uimahalli Mäntsälään

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista uimahalli Mäntsälään.


Vieras

#51

27.04.2012 23:40

Tårkeän asian puolesta! :)
Sanna

#52 Ei taida olla rahasta kiinni.

03.05.2012 11:32

Vesiliikunnan hyötyjä ei mielestäni tarvitse edes luetella, mutta ihan muistinvirkistyksenä tiukkaa faktaa: Päivällä asiakkaita riittää kuntoutumisryhmistä! Tiedän, että vammaispalveluja tarjoavat yritykset käyttävät uimahallien terapia-altaita hyväkuntoisten asiakkaiden kuntouttamiseen, rentouttamiseen ja uimataidon lisäämiseen.

Myös tuki- ja liikuntaelinten sairauksista kärsiviä kuntoutetaan vesiliikunnalla ryhmissä ja potilaat omatoimisesti. Vanhukset käyttävät vesiliikuntaa pysyäkseen virkeinä ja saadakseen kevyttä liikuntaa. Jos nämä kuntoutumisryhmät saisivat palvelut omasta kunnasta, ei tarvittaisi raskaita kuljetusjärjestelyjä ja näin ollen rahaa jäisi kuntoutumispalveluiden käyttöön.

Työikäiset käyttävät hallia sekalaiseen aikaan. Toiset vuorotyön ehdoilla aamu- tai ilta-aikaan ja toiset taas iltaisin ja viikonloppuisin.
Lasten uimataidon opettelua voitaisiin laajentaa talvi-aikana tapahtuvaksi lastenaltaan avulla. Järjestetyn uimaopetuksen lisäksi myös vanhemmat voisivat vapaa-ajallaan opettaa lapsiaan uimaan. Nythän pitää odottaa aina seuraavaan kesään ja ajaa taajamasta kyliin joissa järvet sijaitsevat, jos palvelun haluaa omasta kunnastaan.

Jos taas ajatellaan luontoa, niin polttoaineista tulevat saasteet vähentyvät ajetun matkan verran, joka kuluu talvella muille paikkakunnille matkustettaessa ja kesällä lähimmälle rannalle tehtävän automatkan verran.

Kustannuksia miettiessä löysin Ylen uutisen tammikuulta(linkki uutiseen: http://yle.fi/uutiset/someron_uimahallin_kustannukset_yli_kymmenen_miljoonaa_euroa/3210868), jossa uutisoitiin Someron uimahallin kulujen nousseen yhteentoista miljoonaan euroon suunnitellun seitsemän miljoonan sijaan.
Somero on vajaan 10 000 asukkaan kaupunki. Kaupunginjohtaja kertoi, että yleensä vuoden aikana kokonaisinvestointeja tehdään noin neljän viiden miljoonan euron edestä, mutta nyt on tehty poikkeus ja vieläpä yksittäiseen kohteeseen. Somerolle tosiaan tehtiin toinen uimahalli vanhan sijaan. Meillä ei ole vielä ensimmäistäkään.

En lähde perustelemaan uimahallin rakentamsita sen tähden "ku muillakin on", mutta onhan se hieman hupaisaa, että alle kymmenentuhannen asukkaan kaupungilla on uimahalli, mutta kahdenkymmenentuhannen asukkaan kunnalla ei ole. Onko kyse siitä, että Mäntsälä ei ole kaupunki?

Mäntsälän kunnan vuoden 2010 tilinpäätöksessä kerrotaan, että tulo- ja lähtömuutto on säilynyt korkealla tasolla. Kuntaan muutti 1185 henkilöä ja kunnasta pois 1069
henkilöä. Erotus on, että kuntaan jäi 116 henkilöä. Väestön kasvua toki kasvattaa syntyvyyskin, mutta ihan pienet vauvat eivät varmastikaan heti ole potentiaalisia uimahallin käyttäjiä.
Ei ole varmastikaan näiden lukujen varjossa vaikea ymmärtää, että merkittävän palvelun tuominen kuntalaisten käyttöön vähentäisi poismuuttoa?

Tilinpäätöksestä 2010 kopioitua: "Investoinneista pystyttiin rahoittamaan kunnan omalla tulorahoitukselle 92,8
prosenttia, kun vastaava tunnusluku vuonna 2009 46,7 %, vuonna 2008 oli 56,9 %,
2007 oli 48,2 %, vuonna 2006 9,2 % ja vuonna 2005 12,5 %."
Korjatkaa jos olen väärässä, mutta mielestäni 92,8 prosenttia omarahoitteisia investointeja on melkoisen hyvä lukema.
2010 taseesta myös ilmenee, ettei Mäntsälä ole kovinkaan velkainen kunta jonka omavaraisuusaste on 54%. Kuntien talouksiin en ole perehtynyt juurikaan, mutta yritysmaailmassa yli 50%:in omavaraisuusaste on erinomainen! Mistä siis kiikastaa?

Vieras

#53 Re: Re: Re: Re: Päättäjät

03.05.2012 20:16

#47: - Re: Re: Re: Päättäjät

Hei, joo, tuo "s-ketjun kylpylä" oli minun kommentistani. Siis nimenomaan tietenkin niin, että mieluiten tavallinen kunnallinen uimahalli, johon pääsee kohtuullisella kertahinnalla, mutta jos kunta nyt kertakaikkiaan ei tähän tahdo panostaa (toivoisinpa muuten, että uimahallia vastustavat päättäjät, joita tällä hetkellä siis kunnanvaltuustossa istuu enemmistö, avaisivat suunsa ja kertoisivat miksi hallia ei saada!), löytyisi edes yksityinen taho palvelun (osa-)tuottajaksi. Mieluummin maksaisin uimakerrasta vaikka 20 eur kävely-/pyöräilymatkan päässä kuin lähtisin aina toisiin kuntiin tällaista perusasiaa hakemaan. Kulkemisten kanssa kun hintaa kertyy helposti saman verran.

kapakala

#54 Vesijumppaa ja uimakouluja Mäntsälään

07.05.2012 09:31

Kyllä on tervetullutta tähän kylään uimahalli.Olisi pitänyt tulla jo kauan sitten....

Vieras

#55 Kunnantalon allas?

13.05.2012 14:25

Lauantain 12.5. Helsingin sanomien artikkelin yhteydessä on haastateltu muutamia mäntsäläläisiä uimahallin puutteesta. Onko totta haastatteluissa esiintyvä maininta, että kunnantalolla on uima-allas..? Kenties kyseessä ovat kunnan edustustilat, mutta miten tässä valossa näyttäytyy se tosiasia, että kunta useana vuonna epäsi koululaisilta uimaopetuksen kokonaan ja nytkin armeliaasti järjestää sitä vain joka toiselle vuosiluokalle!
Minä vain

#56 Re: Re: Tärkeä asia

20.05.2012 11:08

#25: - Re: Tärkeä asia

Mäntsälän jäähalli on toteutettu osake yhtiönä, siksi se on ollut mahdollinen Mäntsälässä.

Uimahallin rakennuskunstannukset tänä vuonna ovat n.6,2 miljoonaa euroa jonka päälle tulee vielä n.0,5milj.€ kunnallistekniikka yms kuluja.

Jos jokainen kuntalainen 15v-100v laittaisi kortensa kekoon , lunastaisi osansa uimahallista n 450€:lla oman osuuden, hallin pystytys ei varmasti enää olisi ongelma. Tällöin kunta varmasti pystyisi hoitamaan käyttökulut. Kaikki saisivat nauttia uimahallin ilosta ja kuntakin saisi säästöä terveydenhoitokuluissa ,sekä säästöä myös matkakuluissa muille paikkakunnille järjestettävissä terveysmatkoissa.

 

ihmettelevä

#57 re: minä vain

24.05.2012 13:03

Vanhin "vedätyskikka" on saattaa liikkeelle projekti osakeyhtiönä, hankkia sille kunnan takaus ja lopulta projekti "kaatuu" kuitenkin kunnan syliin - että sillä lailla! Mitkä sitten ovat uimahallin rakennuskustannukset lienevät tällä hetkellä "mutu-arvioita". Ei ole voimassa olevaa suunnitelmaa - suuruusluokka lienee 7...9 milj.€. Jokainen Mäntsäläläinen maksaa uudenmaan läänin kalleinta kunnallis- ja kirkollisveroa. jolla kaiketi lunastaa osuutensa kyseiseen halliin. Koko asiassa on kysymys pohjimmiltaan tahtotilasta, halutaanko kuntaan palvelu, joka on kaikkien kuntalaisten käytössä vaiko ei ?! (loput asiat ratkeavat kyllä)
Johanna

#58 Ei ainoastaan vanhusten kuntouttamiseen

09.06.2012 22:14

Minulla suurin tarve lähistöllä sijaitsevalle uimahallille olisi ollut kahdeksasluokkalaisena sairastuttuani lonkkasairauteen. Jouduin liikkumaan kyynärsauvoilla yhtäjaksoisesti yli vuoden, jotta vaiva ei pahenisi eli olin liikuntakiellossa. Fysioterapeuttini suositteli uimista tai vesijuoksua, jotta voisin harrastaa edes jotain liikuntaa, mutta kustannukset uimamatkoista julkisilla naapurikuntiin olisivat olleet liian suuret, kun jouduin jo matkustamaan erikoissairaanhoitoon Hyvinkäälle kahdella eri junalla sekä takseilla asemilta eteenpäin. Sain onneksi sairaalasta lainaan kuntopyörän, jonka avulla pystyin ylläpitämään jalkani liikkuvuutta ja lihasten toimintaa. Sairauden jälkivaivat tuntuvat edelleen, mutta onneksi nyt ajokortillisena voin matkustaa halvemmalla muualle uimaan.

Vieras

#59 Facebookissa lisää tietoa ja keskustelua aiheesta

09.07.2012 15:31


Vieras

#60 Uimahalli Mäntsälään -työtyhmän sivut:

09.07.2012 15:33

Puitteet kuntoon

#62

01.08.2012 22:02

Heikin pitää päästä treenaan olympiakisoihin Ilman uimahallia se ei onnistu.
Ihmettelijä

#63 Uimahalli Mäntsälään!

19.04.2013 16:38

Ihmettelin kyllä kovasti poikettuani huhtikuussa -2013 Mäntsälässä ja etsiessäni uimahallia, kuulin ettei paikkakunnalla ole uimahallia. Uimahallilla olisi paljon laajempi käyttäjäkunta verrattuna jäähalliin, joka on rakennettu kuntaan. Taitaa kunnanisien pojat pelata jääkiekkoa ja siksi jäähalli on ollut etusijalla. Kotikunnassani kerättiin (joskus 70 luvulla) rahaa ja rakennettiin uimahalli kun kunta ei halunnut alkaa rakentamaan uimahallia. Kyllä teidän pitää kerätä yhteiset voimanne ja alkaa hiillostaa päättäjiä että, saatte uimahallin.
Toimeksi!

#64 Me yhdessä

10.05.2013 11:22

Facebookissa kokoajan lisää tykkääjiä Uimahalli Mäntsälään -sivustolla - tällä hetkellä jo yli 860 tykkääjää - hienoa! Joukossa on voimaa! Käy kurkkaamassa ja tykkäämässä -eiköhän se hallikin sieltä ala pikkuhiljaa toteutua kun kuntalaiset yhdessä tahtonsa ilmaisevat!

https://www.facebook.com/UimahalliMantsalaan

Vieras

#65

19.07.2013 10:03

Joskus olen miettinyt Mäntsälään muuttamista, mutta uimahalli on meidän perheelle sen verran tärkeä juttu, että on jäänyt ajatus muutosta siihen.
Moni muukin

#66 Re:

15.08.2013 09:03

#65: -

Et ole ainoa, joka on jättänyt muuttamatta Mäntsälään uimahallin puutteen takia - tai on muuttanut pois hallittomuuden vuoksi :(

Olisi jo aika

#67 Lapsiperheet kaipaavat uimahallia

15.08.2013 09:25

Lapsille ja lapsiperheille uimahalli on mukava ja helppo harrastuskohde. Pienet oppivat leikin varjolla uimaan, olosuhteet eivät ole säätiloista riippuvaisia kuten ulkoilussa ja hintakin on edullinen ja perheiden kukkaroille sopiva! Lapset nauttivat vedessä puljaamisesta ja riemuitsevat vesielementistä! Oi miksei sitä uimahallia saada vihdoin jo alulle vaikka kuntaan muuttaa koko ajan uusia lapsiperheitä???????
Uimahalli Mäntsälään -työryhmä

#68 Kuntalaisaloite perustettu - saa allekirjoittaa kts. linkki:

18.09.2013 12:44

UIMAHALLI MÄNTSÄLÄÄN - ALLEKIRJOITA ALOITE NETISSÄ:
Kuntalaisaloite Mäntsälän uimahallin puolesta on nyt julkaistu uudessa kuntalaisaloite.fi palvelussa.

Koska edellinen kuntalaisaloite ja valtuustoaloite uimahallista on kunnan päätöksenteossa loppuun käsitellyiksi katsottu 2013, on nyt avattu uusi kuntalaisaloite oikeusministeriön ylläpitämässä nettipalvelussa.

Oheisesta linkistä pääset aloitetta tarkastelemaan ja allekirjoittamaan. Tehdään Mäntsälän uimahallista yhdessä totta - kiitos tuestasi hankkeelle!
terv. yksityinen Uimahalli Mäntsälään -työryhmä ♥♥♥

Niin ja HUOM. tämä linkki on ALOITE - ei adressi - eli kaikki jo aiempana vuonna adressin allekirjoittaneet mäntsäläläiset voivat halutessaan allekirjoittaa erikseen myös kuntalaisaloitteen!
Ja sit tärkeä - SAA JAKAA

https://www.kuntalaisaloite.fi/fi/aloite/76

Vieras

#69

21.03.2014 12:15

Tuleva Mäntsäläläinen!

Vieras

#70

01.10.2014 07:34

Uiminen tekis gutaa.

Vieras

#71

22.09.2015 18:36

Muutin tänne vuodenalusta. Ihmetyttää eittei näin suurella paikkakunnalla ole uimahallia. Säästäisihän kunta terveyskuluissa jos ihmiset hoitaisivat kuntoansa. Helsingistä josta tulin ymmärretään liikunnan merkitys,siellä riittää uimapaikkoja. Olen pannut merkille,että täällä on paljon ylipainoisija ihmisiä.