VAADIMME MUUTOSTA SUSIPOLITIIKKAAN: KANSALAISALOITE


Vieras

#5151 JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

29.01.2013 11:41

http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/01/1698590/iisalmen-sanomat-jalleen-epaily-laittomasta-susijahdista

Ei muuta kuin KAIKKI metsästäjät tuomiolle. Kyse on aivan selvästi järjestätyneesät toiminnasta. Tuskin on montaakaan metsästäjää Suomessa joka ei olisi näistä laittomista susijahdeista tietoinen. Olette selkärangatonta luuseriporukkaa kaikki.
Eagle One

#5152 Re: JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

29.01.2013 14:28

#5151: - JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

Pantasusi Milla joka katosi kymmenen vuotta sitten reviiriltään Pohjois-Pohjanmaalla yhdessä kumppaninsa kanssa. Molemmat sudet löytyivät Pyhäjoen rannikolta tapettuina. Syylliset jäivät ilman tuomiota, tekijät mainittiin tuolloin alueen tunnetuiksi metsästäjiksi. Todistusaineisto vain jäi puuttumaan.


"Pitkään kadoksissa ollut pantasusi Milla löytyi tapettuna rantavedestä Pyhäjoelta Pohjois-Pohjanmaalta.

Naarassutta on mitä ilmeisimmin ensin ammuttu ja sen jälkeen se on heitetty mereen. Susi löydettiin keskiviikkona. Jo torstaina varmistui, että kyseessä on kaivattu Milla-susi.

Viikko sitten Hanhikiven rantavedestä löydettiin tapettuna urossusi, joka on varmistunut Millan kumppaniksi. Kummankin suden ympärille oli kiedottu sinistä köyttä, ja niiden etujaloissa oli valkoista vetoliinaa.

Tutkimukset ovat varmistaneet, että sekä urossusi että Milla oli ammuttu kuoliaaksi haulikolla."

Turun sanomat 19.6.2003"

 

Pyhäjoella on sittemmin tapahtuman jälkeen kehuskeltu, kuinka pariskunnan pennut oli myös tapettu ja kauhakuormaajalla hiekkaa päälle.


Vieras

#5153 Re: Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

29.01.2013 16:26

#5150: Eagle One - Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

 

Se, että nimität toisia junteiksi, kertoo jo paljon. Sudet inhimmillistetään, metsästäjät leimataan tappajiksi ja maalaiset junteiksi... itse ollaan niin sivistyneitä....

 

RKTL:n tutkijoiden puoluellisuutta susien suojelussa on turha kiistää. Tuskinpa he itsekään kiistävät, etteivätkö suojelisi susia? Heidän pitäisi vaan ottaa suojelutyössään huomioon myöskin metsästyskulttuurin ja maaseudun muiden elinkeinojen suojeleminen. Nyt he eivät kiinnitä siihen ollenkaan huomiota vaan sudet ajavat ohitse. 550 suden salametsästys taas on erittäin absurdi ja epärealistinen väitös.

vaeltaja

#5154

29.01.2013 17:51

Eagle one on siis hyvin teknologisten asioiden asiantuntija. Mikä tekee hänestä sitten meidän sivukylien asukkien asiantuntijan ja ohjaajan, sillä meillä on vuosisatojen kokemus hallussa.En usko tämän alan asiantuntijoiden tutkimuksiin, vaikka mulla muuten on tuttuja siellä yliopistossa. Maailma ja ihmisten oikeudentaju on muuttunut siihen suuntaan että ihan pelottaa tulevaisuus eniten nuorten kannalta. Näin toimittiin jokin aika sitten tuolla itänaapurissa. Oikeata rikollisuutta on pilvinpimein, mutta poliisit juoksee sudenraatoja etsimässä pitkin metsiä.Jaksan kun oikein ponnistan uskoa että järki voittaa, ja vieläpä laillisin keinoin, mutta saas nähdä. Kaikkien kannattaa olla yhteydessä omiin kansanedustajiinsa, sillä sieltähän se lähtee. Se on ihan sama onko PS vai muu puolue, sillä asiain tilauksesta ne puolueet syntyy.

Vieras

#5155 Re:

29.01.2013 18:21

#5154: vaeltaja -

 

No tuo kotka numero yksi (onkohan nainen nimestä päätellen) sivuaa satojen vuosien maalaisten kokemuksen vain nimittämällä maalaiset junteiksi.....


Vieras

#5156 Re: Re: JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

29.01.2013 18:23

#5152: Eagle One - Re: JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

 

Mun serkun kaveri taas oli kuullut jossain vihreiden aktivistien pilven poltto juhlissa aktivistien kehuskelleen lukuisilla, jopa kymmenien susien siirtoistutuksilla.


Vieras

#5157

29.01.2013 22:46

5155 Etkö osaa lukea.

Vieras

#5158 Re: Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

30.01.2013 00:32

#5150: Eagle One - Re: Re: Re: Re: Kun sudet on tapettu, mitä tai ketä seuraavaksi?

Kuten myös insinööri raskaassa perusteollisuudessa sekä myös aikuiseksi kasvattaja. Ole ystävällinen ja lue mainitsemasi tutkimukset sekä niissä mainitut lähdetiedot (pitää löytyä, jos on tutkimus) ja ylläty - sitten vopidaan keskustella samalta viivalta vaikka nokitusten. Täältä Ruuhka-Suomesta minäkin olen.

Kustaa Vilkuna

#5159 Ymmikkö

30.01.2013 00:41

Miksi minulla on sellainen tunne, että sekä tämä palsta että koko adressi on täysin turha. jos nk. Ojalan laskuoppi jotakin tietää, niin miten voi olla enää mitään susikeskustelua jäljellä, jos max. 250 suden kannasta tapetaan salakaatoina 550 yksilöä. Nythän siellä on jo pakko lahdata irtipäässeitä rekikoiria ja lakkautettujen asevarikoiden irtipäästettyjä vartiokoiria. Eihän tämä tämmöinen muuten ole mitenkään perusteltavissa.
Eagle One

#5160 Re:

30.01.2013 07:44

#5154: vaeltaja -

Vaeltaja kyselee, että,"Mikä tekee hänestä sitten meidän sivukylien asukkien asiantuntijan ja ohjaajan, sillä meillä on vuosisatojen kokemus hallussa".

Lueskelin taaksepäin ja huomasin Vaeltajan outoja kommentteja mm. nimimerkille Peloton. Oudosti hän Vaeltaja veti mutkia suoriksi niistäkin.

Omasta puolestani voin kertoa, että olen aika lailla sukulaissielu "Pelottoman" kanssa. Olen maaseudun asukas ollut AINA.  Ja pysyn, vaikka henkensä puolesta täällä saa pelätä, kun ei lähde mukaan susientappajien kinkereihin. Eri mieltä oleva käsitetään uhkaksi paikallisille susien tappajille ja heidän perheilleen. Mutta pois en lähde.

Luuleeko Vaeltaja eläneensä jo vuosisatoja? Onkoa sukusi todellakin elänyt aina maaseudulla ja pelkästään kotoisin Suomesta?

Katson, että minulla on ihan tasapuolinen oikeus keskustella täällä ilman, että minut leimataan kaiken maailman nimityksillä ja samaistetaan milloin minkäkinlaiseksi tyypiksi ihan vaan mielipiteideni vuoksi.

Siispä ajattelin heittää takaisin ja katsoa, "kalahtaako kalikka". Ja kalahtihan se. Nimitykset "persu" ja "perusjuntti" sai jonkun vastaamaan nimeensä.

Nyt sitten jo insinööriyskin on jo huono juttu! Sitä ei pelasta se, että insinööri on maalainen ja ikänsä luontoa, retkeily ja erävaellusta harrastanut.

 

vaeltaja

#5161

30.01.2013 10:59

Eagle one saa olla omine mielipiteineen, mutta niin aion olla minäkin. Siinä yhteiskunnassa mitä minä pidän demokraattisena tehdään päätökset periaatteella mies ja ääni. Siksi tästä on paisunut tälläinen jämmäkkä koska nyt näin ei tapahdu. Pieni osa (TOSI KUMMALLISEN) suojeluaatteen omaavia ihmisiä on alkanut ajaa hyvin yksipuolista linjaa yhden eläimen hyväksi ihan vääristellyillä perusteilla. Aion olla jatkossakin piikkinä lihassa sillä omatuntoni sitä vaatii, ja ihan laillisin keinoin. Adressin aloittajan kanssa olen samaa mieltä että "Kynä on miekkaa vahvempi" Että näillä aseilla.

Vieras

#5162 Re: Re:

30.01.2013 11:05

#5160: Eagle One - Re:

"Katson, että minulla on ihan tasapuolinen oikeus keskustella täällä ilman, että minut leimataan kaiken maailman nimityksillä ja samaistetaan milloin minkäkinlaiseksi tyypiksi ihan vaan mielipiteideni vuoksi."

 

 

Et sitten sattumoisin ole huomannut, että KAIKKIALLA VIHREÄT leimaavat metsästäjät tappajiksi ja verenhimoisiksi murhaajiksi.

Insinöörinkin pitäisi se tietää, että metsästys ei ole verenhimoista tappamista. Ehkä promille metsästyksestä on eläimen tappamista. Ehkä sekunnin verran kestää kun laukaus lähtee liipaisinta vetäessä.

 

Metsästäjillä ei ole enää minkään sortin tasapuolisuutta ottaa osaa keskusteluun ellei kaikin keinoin halua suojella susia. Tällaisia metsästäjiä on hyvin harvassa ja maalla asuvana sinun pitäisi sekin ymmärtää. Katsos kun metsässä liikkuvat metsästäjät näkevät omin silmin, mitä susi on ja mitä se sielä tekee puhumattakaan kuinka usein nämä röyhkeät nyky sudet tunkevat pihoihin tai tulevat metsästäjien lähettyviltä hakemaan haukkuvan metsästyskoiran.

 

TOIVON, että myös RKTL lukisi mitä nyt sanon: HEIDÄN AINOA KONSTI SÄILYTTÄÄ USKOTTAVUUTENSA TULEVAISUUDESSA, ON KERTOA REHELLISESTI KAIKKIEN SUSIEN PIHAVIERAILUISTA. Tällä hetkellä he eivät ole kertoneet joidenkin heidän keulakuva laumojensa toimintatavoista rehellisesti. Tassu järjestelmään on kirjattu lukuisia ja säännöllisiä pihoissa käyntejä laumoista, joita RKTL väittää esimerkillisiksi erämaissa pysytteleviksi ja asumuksia vältteleviksi susiksi.

 


Vieras

#5163 Re:

30.01.2013 11:07

#5161: vaeltaja -

 

Minä olen myös samaa mieltä kanssasi. Demokratian on alettava toimia täsä asiassa. Pieni pääasiassa kaupunilaisista koostuva aktivisti joukko ei voi sanella susipolitiikkaa.

Eagle One

#5164 Re:

30.01.2013 12:58

#5161: vaeltaja -

vaeltaja:

"Pieni osa (TOSI KUMMALLISEN) suojeluaatteen omaavia ihmisiä on alkanut ajaa hyvin yksipuolista linjaa yhden eläimen hyväksi ihan vääristellyillä perusteilla."

Tämä adressihan on perustettu vaatimaan muutosta: "Vaadimme muutosta..." Ei mikään "pieni osa" ole alkanut tehdä yhtään mitään. Laki on laki ja poikkeuslupia myöntävät viranomaiset. Sen sijaan vaeltaja ja kumppanithan ovat alkaneet ajaa muutosta nykyiseen.

Sudet ovat olleet paikalla vähintään yhtä kauan kuin ihmisetkin, joten ei nykytilanteessa historian valossa mitään ihmeellistä ole. Nyt vain tietyn harrastajajoukon ihmiset kohtaavat tiettyjä riskejä harrastuksessaan. Historiallisessa mielessä niin on ollut aina. Se kuuluu osana harrastukseen. Riskit on arvioitava ja jos ei niitä hyväksy on siirryttävä muihin vähemmän riskittömiin harrastuksiin.

Mutta palataanpa todellisuuteen.

 

Poliisin tiedote:

Pohjois-Savon poliisilaitoksen tiedote Sonkajärvellä tapahtuneisiin epäiltyihin törkeisiin metsästysrikoksiin.

29.01.2013


Pohjois-Savon poliisilaitoksella on tutkittavana metsästysrikos, jossa epäillään viiden Ylä-Savolaisen mieshenkilön metsästäneen laittomasti sutta. Epäilty teko on sattunut Sonkajärven kunnan alueella tammikuussa 2013. Tekoon epäillyt viisi henkilöä ovat olleet pidätettynä, joista kolme on vapautettu.
Tutkinnassa on tullut myös ilmi epäily kolmen ilveksen laittomasta ampumisesta vuoden 2012 aikana, jotka ovat myös tapahtuneen Sonkajärven kunnan alueella. Tekoja tutkitaan törkeinä metsästysrikoksina. Kahta jo pidätettynä olevaa miestä on esitetty vangittavaksi.

Sitten samaan asiaan viesti eräällä internetin  keskustelupalstalla.

”Samalla paikkakunnalla naapurin jahtimiehet tappoivat talomme kissoja ja laittoivat ne eläinten ruokintapaikalle tarjolle. Samalla paikkakunnalla myös tappoivat karhuja ja myös talvipesään.
Ja eivät käyneet sudet pihassa, emmekä vuosikymmeniin nähneet kuin yhden mummon "ehkä" vilauksen ja yhdet jäljet sudesta tiellä. Metät on juostu läpeensä.

On eri asia ennakoida ja puolustaa kuin hyökätä.”

vaeltaja

#5165

30.01.2013 13:52

Eagle one Epäily on epäily, joten jätä tuomarointi tässä vaheessa. Vasta historiassa voimme joskus todeta mihin tämä johtaa, mutta tätä kaikki osapuolet ovat pelänneet. ja ei tämä nyt ensimmäinen kerta ole Suomenkaan historiassa kun muu tosta haetaan kantapään kautta. Sudet ovat olleet paikalla yhtä kauan kuin ihmiset, sen sinä sanoit. Eihän siihen uhanalaisuuteen kukaan uskokaan, mutta tälläisiä yhdenlajin fanaatikkosuojelijoita on vaan nykyään!
Eagle One

#5166 Re:

30.01.2013 14:34

#5165: vaeltaja -

Tuomarointi??

Muutoin sanon samat sanat kuin sinäkin, hyvä tappaja. Paitsi että viimeinen virke kuuluu seuraavasti:

Eihän niitä susia kukaan tappaisikaan, mutta tällaisia yhdenlaisia persujuntteja on vaan nykyään, jotka ei usko mitään muuta kuin omaa totuuttaan. Ja kuulopuheita. Ja Hongistoa kapteenin tähdet kaulassa.

(Kun meikäläinenkään ei ole kuin sissikoulutuksen saanut yliluutnantti.)


Vieras

#5167 Re: Re:

30.01.2013 15:01

#5166: Eagle One - Re:

 

Kyllähän se on kuule niin, että tämä susiensuojelu on sorvattu pienen joukon kesken vailla mitään demokratiaa.

Siihen haetaan sellasta muutosta, että ikiaikainen suden laisuojattomuus astuisi jälleen voimaan ja oikeat ihmistä pelkäävät erämaan sudet saisivat jälleen elää rauhassa omaa elämäänsä.

 

Se, että väität olevasi sissikoulutksen saanut upseeri, kertoo hyvin ajatuksen juoksusi. Millä ihmeen tavoin se muka vaikuttaa susiasiaan? On kuule varmaan satoja sissikoulutuksen saaneita upseereita ja alempiakin sotilaita, jotka harrastavat metsästystä ja vieläpä koirametsästystä. Se on kuule ihan yks ja sama vetää tollasia argumenttejä keskusteluun. Sama kuin minä väittäisin olevani kaupungissa asuva petojen suojelija, mutta vastustaisin susien suojelua.

 

Kutsumalla toista TAPPAJAKSI, kerrot hyvin selkeästi mikä on tietämyksesi metsästyksestä. Se tappaminen ei ole promilleakaan metsästysharrastuksen tapahtumista. Metsästys ja varsinkin koirien kanssa, on jotain ihan muuta kuin tappamista. Tuo argumentti tappajista on täysin väärä. Sudet tappavat Suomessa ERITTÄIN TODENNÄKÖISESTI paljon enemmän eläimiä kuin metsästäjät. Kuka siis oikeastaan on tappaja? Suden suojelijatko?

vaeltaja

#5168

30.01.2013 18:26

Eagle one En ole tappanut minkäänlaista eläintä eläessäni, mutta sitävastoin (mielestäni koirasudet) raatelivat ja söivät koirani. Kuulin koirani tuskanhuudot voimatta sitä puolustaa. En ole persu vaikka kunnioitan toisten vakaumuksia, koska vanhempani opettivat siihen. Suvussani on monta kapiaista, mutta kunnioitan eniten isävainajaani joka taisteli Syvärillä jotta voimme tässä vapaasti ilmaista mielipiteitä. Olen nähnyt läheltä, että vaikka metsästäjiä haukutaan häviävistä susista, niin suurin vaara susille on koirasusilaumat, jotka syövät toisia susia siinä missä koiriakin Pidän silti riistanlihasta, ja aion syödä sitä vastakn. Vaeltaja puhui. UGH
Kokarditon

#5170 Re: Re:

30.01.2013 18:50

#5166: Eagle One - Re:

Kerroppas sitten "sissiluutnantti", mitä sinun tulee upseerina tosipaikassa tehdä vaikeasti haavoittuneelle alaisellesi ja kuulustelluille vangeille.

faktoja pöytään

#5171 Susien todellinen määrä

30.01.2013 19:45

Tästä asiasta on olemassa monen monta todistetta suuremman susikannan olemassa olon perusteeksi kuin mitä virallisesti on.

Otetaanpa yksi esimerkki. Suomessa on RKTL:n arvion mukaan noin 150-160 sutta (vai laskivatko tuota määrää peräti juuri?). Ahmoja Suomessa puolestaan on 120-140 kpl. RKTL:n arvion mukaan susi ja ahmakantojen pitäisi siis olla hyvin lähellä toisiaan.

KYSYMYS: Montako ahmaa jää vuosittain auton alle? Entä montako sutta? Viime syksyn aikana auton alle jäi 2 vahvistettua sutta. KERTOOKO TÄMÄ KENTIES SUSIKANNAN KOOSTA JOTAIN?
keijo

#5172 Re: Re: JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

30.01.2013 20:08

#5152: Eagle One - Re: JÄLLEEN EPÄILY LAITTOMASTA SUSIJAHDISTA!

"Suomenajokoira löytyi raadeltuna, susi oli raadellut koiran, mutta omistajan tullessa paikalle koira ei ollut vielä kuollut, omistaja joutui lopettamaan 10 vuotiaan koiransa itse, jottei koira kärsisi enempää. Susi jäi tuomiotta."

Niin ja tämä on tosi, koira oli sen miehen paras ystävä.

Kerro ihmeessä

#5173

30.01.2013 20:28

Onpa asiattomaksi mennyt tämä keskustelu, vaikka nyt en insinööri ole, maalaisjuntti tosin ja metsästäjä niin voin ihan maalaisjärjellä todeta, että ei kaikki metsästäjät salakaada susia tai tiedä edes salakaadoista. Kyllä voin itsekkin olettaa, että niitä tehdään, mutta en yhtään huhua ole kuullut, saatika sitten ollut mukana kyseisessä touhussa.

Pakko kyllä sanoa sinulle Eagle One, että kommenttisi:"Sudet ovat olleet paikalla vähintään yhtä kauan kuin ihmisetkin, joten ei nykytilanteessa historian valossa mitään ihmeellistä ole. Nyt vain tietyn harrastajajoukon ihmiset kohtaavat tiettyjä riskejä harrastuksessaan. Historiallisessa mielessä niin on ollut aina. Se kuuluu osana harrastukseen. Riskit on arvioitava ja jos ei niitä hyväksy on siirryttävä muihin vähemmän riskittömiin harrastuksiin."

Taas tunnistan ihmisen, jopka ei tiedä suomenajokoirista tai muista metsästyskoirista yhtään mitään, suosittelen keskustelemaan jonkin metsästäjän kanssa siittä, miten hänen koiransa olisi onnellinen ilman metsästystä, tutustumaan hänen esim. suomenajokoiraansa ja käymään jopa kerran metällä mukana, tällätavoin voisit nähdä koiran näkökulman.

Mutta kerroppas ihmeessä minulle mikä on tämä uusi riskitön harrastus ajokoirieni kanssa, josta koirakin nauttisi ja saisi toteuttaa viettiään, insinööri?

Vieras

#5174 Re:

30.01.2013 22:55

#5173: Kerro ihmeessä -

Eagle One ei ole insinööri raskaassa teollisuudessa, ei asu haja-asutusalueella eikä ole "sissiluutnantti". Sattui vaan niin hassusti, että kun tuon "-luutnantin" pyyhkii pois, niin muuten nuo määritelmät kolahtaa meikäläiseen, vaikka tuo nk. haja-asutus onkin Ruuhka-Suomessa. Ei täältä käsin voida millään järjellä arvioida niitä ongelmia, mitä suurpedot tuottavat varsinaisessa Haja-Suomessa, kun noita "koirahukkia" alkaa olla riesaksi jo täälläkin. Tuossa joku kirjoitteli ahmoista. On niitä täälläklin jo nähty ja tuhojakin todettu. Virallisesti vaan menevät ilvesten piikkiin, vai voiko joku järjellä väittää ilveksen teoksi, jos kahdeksan lammasta on revitty kurkustaan hengiltä yössä ja veret vain juotu, tai onko kyseessä hybridi-ilves, kun takajalan painauma on 16 senttiä sekä päkiätön. No ahmoja on tunnustetusti istutettu Päijänteen rannoille 90-luvun alkupuolella ja tuo 16-sentin jalka kuuluu keskenkasvuiselle (aikuinen 18 senttiä+), joten lisääntyminen on onnistunut jo ties monennenko kerran. Kuitenkin vain susi - siis koirasusi - on ongelma, koska pedot, jos ovat terveitä, väistävät ihmistä ja koiraa, jos suinkin mahdollista. Luotan edelleen Moskovan akatemian turtkijoihin ja akatemian 200-vuotiseen tieteen tekemiseen ja jos siellä on tutkijat todenneet Uralin länsipuolisten kantojen olevan enemmän tai vähemmän koirasusia, niin on aika vaikea lähteä muutakaan väittämään. DNA ei anna minkäänlaista viitettä, kuten olen jo tälläkin palstalla monesti perustellut, joten siis vain käyttäytymistutkimus riittävän laajalla pohjalla voi antaa oikean kuvan todellisesta alkuperästä. Lisäksi on vielä muistettava, että käsitys koiran polveutumisesta sudesta on vain yksi hypoteesi monien joukossa, vaikka se tällä hetkellä on otettu faktana tieteen perustaksi. Uusin tutkimuslinja pohjautuu ei vaan 8 - 35 tuhannen vuoden taakse, vaan jopa 100 - 120 tuhannen vuoden taakse, missä koiramme kantaisä on todennettu. Todennäköisesti susi erosi tästä kantalinjasta ja palasi taklaisin noin 12 - 8 tuhatta vuotta sitten. Tosiasia kuitenkin on, että on kyseessä susi tai koirasusi, alalaji on selvinnyt laumaeläimenä ja sille on kannibalismi normaalia käyttäytymistä. Kun puhutaan kadonneista yksilöistä ja suunnattomasta salametsästyksesta, unohdetaan keskustella todellisesta ravintotilanteesta. Laumassa alfa-parilla on oikeus lisääntyä ja lisätä lauman yksilömäärää, mutta myös karkottaa ja tarvittaessa tappaa yksilöitä ravintotilanteen mukaan. Ranualla tai Ähtärissä ei tietenkään voida tätä kokeilla todentaa koska eläinsuojelulaki sen estää, mutta mietitäänpä vähän Itä-Suomen hirvieläintilannetta - no elk, no meal, but but but. Todennäköisesti seuraavassa kirjoituksessa Oulun yliopiston biologian laitokselta yritetään vesittää Moskovan osaaminen ja minun tietämyksenei heidän tutkimuksistaan, joten tiedoksi, että olen yllämainittujen lisäksi myös Moskovan tiedeakatemian kunniajäsen.


Vieras

#5175 Re: Re:

30.01.2013 23:27

#5174: - Re:

 

Tällaisia kirjoituksia tarvitaan! Tällaisia miehiä tarvitaan! Ja tällaisten miesten taakse laajoja kansalaisadresseja tarvitaan.

Nyt asia on virallisesti käännetty siihen yhteen totuuteen, jossa susi on täydellinen ja puhdas (ei yhtään koirasusi), välttelee asutuksia eikä ole millään muotoa ihmiselle vaarallinen. Metsästyskoirien ja kotieläinten raatelut eivät ole mitään, koska susi on virallisesti uhanalainen. Nämä raatelut eivät riitä kaatolupien saamiseen eivätkä häirikkösusiksi toteamiseen, myöskään pihavierailut eivät todistettavasti paina enää mitään kaatolupia haettaessa. Lupia evätään lähes poikkeuksetta.

MITÄÄN HUONOA EI SIIS VIRALLISESTI SUOSTUTA SUDESSA NÄKEMÄÄN. Keskustelu tosin käy hyvin kuumana. Onkin siis hyvin selvää jo jokaiselle, että susilakien kunnioitus on kokemassa kovaa inflaatiota. Nää tapahtumat, mitä viimeaikoina on julkisuudessa ollut, ovat varmasti vasta alkusoittoa. Kuinka pahaksi tilanne kärjistyy, jää nähtäväksi. Toivottavasti korkeammilla tahoilla nyt ymmärrettäisiin ajoissa mitä ollaan tekemässä. Kansan reaktio voi olla yllättävän paha kun se ensimmäinen lapsi tälle susikannalle Suomessa lähtee susien suussa kohti korpea. Enää ei voi edes sanoa, että kukaan ei sitä tapahtumaa halua, jotkut sitä aivan väen väkisin haluavat susia suojelemalla tapahtuvan.