Turun kirjastokoulutuksen on jatkuttava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Turun kirjastokoulutuksen on jatkuttava.

Faktaa

#26 Re: Re:

11.02.2012 11:29

#5: - Re:  

"Nojaa, kyllähän se musiikkipuoli säästettiin."

Ei pidä paikkaansa. Esitys jonka Turun kaupunki ja amk vie ministeriöön, on seuraava:

Nykyinen

koulutusohjelma

Lakkautus

Koulutusohjelmaesitys/ muutos nykyiseen ohjelmaan

Palvelujen tuottamisen ja johtamisen ko, Restonomi (AMK)

 

kyllä

 

 

Tietojenkäsittelyn ko, Tradenomi

kyllä

 

Kauneudenhoitoalan ko, Estenomi (AMK)

kyllä

 

Fysioterapian ko, Fysioterapeutti (AMK)

ehdollinen

Kuntoutuksen ko, Fysioterapeutti (AMK)

Toimintaterapian ko, Toimintaterapeutti (AMK)

ehdollinen

Kuntoutuksen ko, Toimintatera-peutti (AMK)

Kala- ja ympäristötalouden ko, Iktyonomi (AMK)

kyllä

 

Ympäristöteknologian ko, Insinööri (AMK)

Kestävän kehityksen ko, Ympäristösuunnittelija (AMK)

kyllä

 

Ympäristöteknologian ko, Insi-nööri (AMK)

Musiikin ko, Muusikko (AMK)

kyllä

 

Musiikin ko, Musiikkipedagogi (AMK)

ehdollinen

Esittävän taiteen ko, Musiikkipedagogi (AMK)

Kirjasto- ja tietopalvelun ko, Tradenomi

kyllä

 

Kirjasto- ja tietopalvelun koulutusohjelma, Tradenomi (ylempi AMK)

 

kyllä

 

Musiikin koulutusohjelma lakkautetaan, kuten ministeriö omassa listassaan vaatikin. Listasta ei käy ilmi se, että ministeriö vaati lakkautettavaksi kulttuurialalta myös muotoilun koulutusohjelman. Turun kaupunki ja amk esittävät, että se säilytetään ja sen sijaan lakkautetaan kirjastoalan koulutus.

Anonyymi

#27 Re: Re: Re:

11.02.2012 11:41

#26: Faktaa - Re: Re:  

Kuulin että muotoilun koulutusohjelman lakkauttamista olisi ministeriössä perusteltu muotoilijoiden huonolla työllistymisellä, ja sillä että muotoilun koulutusohjelmia on amkeissa pykätty pystyyn vähän joka puolella.  

 

Faktaa

#28 Re: Re: Re: Re:

11.02.2012 11:59

#27: Anonyymi - Re: Re: Re:   

Turun AMK ja Turun kaupunki esittävät vastineessaan opetusministeriölle, että muotoilun koulutusohjelma säilyisi 40:llä aloituspaikalla eli vähennystä muotoilun aloituspaikkamäärään olisi ehdotuksen mukaan tulossa 5 paikkaa. Opetusministeriö tekee päätökset 17.2.2012 jälkeen.

Turun AMK ja Yrkeshögskolan Novia ovat myös aloittaneet neuvottelut ja suunnittelun yhteisestä muotoilun ylemmästä AMK-tutkinnosta.

Turun Sanomat 9.2.2012

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.02.2012 12:13


Faktaa

#30 Re: Re: Re: Re: Re:

11.02.2012 12:19

#28: Faktaa - Re: Re: Re: Re:  

 Kun OKM:n vaatimuslista lakkautettavista koulutusohjelmista oli tullut julki, Varsinais-Suomen liitto otti kantaa lakkautettavien ohjelmien puolesta. Tämän jälkeen (-kö?) Turun kaupunki ja amk päättivät että yksi listalla olleista suojellaan ja sen tilalle lakkautettavaksi asetetaankin kirjastoalan koulutus.

http://1.bp.blogspot.com/-Fo4Y6_ggLkM/TtyVKYRCHeI/AAAAAAAAAA8/EOz0mReTemk/s1600/...

Ammattikorkeakoulu ja sen ylläpitäjä Turun kaupunki pitivät sittemmin oman esityksensä valmistelun salassa viimeiseen saakka kaikilta niin ammattikorkeakoulun sisällä kuin ulkopuolellakin.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.02.2012 12:20


Nimimerkki Erkki

#32 Arhinmäen puolueen Turun osasto

11.02.2012 13:22

Vasemmistoliitto on puolueena Turussa vedonnut koulutuksen säilyttämisen puolesta.
http://www.turkulainen.fi/artikkeli/93066-vasemmisto-kritisoi-kirjastokoulutuksesta-luopumista

Mitä sanoo Arhinmäki?

Korkeakouluista vastaavana opetusministerinä on demari, Jukka Gustafsson. Vasemmalla on perinteellisesti kait pidetty arvossa kirjastoja, tiedon ja sivistyksen vapaata saatavuutta ja käyttöä. Entä nykyään?
Erno Lintola

#33 Kiti ja TUO

11.02.2012 14:38

#24: Hakoniska - Re:

Me Kitiläiset olemme kyllä olleet keskusteluyhteydessä TUO:n kanssa ja ilmaisseet kantamme koulutusohjelmamme jatkamisen puolesta ja olemme kiitollisia siitä, että he tunnustavat koulutusohjelmamme valtakunnallisen merkityksen kirjastoalalle. Opiskelijakuntana TUO joutuu kuitenkin jo rakenteensa takia hakemaan kompromissiratkaisuja. Valitettavasti meillä Kitiläisillä ei ole kovinkaan laajaa edustusta TUO:ssa ja näin ollen vaikutusmahdollisuutemme ovat siihen suuntaan jokseenkin rajalliset. Kaikkia mahdollisia vaikutuskanavia on kuitenkin otettu käyttöön ja ehdottomana vahvuutenamme on kirjastoalan verkostoituneisuus.

Antero Leppänen

#34 Läpinäkyvyyttä.

11.02.2012 19:24

Terve. Olisi kiva jos ainakin adressia kommentoivat kitit esiintyisivät omalla nimellään (en tosin usko että näin ei ole ollut, mutta ajattelin mainita asian kuitenkin) koska me olemme hyvien puolella ja seisomme sanojemme takana. Täten voinemme esiintyä omalla nimellämme mikäli katsomme tarpeelliseksi osallistua tähän keskusteluun.

TUOn jäsen

#35 Re: Kiti ja TUO

11.02.2012 21:31

#33: Erno Lintola - Kiti ja TUO olemme kiitollisia siitä, että he tunnustavat koulutusohjelmamme valtakunnallisen merkityksen kirjastoalalle.

 Eiköhän tää valtakunnallinen merkitys juuri olekin se ikävin piirre kitissä,  miksi kaupunki ei enää kitiä Turkuun halunnut.

Riikka Utriainen

#36 Re: Re: Kiti ja TUO

11.02.2012 22:52

#35: TUOn jäsen - Re: Kiti ja TUO

Se voi olla, mutta valtakunnallinen merkittävyys ei tarkoita, etteikö koulutusohjelman toiminnalla olisi myös suurta alueellista merkitystä. Seurantatutkimukset ovat osoittaneet, että keskimäärin yli puolet vuosittain valmistuvista kirjasto- ja tietopalvelun opiskelijoista on työllistynyt nimenomaan Varsinais-Suomen alueelle. Esimerkiksi Kaarinan kaupunginkirjaston henkilökunnasta peräti puolet on nimenomaan Turun ammattikorkeakoulusta valmistuneita ( http://www.kirjastot.fi/fi-FI/ajankohtaista/tiedote/ajankohtaista/vetoomus-turun-kirjastokoulutus-pois-lakkautuslistalta ) ja myös Turun kaupunginkirjastossa työskentelee runsaasti kitejä.

Ehkä?

#37 Re: Re: Re: Kiti ja TUO

12.02.2012 00:00

#36: Riikka Utriainen - Re: Re: Kiti ja TUO Se voi olla, mutta valtakunnallinen merkittävyys ei tarkoita, etteikö koulutusohjelman toiminnalla olisi myös suurta alueellista merkitystä.

Sanoisin samalla lailla: voi olla. Mutta olennaista tietenkin on, että Turun kaupunki ei näe sitä.

Realisti

#38 Re: Re: Re: Re: Kiti ja TUO

12.02.2012 15:01

"...olennaista tietenkin on, että Turun kaupunki ei näe sitä."

Siis... MIKSI Turun kaupunki ei näe kirjastokoulutuksen alueellista merkitystä?

Mitä kaupunginjohtajalle on esitetty? Kuka valmisteli esityksen?

Ammattikorkeakoulussa on varmaan kymmenittäin koulutusohjelmia. Eikait joku kaupunginjohtaja ole perillä niistä kaikista. Kaupunginhallituksen kunnallispoliitikot vielä vähemmän. 

Töitä kaikille!

#39 Kulttuurialalta on syytä leikata

12.02.2012 15:49

#4: -    "...Kulttuurialat ovat näemmä päättävien tahojen silmissä vähempiarvoisia kuin muut."

Opetus ja kulttuuriministeriö käsittääkseni esitti viime vuoden puolella Turun AMK:lle leikkauslistan. Se edellytti lakkautettavaksi palvelujen johtamisen ja tuottamisen koulutusohjelman sekä kulttuurialalta musiikin koulutusohjelman ja muotoilun koulutusohjelman.

Näistä keskusteluista olen käsittänyt että ammattikorkeakoulu on itse esittämässä että muotoilun koulutusohjelma saa jatkua ja sen sijaan kulttuurialalta lakkautetaan kirjastoalan opetus. Korjatkaa jos olen väärässä.

Olen kuullut että juuri kulttuurialalle on viime vuosina perustettu ihan liikaa koulutusohjelmia joista valmistuneet eivät ole saaneet töitä. Siksi on oikeasti järkevää kaikkien kannalta, että kulttuurialan koulutusta vähennetään reippaasti ja siirretään aloille, joilla työntekijöitä tarvitaan.

Ihme juttu

#40 Re: Matkailu- ja ravitsemusalan...

12.02.2012 18:52

#1: -     mieluummin lopettaisivat matkailu- ja ravitsemusalan koulutuksen, josta nuoria valmistuu työttömiksi

Turun amk:n on esittänyt lakkautettavaksi myös sen koulutuksen. (=Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma.)

Jos työllistyminen olisi amk:n johtajien mielestä säilyttämisen peruste, lakkautettaisiin myös muotoilun koulutusohjelma, jossa työttömäksi valmistuminen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Sitähän OKM onkin vaatinut lakkautettavaksi.

Mutta työnsaanti ei olekkaan se kriteeri, vaan jokin muu.

Töitä saavat

#41 Re: Re: Matkailu- ja ravitsemusalan...

14.02.2012 14:25

#40: Ihme juttu - Re: Matkailu- ja ravitsemusalan... 

"mieluummin lopettaisivat matkailu- ja ravitsemusalan koulutuksen, josta nuoria valmistuu työttömiksi"

Ainakin Turun suunnalla nämäkin valmistuneet ovat kysyttyjä työelämässä !  

Risto

#42 Turun AMK vastatarjous on surullista luettavaa

18.02.2012 10:31

Turun AMK vastatarjous kuulostaa yhden miehen (Ollin) henkilökohtaiselta kostoretkeltä TSK:ta vastaan.. Kitin lopettamisella ei ole mitään tekemistä liiketalouden kanssa.. Kitissä on tehty eniten projekteja ja hankittu ulkoista rahoitusta.. täysin kummallinen signaali työntekijöille.. jos hankitte ulkoista rahoitusta ja saatte firman kannattamaan.. niin viemme teidät saunan taakse.. ja lopun tiedättekin.. toivottavasti ministeriö on tässä kohtaa hereillä.. ja hylkää Turun AMK:n vastatarjouksen.. ja pitää alkuperäisen oman esityksensä..