Kontioranta on yksi tärkein.

Olavi Laakkonen


Vieras

#200

03.12.2011 14:10

Itärajan tuntumasta ei kannata lakkauttaa varuskuntia!