Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara

Vesistöjen puolesta - Stop Talvivaara / Tiedotteet / Kansalaisaloite kaivoslain korjaamiseksi - loppu talvivaaroille / Kommentit


Vieras

#1

22.01.2019 17:43

Kaivoslaissa on todella korjattavaa, varsinkin vahinkojen vastuun kohdalla. Mutta miten luulette kunnanisien innostuvan, kun lakiin kirjataan verotus? Rahankiilti silmissä he alkavat miettiä; "meille kaivos, meille kaivos...." ja jos ei ole pakkomerkitä verorahoja ympäristötuhojen korjaamiseen, niin miten käy? Toinen lakia kaipaava asia on yksilöiden/maanomistajien oikeudet vaikuttaa lähialueen kaivosten perustamiseen ja varmuuteen saada korvaukset haitoista.
Marjokaisa Piironen

#2

22.01.2019 19:28

Korjaisitko tämän tiedotteen lukuisat kirjoitusvirheet! Ennen sitä en halua tätä jakaa. Kaivolaki on eri juttu kuin kaivoslaki.

Ympäristön tuskanparku

#3 Re: Entä oikeus omaan elinkeinoon

23.01.2019 09:52

#1: -  

Talvivaaran epäonnistuminen on aiheuttanut jo esim. kalastuselinkeinolle niin suuria vaikeuksia, että kalastajat joutuvat lopettamaan elinkeinon harjoittamisen. Suomessa on kampanjoitu monen kalliin projektin avulla lähiruuasta ja myös kotimaisen kalan syöntiä pitäisi lisätä. Talvivaara tuhoaa nuo kaikki mahdollisuudet ja lisäksi on huoltovarmuus siten heikentymässä. Millä oikeudella kansainvälinen yhtiö sai tuhota  suomalaisten pienyrittäjien elinkeinon ja vieläpä me suomalaliset maksamme tuhojen korjauksia veroilla, näin selittyy mm. työttömyyspv-rahaleikkurit ja yhä pahenevat vanhusten ja vammaisten hoidon laiminlyönnit kun verovaroja haaskataan rikollisen toiminnan aiheuttamien vahinkojen korjaamiseen tai lieventämiseeen,  täydellistä korjaustahan ei enää ole mahdollista tehdä.


Vieras

#4

24.06.2019 18:31

Hei, miten pääsi käymään niin, et Talvivaarasta alettiin louhia uraania kaikessa hiljaisuudessa? Äsken Ylen A-studiossa esitelmöitiin Suomen akkukaivoshankkeista. Ainakin osassa vesistöt ovat vaarassa... t: Sari Sudensalmi Lappeenranta

Vieras

#5

21.05.2021 01:52

On surullista, jos käy niin, että rekisteröityjen yhdistysten aktiivisuus Oikeuden tuottamisen asiassa johtaa Eduskunnan, hallituksen, ja presidentin vähätoimisuuteen Oikeuden tuottamisen asiassa. Juha Korkee, ajattelija, Hyvinkää.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…