Lapsilisään korotus!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Lapsilisään korotus!.

N. H
Helsinki

#26

23.10.2007 09:29

Aika outoja kommentteja, luulen että ei taida olla lapsosia näillä kirjoittajilla :( Luulis ihan että ollaan jo kateellisia lapsilisistäkin, kun kaikki muukin kallistuu, niin miksi EI VOISI korotusta tulla saman verran myös lapsilisään?
Petri Nurminen
Harjavalta

#27 Yksinhuoltajakorotus pois

09.11.2007 21:11


Lisäksi lapsilisän pitäisi olla sellaista tuloa että sitä ei huomioida toimeentulotukitarvetta laskettaessa.

Nykyisin yksinhuoltajakorotuksesta hyötyy vain sellainen yh joka ei ole niin köyhä että saisi toimeentulotukea.
- -
Tampere

#29 Päin vastoin

08.12.2007 23:52

Lapsilisien poistamista pitäisi harkita vakavasti. Köyhällä ne otetaan tulona huomioon toimeentulotukea laskettaessa, mikä on hyvä sillä muuten se olisi ilmaista tuloa. Lapsestahan saa muutenkin toimeentulotukea. Rikas ei lapsilisää tarvitse.

Lisäksi on väärin, että lapsettomat joutuvat elättämään toisten lapsia.
minna viitala
oulu

#30 tätä toivoo lestadiolaiset

31.01.2008 23:26


-jotta voisivat tilata kaksi numeroa
12plus-lehteä.
Pentti Vipuveräjä
:

#31

23.02.2008 21:47

yksinhuoltaja saa enemmän rahaa sillä, että vie lapset MAKSUTTOMAAN päivä-hoitoon ja on tekemättä mitään, kuin sillä, että menisi töihin.
Ossi Kettunen
Jyväskylä

#32 Vanhemmalle vara valita

29.02.2008 20:45

Lapsilisään korotus niille jotka sitä tarvitsevat.

Jos vanhempi haluaa viettää aikaa lapsensa kanssa ja kotona ja aivan oikeasti kasvattaa hänet, tulisi hänelle siihen tarjota mahdollisuus. Päiväkodit /Aamu- ja iltapäivätoiminta EI VOI TÄTÄ KORVATA.

Samalla kun näitä korottaa, voisi Suomeen miettiä sellaista järjestelmää kuin ELÄKEKATTO.

Ja sinä, joka näistä huumevanhemmista huolehdit, niin mietippä asioita oikeasti ja lue eli opiskele lisää asioista ennen kuin niistä puhut. Ei tuota väitettä voi ottaa tosissaan...=)
Ritva Glans
Porvoo

#33

08.03.2008 16:08

Laskin just että jos olet viiden lapsen yksinhuoltajaäiti niin lapsilisiä tulee yhteensä 898 e/kk eli n. 180 e/per lapsi. Vaikka ne kaikki olisi vauva iässä ja tarvitsisi vaippoja sun muita niin ei ne voi noin paljoa kuluttaa. Olen kyllä sitä mieltä että lisä voisi olla suurempi jos on yksi tai kaksi lasta ei se 100-200 ole niin paljon. Aika kohtuutonta että 5 lapsesta saa lähes 900 e/kk.
Joni Mäkinen
Helsinki

#34

11.03.2008 17:04

Lapsilisää pitäisi saada tulojen mukaan! Kauheen rikkaat ihmiset eivät tarvitse lapsiliä lasten hyvin voinnin turvaamiseksi toisin kuin huonompi tuloiset perheet. Kuten joku jo aikaisemmin sanoi niin miksi antaa sahaa perheilel joilla lapsilisä menee lapsille taskurahaksi? Huonoimmassa tapauksessa se menee alkoholiin ja tupakkaan tai jopa huumeisiin... Ja sata euroa on ihan liikaa nuorelle varsinkin jos vanhemmat ostaa vaatteet ja muut elin tärkeät asiat.
Meri Virtanen
Turku

#35 Sebastian Söderholmille

28.03.2008 16:40

"Eli vielä kerran: Lapsia ei tulisi hankkia ennen kuin siihen on kaikin puolin valmis. Sekä henkisesti, että taloudellisesti.

Käyttäkää se ns. liian pieni lapsilisä vaikka ehkäisyyn, niin eipähän ainakaan tapahdu uusia vahinkoja."

Tarkoitatko että kaikki lapset olisivat nuorten ihmisten vahinkoja? Pitäisikö siis laittaa Suomen väkiluku laskuun, ihan vaan sen takia kun ei ole varaa pitää lapsia? Eiköhän kuitenkin ne lapset ole meidän tulevaisuus, eikä rasite!

En mä ainakaan mieti rahaa kun teen lapsia, rakkaudella mä ne kasvatan enkä rahalla!!! Siltin olen lapsilisän korotuksen kannalta ainakin ensimmäisen kohdalla, silloihan on suurimmat meno erät. Kun ei ole rattaita tai vaatteita edelliseltä lapselta jäännyt.
Teemu Maarela
HELLsinki

#36 Jeespoks

28.03.2008 23:27

Ite oon eläny aika normaalin lapsuuden. Mutta must tuntuu että olis ollu enemmän rahaa itellä jos tota rahaa tulis enemmän vanhemmille. Mun äitini ei tienaa hyvin. Ja vaikka onkin 3 lasta, nii se lapsilisä kattoo kuukauden ruokakulut lasta kohti. Jos lasket sen 100 jotn € tekee vähän päälle 3€ päivässä... Ei näin!
Matti Sillanpää
Espoo

#37 Ritva Glansille

31.03.2008 23:28

Viiden alle 10v lapsen kulut toimeentulotuen laskentaan käytetyllä minimikulutustasolla ovat vuonna 2008 1117,47 euroa/kk, yli 10v 1257,17 euroa/kk. Oikeusministeriön selvoittämällä ns. normaalimmalla tasolla menot ovat suuremmat.

Yksinhuoltajalle jää siis jonkin verran itse maksettavaa lapsilisien päälle jo minimikulutustasolla puhumattakaan lasten normaalimmalla kulutustasolla.
Matti Sillanpää
Espoo

#38 Joni Mäkiselle

31.03.2008 23:51

Arvioipa rikkaiden määrä ja erityisesti niiden rikkaiden määrä, joilla on lapsia. Heiltä lapsilisien poistosta saatavalla säästöllä ei kustanneta tulorajojen seurantaan tarvittavaa byrokratiaa.

Jos poistoon ns. suurituloisilta mentäisiin, tämä byrokratria tarvittaisiin kaikkien lapsiperheiden tulojen seurantaan, lapsilisien oikean tason määräämiseen ja liikaa maksettujen lapsilisien takaisinperintään.

Kun byrokratia maksaa saatua säästöä enemmän, jää lasten kulujen tasaamiseen entistäkin vähemmän jaettavaa. Jo nyt lapsilisien osuus bruttokansantuotteesta on mennyt alle tason, jolla lapsilisät olivat ennen verovähennysten poistoa ja osittaista lisäämistä lapsilisiin.

Suurituloisilta lapsilisien poistoon ei kannata mennä. Kateeksi kyllä käy, mutta käyköön. Työikäisen väen lasten puutteessa jatkossa jatkuvasti vähetessä ihmisille on tällaisen byrokratian pyörityksen sijaan parempaa tekemistä.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

15.05.2008 16:51


juha pirskanen
HELSINKI

#42 Lapsilisä

15.05.2008 18:49

Lapsilisä on aikaa sitten jäänyt jälkeen muusta hintakehityksestä
joten olisi erittäin nopeasti lisättävä siihen vuosien jälkeenjääneisyys
n. 200 e aluksi voisi meidät köyhät normaali duunaritkin harkitsemaan asioita
nythän epäoikeudenmukaisuus rehoittaa se olisi oiva singnaali päättäjiltä että meistä välitetään t-j

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

07.06.2008 00:07


tuulia paavola
oulu

#44 Sebastian Sönderholmille ja Tiina Raudaskoskelle

16.06.2008 10:42

En ole aivan yhtä mielt teijän kans tuost taloudellisesti valmiina olemisest kun hankkii lapsia. Minusta tuntuu jotenkin et suomen väestöstä puolella on jonkin asteisia taloudellisia vaikeuksia. Eikä kukaan ole, koskaan sitä myöten valmis hankkimaan lapsia. Jokainen minun mielestäni on ollut valmis henkisesti tekemään lapsen kerta sitä on alkanut odottamaan eikä ole tehnyt keskeytystä. Ei minun mielestäni raha ole aina ykkös asia vaan se et välittää lapsistansa ja yrittää tehdä heistä kunnon kansalaisia. Minun mielestäni on hienoa vaan jos tämä adressi toimisi kunnolla ja saisimme jonkin näköistä helpotusta. Myös tekin sebastian ja tiina jos joskus satutta olemaan henkisesti ja taloudellisesti valmiita laste tekoon. Mut teidän peri aatteella siihen voi mennä aika kauan jos ette sit ole kultalusikka pyllyssä syntyneitä. Olen nähes itse huomannu et rehellistä työtä tekemällä ja pitkiä työ päiviä tekemällä ei rikastu eikä taloudellinen tilanne kasva olen huomannu sen monessa suhteessa niin yh:na kuin pari suhteessa eläen. Huomasin myös sen et riippuu myös hieman ammatista et mitä tekee et voitko mennä töihin vai et. Huomauttaisin siinä suhtees et on lasten päivähoitomaksut jos työ paikka on kauempana joudut hankkimaan auton itsellesi siinä tulee lisä menoja verot ja vakuutukset eli ei se töihin meno ollutkaan aina niin halpa juttu varsinkaan näiilä bensa hinnoil parhaassa tapauksessa saat maksaa siitä kunniasta et menet töihin.
Eeva Kulmala
Turku

#45

16.06.2008 16:26

Kyllä lapsen satasella elättää, jos ei ole ihan pakko saada niitä parhaimpia vaatteita ja kalliimpia ruokia. Jos nykyvanhemmilla ei olisi peukalo keskellä kämmentä niin moni asia hoituisi kymmenesosalla kuvitellusta hinnasta. Jos on lapsen ehdoin tahdoin hankkinut, ei sovi ajanpuutteestakaan nupista - aika varmasti menee parempaan käyttöön naperoiden kanssa kyökissä halpaa kotiruokaa tehden kuin TV:n ääressä.

Terv. Satasella kuussa elävä opiskelija.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.08.2008 19:32


Nea Huhtala
Jyväskylä

#47 Huhhuhhh..

02.09.2008 19:49

Minulla itselläni ei ole lapsia, mutta tunnen monta lapsi perhettä. Tämä asiahan on samanlaista kuin tehyn palkankorotus. Mitä te ihmiset ajattelette?? kuinka moni saa elämässään kaiken ilman rahaa?? Nykypäivänä on pakko saada tukia ja palkkaa jotta pystyy elämään edes jotenkin normaalia elämää!! ei varmaan ole tarkoitus saada lapsilleen tai itelleen ylimääräistä! Lapsien kehitys riippuu hoidosta (samanikäisten kanssa leikkiminen on kehittävää, jos et tiennyt), harrastukset kehittävät lasta monella tasolla, mutta nämä maksavat nykyään todella paljon! Missä lapset saavat ilmaiset harrastukset?? ja onko lapset pakotettava harrastamaan sellaista mitä ne eivät halua, mutta on ilmaista?? Asuminen on kallista, vaatteet, vaipat, lääkkeet ja ruoka maksaa!! Joku kirjoitti aikaisemmin tälle keskustelu palstalle, et laittaa lapset töihin! HALOO!! Lapsen on saatava elää lapsuutta!! taidat olla katkera lapsille... säälittävää! kymmenenvuotias lapsi voi tehdä jotain pientä ansaitakseen rahaa, mutta on muistettava että hän on vieläkin lapsi! Miksei nykyaikana voida yrittää antaa lasille mahdollisimman rakastava perhe ja mahdollisuus elää lapsuutta?? Kyllä niitä valtion rahoja menee niin paljon hukkaan, joten eiköhän tämä asia ole tarkeämpi!! Lapset ovat meidän tulevaisuus ja se millainen se on riippuu meistä!!
andrei järvi
helsinki

#48 on totta että lapsiperheet saavat aivan liian vähän rahaa

02.09.2008 20:35

Olen huomannut kun lapset asuivat luonani ja kasvatin 10 lasta kumppanini kanssa, niin kyllä ne kaikki rahat meni aina lapsiin, harvemmin jäi mitään sukan varteen vaikka kävin työssä ja käyn edelleen.


Olen ollut 10 lapsisen perheen isä 8v ajan, yli vuosi sitten kuiteskin erosimme.

Ja kävi vähän heikosti kun exä sairastui ja tapahtui seuraavaa:




Minulla on yhteishuoltajuus lapsiin, mutta koska olin eronnut ja muuttanut erilleni vaimostani, kun lapset oli otettu huostaan minun tietämättäni. Ja joista ilmoitettiin minulle myöhemmin kirjatuilla kirjeillä.

Olen siitä asti eli yli vuoden kamppaillut sosiaaliviranomaisten kanssa asiasta että voisin saada lapset itselleni.

Olen vakituisessa päivätyössä, työn muodon vuoksi taustani on selvitetty. Eli minun täytyy olla nuhteeton, hallinto-oikeuskin totesi nuhteettomuuteni päätöksessään.

Olen tapaillut lapsia kaikella vapaa ajallani mitä olen töitten jälkeen saanut irti, rakastan lapsiani koko sydämestäni, enkä suostu luovuttamaan.

Lastensuojeluviranomaisten kommentti minulle puhelimessa kun kysyin mikseivät olleet antaneet lapsia minulle vaan antoivat lapset 3. osapuolille oli Aila Kallion ja Riitta Sivosen suusta kaiutinpuhelimeen:
"Olisiko meidän pitänyt jäädä odottamaan ensimmäistä lastensuojeluilmoitusta lasten isästä" Eli erittäin asenteellista.

Liisa Mankki joka on sosiaalityöntekijä joka sijoittelee lapsia pride perheisiin sanoi minulle:
"Ei ole tullut vielä yhtään miestä vastaan jolle olisi voinut lapset antaa" Huom. työskennellyt myös pitkään alalla.

Mietityttää kuinka monelta vanhemmalta on lapset otettu huostaan ja kun vanhempi on murtunut juomaan tai muuta vastaavaa huostan jälkeen on siitä keksitty huostan syy. (Minun kohdallani huostan syytä ei ole.)

minullakin on adressi täällä.

http://www.adressit.com/lastensuojeluviranomaiset
andrei järvi
helsinki

#49 On totta että lapsilisät on liian pieniä

02.09.2008 20:45

Olen ollut 8v. 10 lapsisen perheen isä, mutta yli vuosi sitten erosin kun exälläni oli jo uusi kumppani.

On totta että lapsiin saatavat rahat ylipäätänsä on hyvin vähäisiä verrattuna esim. sosiaalipuolen tarjoamiin rahastoihin joita sosiaalipuoli toimittaa perhekodeille 170 - 500 euroa per lapsi per päivä.

On suorastaa kumma että miljoonia veroeurojamme tuhlataan ihmisille jotka hoitavat usein täysin normaaleista perheistä siepatuista lapsista sosiaalipuolen toimen taholta.

Niin kuin sosiaalipuoli mainostaakin maailma on raaistunut ja se pitää hyvin paikkansa sosiaalipuolen ko0hdalla.

Ministerit, eri oikeustahot uskovat kaiken pajunköyden mitä sosiaalitoimi heille vierittää.

Mielestäni vanhempien pitäisi miettä haluaako hyväksyä tämmöistä sosiaalijärjestelmää suomessa, uskon että kaikki negatiiviset kirjoitukset tässä adressissa tulevat sosiaalipuolen taholta sekä pride ihmisiltä.
andrei järvi
helsinki

#50 on totta että lapsiperheet saavat vähän rahaa bio lapsiinsa

02.09.2008 20:49

On totta että bio-vanhemmat saavat aivan liian vähän rahaa lapsiinsa, toisin kuin taas perhekodit saavat huostaanotetuista lapsista 170-500 euroa päivä per lapsi.


Sinnehän ne meidän verorahat menee eikä oikeisiin perheisiin.