Talviuintimahdollisuuden säilyttävä Vuosaaressa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Talviuintimahdollisuuden säilyttävä Vuosaaressa.


Vieras

#1

27.03.2012 12:48

Kävin 9v rastilasssa haluaisin jatkaa talviuintia viikonlopuna aamu ja arkisin mielummin ip aika. KIITOS
Liisukka

#2

27.03.2012 12:48

Rastilassa kävin säännöllisesti 9v. en haluaisi että loppuu
Simo Lindblom

#3

27.03.2012 12:59

Julkisuutta vaan asialle jokainen omalla tahollaan ja tarvittaessa litetään voimat yhteen niin on ainakin yritetty.
Uimari

#4

27.03.2012 13:04

Helsingissä on vain vähän kohtuuhintaisia talviuintipaikkoja. Rastila on ollut monelle sopiva, koska se sijaitsee metroaseman vieressä. Suurimmalle osalle meistä uimareista riittää pelkkä pukukoppi, kaupungin olisi turvattava saunaton vaihtoehto jatkossakin. Talviuinti on monille tapa hoitaa terveyttä tai sairautta.

Kimmo

#5

27.03.2012 13:25

Suomi ja sauna!!!
Uskomatonta, ettei kaupungilta löydy haluja ylläpitää jotakin niin suomalaista harrastusmahdollisuutta, kuin saunominen ja uinti :-(

Päivittäin 12 talvea käynyt

#6

27.03.2012 13:50

Tällainen uutinen onkin ollut jo odotettavissa, kun on seurannut 3-4 viimeisen talven hintojen, lipunmyynnin ja sauna-aikojen yms. asioiden kehitystä. Kaikki on ollut valmistautumista tällaiseen talviuinnin ja saunan alasajoon Rastilan leirintäalueella. Rantasaunan viereen rakennettiin uusi perhesauna suurella vaivalla ja kuin Iisakin kirkkoa lähes vuosi. Nyt se kuulemma käyttökiellossa, kun ei tule suihkusta lämmintä vettä ! ! Tämä kaupungin kilpailutuksesta ja halvimman tarjouksen tehneestä firmasta. Toivottavasti saadaan jatkossakin käydä Rastilassa avannossa ja saunoa hyvissä löylyissä rantasaunalla. Ainakin säilyisi lämmin pukukoppi ja läpitalven aukioleva avanto..........

Vieras

#7

27.03.2012 14:21

Haluan jatkaa avantouintia myös ensi syksynä.
Lämmitetty kontti pukeutumispaikkana on ollut hyvä,en ole käynyt saunassa Rastiassa kertaakaan.
Toki olen joskus kokeillut uintia saunomista yhdessä, mutta en ole kokenut tarvitsevani saunaa uinnin yhteydessä.

Vieras

#8

27.03.2012 18:06

Käyn uimassa kahdettatoista talvea päivittäin,joten vanha säilytettäva tai hankittava uusi.
Jo 10 v avannoinut

#9 Itäisen Helsingin avannot

27.03.2012 22:43

Puh.kesk 27.3.2012 Jaana Korhonen Liikuntavirasto/Leena Suominen
Tiedustelin montako saunallista avantouintipaikkaa löytyy Itä-Helsingistä, sen jälkeen kun Rastila lopettaa.
Vastaus oli: "Ei yhtään". Ehdotin, että ottaisimme yhteyttä apul.kaup.joht Sauriin ja hän voisi antaa budjetista tukea, jos toiminta esim tuottaa tappiota. Päätös on kuulema lyöty lukkoon.
Oma ehdotukseni: 1) nämä keskustelut tiedoksi Pekka Saurille 2) Marjaniemeen rakennetaan sauna ja niin Rastila pääsee eroon hankalista asiakkaistaan. Marjaniemessä on hyvä hallitus ja raha-asiat kunnossa. Matkakaan ei ole este.
Tuleva tilanne on häpeäksi Helsingin kaupungille.

Vieras

#10

28.03.2012 09:05

Kyllä talviuinti on niin suosiossa että ei tälläistä harrastusta ihmisiltä voi lopetta .Yksi mahtollisuus on että tuotaan kopit siihen rantahiekalle,2 kpl. saunaa ei välttämättä tarvitse ollenkaan,jää leirintäalueen kättöön.Paras vaikutus talviuinnista jää kuin mennään sinne uimaan kuivalla iholla,on asiasta kokemusta.Ainoa siinä on että jääse sosiaalinen puoli vähemmälle.Itse käyn marjaniemessä uimassa.
sejuko

#11 Re: Itäisen Helsingin avannot

28.03.2012 09:11

HEI ei me sinne marjaniemeen mitään saunoja kaivata,hinnat ainakin tulevat nousemaan.Tällä hetkellä marjaniemi on edullinen paikka harrastaa talviuitia.Meillä on hyvät siistit tilat käytössä tosi hyvä avantokin on.

 


Vieras

#12

28.03.2012 09:11

Eikö olisi hyvä asia säilyttää Kuusijärvellä sausauna, siellä käy nykyisin paljon ulkomaalaisiakin.
Eihän Vantaalla ole muita savusaunoja ???
Monien puolesta

#13

28.03.2012 09:29

Monille mahdollisuus käydä avannossa kontista päivittäin ilman saunaa, on kaikkein tärkein. Marjaniemessä tämä säilyy, mutta Vuosaaresta kävellen, pyörällä tai metrolla liikkuville se on hankalasti tavoitettavissa. Jos kiertää lahden, matkasta tulee pitkä, silta taas on liian vaarallinen. Kevyen tason (= lämmitetty pukukoppi ja avanto) talviuintipaikka tarvitaan Marjaniemen lisäksi myös Vuosaareen.

Vieras

#14

28.03.2012 10:55

Avantouijien lukumäärä tänä talvena on luultavasti aiempaa vähäisempi, millä ehkä puolletaan avantouinnin lopettamista. Tänä talvena on ensimäistä kertaa poistettu kertamaksu; suuri kausimaksu tietysti karsii satunnaisemmin avannossa käyviä ja varattomampien harrastusta. Viime syyskaudella en käynyt kertaakaan yli kymmeneen vuoteen. Vaikka olen sairastellut, olisin päässyt kyllä muutaman kerran käymään, mutta pidin kausimaksua liian kalliina.

Kertamaksu poistettiin käsittääkseni satunnaisten suurten ruuhkien takia. Vielä ei ole kokeiltu muutaman kympin perusmaksua, jonka lisäksi voisi maksaa pienemmän kertamaksun. Tämä luultavasti vähentäisi turistiporukoiden aiheuttamia ruuhkia.

Rastila on ollut ainoa paikka Helsingissä, johon kuka tahansa kaupunkilainen voi helposti tulla uimaan ja saunomaan. Talvikaudella leirintäalueen käyttö on vähäisempää ja on järkevää käyttää tiloja tähän tarkoitukseen. Kaupungilla on mielestäni velvollisuus järjestää liikunta- ja virkistysmahdollisuuksia asukkailleen ja rohkaista osallistumista. Miten muuten samanlainen mahdollisuus voitaisiin järjestää?

Vieras

#15

28.03.2012 15:01

Talviuinti Rastilassa on tähänastisessa muodossaan ollut mahtava kokemus kaikille sidosryhmäni ihmisille niin Suomessa kuin vieraissa maissa. Olen lähettänyt seikkaperäisempiä selostuksia , mutta ne eivät ole vaikuttaneet mihinkään. Itse olen Rastilasta kiitollinen koko loppuelämäni. Maurizio-Bello

Anonyymi

#16

30.03.2012 11:26

Hyvät päättäjät!
Toivoisin, että kuulisitte ja näkisitte omakohtaisesti mitä avantouinti tarkoittaa niin monelle. Tämä on liiottelematta monelle fyysisen ja henkisen kunnon säilyttämisen elinehto.
Hätä on suuri, miten jaksaa ensi taleva.
terkkuja Camilla
kylmissä vesissä viihtyvä

#17 Rastila

31.03.2012 16:21

Olen käynyt rastilassa talviuinnissa vuosia, kyllä on hävytöntä jos se lopetetaan
hyinen

#18 kylmään

31.03.2012 21:48

Käyn toista talvea Rastilassa, mutta avantoharrastusta taitaa tulla jo kymmenkunta vuotta. Se on paras, halvin ja tehokkain tapa purkaa stressiä. Rastilalla on ehdottoman hyvä sijainti ja konttipukuhuone riittä minulle mainiosti. Konttien järjestäminen talveksi rannalla ei luulisi olevan liian suuri rasite ja kustannus kaupungille ja avaimen saisi edelleen vastaanotosta. Hävytöntä on, jos kaupunki tämän palvelun lopettaa. Rahasta se ei voi olla kiinni, vaan tahdosta ja järjesteykyvystä.

Vieras

#19

01.04.2012 06:47

Voisiko avannon ylläpidon rahoittaa työllistämis varoin. Jollekin duuni ja syy nousta aamulla muuhunkin kuin työttömyys aamuun.
Avantoa yli 50vuotta 73v

#20 Edes lämmin koppi ja avanto Rastilassa!!!!

01.04.2012 11:09

Ihmettelen suuresti onko kaupungin asiat niin huonosti, että ei yhtä avantoa voi pitää auki. Siihen kuuluva lämmin koppi riittäisi monelle terveyden ylläpitämiseen. Samanaikaaisesti puhutaan miljaardien Guggenheim hankkeesta. Eikö ole enää suhteellisuustajua??? Meitä on paljon vanhoja ihmisiä jotka ylläpidämme terveyttämme käymällä avannossa. Me emme ruuhkauta terveyskeskuksia.Maalaisjärjelläkin ajateltuna kumpi on kalliinpaa hoito terveyskeskuksissa vai yhden avannon ja kopin ylläpitäminen. Eikö löydy edes yhtään työtöntä joka pitäisi huolen avannosta ja kopista maksaisimme hänelle uintimaksua ja työllisyystuki tulisi kaupungilta, vai meneekö kaikki raha Pajusen unelmaan Guggenheimiin?
avantouimari jo viime vuosituhannella

#21

01.04.2012 21:44

Onpa ihmeellistä kun kaupunkilaisilta viedään tällainen virkistys-ja liikuntamahdollisuus.Avanto on vaalinut terveyttä ja saunalla on parannettu maailmaa.Sauna on ollut hyvä erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kohtaamispaikka,jossa kaikki tittelit jäävät pukuhuoneeseen ja kaikki ovat vain avantouimareita.Olisi mukava tietää miksi Rastilan avantoa ja saunaa on ajettu alas jo pari vuotta,raha on huono syy,eivät ne hiihtoladutkaan suoranaisesti mitään tuota,mutta samoin kuin avanto ne ovat meidän verovaroillamme tuotettua virkistystä ja terveyttä.
Arja Munck

#22

02.04.2012 00:08

Haluan ehdottomasti jatkaa fyysisen sekä psyykkisen kuntoni ylläpitämistä Rastilan avantosaunassa ! Guggenheimillä ei ole minulle samaa vaikutusta ! Avannossa synnyn joka kerta uudelleen ! Kertakaikkiaan päättäjät : ANTAKAA MINULLE TÄNÄPÄIVÄNÄ MINUN JOKAPÄIVÄINEN AVANTONI !
jp

#23 Ensi kauden avantotarjonta

02.04.2012 10:51

Eilen kuulin Kuusijärvellä, että sinne suunnitellun saneerauksen aikataulua ei ole lyöty lukkoon. Kuitenkin epäillään sen alkavan ensi vuodenvaihteessa. Sittenhän olisikin mielenkiintoinen alueellinen avantotilanne.

Vieras

#24 Re: Ensi kauden avantotarjonta

02.04.2012 14:24

#23: jp - Ensi kauden avantotarjonta 

Kuusijärven isännöitsijä Pirjo Luopajärven tiedote 28.03.2012 Kuusijärven remonttia koskien.

 Hei

Rakentamispäätökset tehdään kaupungilla aina vasta myöhään syksyllä, sitten
vasta on (melko) varmaa, että tietty projekti toteutetaan tietyllä aikataululla.
Kaupungin taloudellinen tilanne vaikuttaa asiaan, samoin mahdolliset
ennalta-arvaamattomat välttämättömät projektit.

Sitten vasta voi tiedottaa, kun tiedetään.

Olen yhteydessä pilkkeistä Kuusijärvelle.

terv. Pirjo

Avanto tukee ihmisten terveyttä

#25 Liikuntatoimen painopiste terveyden tukemiseen!

02.04.2012 19:48

Liikuntatoimen painopistettä olisi hyvä suunnata yhä enemmän ihmisten terveyttä tukevien harrastusmahdollisuuksien tukemiseen. Voisi olettaa, että avantouinti supistaisi pidemmän päälle kaupungin terveysmenoja. Olisi hyvä, jos yksittäisiä ratkaisuja pohdittaisiin laajemmin myös kaupungin koko palvelukirjon näkökulmasta.