VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#5126 Re: Re:

26.01.2013 17:33

#5125: - Re:

Ymmärsit väärin tuon vanhan sanonnan. "Se parhaiten nauraa, joka sudelle kuoppaa kaivaa".


Vieras

#5127 Re: Valehtelijoiden klubi voimissaan

26.01.2013 17:38

#5116: - Valehtelijoiden klubi voimissaan

Ei ole muuten kuvan kuvaa niistä kadonneista laumoistakaan. Yksi pantasusi ei ole lauma ja jos pannnan linttaa Experss-bussin puskurin alle, niin johan tulee otantaa ja vaellusdataa.


Vieras

#5128 Re: Re:

26.01.2013 18:43

#5125: - Re:

 

Ja arvaa moniko uskoo juttujasi anonyymina suurkartanon herrana?

 


Vieras

#5129 Re:

26.01.2013 18:48

#5124: -

 

Voi voi, metsästys on jatkunut maailman sivun. Se voipi olla, että ennen kuin metsästys loppuu, kulkee cityvihreitä isoissa laumoissa etsimässä itujansa ja muutakin ruokaa (kuten riistaa ja sian lihaa!) maaseudulta. Ai miksikö? No, sitten viimeistään tekin ymmärrätte, että kaikki elämän perusehdot ovat täysin riippuvaisia maaseudun elinvoimaisuudesta, mikäli ulkomailta tuonnille tapahtuu jotain.


Vieras

#5130

26.01.2013 20:06

5122 Rehellisesti kumpaakin, mutta ookko nää entinen kettutyttö. Sulla ainakaan mitään maata ole.

Vieras

#5132

27.01.2013 20:57

Kauhistuttaa tämä vihreä nuoriso, joka ei ymmärrä mitään eroa suden- ja ihmishengen välillä.Onneksi kukaan lähisukulaiseni ei kuulu tuohon uskontoon, sillä uskontoon verrattava asia tuo on. Mikäs pakanauskonto se olikaan missä susi on jumalolento.Itselläni on kuollut oikeasti läheisiä ihmisiä, ja tuntuu rienaukselta susien kuoleman palvonta Etovaa touhua.

Vieras

#5133 Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

27.01.2013 23:29

#5131: Eagle One - Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi? "Asiaa selvitelleitä virkamiehiä uhkailtiin, joidenkin virkavallan edustajien taas epäiltiin toimineen yhteistyössä salametsästäjien kanssa."

 

Katos kun jotkut virkamiehet näkevät läheltä, mitä sudet todella ovat. Näkevät vierestä kun raavas mies murtuu parhaan ystävänsä paloja kerätessä metsästä tai jopa itse kuuntelee hirvipassissa kuinka nämä metsästäjän parhaat ystävät kiljuvat surutonta huutoansa kun sudet repivät niitä hengiltä niin, että raajat paukkuvat irti. Samat virkamiehet näkevät kun lampuri keräävät lampaan raatoja kasalle tai onkivat syviin ojiin tai puroihin paniikissa hukkuneita porojaan.

Sitten on niitä virkamiehiä, joilla ei ole kokemusta susialueella asumisesta, sielä toimimisesta. Näillä virkamiehillä on se lakikirjan ja viherpropagandan juurruttama käsitys, että susien salametsästäjät ovat sieluttomia ja julmia tappajia, jotka tappavat kivuliaasti ja raa´sti huvikseen susia susivihan takia vailla mitään syytä siihen. Todellisuudessa nämä salametsästyksen seurauksena kuolleet sudet kuolevat suurella todennäköisyydellä nopeasti ja kivuttomasti liipasimen painalluksesta.

 

Hyvääkin tässä viranomais yhteistyössä ja resurssien yltäkylläisessä tuhlaamisessa on toki ollut. Nimittäin laajalti on ihmiset heränneet, että mitä ihmettä. Voisi puhua jopa jonkin asteisesta kansallis heräämisestä tässä asiassa. On tullut sellainen tunne, että nyt ihmiset ovat tajunneet vihdoin, että meidän on ryhdistäydyttävä ja pidettävä yhtä tai koko maaseudun ihmisiä viedään kuin litran mittaa. Kovinkaan paljon ei ruusuja ole tullut näille viranomaisille saatika susitutkijoille, jotka määrätietoisesti yrittivät hyötyä tilanteesta uutisoimalla lisää propagandaansa.


Vieras

#5134 Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

27.01.2013 23:40

#5131: Eagle One - Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Aika mustavalkoista tekstiä metsästäjien rikollisuudesta ja lain ehdottomasta kunnioittamisesta.

 

Eikö sellaisilla asioilla kuin "susien siirtoistutus" tai "kettujen tarhoilta luontoon päästäminen" tai "laillisen metsästyksen häirintä" ole mitään merkitystä kun puhutaan lain kunnioittamisesta?

 

HYVIN HYVIN MUSTAVALKOISEKSI YRITETÄÄN ASIA TEHDÄ. Vaan milloinka saataisiin niitä viranomaisrahoja suunnattua siirtoistutuksien tutkimiseen.... Siinä voiskin korvaukset nousta jos kävisi ilmi, että sievoisia summia nauttineet tahot olisivat toimineet näin... Missä se viranomaisten täydellinen lainkunnioittaminen näissä tutkinnoissa lymyää?


Vieras

#5135 Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 01:43

#5131: Eagle One - Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

Mitkä ...vetin sudet???? Kulkukoiria kylien liepeillä. Tarkistakaa vaikka DNA:sta. Siis deoksiribonukleiinihaposta eikä puhelinyhtiöltä. Susi Suomessa on pelkkä urbaani viherlegenda eikäsitä ole vielä pystytty todistamaan olemassa olevaksi lajiksi.

Eagle One

#5136 Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 07:48

#5134: - Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

Vastauksia kysymyksiisi väittämistäsi "LAITTOMUUKSISTA":

"Susien siirtoistutus" on minulle outo asia. Olen huomannut, että tällaista termiä on käytetty Maaseudun Tulevaisuudessa ja  susien tappamista ja salametsästystä kannattavissa puheenvuoroissa. Hyvin on Kontron sanoma uponnut. JOS sellaista olisi, niin mikä tekisi siitä laittoman?

"Kettujen tarhoilta luontoon päästäminen" on, aivan oikein, laitonta. Mitenkäs se nyt tähän liittyy???

"Laillisen metsästyksen häirintä". En löydä laista tällaista termiä. Onko metsästäjillä jokin etuoikeus hallita metsästettävää aluetta? Sen tiedän, että meillä kaikilla kansalaisilla Suomessa on jokamiehenoikeus, joka ON lakiin perustuva oikeus. Metsästys ei valitettavasti mene sen edelle. Vaikka käytännössä asia ratkaistaan aseilla, sen verran sentään tiedän. "Metsästäjä" siinä aina voittaa. Tsukinpa häirintä siis onnistuu, vaikka ei olekaan laitonta.


Vieras

#5137

28.01.2013 08:25

Uskon että poikii tästä vielä hyvääkin, vaikka Perhon metsästäjät kantavat isoa taakkaa asian eteen. Nyt on päässyt naksahtamaan pahasti joillakin nuorilla elämän hallinta. Heillä ei ole enää minkäänlaista kokemusta historiasta mitä tapahtuu kun valta siirtyy ulkomaille. Missä niin on tapahtunut, tänäpäivänä nähdään nälkää. Kommentoidaan että petoja pitää suojella, metsästys lopettaa, maanviljelys saastuttaa joten sekin joutaa loppua. Asukaa hyvät nuoret jonkin aikaa siellä Saksassa kuinka hyvin siellä näitä oppeja noudatetaan mitä meille yritetään syöttää. Kun syntyy hopealusikka suussa, niin sieltä kumpuaa sellaiset ideologiat. Poliitikot ja virkamiehet tanssivat miten vain, kunhan saavat ääniä ja hyvää palkkaa. Nyt eletään sadussa "Keisarin uudet vaatteet"
Eagle One

#5138 Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 09:32

#5135: - Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Tässä "vieraalle" nro 5135:

http://www.oulu.fi/yliopisto/uutiset/2012/09/suomen-susikannan-perim%C3%A4-k%C3%B6yhtynyt

Tarkennuksena vielä, että Oulun Yliopisto EI ole puhelinyhtiö. Siellä annetaan akateemista koulutusta mm. biologiasta.


Vieras

#5139 Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 10:34

#5136: Eagle One - Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Metsästysken häirintä on rikos. Se on kirjattu lakiin.

 

Tuossa viherlangan puheenvuorossa tämä viherjournalisti kehoittaa metsästäjiä avaamaan suunsa ja käräyttämään salametsästäjät eikä puolustamaan heitä. Kehoittaa sanoutumaan irti metsästäjiä näistä salametsästäjistä.

No, minkä ihmeen takia sitten viher ihmiset itse eivät sanoudu irti turkistarhausta vastaan tehdyistä laittomista toimista kuten turkistarhaeläimien päästämisestä luontoon, laittomasta valokuvaamisesta jne. Sama luontoliitto, animalia yms tahot ajavat turkistarhauksen täyskieltoa. SIIS TÄYSIN LAKIA VASTAAN ja heidän riveistään tulee myös näitä laittomien keinojen käyttäjiä, jotka tekevät näitä turkistarhaiskuja.

 

ETKÖ SIIS TAJUA KUINKA MUSTAVALKOISESTI NYT PITÄISI NOUDATTAA LAKI PILKULLEEN KUN KYSE ON METSÄSTÄJISTÄ VAAN TEIDÄN VIHREIDEN PUOLELLA SE LAIN NOUDATTAMINEN EI NIIN TÄRKEÄÄ OLEKAAN.

 

Ps. Viranomaisille on tehty tutkintapyyntöjä susien siirtoistutuksista. Todisteitakin on esitetty. Nyt odotellaan sitä puolta asiasta. Vaan ei vissiin ole laitettu pariakymmentä miestä laajassa viranomaisyhteistyössä asioita selvittelemään....

Oma lehmä ojassa

#5140 Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 10:38

#5138: Eagle One - Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Olipa hieno "puolueeton" tutkimus.... Tässä lainaa linkistäsi:

 

"Tutkimus toteutettiin Oulun yliopiston ja Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen yhteistyönä. Tutkimukseen liittyvät laboratoriotyöt ja aineiston analyysit tehtiin Oulun yliopiston biologian laitoksessa ja RKTL hankki valtaosin aineistona käytetyt susinäytteet."


Vieras

#5141 Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 11:08

#5138: Eagle One - Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

Kyseinen tutkimus on jo käsitelty tälläkin palstalla kymmeniä sivuja sitten. Yhteenvetona siitä: "nykysuden" siis koirasuden geneettinen köyhtyminen tarkoittaa sen olevan täysin erilainen perimältään kuin 1920-luvulla Suomessa esiintynyt susi. Kyseessä on siis koira eikä susi. Toisaalta taas tämänkin tutkimuksen taustalla oleva Waynen tutkimus osoittaa, että sisäsiittoisella boxerinarttu Tachalla ja "nykysudella" on 99,9999998 prosenttisesti sama DNA eli VAIN 2 emäsparia 2,5 miljoonasta erottaa ne geneettisesti toisistaan. Kuten on jo todettu, tällä tarkkuudella voitaisiin isyystestissä varmuudella todeta vain, että isä on mies.

Väitöskirjat ja niistä toisten osapuolien tekemät yhteenvedot eivät useinkaan ole korrelaatiossa keskenään, vaan yhteenvedot pääasiassa vastaavat tekijänsä tarpeisiin eikä tieteen tekemisen tarpeisiin. Tästä hyvänä/huonona esimerkkinä Iäksen ansiokas tutkimus Teerisuon teeripopulaatiosta vuonna 1987 verrattuna samaan populaatioon vuodelta 1957 (-57 linnut oli punnittu kauppalinnuista ja -87 linnut oli verkotettuja). Tutkimuksessa todettiin vuonna 1987 keinoruokittujen lintujen keskipainon olleen maaliskuussa sama kuin vuonna 1957 syys-lokakuussa ammuttujen lintujen. Tästä tehtiin johtopäätös, että metsäkanalintujen talviruokinnalla ei ole merkitystä lintujen hyvinvoinnille ja tämä legenda elää voimakkaana vieläkin. Otettinko huomioon maatalouden muuttumista tällä välillä? EI. Otettiinko huomioon alkusyksyn ja kevättalven ravinnonsaantimahdollisuutta luonnosta? EI. Tästäkin on silti väitelty menestyksella - ja vielä enemmän riidelty, koska joillekkin tästäkin on tullut uskonasia samoin kuin susitutkimuksesta toisille.

Oulun yliopiston susitutkimus on tuonut leivän jo lukuisille tutkijoille 80-luvun alusta alkaen eikä tätä leipäpuuta ymmärrettävästi haluta kaataa. Sama yliopisto on syöttänyt väkensä myös RKTL:een, joten näiden ristiinnaitetut tutkimus- ja kokeilutulokset eivät voi olla kummankaan tulkittavissa opponentin asemasta. Oikea susi on ravintoketjun huipulla ja vaeltaa ryhmänä saaliseläinten mukana, kuten kaikki lajit ovat tehneet aikojen alusta - myös ihminen. Saaliseläinten ehtyessä Itä-Suomesta, olisi sudet siirtyneet lännemmäksi paremmille elinpaikoille, mutta ei. Koska nämä sudet polveutuivat Äänisen ympäristön koirien ja susien sekarotuisista jälkeläisistä (Moskovan akatemia 1960-luvulta alkaen tutkinut: Uralin länsipuolella ei ole puhdasta susipopulaatiota), sosiaalistuivat ne rauhotettuina koiraeläiminä ja ottivat muut ravintolähteet käyttöönsä - myös lajitoverit. Koko 90-luku odotettiin tämän luonnollisen siirtymän alakamista ja kun ei, niin sitä "vähän" autettiin laittomilla siirtoistutuksilla. Toisaalta vain siirtoistutus on laiton - Ähtärissä ja Ranualla vankeudessa syntyneiden jälkeläisten vapaaksi päästäminen liikkuukin jo enemmään rajapinnassa. Todellisuudessa näillä istutuksilla on toteutettu väitetty vaellus länteen. Entä määrät? Jos lasketaan, että susiperhe saa keskimäärin 4 pentua vuodessa (alfa-pari), niin montakohan olisi syntynyt 20-vuodessa yhteensä näissä kahdessa eläinpuistossa? Ja missä olisi se joukkohauta, jos sellainen olisi ellei näitä olisi nuorina yksilöinä vapautettu. Ts. missä on ne vähintään 160 ilmiasultaan mustista lähes valkoisiin koirasutta, mitkä näissä tarhoissa ovat syntyneet? Tähän kysymykseen on jo vuosia haettu vastausta - turhaan. MILLOIN POLIISI ALKAA TODEN TEOLLA TUTKIA TÄTÄ RIKOSTA.

Ps. Tämänkin palsta provoista valtaosa on masinoitu Oulun yliopiston biologian laitokselta. Sillä on näköjään apuraha-aikaa kirjoitella sekä puolesta että vastaan, jotta tämä palsta saataisiin näyttämään mahdollisimman epäasialliselta. Tällä toiminnalla on vain yksi tarkoitus: vesittää adressi ja mustamaalata metsästäkunta.


Vieras

#5142 Re:

28.01.2013 11:27

#5137: -

Olen asunut Saksassa ja tehnyt siellä työtä metsässä. Ei nämä opit sieltä tule, vaan on tasan sisäsiittoisia. Meidän Vihreät ovat pääasiassa vanhoja stalinistikommareita, sinisalolaisia ja nk. äkkivääriä (Haavisto, Komsi, Hautala, Gronberg, Pulliainen, Hassi...). Suojellut sudet ovat Unionin alueella yksittäisiä laumoja, joiden pitämisestä Unioni maksaa paikallisille hyvän korvauksen. Esim. Romaniassa kasvatetaan lampaita EU:n maataloustuella susien ruoaksi ja Espanjassa vartioidaan EU-tuella pyreneitten sutta siten, että vartiat estävät pääsyn rauhoitusalueelle ja myös tappavat sietä ulos tulleet yksilöt.

Mm.Saksassa ei juurikaan tällaista "susiongelmaa" pääse syntymään syystä, että luonnossa liikkuminen on maanomistajaoikeus. Ts. jos ei ole syytä, pysyt poissa tai poliisi puuttuu asiaan - myös yhteiskunnan omistamilla alueilla. Tämän vuoksi meillä piti aina olla autossa merkki "Forst Arbeit", jotta ei saatu poliisia perään - ja siltikin tulivat varmistamaan (tai puhumaan Matti Nykäsestä ja Jens Waisflogista, Nykänen ja Hautamäki ovat edelleen tunnetuimmat suomalaiset).

untamo roisko

#5143

28.01.2013 13:40

Susille luotiliivit & sama aseistus...noin tasapuolisuuden nimissä.

Vieras

#5144

28.01.2013 13:56

Onhan harrastus:munattomat ukot samoilee metsissä tappamassa voidakseen kokea olevansa miehiä.

Vieras

#5145 Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

28.01.2013 16:06

#5141: - Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Kerrassaan mahtava postaus!!

 

Olisi aika aloittaa rikostutkinta susien suojelun eri toimista aivan kuin Marko sitä jokin aika sitten vaati. Vaan ei ole laki sama kaikille.


Vieras

#5146 Re:

28.01.2013 16:09

#5144: -

 

Kirjoititko tuon, että tuo hieno kirjoitus edellä hautautuisi propaganda viestiesi taakse??

 

Jos tietäisit edes hivenen metsästämisestä, niin ymmärtäisit, että se on kaukana tappamisesta. Metsästäjä ampuu varmaan keskimäärin muutamia kertoja metsästyskauden aikana.


Vieras

#5147

28.01.2013 16:26

5141 Puhut asiaa. Susitutkijat esittävät asioita periytymisestä kuin olisivat keksineet koko tieteenalan. Kummempiakin asioita voidaan todistaa jo miljoonien vuosien takaa, ja lajien kehityksestä ennustaa niiden risteymille. Annetaampas olla akan järvessä, mutta luulen ( TIEDÄN)„ että riippuu tämän jupakan lopputuloksesta, niin todistajan aitiossa istuu paljon tietäjiä , miten ne sudet on siirretty. Ei niitä sylissä ole kannettu. Ei tälläistä tieteen alasajoa viitsi loputtomiin katsoa. Voihan välillä tulla tutkimuksessakin virheitä, mutta viisas kääntää suuntaa.

Vieras

#5148

28.01.2013 18:40

Kyllä nämä siirtoistutukset tulevat vielä esiin. Todistajia alkaa putkahtelemaan nyt jo ja tääläpäin ainakin jo joka ukkeli ja akkeli tietää seurata noita hiippareiden pakuja!!

Vieras

#5149

28.01.2013 19:39

Heh heh hee Entäs helikopteri. Mietitääs mistä ne susipesäkkeet on alkaneet. Ei kansa niin tyhmää ole.
Eagle One

#5150 Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

29.01.2013 09:05

#5141: - Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Taitaa olla "maestro" itse kirjoittelemassa lempiaiheestaan.

 

Koska en ole mikään Persu, niin eniten uskon valtion palkkalistoilla olevia tutkijoita. Sitäpaitsi RKTL on maa- ja metsätalousministeriön alainen tutkimusyksikkö. Onhan siellä ollut ministerinä Juntt... eikun siisn Anttilaa ja kumppaneita. Tosin hänhän pyyhki persuaan omien tutkijoidensa tuloksilla mm. saimaannorpan osalta.

Myös lukuiset ulkomaiset arvostetut tutkimukset ovat Oulun yliopiston tutkimustuloksia tukevia. Näistä asioista on täysin turha väitellä. Maapallo on todellakin pyöreä, vaikka joku perusjuntti muuta väittäisi.

Väität, että kirjoitukseni on Oulun yliopiston masinoima. En tunne sieltä ketään, enkä ole valtion hommissa. Olen insinööri raskaassa teollisuudessa.

Jotenkin tuo vihreiden profilointi on mennyt perusjunteilta persuulleen.