EI JOUKKOLIIKENNEKATUA VALLILANLAAKSOON! KAMPPAILU JATKUU!

Kerberos

#26 Re: NIMBY

18.12.2011 19:12

#20: rikas vihreä - NIMBY 

 Oletko persu vai onko muuten vaan lääkitys pielessä?

Really really badman

#27 Näin entisenä valkkalaisena ja nykyisenä Kallion kundina totean, että...

18.12.2011 19:26


... parasta Stadissa on vihreys ja tila. Itse asun Linjojen alueella, en kaihda ns. urbaanisuutta joskin tämän sanan käyttö Stadin yhteydessä on kovin kornia.

Mielestäni Stadin erottaa muista vaikkapa nyt eurooppalaisista pääkaupungeista on sen vihreys. Se, että muutaman kilometrin päässä keskustasta voit onkia, käydä lenkillä metsän siimeksessä, käyskennellä luonnonsuojelualueella tai sen kupeella tai käydä uimassa. Ei tällaista rahalla saa. Eivät ihmiset tule Helsinkiin ja Suomeen hakemaan sitä, mitä esimerkiksi Saksa on pullollaan: autoja, moottoriteitä, kiierttä, melua.

Jäljellä olevat keskustaa lähellä olevat hiukankaan laajemmat yhtenäiset viheralueet ovat aarteita, joista täytyy pitää kiinni, etteivät kaupunkisuunnittelijat pääse nakertamaan jostain kulmasta alkua laajemmalle rakentamiselle. Kumpulanlaakso on tärkeä ulkoilu- ja virkistysalue keskellä varsin tiiviisti rakennettua aluetta ja erittäin arvokas mahdollisuus kokea tarpeellista HILJAISUUTTA lähellä omaa elinympäristöään.

Jotenkin tästä paistaa läpi stadilaisen eliitin asuminen Etelä-Helsingissä: ei pilvenpiirtäjiä omille kulmille mutta työläisalueille voi rakentaa kokeeksi mitä vaan tai lisää läpiajoliikennettä. En nimittäin usko, että tuo yhteys nopeuttaa liikennettä vaikkapa yliopistolle vajaata kymmentä minuuttia enempää. Itse alan pitää yliopistoa henkilökohtaisena vihollisenani, jos luonnontieteellisen tiedekunnan liikenteen takia lähin luontokohde raadellaan tai sen raatelu aloitetaan näin. Kukaanhan ei nimittäin usko, että tämä jäisi tähän. Kun on kerran aloitettu liikennöinti puiston läpi niin onhan todella EKOLOGISTA ja JÄRKEVÄÄ laajentaa liikennöintiä ja varmaan energiatehokasta ja näyttää upealta kaupunkisuunnittelijoiden toimistoissa, missä nämä elämästä vieraantuneet marionetit kehittelevät visioitaan, mitä ei ole kyllä tehty selvin päin.

Vallilanlaakso on walkkalaisille, herulilaisille, itäpasilalaisille, kumpulalaisille, toukolalaisille ja miksipä ei kalliolaisille ja käpyläläisillekin rauhallinen keidas, minne ei tarvitse matkata kauemmas. Toki tämä täytyy tuhota mutta tehkäämme ainakin tuhoajien nimet hyvin tunnetuiksi ydinvoiman rakennuttajien tapaan. Kokoomuslaiset ja demarit poliittiseen vastuuseen! Siinä ei nimittäin jonkin demareitten paikallisyhdistyksen taktiset irtiotot paljon paina.
Tämä muistetaan

#28 Re: Näin entisenä valkkalaisena ja nykyisenä Kallion kundina totean, että...

25.12.2011 22:25

#27: Really really badman - Näin entisenä valkkalaisena ja nykyisenä Kallion kundina totean, että...

Juu,samaa mieltä.Nimet julki,ketkä äänestivät tämän härskin puistoalueen tuhoamisen puolesta.

Pienten puolesta!

#29 Eikö meistä löydy enempää voimaa...

26.12.2011 13:56

Eipä noita puistoja paljon ole Vallila-Hermannissa koululaisillekaan tarjolla, ainakin Vallilasta siellä ollaan käyty jo vuosia mm. liikuntatunneilla, päiväkotiretkillä yms. mutta koululaisethan eivät saa ottaa kantaa/päättää.
Turussa kun vastustettiin siltaa joen yli, oli joka päivä lehdessä jokin kirjoitus paikallisessa lehdessä. Ovatko Helsinkiläiset luopuneet toivosta... koneistoko jyrää pienet ihmiset, tai ne isot ihmiset haluavat pienet ihmiset pois kaupungista? Eihän kaupungissa voi puita tai kukkia liikaa olla pienten ihastella. Tai lumikasoja hiihdellä lumitalvena. Aikanaan kun juna kulki laaksossa muutaman kerran päivässä, tärisi välillä koko laaksossa, on se sellainen tuo vanha merenpohjan savipatja.... ei sinne pienillä ole enää asiaa bussien sekaankaan.

Ulla Neuvonen

#30 Julkisen liikenteen käyttäjäksi?

31.12.2011 12:30

Kaksi bussilinjaa siirrettiin toissakesänä kulkemaan Kumpulan kampuksen mäelle. Pietari Kalmin katu ja Väinö Auerin katu lämmitetään, jotta bussit voisivat siellä talvella liikennöidä. Kampuksen parkkipaikat ja kadunvarret ovat päiväsaikaan yhä täpötäynnä yksityisautoja. Siirtyminen julkisen liikenteen käyttäjäksi vaatisi ilmeisesti jotain ihan muuta kuin bussipysäkkin työpaikan nurkalla. Bussikatu laakson halki taas ei auta ainakaan yliopistolaisia, jotka eivät siis halua kävellä mäeltänsä Kustaa Vaasantien pysäkkikeskittymään. Jos tavoitteena on nopea yhteys Pasilaan, ei bussien kiertely kampuksen kapeilla kujilla mitenkään voi asiaa auttaa. Kaikkea ei voi saada, voi olla että valitettavasti kaikki lopulta häviävät tässä arvovaltakysymykseksi kääntyneessä kiistassa.

Vieras

#31

05.01.2012 10:00

Ei tärvellä sitä mikä tekee Helsingistämme ainutlaatuisen ja haluttavan asuinympäristön.
OPP

#32 Palloa takaisin valtuustoon

26.01.2012 12:45

Ely-keskus toteaa oikaisukehotuksessaan että valtuuston tulee jättää asemakaava hyväksymättä - http://omakaupunki.hs.fi/paakaupunkiseutu/uutiset/vallilan_joukkoliikennekatu_ei_istu_yleiskaavaan/
Matti Laitinen
Adressin tekijä

#33

16.02.2012 18:54

TIEDOKSI SAANEENA VIRALLISESTI

Helsingin hallinto-oikeudesta saapui 15.2.2012 postitse lähete (3002/12), jossa ilmoitettiin seuraavaa:

”Hallinto-oikeus antaa Teille tiedoksi Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen maankäyttö- ja rakennuslain 195 §:n 3 momentin perusteella tekemän oikaisukehotuksen Vallilan katu- ym. alueiden asemakaavan hyväksyminen sekä Hermannin ja Vallilan puisto- ym. alueiden, Toukolan puistoalueen sekä Kumpulan puisto- ja katualueiden (Vallilanlaakson joukkoliikennekatu) asemakaavan muuttaminen (nro 11978) (kaupunginvaltuuston päätös 14.12.2011 § 257).
Kunnanvaltuuston tulee tehdä oikaisukehotuksen johdosta kaavaa koskeva päätös 6 kuukauden kuluessa oikaisukehotuksesta tai muutoin kaavan hyväksymispäätös on katsottava rauenneeksi.

Kunnan tulee ilmoittaa päätöksestään hallinto-oikeudelle ja kaikille valituksen tehneille.

Hallintolain 56 §:n 2 momentin ja 68 §:n 1 momentin mukaan on valituskirjelmän ensimmäisen allekirjoittajan Matti Laitisen tämän asiakirjan tiedoksi saatuaan ilmoitettava siitä valituskirjelmän muille allekirjoittaneille.”

Vieras

#34

22.03.2012 03:31

Tajutkaa, että jos teette sen, niin pilaatte vanhan kulttuurimaiseman ja -atmosfäärin - Valgan Kaivarin !!

Vieras

#35

14.04.2012 03:17

Vastusta Vallilan laakson tuhoamista!..kuulin siellä ensimmäistä kertaa satakielen laulavan ja muita 80-luvun muistoja.Säilytä tämä nostalginen paikka kaikkien kokea ja nauttia sen vihreydestä!

Vieras

#36 Re: Re: Olettamuksia

10.06.2012 11:45

#3: - Re:

Ei Viikin kautta Oulunkyläänkään varatulla Joukkoliikennekadulla henkilöautoja näy. Tuollaisilla oletuksillako olet tekemässä valtavaa karhunpalvelusta Kalasataman asukkaille?


Vieras

#37 Re: Mihin unohtui junarata?

10.06.2012 11:46

#4: -

Ilmeisesti sataman lopettamisesta on kulunut liikaa aikaa, kun täällä kerrotaan totena alueen olevan erämaan kaltaine hiljaisuuden tyyssija.


Vieras

#38 Re: Joukkoliikennekatu

10.06.2012 11:48

#9: -

Kyseessä joukkoliikennekatu, joka rakennetaan ettei niitä yksityisautoja tarvittaisi! Harmi jos allekirjoitit tämän yksityisautoilua edistävän adressin.

YIMBY

#39 Re: Re: Joukkoliikennekatu

22.07.2012 11:04

#38: - Re: Joukkoliikennekatu

Myös ratikka on joukkoliikennettä. Yksityisautoilua suositaan, kun annetaan teoreettinen mahdollisuus oikaista "vain busseja varten" tarkoitettua katua pitkin. Myös huolto- ja muunlainen kadun varrelle suunnattu liikenne sallittaisiin ennen pitkään ja joukkoliikenne jäisi kadun sekundääriseksi käyttäjäksi.