Pakkosuomi pois kouluista!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pakkosuomi pois kouluista!.

Markku Vesa
Orimattila

#26 Ei saatana

27.09.2007 21:30

Ette te nyt saatana tänne tule mitään vähemmistökieliä puhumaan, millä helvetin oikeudella kuvittelette voivanne vaatia että suomalaiset opettelee teidän kieltä..? Tämä sattuu olemaan suomalaisten kotimaa..
Juuso Leppäkoski
Nummi-Pusula

#27

14.10.2007 13:47

Tämä nyt on jo ihan typerää.. Me eletään Suomessa, ei Ruotsissa. Pakkoruotsi on typerää, koska ruotsia tarvitsee melko vähän Suomessa. Mutta eihän siinä ole mitään mieltä, jos suomenruotsalaisen ei ole pakko osata suomea!
jussi järvinen
valkeakoski

#28 siis ei jumala!

16.10.2007 17:11

OLEMME SUOMESSA! EMME RUOTSISSA! KAI NYT SUOMESSA PUHUTAAN SUOMEA EIKÄ RUOTSIA!?!?!?!?!?!?
Samuli Rask
Espoo

#29 Voi olla joo

02.06.2008 21:55

Minulle on ihan sama mitä kieliä te suomenruotsalaiset opiskelette! Periaatteessa voisi kyllä antaa ääneni adressille, on siinä järkeä periaatteessa. Tässä maassa on kuitenkin enemmistökieli! Jos se olisi ruotsinkieli niin tottakai jo osaisin sitä kun sitä eniten puhuttaisiin.

Kiinnostamattomuus johtuu ihan siitä tarpeesta koetaanko ruotsinkielen osaaminen tarpeelliseksi. Missä ne ruotsia puhuvat on, on se kumma miten vähän palvelualallakaan kohtaa ruotsia puhuvia. Tässä ehkä on sikäli kummia piirteitä, ruottinkielinen vaatii ruottinkielistä palvelua esimerkiksi jossain virallisemmassa vastaanotossa jne. Mutta muissa tilanteissa missä hän ei tiedä osaako vastapuoli ruotsinkieltä niin aloittaa keskustelun suomella. Ehkä tästäkin syystä esimerkiksi minulla menee suomenruotsalaisi ohi vaikka kuinka paljon mutta omapahan on asianne.

Tänä vuonna minulle ei ole vielä tullut yhstään ihmistä tuhansista kohtaamista ihmisistä puhumaan ruotsinkielellä! Olisiko tässä syy miksi turhaan edes opetella ruotsinkieltä? Tästä se syy lähtee, suomessa suomea ja muualla muita kieliä. Jos ei yhteistä kieltä ole niin kansainvälinen kieli Englanti on silloin se millä edetään.
Samuli Rask
Espoo

#30 Tässä adressi myös

02.06.2008 21:58

Pakkosuomi pois ja pakkoruotsi pois. Joku täällä jo kirjoittaa että jos pakkosuomi poistuu niin sitten vasta kirjoittaa adressiin nimen pakkoruotsista. Eihän nämä asiat riitele keskenään, onko suomenruotsalaisilla enemmän asenne ongelmia.

http://www.adressit.com/pakkoruotsi_pois_koulutuksista
Minna Tamminen
Helsinki

#31 ...

03.06.2008 18:58

Kyllähän se on niin, että maassa maan tavalla. Suomessa tulee puhua suomenkieltä ja Ruotsissa ruotsinkieltä, pääkielenä. Musta mikään kieli ei pitäisi olla pakollinen, mutta ruotsinkielen sijasta voitaisiin enemmän painostaa englanninkieleen sillä onhan se kuitenkin huomattavasti kansainvälisempi kieli kuin ruotsinkieli.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2008 23:31


Arto -
Espoo

#33 Ei vittu

02.08.2008 16:31

Ruotsin kieli mielummin pois, mitä suomalaiset ruotsin kielellä tekee!!!!!!!!!
Oskari Laurila
Vammala

#34

22.09.2008 00:01

Menköön ruotsinkieliset ruotsiin puhumaan ruotsia. Yksinkertaista.
jorma KYRPÄNEN
kerava

#35 ruotsi

16.12.2009 19:35

painukaa helvettiin boikottinne kanssa ruotsin opiskeleminen on pelkkää tuskaa!!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.01.2010 15:17


Jorma Kääriä
Helsinki

#37

21.01.2010 09:52

Noni kerranki asiallinen adressi. Go go!
Risto Kangas
Parhalahti

#38

24.01.2010 09:48

Ihan asiallista asiaa siinä mielessä, ettei mielestäni tosiaankaan ole tarpeen vaatia ruotsinkielisissä oppilaitoksissa suomenkielistä pakko opiskelua sen enempää, kuin on perusteluita pakkoruotsinkielen opiskelulle suomenkielisissä kouluissa. Vaikka valtakieli maassa on suomenkieli ja siksi tuntuisi perustellulle antaa alkeet kaikille suomessa asuville ihan oman etunsa takia, näin ei voida menetellä vaan toista pakollista kieltä äidinkielen ja yhden ulkomaisen kielen (Englanti)lisäksi ei tarvita.

Jos kieltenopetuksessa käytettäisiin peruskoulu ja lukioaika yhden ulkomaisen kielen opiskeluun ja opetukseen kokonaan, saisi opiskelija paljon kattavamman kansainvälisen kielitaidon jonka turvin vapaaehtoisella opiskelulla voisi oppia muita ulkomaisia kieliäkin paljon paremmin.

Tulee myös nähdä aika jossa mennään. Tietokoneet ja netti kääntävät miltei sivun kuin sivun hyvälle englannin kielelle. Siis jos puhutaan Ruotsista, Venäjästä, Ranskasta, Saksasta jopa Kiinasta ja monista monista muista kielistä, nuo sivustot taipuvat Google kääntäjillä, babelfish sivustoilla todella luettavaan englanninkieliseen muotoon. Suomen lauserakenteesta ja muista syistä johtuen Suomen ja Englannin kielen välillä ei kunnollista käännöstä kuitenkaan tietokoneohjelmin ilman valtavaa muistiresurssia voida rakentaa.

Siis miksipä vaatia ja pakottaa lapsi tai nuori sekoittamaan monta ulkomaista kieltä keskenään kun yksikään laajemmin samalla lauserakennepohjalla oleva ulkomainen ei ole kunnolla hanskassa.

Yleensä ihmisissä on niitä, jotka ovat matemaattisesti lahjakkaita ja sitten niitä joille kielitaito on vahva alue. Molempia tarvitaan, mutta kahta erilaista matematiikkaopetusta päälletysten ei pakoteta kenenkään ottavan edes lukiossa tai yliopistoissa, tämähän estäisi tällaisen hyvän kielipään ja huonommin matematiikkaa taitavan etenemisen ja suoriutumisen koulussa kokonaan. Siis ei voida edellyttää asiaa myöskään toisin päin, vaan matemaattisia taitoja omaavia tarvitaan ja heille pitää suoda ympäristö, jossa he voivat edetä ja jopa oppia yhden kansainvälisen kielen suhteellisen hyvin, ilmaan elinikäistä kammoa kieliä kohtaan, jonka nykyinen pakkojärjestelmä aiheuttaa.
Tommi Virtanen
Espoo

#39

25.01.2010 16:18

''Ihan asiallista asiaa siinä mielessä, ettei mielestäni tosiaankaan ole tarpeen vaatia ruotsinkielisissä oppilaitoksissa suomenkielistä pakko opiskelua sen enempää, kuin on perusteluita pakkoruotsinkielen opiskelulle suomenkielisissä kouluissa.''

Niin.. 95% ihmisistä puhuu äidinkielenään suomea. Minusta se on ihan hyvä syy.
lol
Vieras

#40

19.06.2010 15:42

Pakkoruotsi pois Suomesta, ja pakkosuomi pois Ruotsista.

 

Johanna
Vieras

#41 huoh

19.06.2010 19:22

Hyvä, poistetaan ''pakkosuomi'' jos se tyydyttää kaikkia osapuolia. Saahan sillä ruotsin kielellä kihnuttaa jos mieli tekee. Henkilökohtaisesti mulle on aivan sama mitä suomenruotsalaiset sopertaa. Eikä ruotsin opiskelu suomalaisia koululaisia hautaan vie. Turhaa tapella ruotsin opiskelusta, ei sille asialle tehdä mitään kuitenkaan, eikä mitään suurta syytä sen poistamiseen ees ole!

Suomi - Finland - Perkele!
Vieras

#42

29.10.2010 23:07

Ahvenanmaa. Siellä ei puhuta ollenkaan suomea. Ja pohjanmaalla on alueita missä ei puhuta lainkaan suomea. Jos vaikka se ruotsi poistetaan niin sitten myös pakkosuomi. Tai jos siitä tehdään valinnainen aine, niin sitten molemmat.

Ja kuitenkin ruotsia voi ehkä joutua käyttämään. Jotain perkeleen kiinaa ei nyt ihan äkkiä. Kiinaa jos haluaa opiskella niin miksei, turhaan sitäkään joltain kieltää.

Ja kyllähän se Suomi on valtakieli, mutta ruotsinkielisellä on myös lain takaama oikeus saada palvelua ruotsiksi. Sano sitten jollekin ahvenanmaalaiselle, ketä ei koskaan ole opetellut suomea, että puhu suomea. Onnea sillekin yritykselle vaan.

LOPPU SE VITUN VALITUS. ITSE OLET TYHMÄ JOS SELLAISESSA DUUNISSA OLET JA ET OSAA TARVITTAVAA KIELTÄ. Eli pitäisikö sitten sellaisiin töihin palkata ainoastaan kaksikielisiä? Vai meneekö nyt sitten (yhyy yhyy) syrjinnäksi?

Naurettavaa.
A Anttila
Vieras

#43 No ainakin tällä adressilla on toivoa

08.11.2010 12:21

"Ehdotankin nyt että poistamme myös suomenkielen kirjoituksen ruotsinkielisistä lukioista, tasa-arvon nimissä!"

Johan se suomen kielen pakollinen yo kirjoitus poistui 2005
Asia on tietenkin eri jos suomi on äidinkieli, mutta ymmärtääkseni oman äidinkielen hallinta kuuluu aika olennaisena osana lukion oppimäärään.

"Pakkosuomi on ihan sama asia kuin pakkoruotsi!!!"

No ei se nyt ihan sama asia ole: 5%/90% ja silti ainoa pakollinen aine Suomessa on ruotsin kieli,
jota on pakko opiskella kaikilla koulutustasoilla KOKO maassa, suomea ei.

Typerää

#44 Re:

19.06.2012 16:57

#1: Henriikka Virtanen -

Kieli ei ole sama kuin maa! EN ole ruotsalainen vaikka puhun ruotsia, enkä ole suomenruotsalainenkaan olen ruotsia puhuva suomalainen.
Luuletko että Sveitsissä puhutaan Sveitsiä? Ja Belgiassa belgiaa?

Kuka sanoi, yksi maa, yksi kansa ja yksi kieli? Vaikuttaa olevan sun ideologia

Pois pakkosuomi

#45 Re: ...

19.06.2012 17:04

#31: Minna Tamminen - ...

Ja ruotsinkieli on kansainvälisempi kuin suomenkieli. Sillä pärjää ainakin ruotsissa ja norjassa, tanskassakin ymmärtää suht paljon. Sitä paitsi on helpompaa oppia saksaa ja englantia kun osaa ruotsia. Eli pois pakkosuomi

Englantia apuun

#46 Re:

19.06.2012 17:08

#6: Anu Vesteri -

Puhuisimme englantia koska kaikki (järkevät) sitä osaa. Ei tarvi suomea sen takia ettei muuten pärjäis. Sitä paitsi monissa paikoissa suomessa ei tarvi suomea lainkaan. Jos myyjät haluaa myydä nii varmaan oppii ruotsiakin

Ite olet

#47 Re:

19.06.2012 17:12

#12: Veera Ilkka -

Ite olet säälittävä. jos ei halua oppia mitään uutta niin ryömi takaisin luolaan.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

19.06.2012 18:32


Kypä

#49

25.06.2012 14:14

Miksei ruottissa sitten puhuta Suomea? Tämähän olisi sitä "tasavertaisuutta".
Pidän tätä rasistisena koska hurritten ei tarvitse puhua Suomea!

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.06.2012 17:38