VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE.

Talvivaara ,,,Talvivaara ,,,Talvivaara Hei!

#1051 Re: Äänestäkää adressissa ,,Tappavaa uraanivoimaa vastaan

11.01.2012 16:44

#1050: Totuutta ei vopi lahjoa,,,! - Äänestäkää adressissa ,,Tappavaa uraanivoimaa vastaan Elämän sekä kaiken elollisen puolesta,,,
Ihmisiä tappavaa Uraanivoimaa vastaan,,,
Herätys koko Suomen Kansa ,,,!
Nyt ollaan,,, TUHOAMASSA KOKO KAINUU
vain pienen Bisnesjoukon toimesta ,,!
Sekä tuhoamassa Kainuulaisten ;;;---omaisuus sekä koko
Olemassa olon perusteet,,,!
Talvivaarasta,,,on ,,tulossa ,,,Euroopan,,,Suurin ,,,Ympäristö ,,Rikos,,,!
Elämä eikä sen kunnioitus,,,näille bisnes huijareille ei ole minkään ,,,Arvoinen,,,!
Kaikki Suomalaiset,,,meillä on myös ,,,vastuu koko Suomesta ,,,-!
Siksi tule ja ota kantaa,,,Ihmisiä Tappavasta,,,Uraanivoimasta,,,joka tappaa kaiken ,,,Elämän,,,!

 Tuskanhourees, ku Koskela ukkoosen erellä.

Mira

#1053 Re: PITÄKÄÄ LEMMIKEISTÄNNE HUOLTA!!

11.01.2012 18:22

Pitäkää v*ttu lemmikeistänne huolta niin ei joudu nälkästen susien suihin!
Ei kenelläkään ole oikeutta tappaa susia tai ylipäätään muitakaan eläimiä sen takia,
että toiset eivät pidä tarpeeksi hyvää huolta lemmikistään ja päästävät sen susille!

I_D_I_O_O_T_I_T!
TEIDÄN AMPUMISEEN TÄSSÄ PITÄISI METSÄSTYSLUPA HANKKIA!

 


Vieras

#1055

11.01.2012 19:32

Kiitos rohkeasta ulostulosta ja adressin perustamisesta. Tarvitaan kansalaisrohkeutta ja johtajuutta näinä aikoina, kun maalaisuus sen olemassa olo ja perinteet tässä maassa ovat kaupan. Ei näytä olevan tällä maalla enää arvoa pysyvää. "Viherkommunismilla" on uskomaton tuhovoima. Aivan kuin tämä taajamien ulkopuolella asuva ihmisrotumme olisi niin kummallinen että se ja sen elinolosuhteet pitää tuhota-vaikkapa tekemällä petoreservaatteja. Jos ehdokkailta tai edustajilta ei tule kyllä/ei vastausta on kykenemätön päätöksiin tai tietämätön maan asioista. Kuuluu hyssyttelyporukkaan ja maton alle lakaisijoihin. Onnea ja menestystä adressin perustajille.

Vieras

#1056

11.01.2012 20:49

Olette oikealla asialla.Mielestäni susikannan sopiva
taso on se mikä se oli 20 vuotta sitten.Poliittiset
päättäjät tuntuvat olevan kovin hampaattomia ongelman
ratkaisemiseksi.

Lapin metsien mies

#1057 Re: SUSIENSUOJELU EI KESTÄ JÄRKEVÄÄ KRITIIKKIÄ:

11.01.2012 20:59

#1035: NYT RIITTÄÄ - projekti - SUSIENSUOJELU EI KESTÄ JÄRKEVÄÄ KRITIIKKIÄ:

"Miten on mahdollista, että media ei tiedota kansalaisille projektimme kanssa samoilla linjoilla olevien lähes neljänkymmenen kansanedustajan kannanotoista puhumattakaan Presidenttiehdokas Paavo Väyrysen näkemyksestä, jonka mukaan susi ei ole maassamme uhanalainen laji (toisin kuin susiensuojelijat väittävät) vaikka elämme nyt tärkeiden vaalien kynnyksellä?"

Kyllä Lapin Kansa kirjoitti tänään tästä aiheesta, mm. että lähes 20 kansanedustajaa, joiden mielestä Suomen susikantaa ei pidä kasvattaa. Ja jutun yhteydessä oli myös linkki tähän adressiin.

Myöskin Lapin radiossa oli juttua.

Että kyllä täällä Lapissa ainakin on media valvailla, hyvä niin.

Raataja

#1058 Siirtoistutetaan muutama susi nuuksioon..

11.01.2012 21:01

Niin saavat siten sudet käydä espoon taajamissa syömässä city kaneja niitähän on jo liikaa kuulema siellä ja onhan siellä sitte muutakin kuljeskeliaa .
T: susialueella metsästäjä

Vieras

#1059

11.01.2012 21:10

Itselläni ihan riittävästi kokemuksia susista aina 1960-luvulta lähtien. En luota suteen, se on peto. Jokaisen läänin saatava itse päättää kuinka monta sutta alueelleen haluavat. Etelään ilmestyvät sudet ja karhut ovat heti häiriköitä, jotka täytyy tappaa. Myöskään suden sukupuuttoon kuoleminen ei pidä paikkaansa. Venäjän tilanteesta ei puhuta koskaan tiedotusvälineissä.

Vieras

#1060 Re: Äänestäkää adressissa ,,Tappavaa uraanivoimaa vastaan

11.01.2012 22:36

#1050: Totuutta ei vopi lahjoa,,,! - Äänestäkää adressissa ,,Tappavaa uraanivoimaa vastaan

Pysyhän aiheessa. Uraanivoimalamielipiteet eivät kuulu tähän keskusteluun.


Vieras

#1061 Re: Re: PITÄKÄÄ LEMMIKEISTÄNNE HUOLTA!!

11.01.2012 22:41

#1053: Mira - Re: PITÄKÄÄ LEMMIKEISTÄNNE HUOLTA!!

Kommenttisi on asiaton. Sitä paitsi ei se välttämättä auta, vaikka koirista pitäisi kuinka paljon huolta, ne saattavat silti joutua suden suihin. Susien ei pitäisi tulla ihmisten pihoille, eli ehdotatko sitten, että koiria ei pitäisi päästää ollenkaan ulos? "Nälkäiset" sudet sitä paitsi tappavat koiriamme huvikseen; eivät ne niitä välttämättä syö. Metsissä on kyllä yllin kyllin susillekin ruokaa, mutta totta kai ne tulevat helpomman ruoan perässä ihmisten pihoille, niin kuin joku tuolla aikasemmissa kommenteissa sanoikin.

Ilpo

#1062 Re:

11.01.2012 23:00

#1007: - Sinä kun et ymmärrä mittään esim. Suomessa ei ole VALKOHÄNTÄKAURISTA! Muutenkin sanomasi ei ole mistään kotoisin, jos sieltäkään . Häpeä.

 


Vieras

#1063

11.01.2012 23:34

Hieno homma että joku aloitti tämän adressin,rupiaa olemaan noita hukkia niin paljon nurkissa että harvennettava niiden lukumäärää on ja rajusti.Rktl on ihan pihalla susien nykyisestä lukumäärästä näillä saloilla.Tosiasia kuitenkin on että oman koiran turvallisuuden takaamiseksi voi metsästäjä suden ampua jos tilanne on uhkaava,eli kivääri tai pistooli aina mukaan vaikka jänesjahtiin olis menossa niin ei jää hukkakaan kitumaan ja saavat syödä omiaan jos maittaa.
TK

#1064

12.01.2012 01:07

Kyllä tuntuu olevan primitiivinen petoviha syvällä ja voimakasta.

Vieras

#1066 Re:

12.01.2012 01:49

#1065: -

 

Eipäs ne ketut ja koirat aiheuta vaaraa, mikäs siinä jos niitä susiksi luullaan. Sitä paitsi eri alueilla erilaiset kokemukset.


Vieras

#1068

12.01.2012 06:06

Sudet eivät sovi asutusten lähelle !

Vieras

#1069 Sudenkaatolupa Varsinais-Suomeen

12.01.2012 08:20

Nousiaisten, Mynämäen, Pöytyän alueelle myönnettiin eilen yhden suden kaatolupa.Ammuttavan suden tulee käydä pihoilla kyseisellä alueella jotta sitä voitaisiin jahdata, jahdin voi aloittaa ensi lauantaina jäljittämällä sitä pihasutta. Lupa on voimassa kaksi viikkoa.
Minkäs noista pihasusista sitten ampuu kun pihoilla käy susia viiden suden laumoissa,yhden poisto ei muuta asiaa miksikään loput pomppii pihoilla niinkuin ennenkin jos yhden saa laumoista ammuttua niin muut jatkaa terrorisointiaan samalla tavalla. lupa pitäis olla ainakin kestoltaan huomattavasti pidempi jotta laumoja voitaisiin useasti peljätellä oikein kunnolla ja se yksisusi ammuttaisiin sitten vasta pitkän pelottelun jälkeen, näin saataisiin ehkä sudet häipymään sinne korpeen mihin kuuluvatkin

Vieras

#1070 pelottelu ei auta.

12.01.2012 08:44

Ne pihasudet pitäisi kaikki ampua. Seuraavaksi varmaan aletaan suojelemaan rottia ja säädetään niille rauhoitusaika. On tämä nykyaika sairasta aikaa. Piiperöt pois vaikuttamasta, niin kaikki menee hyvin. Sata vuotta ilman susia meni hyvin, kunpa se jakso jatkuisi.

Vieras

#1071

12.01.2012 08:59

Koira kaverien puolesta,ja omistajien suru koskettaa.

Vieras

#1072

12.01.2012 10:02

"1070 - Sata vuotta ilman susia meni hyvin, kunpa se jakso jatkuisi."

Koska Suomessa on sellainen jakso ollut?
Aina täällä on susia ollut, niistä ei vaan ole nostettu samanlaista älämölöötä kun nykyjään.

Vieras

#1073 Re:

12.01.2012 10:17

#1072: -  Koska Suomessa on sellainen jakso ollut?
Aina täällä on susia ollut, niistä ei vaan ole nostettu samanlaista älämölöötä kun nykyjään.

 Aina niitä on muutama Venäjältä tullut onneansa koittamaan huonolla menestyksellä tuona sadan vuoden jaksonkin aikana...Minäkin olin mukana jo silloin kun yksi oli erehtynyt tänne...Vaan takaisin ei päässyt Karjaan sekään.


Vieras

#1074

12.01.2012 10:19

Kyllä ei ole ollut aina susia Suomessa..
Mutta kun tämä rauhotus "vouhotus" alkoi on ongelmaa sen jälkeen riittänytkin.
Pitäisi suden suojelijoitten laittaa maksamaan kaikki suden aiheuttamat vahingot!

Ja tuo on pa ska puhetta,että kaikki jäljet mitä luullaan susiksi on koiran aiheuttamia..
Kiukainen

#1075 Re: Järki käteen!

12.01.2012 10:41

#1064: TK - Kyllä tuntuu olevan primitiivinen petoviha syvällä ja voimakasta.

Petoviha? Viha on voimakas sana ja siitä nyt tuskin läheskään kaikilla on millään muotoa tässä kyse, vaan puhtaasta maalaisjärjestä.

Susi kuuluu kyllä suomen luontoon, sinne metsiin ja korpiin, mutta ei ihmisasutusten välittömään läheisyyteen, ei kotipihoille, ei taajamiin, eikä tallustamaan kylänraitille katulamppujen loisteeseen. Omastakin mielestäni susi on kaunis eläin ja tärkeä osa ekosysteemiä, mutta kun saa alkaa olla valppaana aina lenkillä, pelätä mahdollista kohtaamista ollaan menty petopolitiikassa metsään.

Susi ei ehkä ole tappanut suomessa yli sataan vuoteen ihmistä, mutta valitettavasti nykyisellä mallilla saattaa tuokin tapahtuma olla edessä ennemmin tai myöhemmin, toivottavasti ei koskaan. Susi aikanaan metsästettiin välillisesti sukupuuttoon suomesta ja se tulee olemaan jälleen edessä jos/kun ihmisuhri tulee. Olisi aika ns. istuttaa ihmisen/lyijyn pelko näihin ns. "citysusiin" harventamalla niiden laumoja 1-2yksilöä ja saada ne vetäytymään takaisin metsiin joihin ne kuuluvat. Ennemmin ns. uhrata se muutama yksilö per lauma, kuin että päädytään tilanteeseen jossa kaikki suomen sudet lahdataan yleisen hysterian päästyä valloilleen kun sattuu se ensimmäinen hyökkäys ihmisen päälle.

Tokikaan vaikka suomesta jokainen yksilö lyijytettäisiin hengiltä, ei susi sukupuuttoon kuolisi, sen verran niitä kumminkin tuolla venäjän puolella asustaa ja sieltä tänne rajan yli vaeltaa edestakaisin, että uusi kanta jossain välissä olisi taas metsiämme/korpiamme asuttamassa. Mutta koska nykyinen kanta olisi mahdollista säilyttää, kunhan niihin vain istutettaisiin ensin se ihmisenpelko takaisin, niin miksi päästää tilannetta kärjistymään moiseen?

 

Se on jännä asia, että karhuja esim. on suomessa moninkertainen määrä suomessa susiin nähden, mutta ne eivät siltinkään tuppaudu samassa määrin ihmisasutusten likelle, eivät aiheuta yhtä mittavassa määrin taloudellisia tappioita mm. lampureille, eivät laita samalla tahdilla metsästyskoiria kylmäksi kuin sudet. Sama juttu esim. ilveksen kanssa, niitäkin on paljon, kanta jopa osittain turhan vahva, mutta niilläkin edelleen se terve pelko ihmistä kohtaan siltin tallella, joka valitettavasti tällä hetkellä näiltä ns. "citysusilta" puuttuu.

 

En määrittelisi petovihaksi kannan rajoittamista ja petojen häätämistä ihmisasutuksilta takaisin metsään, pikemminkin terveeksi maalaisjärjeksi, ennaltaehkäisyksi ennenkuin käy mitään todella vakavaa.

 

Mitä tulee tuohon metsästyskoirien ja miksei muidenkin koirien vapaana pitoon metsässä, niin varmasti jokainen metsästäjä/tavan ulkoiluttaja tietää ja tiedostaa riskit joita on kun koiransa ajoon/vapaaksi metsään päästää, mutta tämän hetkisellä tahdilla, jolla noita koirien menetyksiä susille tulee, on tosiaan tehtävä jotain. Ei esim. viisi vuotta sitten mennyt koiria tällä tahdilla ajossa siksi, että sudet käyvät koiran päälle. Kanta on vahvempi, rohkeampi kuin aikoihin ja se tulee valitettavasti käymään jossain välissä suomen suden kohtaloksi, jollei asialle tehdä ajoissa jotain.

 

Maalaisjärki peliin hyvät ihmiset.