Urheilu pois YLE puheesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Urheilu pois YLE puheesta.


Vieras

#151

03.02.2012 23:22

Yle Puhe oli jotain, mitä oli kaivattu ja tarvittu. Kanava, jota viitsi kuunnella. Kanava, jolta ei tullut urheilun turhaketta, eikä musiikkia, jota nykymaailma on muutenkin tulvillaan. Yle Puheen kanssa automatkat sujuivat kuin ystävän kanssa, ohjelmat tuntuivat suorastaan eläviltä, toisin kuin nykyiset latteudet. Yle Uusi Puhe on uudistunut kanava, jossa uudistus pilasi koko tuotteen. On uskomatonta, että ehjää ruvetaan korjaamaan. Ja vielä uskomattomampaa on se, että korjaajana näyttää toimineen korjaaja, joka ei tunne korjauksen kohdetta, ei sen käyttötarkoitusta, eikä sitä, miksi se on yleensä edes tehty. Nyt täytyy vain toivoa, että riittävän moni huomaisi tämän mahdollisuuden antaa palautetta. Niin moni, että Ylessä ymmärrettäisiin, että uudistus meni täysin metsään. Kenellekään meistä ei ole helppoa tunnustaa virheitään, mutta nyt virheen tunnustamista on vaadittava. Me suomalaiset maksamme Ylen ylläpidon ja meille kuuluu kuuntelukelpoiset ohjelmat tasapuolisesti. Jos kaikki kanavat tehdään saman maun ja mieltymysten mukaan, ei kohtelu ole tasapuolista, koska makuja on muitakin. ANTAKAA MEILLE TAKAISIN SE YLE PUHE, JOSTA ME OIKEASTI PIDIMME JA JOTA ME HALUAMME EDELLEEN KUUNNELLA. ÄLKÄÄ VÄÄNTÄKÖ YLE PUHEESTA VÄKISIN MUIDEN KANAVIEN KOPIOTA, VAAN PITÄKÄÄ SE OMANLAISENAAN!
Ilman puheohjelmia en pysty hengittämään

#152 Re:

04.02.2012 01:16

#151: -  

Miten Yle Puhe, siis se entinen, sai alkunsa? Sattumaltako? Kenen idea oli ruveta sitten muuttamaan hyvää kanavaa, joka oli parempi kuin Yleisradion muut kanavat yhteensä?

En muista miten löysin Yle Puheen. Mainostettiinko sitä mitenkään? Saiko yksikään ohjelma lehdistössä palstatilaa? Jos siitä entisestä Yle Puheesta olisi ollut sellainen mainos kuin oli äsken Olga G:sta, suurin osa Suomen kansaa olisi varmasti löytänyt kanavan ja ruvennut kuuntelemaan.

Yle Puheella oli ennen vuoden vaihdetta missio, jota ilmeisesti yksikään Yleisradion johtajista ei tajunnut: se oli sivistyskanava. Se valisti ja kasvatti kansalaisia, se oli kuin avoin yliopisto, josta joka päivä sai paljon aineksia arjessa elämiseen, kansalaisvaikuttamiseen. Yle Puhe oli vapaan maan vapaille kansalaisille elintärkeä. Miksi se otettiin meiltä pois?

Kanavapäällikkö - vai mikä hän on? - ei ollut televisio-ohjelmassa uskottava. Hän ei pystynyt katsomaan edes kameraan suoraan. Luihu hän oli. Hänen tekonsa ja tekemättä jättämisensä pitäisi kunnolla selvittää.

Saisiko tällaiseen ongelmaan eli koko kansan vedättämiseen apua korkeimmilta oikeudenvalvojilta? Meidän oikeuksia on totta totisesti loukattu.

 

 

 

Huutavan ääni korvesta

#153

04.02.2012 01:33

Missä ohjelmissa on puhuttu kansalaisadressista, joka 3.2. jätettiin Yleisradion johdolle? Löytyykö juttu Areenasta vai onko ohjelmia sensuroitu?
Esa Härkönen

#154 Ranskanleipää ja sirkushuveja

04.02.2012 09:48

Urheilun dumppaaminen YLE Puheeseen, oli kuin sylkäisy asiaohjelmista kiinnostuneen kuuntelijan korvaan. Ihan tällaisena sen koin. Onko tässä nyt tarkoitus lopullisesti tyhmentää kansalaiset, tarjoamalla heille latteaa saludoa, ranskanleipää ja sirkushuveja. Onko tosiaan näin, että kun ensi vuoden alusta tuleva mafiamaksu pistetään pyörimään, niin mistään laadusta ei tarvitse välittää. Rahat tulee tilille kuin manulle illallinen. Todella törkeätä radion kuuntelijoiden aliarvostamista.
jarmo

#155

04.02.2012 11:14

Hyvä, että muutkin ovat samaa mieltä!
Vieras

#156

04.02.2012 11:15

Ylen tekemän nuorennusleikkauksen jälkeen oli järkytys kuulla jopa YLE puhtaita Olga K sössöilyä. Epätoivoisesti ajattelin, että tämä olisi vain hetken painajainen mutta olen joutunut toteamaan ettei näin ole. Olen joutunut luopumaan työmatkallani lempiohjelmastani, valitettavasti. En ymmärrä miksi muutos täytyi tehdä, koska itse kulun ns. nuoriin kuuntelijoihin ja tämä kanavan nuorennus on kyllä ajanut ainakin minut pois kuuntelijoiden joukosta. Olga k on hyvä aalto kanavalla ja sinne hän kuuluu ja tulisi palauttaakkin. Takaisin vanha hyvä YLE puhe.

Vieras

#157

04.02.2012 13:45

Miksi tuo nykypäivän mafia, inhottava mölötys, hemohess eli "urhailu" pilaa tavallisen ihmisen arjen kaikkialla. Joka ikisten uutisten jälkeen on pakkokuunneltava sitä ölinää, jo pelkkä tunnusmusiikki saa huonolle tuulelle ja on pakko laittaa koko radio kiinni. Valitettavan usein se sitten unohtuukin kiinni, vain niiden raastavien "urheilu"uutisten takia! On kohtuutonta lähettää oikeita uutisia 3 minuuttia ja hemohessmölinää 5 minuuttia tai jopa enemmän. Ei kenenkään muunkaan harrastuksia ruodita radiossa (TV:tä en ole "urheilun" ja aivottoman viihteen vuoksi enää katsellutkaan vuosiin) tuntitolkulla! Kyllä ottaa aivoon tuo uudistus!!!

Vieras

#158

04.02.2012 15:18

Pilasitte sitten tämänkin radiokanavan jääkiekolla. Kaikilla ei ole mahdollisuutta kuunnella Puheen laatuohjelmia päiväsaikaan. Itse olen kuunnellut Puhetta iltisin sauvakävelylenkeillä ja nauttinut kanavan ohjelmatarjonnasta todella paljon. Puhe takaisin entiselle tolalle.
Mummo

Vieras

#159

04.02.2012 18:45

Urheilu pois Ylen kanavilta kokonaan!!
Ikävää

#160 Re:

05.02.2012 08:59

#158: -

Meitä tuntuu olevan paljon. Mikä on todellinen syy siihen, että nimenomaan jääkiekkoa tungetaan joka paikkaan? Käsittämätöntä, että esim. television pääuutislähetyksessä uutisoidaan jotain NHL:n pelituloksia.. YLE puhe on ollut kuin rauhoitusalue tai reservaatti tuolta paatokselliselta mölinältä ja meteliltä.

En ole kuulut Puhe-kanavan uudistuksesta vastaavien haastatteluja, mutta perusteet on ainakin minulle täysin hämärän peitossa. Jääkiekko ja muu urheilu ansaitsisi radioon ihan oman valtakunnallisen kanavansa. Muut kanavat saisivat sitten keskittyä omiin ohjelmiinsa. Puhe puhtaaksi urheilusta ja joutavanpäiväisestä juontamisesta!

Kuulo vielä jäljellä

#161 Re: Olga ärsyttää

05.02.2012 10:56

#36: Lättä ja Luru - Olga ärsyttää

O-P-H vaihdettu - myös muut Yle-Asiaan "sekaantuneet" vaihtoon. Paitsi entisen Yle-Puheen kuuntelijat.

Radion johtaja kehoitti NÄKÖVAMMAISTA vaihtamaan kanavaa vaikka NAAPURIN AVUSTAMANA !

Törkeää !

Hessu

#162 Yle Puhe palautettava kuulijoille

05.02.2012 13:26

On täysin käsittämätöntä, että suosittu formaatti tuhotaan kuuntelukelvottomaksi. Itse löysin Puheen vuosi sitten tyttäreni vihjeen perusteella ja tykästyin heti; vihdoinkin radiokanava, jota pystyi kuuntelemaan minä vuorokaudenaikana tahansa tietäen saavansa älykästä, pohtivaa , keskustelevaa jne ohjelmaa. Olen yrittänyt kuunnella uutta jopa väkisin, mutta on pakko lopettaa, sillä nykyisestä pälätyksestä ja meluamisesta vain suuttuu. Olen joutunut etsimään muilta kanavilta korvaavaa ohjelmaa, kuten "johtajat" ovat suositelleet, mutta se tuntuu turhauttavalta ja hankalalta aikaisempaan verrattuna.
Kaiken huippu on kuunnella sunnuntai aamuna "suoraa" lähetystä menneen viikon Olkan höpinöistä ja kuunnella samalla leikkamattomasta nauhasta lehtikatsaukset sekä vanhat uutiset kellonaikoineen kaikkineen!
Eiköhän jo riitä ja palataan asiaan.
k-j fröjd

#163

06.02.2012 19:52

Mietin että auttaakohan tämä adresssin kirjoittaminen mitään. Pitäisi olla jokin muu kanava kaikkien tyytymättömien saamiseksi julkisuuteen. Katselin myös Finnpanelin kuuntelijatutkimuslukuja. Sen mukaan Puheella on (oli) päivittäin n. 180 000 kuulijaa. Olisi kiva tietää kuinka moni on tyytymätön ja haluaisi Vanhan puheen takaisin. http://www.finnpanel.fi/tulokset/radio/krtkk/pvatav1000.html
Varmasti tyytymättömiä on enemmän kuin nuo 1350 jotka komeilee adressin etusivulla.

Kävin puheen fb sivuilla ja siellä kehotettiin keskittymään sisältöön, eikä uudistuksen arvosteluun. Käsittääkseni niinhän on juuri tehty; arvosteltu sisältöä. Nuo aamuiset OK ohjelmat eivät ole tyydyttäneet sisällöllisesti ihmisiä. Ne eivät selvästikään kuulu tälle kanavalle, kuten ei urheilukaan.

Mietin myös miten toimittajia rekrytoidaan kanavalle. Käsittääkseni toimittajalla pitää olla toimittajan koulutus ja työpaikkoihin haetaan julkisesti. Hakijat ja valintakriteerit pitää olla julkisuusperiaatteen mukaan myös julkisesti nähtävillä. Mistäköhän nämä asiat selviävät?

KK

#164 Tyytymättömät kuuntelijat järjestäytyvät

06.02.2012 21:35

Facebookissa on kiitettävästi keskustelua tämän asian tiimoilta. Jos olet Facebookissa, tule tutustumaan: https://www.facebook.com/pages/YLEn-Asia/364237073603396?sk=info
k-j f

#165 Re: Tyytymättömät kuuntelijat järjestäytyvät

06.02.2012 21:53

#164: KK - Tyytymättömät kuuntelijat järjestäytyvät

Kiitos vinkistä. Olen kyllä surffaillut asian tiimoilta. Voin lukea viestit ko. linkistä, mutta en voi enää vastata niihin. Kuittasin itseni fb:stä ulos. Vähän sellainen viha rakkaussuhde. Mutta kerrassaan loistava oli siellä erään kirjoittajan Puheelle antama uusi nimi; YlenKatse. Meinasin tippua tuolilta. Onneksi ei ollut kahvia käsissä - se olis muuten ollu näytöllä!

Hyvä että joku viitsii nähdä vaivaa asian eteen.

Nuo kuuntelijaluvut Puheelta on marraskuulta 2011. Aika kovat luvut, kun ottaaa huomioon, että Puhe ei ollut vielä valtakunnallinen. Vastaavat luvut Yle 1:llä olivat luokkaa 500 000 ja Radio Suomella 1,3 milj.

 


Vieras

#166

07.02.2012 12:21

Vuosikausia YLE1 on ollut henkinen turvapaikka median puolella ja sitten Puheradio, kun Ykköseltä tulee modernia klassista. Nyt en ole enää Puhetta kuunnellut.

Vieras

#167

07.02.2012 12:41

urheilu on huumetta kansalle
pepekoiranen

#168 kommentit mittaavat suosiota?

07.02.2012 23:00

Kummallinen ajatusketju Ylen päättäjillä: kun aikaisemmin ei tullut kommentteja Yle Puheesta ja nyt tulee valtavasti, uudistus oli paikallaan!! Oudoksi on mennyt, jos täytyy kaikkiin palveluihin jatkuvasti lähettää tykkäämisiä, että niitä ei lakkautettaisi.

Vieras

#169

08.02.2012 17:17

Kaupallisten kanavien tyhjänpuhe-makasiinin tilalle takaisin oikeita ohjelmia jotka on asiaansa perehtyneiden toimittajien ja asiantuntijavieraiden tekemiä. Pliis.
Asiatoimittajat takaisin!

#170 Ei vain urheilu häiritse

08.02.2012 18:10

vaan erityisesti myös se, että nyt ei ole ainoatakaan kanavaa, josta aamulla töihin ajaessa ja illalla kotiin palatessa saisi asiantuntevien, korkeatasoisten toimittajien raportteja ja taustoitusta uutisiin ja ajankohtaisiin asioihin. YLE Puhe on ollut todellinen buusti päivään. Nyt viihdepitoinen, fanfaareilla ja "tämä on YLE Puhe"-välihuudoilla ryyditetty ohjelma latistaa päivän alun "hän on niin mukava ihminen, että" -haastatteluineen. Politiikka ja yhteiskunnalliset ilmiöt takaisin ja kunniaan! Viihdetoimittajien aika ja paikka on toisaalla. Onneksi sentään ei ole musiikkia, sitä ovat kaikki muut kanavat täynnä - eikä niihin siis voi paeta. Tunnen itseni vahvasti petetyksi. Älyn lento takaisin pliis.


Vieras

#171

08.02.2012 18:57

Ylipäätään laadukasta, toimitettua sisältöä tyhjän jutustelun sijaan, kiitos

Vieras

#172 Re: Kannatetaan!

08.02.2012 19:30

#8: -  

 

Rouva Keskitalo on näköalaton

#173 Re:

08.02.2012 20:18

#150: -  

Onko rouva Keskitalo miettinyt, kuinka paljon tyhmemmäksi ja tietämättömämmäksi Suomen kansa tulee kun kaikki ne laadukkaat asiaohjelmat, joita Yle Puhe tarjosi, eiväöt enää tavoita uskollisia kuulijoita? Onko Suomella kansakuntana varaa siihen. Hyi olkoon!

KorvaHerkkänen

#174 Rauhallinen ote ennen uudistusta....

08.02.2012 20:46

...oli varmasti yksi syy siihen,että entisestä Radio Puheesta pidettiin.Nyt tavoitellaan ilmeisesti sitä kaupallisten kanavien hektistä markkinointityyliä.Eikö ihmiset saa herätä rauhassa aamuunkaan enää,kun vaikka ajaelevat työpaikoilleen,tai yleensä aloittelevat päiväänsä.
Pitää olla höösäystä,hääsäystä ja kiihkeää tietäväistä papatusta toimittajalta,väliosat sitten maustettuna todella ärsyttävillä PITKÄKESTOISILLA mainosrummutuksilla ja -hokemilla,jolloin on nopeasti päästävä vähentämään volyymia.
Mediassa ihmetellään usein,oikein asiantuntijoiden kanssa ,miksi ihmiset stressaantuvat jne...eivät varmasti ainoastaan tälläisten ohjelmaoksennusten vuoksi,mutta rikkana rokassa varmasti nämäkin.
Kun uudistus oli aluillaan,ja kuulin,että ei se urheilun osuus ole kuin parisen tuntia illassa,niin ajattelin,että käännän aseman Radio Suomelle sen ajaksi,mutta kuinkas ollakaan,sielläkin jauhettiin jostakin palloilusta samaan aikaan.
Nyt on radio kiinni sen aikaa,ja kuulostelen vain välillä vieläkö palloilut jatkuu.Otettiimpa lupamaksu sitten miten tahansa kansalaisilta,on oltava vaihtoehtoja,kun kerran kanaviakin on.
Ylen johdon ylimielisyys on kyllä huomattu,lieneekö se otettu kilveksi kun ei ole riittävästi luovuutta yhdistettynä ammattitaitoon? Vastaukset tuolla ylen kanavainfosivulla "USEIMMIN KYSYTYT KYSYMYKSET YLE PUHEEN UUDISTUKSESTA" oikein löyhkäävät leuhkuutta.
Hyvät Yleläiset:Aina ei voi onnistua,ja jos ei kovin pahoja olla vielä ehditty tehdä,kannattaa peruuttaa ja aloittaa uudella katsantokannalla,sellainenkin kuuluu luovuuuden alueelle.
Hain täältä netin kautta foorumia jossa asiasta voisi kirjoittaa mielipidettä,ilman että tarvitsee olla "naamassa",ja löytyi tämä.Toivottavasti nämä adressimietteet myös saavuttavat kohteensa.
KorvaHerkkänen

#175 ...lisäystä edelliseen

08.02.2012 22:23

Äkkiseltään tulee mieleen sellaistakin,että onko ylen työhönotossa kyse suhteista,eli jonkun tärkeän tyypin sukulais-ja tuttavakontaktit ratkaisevat ketä palkataan?
Uudet johtajathan tuovat muassaan omat suosikki kontaktinsa.
Ylen pitäisi avoimesti tuoda kansalaisten tietoon valinnat,ja niiden perusteet,onhan kyseessä kansalaisten ylläpitämä laitos.
Toisaalta vaikuttaako nämä protestit mitään muutenkaan tuohon "YliMieli"laitokseen,sillä kun tuli nyt median huomion kohteeksi nämä vaalitouhut,kuntien pakkoliitostiedot,armeijalopetukset ja nokian irtisanomiset ym,luotetaanko ylessä nyt siihen,että nämä Puheen kritiikit hukkuu näiden isompien uutisten alle,ja lopulta unohtuvat?