Kreikan ja Suomen välinen vakuussopimus julkistettava

Jutta-Mari

#76 Virallinen keräyslista?

13.03.2012 15:19

Onko jossain jo olemassa virallinen nimienkeruulista?

"http://www.vaestorekisterikeskus.fi/default.aspx?id=698

Kannatusilmoituksia voi kerätä verkossa tai kirjallisina paperille. Verkossa tapahtuvaa keruuta varten oikeusministeriö perustaa verkkopalvelun. Verkkokeräyksessä voi käyttää myös omaa järjestelmää, mutta sille on haettava Viestintäviraston hyväksyntä."
Tauno O. Mehtälä
Vieras

#77 Kalevassa aihetta sivuava kirjoitus 13.3.2012

13.03.2012 19:24

Sanomalehti Kaleva julkaisi tänään 13.3.2012 Lukijalta-sivuillaan (s. 19) allekirjoittaneen mielipidekirjoituksen tämän adressin teemaan liittyen:

"Missä luuraa tiedonsaantioikeus?

Suomen ja Kreikan välinen vakuussopimus saa yhä kimurantimpeja piirteitä. Kyse ei näyttäisikään olevan valtioiden välisestä
sopimuksesta vaan Suomen valtion sopimuksesta kreikkalaisten pankkien kanssa. Vakuussopimuksen sisällön salailua se ei silti oikeuta.

Vuoden 1995 perusoikeusuudistus on jälleen koetuksella; missä luuraa siinä luvattu kansalaisten tiedonsaantioikeus? Kun perustuslain
rikkomuksia ei ole kriminalisoitu, hallitus voi jatkaa ylimielistä mielivaltaansa hamaan maailman tappiin.

Taudinkuvaan kuuluu sekin, että ylin laillisuusvalvonta ei suoriudu omasta roolistaan hallituksen toimien laillisuuden valvojana. Jonkka vetää lonkkaa, eli ylin laillisuusvalvoja näyttää nukkuvan edelleen hyvinpalkattuna ruususen untaan.

Kun julkisuudessa usean asiantuntijan voimin esitetään epäilys jonkin hallituksen toimen perustuslainvastaisuudesta, ylimmän laillisuusvalvonnan tulisi siihen viipymättä reagoida. Nyt tämä osa oikeusvaltiota ei kerta kaikkiaan toimi.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka olisi syytä siirtää välittömästi eläkkeelle jatkamaan lonkan vetämistä sinällään siihen varmaankin riittävällä eläkkeellään.

Netissä on allekirjoitettavana adressi "Kreikan ja Suomen välinen vakuussopimus julkistettava". Kun oikeusvaltio osoittautuu perustoiminnoiltaan toimimattomaksi, on kansalaisten syytä ottaa toiminnasta tiukempi ote.

Tauno O. Mehtälä

Temmes"

Samaa teemaa (eli eliitin rikollista käyttäytymistä) sivuaa myös Lapin yliopiston rikosoikeuden professorin Terttu Utriaisen Vieraskynä-kirjoitus sivulla 18: http://www.kaleva.fi/mielipide/vieras/pukitko-vartioivat-korruptiokaalimaata/570820/.


Vieras

#78

14.03.2012 20:41

Miksi ei näytettäisi?

Vieras

#79

15.03.2012 17:44

Tosi hyvä juttu, että on tämä adressi. Kumpa ihmiset tajuaisivat ottaa oikeudenmukaisuuden ja EU:n peruskirjassa olevan periaatteen (läpinäkyvyys) puolesta kantaa, jota nimenomaan Suomi- kreikkalaiset pankit vakuussopimus edustaa, jossa Kreikan valtio on käsienpesijän asemassa ja suomalaiset mahdollisina takaajina eli tappion kärsijöinä!