Tutkintapyyntö Kilpailuvirastolle SKL ry:n toiminnasta

kummajainen

#1 En aivan ymmärrä

26.11.2011 20:16

Myönnän että en lukenut koko tekstiä, vaan hajanaisia pätkiä, mutta kokonaisuutena en ymmärrä mikä vika siinä on että kennelliitto asettaa ne rajat ja tekee päätökset suomen koiraharrastuksessa? Olkaamme tyytyväisiä että edes joku, ja että tämä joku osaa asiansa. Kaikessa on aina parantamisen varaa, eli kukaan ei ole täydellinen.
No justiinsa

#2 Re: En aivan ymmärrä

26.11.2011 20:22

#1: kummajainen - En aivan ymmärrä

Mitä jos lukisit ensin sen koko tekstin ja kysyisit sitten jos vielä jää kysyttävää.


Vieras

#3 Re: En aivan ymmärrä

26.11.2011 20:25

#1: kummajainen - En aivan ymmärrä

Itselläni ainakin ei koiraihmisenä kalskahti heti korvaan tuo että 8 miljoonaa YHDISTYS tekee voittoa!!!


Vieras

#4 jep

26.11.2011 20:29

käsittääksni yhdistys ei edes Saa tuottaa voittoa tuollaisa määriä,ja joitain kennelliiton päätöksiä olen kyllä todellakin ihmetellyt.Kovin omavaltaisilta ja perustettomilta tuntuvat.
hau

#5 Re: Re: En aivan ymmärrä

26.11.2011 20:30

#3: - Re: En aivan ymmärrä

löytyykö jostain lähde, josta voi tuon 8 milj. euron vuosittaisen voiton tarkistaa?

vastarannan kiiski

#6 Tämähän oli lauantai-illan huumoripläjäys!

26.11.2011 20:41

Minäpä luin koko tekstin, ja ihmetyttää taas motiivit tämänkin addressin takana. Mitä hyötyä siitä olisi, jos olisi useampi järjestö? Kun ei FCI käsittääkseni hyväksy kuitenkaan kuin yhden järjestön per valtio jäsenekseen - saapihan sitä toki perustaa kansallisen yhdistyksen joka pitää koirarekisteriä, mut silloin ei tietystikään pääse FCI:n alaisiin näyttelyihin ja kokeisiin, nyyh. Enkä mä näe myöskään mitään pahaa säännöissä ja säädöksissä, mitä siitä nyt tulisi, että kaikki saisi tehdä miten lystää? Veikkaan, että kärsijöiksi joutuisivat sekä koirat että niiden ostajat/omistajat, jotta koirien kasvattajat saisivat toteuttaa "luovuuttaan" ja toimia vapaasti kuin Villissä Lännessä konsanaan - pennuttaa sairaita koiria, teettää omalla uroksella sen sata200 pentua, sijoittaa narttupentu neljästä pentueesta ym. älytöntä. Kyllä eläviä olentoja koskevia asioita täytyy säädellä, sillä aina on niitä mätämunia jotka menevät siitä, mistä aita on matalin ja jotka eivät pelaa rehellisesti. Minusta on positiivista, että Kennelliitto ajaa nykyään terveempien koirien asiaa, eikä tapetilla koirien jalostuksessa ole pelkästään koiranäyttelymenestys. Eri rotuja koskevat jalostusrajoitukset määrää muuten rotujärjestöt, jotka PEVISA:n suunnittelevat ja sitä Kennelliitolle ehdottavat. Joten jos siitä on purnaamista, niin kannattaa varmaan suunnata vastarinta alemmalle tasolle kuin kattojärjestöön. Myöskään kurinpitolautakunnan päätöksiä ja langettamia sanktioita en pidä liian ankarina, pikemminkin päinvastoin. Melko vähällä pääsee isoistakin möhläyksistä, ja noita rekisteröinti- yms. kieltoja on kuitenkin älyttömän helppoa kiertää jonkun toisen nimissä... Eikä noita kasvattajasitoumuksen ehtoja ole kohtuuttoman vaikeaa noudattaa, jos vain haluaa niihin sitoutua oikeasti. Siitä olen kyllä samaa mieltä, että näyttelymaksut ovat nousseet aivan liian korkeiksi, mutta toisaalta näkyypä noissa silti riittävän näytteilleasettajia kasvavin määrin, joten kai se on vain meiltä köyhiltä pois...
Juristi

#7 Noloa

26.11.2011 20:47

Ihan nolottaa addressin kirjoittajan/ien puolesta. Addressi on täynnä asiavirheitä ja olisi kyllä kannattanut luetuttaa juristilla. Vääriä viittauksia, virheellistä faktaa, vanhentuneita säädöksiä,.. Tuo toimii pikemminkin tarkoitustaan vastaan.
vik

#8

26.11.2011 20:48

En minä oikein ymmärrä, miksi ei saa olla vaikeaa kasvattaa koiria elannokseen. Heikosti kannattavaa on myös muiden eläinten kasvattaminen, kuten ravinnoksi käytettävien eläinten.

kasvattaja ja rotujärjestöaktiivi

#9 Rahanahneutta

26.11.2011 20:54

Haiskahtaa pentutehtailijoiden tuotokselta. Kaikki kritiikin kohteena oleva on sellaista, jolla pyritään joko suojelemaan koirien terveyttä tai pennunostajia huijaukselta. Ja aika suuri osa noista Kennelliiton synneiksi laitetuista asioista on itse asiassa rotujärjestöjen päätösvallan piirissä - Kennelliiton valtuusto (jossa kasvattajillakin on edustus) vain siunaa rotujärjestöjen päätökset. Tuossa adressissa on niin paljon asiavirheitä ettei oikein edes tiedä mistä aloittaa...
nyrkkisankari

#10 Pelisäännöt ne on kasvatuksessakin

26.11.2011 21:02

Futiksessa on pelisäännöt kuten muissakin lajeissa eikä lajiliittojen oikeutta säädellä lajin sääntöjä kai voi katsoa rikkovan lakia. Nyrkkeilyssä saa lyödä ilman pelkoa pahoinpitelysyytteestä, niin kauan kuin toimii sääntöjen mukaan. En ymmärrä, miksei Kennelliitto muka voisi säännellä oman yhdistyksen piiriin kuuluvaa toimintaa. Ei kenenkään ole pakko kuulua Kennelliittoon. Jos ei tykkää meiningistä, niin kasvattaa niitä pentuja sitten muissa ympyröissä. Kyllä se niin vaan menee että kun kuuluu seuraan niin pelaa seuran sääntöjen mukaan. Idiotismia sanon minä.
nelijalkaisen taluttaja

#11

26.11.2011 21:04

Ja nyt Kennelliitto erottaa kaikki liittoon kuuluvat adressin allekirjoittaneet?
Laatukasvattaja

#12 Tyhmät

26.11.2011 21:05

Täällä ei kiroittajat näytä tajuuvan että ostajissa paljon huijareita jotka ei maksa priimapennuista ja itkee kun hännässä mutka tai jotain. SKL vaikeuttaa pennunmyyntiä ihan kiusallaan kun eivät tajua mistään mitään.
Yhdistyslaki

#14 Kasvatus on vapaata Suomessa

26.11.2011 21:12

Suomessa kuka vaan saa kasvattaa koiria, ellei eläinsuojelulainsäädäntö käy esteeksi.
korjaaja

#15 Re: Re: Re: Re: En aivan ymmärrä

26.11.2011 21:12

#13: jasen - Re: Re: Re: En aivan ymmärrä

Tuossa tiedotteessa on kyllä viimeisellä rivillä liikevaihto - ei voitto. Ja koskee lisäksi koko konsernia eli siinä on mukana ainakin ShowLink, Koiramme, Koirauutiset ja mahdolliset muut yhtiöt joista en ole tietoinen.

huoh

#16 faktoja juupa

26.11.2011 21:13

Paljon asiavirheitä tosiaan vaikka omalla tavallaan olenkin samaa mieltä, että Kennelliiton eri säännöillä ja määräyksillä on hankaloitettu kasvattamista ja ulkomaisten koirien käyttöä. Mutta on hyvä olla jokin elin valvomassa, liian paljon näkee sitä pentutehtailua ja koiranostajien selkeää huiputtamista myös, paljon on ihmisiä, jotka ovat muka kasvattajia mutta ajattelevat vain rahaa...
Yllä olevaan... Jos tarkoitit tätä lausetta " Koko konsernin liikevaihto on noin 10 miljoonaa euroa. " niin oikeasti, onko käsitteet hukassa. Tuossa puhutaan KONSERNISTA... ei pelkästä Suomen Kennelliitosta.... Otettaisiinko ensin selvää asioista ja käsitteistä ennen kuin huudellaan, jooko ?
lol

#17 käsitteet hukassa

26.11.2011 21:15

Liikevaihto on sitten pikkusen eri asia kuin voitto. :D
adressifriikki

#18 paljon julkisuutta kaihtavia

26.11.2011 21:16

Näyttää olevan poikkeuksellisen paljon allekirjoittajia, jotka eivät halua henkilöllisyytensä paljastuvan. Yleensä joko kertoo adressin kyseenalaisista motiiveista tai sitten liikkeellä on paljon valeallekirjoittajia.

Vieras

#19 Re: paljon julkisuutta kaihtavia

26.11.2011 21:19

#18: adressifriikki - paljon julkisuutta kaihtavia

 

Tai stten SKL:n ylivalta - erottamiset, sanktiot ym....Hyvä kun uskalletaan olla valtaapitävien kanssa erimieltä. Se on demokratiaa!

kodinkonekauppias

#20 kirjallinen sopimus

26.11.2011 21:19

Mikä ihmeen tarve adressin tekijöillä on haluta suullisia sopimuksia? Johan sen nyt maalaisjärkikin sanoo, että kirjallinen sopimus on paljon turvallisempi sekä ostajan että myyjän kannalta. Epäilisin kyllä pentukauppiaan jauhojen puhtausastetta, jos ei haluaisi tehdä kirjallista sopimusta. Minusta Kennelliitto on kyllä ihan oikeassa vaatiessaan kirjallisten sopimusten käyttöä. Näinhän se pelaa muillakin järjestäytyneillä kauppiasaloilla.
Toinen Laatukasvattaja

#21 Re: Tyhmät

26.11.2011 21:21

#12: Laatukasvattaja - Tyhmät

Laatukasvattajalta kysyisin, että ketäs ne tyhmät Kennelliitossa päätöksiä tekee (ei koiraihmisiä laisinkaan?) ja kuka ne tyhmät sinne on demokraattisesti valinnut?

ihmettelevä

#22

26.11.2011 21:25

Tunnustetaan ettei SKL ole kaikissa asioissa toiminut ihan asiallisesti ja toiminnassa on parantamisen varaa. Mutta eivät kaikki kurinpitolautakunnan päätökset ole tehty aiheetta. Onhan siellä ollut esillä tämä valelääkäri westieidensä kanssa, oman rodun piirissä rekisteröintikielto tuli puutteellisesta koiranpidosta johon ei oltu tehty parannuksia huomautuksista ja kotikäynneistä huolimatta. Eli ei tässäkään asiassa kaikki ole aivan mustavalkoista. Onko kukaan ajatellut kolikon kääntöpuolta, miten tämä adressi saattaa vaikuttaa negatiivisesti rakkaaseen harrastukseemme? Harrastushan tämä 99% ihmisistä on. Kuinka moni adressin allekirjoittanut on ollut tai osallistuu valtuustoseminaariin? Mielestäni on hassua lähteä adressilla liikkeelle jos ei aikaisemmin ole omalta osaltaan yrittänyt vaikuttaa asioihin.
S=S

#23 Huom! oma mielipiteeni asiasta

26.11.2011 21:25

Aika pitkää tekstiä kyllä ja tavallaa oon samaa mieltä adressin tehneen kanssa et kennelliitto on ehkä hiukan hankaloittanu koiran kasvattamista tietyillä roduilla ja ovathan noi rek.hinnat nousseet jälleen. Kuitenkin 8 milj. voittoo, mist se niiku löyty? Onko semmoi kohta jossa se oikeasti mainittas? Tuossa linkis (luin sen uteliaisuudesta) mainittiin konserni ja sen liikevaihto 10 miljoonaa. Minusta konserni on paljo muutaki ku pelkkä kennelliitto, et siihe kuulus vähä muutaki, mut en osaa antaa esimerkkiä, koska en sillee ole asiasta perillä. Olen vasta aloitteleva kasvattaja, joten en uskalla ottaa kantaa puolesta enkä vastaan. Tottaha se on et joillaki koiril teetetää mahd. se 100 200 pentua. On ollut koiria joiden yhteispentu määrä on ylittäny yli 300 silloi 80-90 lukujen tienoilla, sen ajan parhaisiin uroksii tämä kuului. Silloin ei tainnut olla mitää rajoitteita? En tiedä, mut kuitenkin, osittain Kennelliitto ei varmaankaa halua pentutehtailijoita enempää maahamme (jos niitä jossai päin suomee on) ja se haluaa vaa varmistaa et terveet ja jalostukseen sopivat yksilöt ns lisääntyisivät. Tietty, ehkä kennelliitto vois joissain asioissa toimintaansa parantaa sitä en kiellä. Kattoo ny ajaako tää adressi omaa etuaan vai tapahtuuko tässä päin vastoin, kuten joku kommaaja aikaisemmin sanoi...
Komps

#24 Re: paljon julkisuutta kaihtavia

26.11.2011 21:26

#18: adressifriikki - paljon julkisuutta kaihtavia

Samaa ajattelin :) Ihan oikein ja kohtuullista olisi reilusti omalla nimellään julkisesti allekirjoittaa. Näin tulevat pennunostajatkin voivat tutkailla kasvattajan mielipiteitä/moraalia/asennetta...

Roope

#25 Re: Re: paljon julkisuutta kaihtavia

26.11.2011 21:28

#19: - Re: paljon julkisuutta kaihtavia

Kuinkas monelle julkisesti SKL:n kanssa eri mieltä olleelle SKL on antanut sanktioita tai erottanut? Tämähän edellyttäisi ilmiantoa, liiton toimiston aktiivisuutta asiassa, liiton valiokunnan esitystä hallitukselle, hallituksen ilmoitusta kurinpitolautakunnalle ja kurinpitolautakunnan langettavaa päätöstä. Olen noita lautakunnan päätöksiä lueskellut Koiramme-lehdestä 1) niitä ei kovin monta vuosittain ole suhteutettuna kasvattajamääriin ja 2) ei ole tuollaista juttua näkynyt. Tarkoittaisi kyllä aika monen kymmenen ihmisen myötävaikutusta että voitaisiin mielipiteidensä perusteella erottaa :-D  Mutta totta - demokratian nimissä saa esittää tarinoita, joissa faktat k...e ja jopa hölmöjäkin mielipiteitä.