Tieyhteys Linnakankaalta Metsokankaalle

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tieyhteys Linnakankaalta Metsokankaalle.

kuntalainen

#26 Re: löytyihän se

10.11.2011 13:24

#25: - löytyihän se

Joku valtuutetuista sentään puolusti tämän tieyhteyden rakentamista jo vuonna 2009.

Juttua enemmän valtuustoaloitteessa:

http://www.tapiojuvani.com/search?updated-min=2009-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2010-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=3

"Myös kaavoitus Linnakankaan pohjoispuolella ja tieyhteyden suunnittelutyöt Ouluntulliin tulisi aloittaa viivytyksettä jotta työt voidaan aloittaa heti, kun alueen louhostoiminta loppuu..."

Asia on kuulemma käsitelty myös muissa valiokunnissa ja kaikki valtuutetut eivät ole resurssivaliokunnan kanssa samaa mieltä siitä, että tien rakentamista tulisi siirtää. Joten vielä on mahdollisuus vaikuttaa päättäjiin.


Vieras

#27 Re: Re: löytyihän se

10.11.2011 13:58

#26: kuntalainen - Re: löytyihän se 

 Nykyinen Destian maa-ainesten ottolupahan loppuu vasta vuoden 2013 lopussa. Eli mielestäni tuonne asti ei kannata venyttää tuota tieyhteyttä koska asukkaiden määrä tulee kasvamaan linnakankaan alueella tuohon mennessä jo melko paljon ainakin kaavoitustahdista ja tonttien myyntitahdista päätellen...


Vieras

#28 Re: Re: Re: löytyihän se

10.11.2011 17:05

#27: - Re: Re: löytyihän se

Kunnan oli tarkoitus ottaa Destian louhoksesta pohjamaat ko. tiehankkeeseen edulliseen hintaan. Joten ne on otettava ennen vuoden 2013 loppua. Paljon tiehanketta ei ole vara siirtää. Silloin myös tien rakentamisen hinta nousee. Tätä ei ilmeisesti ole otettu huomioon.


Anonyymi

#29 Re: Re: Re: Re: löytyihän se

10.11.2011 19:03

#28: - Re: Re: Re: löytyihän se

Monelta suunnalta näytetään jo vihreää valoa, mutta muutama änkyrä on joukossa.Mm. Tahkola ja Kolmonen. Tahkola sanoi minulle: 'jokainen on itse vastuussa itsestään liikenteessä' . Siis oikeestikko 6vee. koululainen on vastuussa kotinsa edessä kulkevasta liikennevirrasta ja miten hän voi ylittää kotikatunsa päivittäin turvallisesti? Tuota Kokkokankaantietähän ei ole alunperin suunniteltu niin isoille liikenne määrille mitä siinä nykyään liikkuu. Ja lisääntyy koko ajan. Suunnitellun Linnakaartotien varrelle ei tule asutusta vaan ne rakentuvat sivuteille.

Mietin ihan samaa että onkohan eläkeikää lähestyvillä päättäjillä oma etu kyseessä terveyskeskus ym. muissa hankkeissa. Mutta se tie on rakennettava koska tontteja myydään ja asukasmäärä lisääntyy jatkuvasti. Ja nämä kaksi hanketta liikkuu ihan eri hintaluokissa : Samieni tietojen mukaan tie 1.5 -2 milj.€ ja tk:n korjaus/ laajennos tms. 20-30 milj€.... Että jos tkn rakentamista jäädään odottamaan niin tuota tietä ei rakenneta koskaan, se kun nielee rahaa kunnan kassasta useampana vuonna.

Hyvä kun alkavat syytkin löytyä venkoilulle tieasiassa

#30 Re: Re: Re: Re: Re: löytyihän se

10.11.2011 20:00

#29: - Re: Re: Re: Re: löytyihän se

Yksi uhka on, että tieyhteys Kaakkuriin lisää integroitumista Oulun suuntaan. Tien toisessa päässä odottaa kuntaliitos suur-Ouluun. TÄMÄ ON TODELLINEN SYY: YHTEISTYÖN PELKO ja SISÄÄNPÄIN KÄPERTYMINEN. Päättäjät vaihtoon ensi tilassa (Ahokas myös vaihtoon)!

Anonym

#31 Re: Re: Re: Re: Re: löytyihän se

11.11.2011 08:51

#29: - Re: Re: Re: Re: löytyihän se 

Resurssivaliokunta on investoinneissa keskeinen valiokunta. He ovat linjanneet että tiehanke siirrettäisiin tuonnemmaksi.

ELI

Hettula Ilpo pj., Kylmäluoma Kimmo vpj., Kananen Jorma, Hynynen Tuula, Kaikkonen Helena, Nuutinen Kyösti ja Tuula Rauma.

 


Vieras

#32 Re: Re: Re: Re: Re: Re: löytyihän se

11.11.2011 09:45

#31: Anonym - Re: Re: Re: Re: Re: löytyihän se

Kävin soittokierroksen läpi minäkin.

Elinvoimavaliokunta on tie- ja kaavahankkeissa keskeinen valiokunta  ja se oli taas edellisessä kokouksessa linjannut, että hanketta ei siirretä alkuperäisestä suunnitelmasta.

ELI

paikalla olivat olleet

Juvani Tapio, Järvenpää Lasse, Martti Kaisto, Koskela Annu, Mellenius Pentti, Similä Kai.

Pena

#33 Re: Zeppelinkö sittenkin...

12.11.2011 01:27

#15: Peeke - Zeppelinkö sittenkin...

Eiköhän ruuhkautuneen risteyksen helpotus palvele myös Kauppakeskusta. Vainoharhaisuus ei kuulu tähän päivään.

Marko Saariaho

#34 Tienvarrenasukkiisukki

12.11.2011 09:41

Tavalla tai toisella Kokkokankaantien liikenne olisi pitänyt saada jo vuosia sitten rauhoittumaan. Mutkainen tie kun tuntuu oikein houkuttelevan rallihullua kansaa painaan kaasua, eikä vähiten raskaanliikenteen 'ammattilaisia'. Esimerkkinä Takasen kuljetuksen ralli-ihmeet! Veljeksille pitäisi tehdä älykkyystesti, sillä ovat varmaan keksineet uuden fysiikan lain, millä meinaavat saada kuorma-autonsa pysähtymään esim. aamuhämärissä mutkaisella tiellä lumipyryssä, kun puolimetrinen alakoululainen lähtee lumihangen takaa ylittään tietä. Päättäjien pitäisi jo vihdoinkin tulla seisoon ja seuraamaan aamuliikennettä yksi päättäjä per katvemutka nyt syyshämärissä. Varsinkin omia lapsia omaavat.

Hidastetöyssyt tien päissä ovat tyhjää paremmat. Töyssyjä tulisi vaan olla tasapuolisesti ajatellen koko tienvarren asukeita, eikä vain Kokkokankaan kohdan ja montun uimapaikan tien ylityksiä. Kyseisissä paikoissa on kaiken lisäksi hyvä näkyvyys molempiin suuntiin verrattuna moneen muuhun paikkaan.

Kokkokankaantietä ei ole tarkoitettu tällaiseen liikenteeseen nyt varsinkaan kun tienvarsiasutus on lisääntynyt. Jokainen tietä ajanut tietää, että noudattamalla 50km nopeusrajoitusta on liikenteen tukkona, kun lippalakkikansalla on niin kova kiire kotiin syömään maitopottuja ja pötköttään sohvalle.

Vertti

#35 Suoran demokratian ja kuntalaisten aliarvioimista.

17.11.2011 22:19

Uskomatonta suoran demokratian ja kuntalaisten aliarvioimista Sikka-Liisa Pinolalta!!!

Suora lainaus Rantalakeus lehdestä: -Asoiden valmistelussa on oltava tietty järjestys. Kovaäänistenkuntalaisten määrä ei saa vaikuttaa. Meidän on tutkittava tässäkin tapauksessa, voidaanko Linnakankaan tonttien myynnillä rahoittaa tien rakentamista, tarvitseeko hankeeseen kuinka paljon lainaa. Sen jälkeen on päätöksen teko mahdollista.

Tuollaisilla kommenteilla luulisi olevan sellainen vaikutus että kunnallispolittinen ura on tulosa määrän päähän.
Mortti

#36 Re: Suoran demokratian ja kuntalaisten aliarvioimista.

19.11.2011 23:06

#35: Vertti - Suoran demokratian ja kuntalaisten aliarvioimista.

Aivan samaa mieltä Vertin kanssa. Olin tuolla valtuuston kokouksessa ja muutamilla valtuutetuilla oli sellainen meininki että kuntalaisille on nyt liikaa kerrottu asioita. Mm. kunnanhallituksen puheenjohtaja syyllistii Nyländenia ja sanoi että hänelle on nyt soiteltu ja laitettu sähköpostia tieasiasta ihan liikaa. Eivät saa rauhassa tehdä päätöksiä... Muistakaapa kun on kunnallisvaalit ensi vuonna. Pinola tuumas että ' ei hekään ole saaneet Vihiluodontielle ja Rajakorpeen mitä on haluttu ( asuu Vihiluodontiellä) ja nyt kun on ' kova äänisiä' kuntalaisia niin heidänkö pitäisi kuunnella päätöksissä heitä. Ihan uskomaton kunnanvaltuutettu! Tämähän kertoo siitä että omia asioitahan siellä halutaan ajaa.


Vieras

#37

21.11.2011 12:28

Kokkokankaantie on hengenvaaralliseksi käynyt viime vuosien aikana.Asun aivan tien varressa. Liikenne on kasvanut nopeasti. Tien ylittäminen postilaatikolleni on tosi vaarallista, kun autoja kulkee kumpaakin suuntaan jonossa, ettei sovi olemaan tienlaidassa, että sais postin otettua. Vielä ei ole mitään sattunut, mutta tehkää pian jotain,ettei ihmishenkiä sen takia menetetä.

Vieras

#38 Muutaman vuoden kempeleläinen ...

22.11.2011 12:15

1) -Mitähän sanoo asetukset moottoritielle pysähtymisestä (pysähtynyt jono ajoradalla oikealle käännyttäessä)? Mikä on tienpitäjien vastuu? Vältin taannoin niukasti pahan peräänajon nopean väistöliikkeen ansiosta. Olis ollut tietenkin oma moka, mutta kuitenkin... 2) -Joku vois laskea paljonko on tullut kansantaloudellista tappiota kierrettäessä lähes 20 vuoden ajan (Ouluntullin liittymän ikä) päivittäin Ouluun Zeppeliinin liittymän kautta. Arvaan, että tuo tie olisi maksettu näillä tuhlatuilla rahoilla muutamaan kertaan. Suorin tie on Kokkokankaantien kautta, mutta harva viitsii ajaa sieltä, koska se on hidas ja vaarallinen. Yhteyspätkä Metsokankaalle olisi iso ja odotettu juttu sitä tarvitseville, ei kunnalle rakentaa.
Muutaman vuoden kauemmin Oulun seudulla

#39 Re: Muutaman vuoden kempeleläinen ...

02.12.2011 11:13

#38: - Muutaman vuoden kempeleläinen ... 

Ps. Ouluntullista ei ole ollut yhteyttä kun vasta parisen vuotta mihinkään muualle kuin moottorikelkkareitille :-)


Vieras

#40

02.01.2012 10:39

Yritin epäselvästi ilmaista, että olemassa olevaa Ouluntullin kallista "turhaa" liittymää olisi pyritty hyödyntämään näinä vuosina tekemällä tieyhteys Kokkokankaalle. Kohdat 1 ja 2 "käsittelevät" samaa asiaa eli Zeppelinin liittymän ruuhkia.
Are

#41

27.10.2012 22:27

Äläkää höpöttäkö tyhyjää.