Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#101 Re: Re: Vihdoinkin

11.04.2012 13:01

#91: - Re: Vihdoinkin 

tiedoksesi, jos luokalla on avustettava lapsi joka osallistuu muiden lasten mukana normaaliin kouluopetukseen, avustaja osallistuu tämän oppilaan mukana kaikille oppitunneille =))

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2012 13:03



Vieras

#103 Re: Re: Vihdoinkin

11.04.2012 13:07

#93: Äiti joka halusi lapselleen parasta! - Re: Vihdoinkin 

 joskus ottaa kipeetä...lukea totuus!

 


Vieras

#104 Re:

11.04.2012 13:20

#22: yläkoulun oppilas -

Lapsistani kolme on käynyt musiikkiluokan. Olen vanhempana, ja myös itse musiikin ammattilaisena, seurannut tilannetta musiikkiluokilla. Käsittääkseni Vöyrinkaupungin yläloulun musiikinopettajat ovat työhön ryhtyessään sitoutuneet jatkamaan Jurin alulle panemaa musiikillista linjaa. Jossain vaihessa, jonkun tietyn opettajan toimesta, tämä "sopimus" on haluttu purkaa ja tästä aiheutunut taitellinen erimielisyys on tämän tilanteen, missä nyt ollaan, alullepanija. On järkyttävää, mitä meidän ihmisten perus synti, kateus, voikaan saada aikaan. Se voi tuhona jonkun ihmisen koko elämäntyön. Juri on on ollut lahja Vaasan musiikkielämälle. Korvaamaton hänen arvonsa on musiikkiluokille. Näen silmissäni kauhukuvia siitä kuinka musiikkiluokilla tästä eteenpäin halutaan tunnilla laulaa karaokea tai vastaavaa. Tai ainakin osa vanhemmista ja Jurin vastustajista tuntuu näin haluavan. Eikö näitä baareissa kaljan voimalla laulavia ole jo ihan tarpeeksi. Jurin oppilaista ei ole tullut sellaisia, koska siihen ei musiikkiluokkaa tarvita. Ei tällaiseen muut, ainakaan alakoulun musiikinopettajat, suostuiskaan. Olen ylpeä siitä että lapseni ovat saaneet oppia tuntemaan Jurin ja olla hänen oppilaitaan.  Kauan eläköön Jurin perintö !


Vieras

#105 Re: Re:

11.04.2012 13:31

#104: - Re:  

 Miksi aina heitetään jotain ääripäitä vastineeksi. Kukaan tuskin haluaa, että musiikkiluokalla lauletaan karaokea ja näin ei varmasti tehdä. Mielestäni on lapsellista heittää tuollaista, kun tiedämme miten monipuolinen ja lahjakas opettaja yläkoulussa on. Yläkoulun musiikinopettajan mustamaalaaminen on ihan käsittämätöntä, jopa lapset siihen on värvätty ja manipuloitu. Ihme, että hän jaksaa edes työtään tehdä. Onneksi valtaosa edelleen jatkaa musiikkiluokalla yläkoulussa vaikka siihenkin on yritetty vaikuttaa. Katsokaa mielummin sitä lukua, joka enää haluaa edes aloittaa musiikkiluokalla. Hävetkää.

Toivottavasti se työrauha saadaan kaikille, tavalla tai toisella.

 


Vieras

#106 Re: Re: Re:

11.04.2012 13:57

#105: - Re: Re:  

 Haluaisimpa nähdä minkälaisia työkavereita niistä lapsista tulee kollegoilleen, kun jo pienestä opetetaan työpaikkakiusaajiksi.

kiitolliset, tällä hetkellä tuohtuneet entiset oppilaat

#107 Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 14:08

#105:

"Kukaan tuskin haluaa, että musiikkiluokalla lauletaan karaokea ja näin ei varmasti tehdä." Vain oppilaat tietävät mitä tunneilla todella on tapahtunut. On naurettavaa, että vanhemmat puolustavat omia lapsiaan, vaikkeivat todellisuudessa tiedä miten he tunneilla käyttäytyvät!! Pitääkö tässä nuorempien alkaa muistuttaa vanhempia aikuismaisesta käytöksestä? Voimme sanoa, että tämä ei ole mitään mustamaalamista vaan Totuus. Miten voi olla mahdollista, että ala-asteella oppilaiden sana pätee, mutta yläasteella ei? Olemme olleet yhteydessä yläkoulun rehtoriin omasta tahdostamme (kukaan ei ole meitä värvännyt mihinkään tehtävään!) sillä opetus on ollut/on edelleen ala-arvoista. Yhtenä suurimmista syistä mainittakoon opettajan lukuisat poissaolot. Yläkoulun opettajasta on valitettu useaan otteeseen tuloksetta kun taas alakoulun opettajaa vastaan nostetaan tällaiset syytökset parista kerrasta. Tämä oppilaiden "epäasiallinenkohtelu" ei tosin ole ainoa irtisanomis peruste. Olemme käyneet musiikkiluokat muutama vuosi sitten, eikä sinä aikana luokallamme oppilaisiin ole kohdistunut minkäänlaista epäasiallista kohtelua. Haluamme korostaa, että Juri on hyvin omistautunut työhönsä ja hänen kanssaan ei ole koskaan ollut vaikeaa tulla toimeen - päinvastoin hän on ollut lämminhenkisin koskaan tapaamamme opettaja. Häneltä olemme oppineet kunnioittamaan muita ihmisiä ja Ritvalta omaa kulttuuria, kansanperinnettä ja näiden tärkeyttä. Olemme sydämellisesti kiitollisia siitä, että olemme saaneet hyvän kasvatuksen Onkilahden musiikkiluokilta, joka oli myös kaikkea muuta kuin pelkkä musiikkiluokka.

Me oppilaat tiedämme totuuden tapahtuneesta ja mielestämme meitä tulisi tässä asiassa kuunnella! Jos Juri irtisanotaan niin pidemme varmasti huolen siitä, että oikeus toteutuu myös yläkoulun kohdalla!

 


Vieras

#108

11.04.2012 14:56

Tapahtunut tähän mennessä:

- asiattomia syyttelyjä
- asiaan liittymättömien henkilöiden nimien mainitsemista negatiivisessa valossa
- nimetön uhkaus yläkoulun musanopettajan erottamiseksi
- lukuisia kannanottoja, joista paljastuu, että Kadarin kuulemisen tosiasiallista syytä ei tiedä kukaan
- Unkarin presidentti mainittu
- syylliseksi löydetty vaikutusvaltaisen ihmisen sääntöjä tottelematon kullannuppu

Olen pahoillani, mutta tämä adressi menettää koko ajan merkitystään mitä enemmän asiaan liitymätöntä tauhkaa tässä keskustelussa heitellään. Mikäli olisin itse asiasta lautakunnassa/virastossa päättämässä, joutuisin jättämään tämän adressin omaan arvoonsa, sen verran heikoilla argumenteilla tässä pelataan. Ja peli tuskin päättyy tähän.

Vieras

#109 Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 15:06

Jurin Oppilas

#110 >.<

11.04.2012 15:16

Olen ollut nyt n.5v Jurin oppilas , ja yleensä juri jankuttaa aivan turhista asioista. Juri osaa opettaa ja on hyvä siinä , mutta hän ei muista että olemme vielä lapsia!

Vieras

#111

11.04.2012 15:31

Kaikesta tästä keskustelun aaltoilusta voi päätellä vain sen, että asia ei ole lainkaan yksipuolinen tai mustavalkoinen. Itse en voi lähteä torille laulamaan, en näillä perusteilla mitä täältä on luettavissa. Sen verran tuntuu ristiriitaiselta, etten myöskään adressia allekirjoita.
Kiitollinen, tällä hetkellä tuohtunut entinen musiikkiluokkien oppilas

#112 Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 15:52

#107: kiitolliset, tällä hetkellä tuohtuneet entiset oppilaat - Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

Edellisestä kommentista unohtui tärkein pointti: kolme vuotta sitten meidän yläaste aikoina laulettiin karaokea! Eli siihen pisteeseen on jo menty.. Ja ei tässä nyt enää yläasteella olla.


Vieras

#113 Re: Re: Re:

11.04.2012 16:03

#105: - Re: Re:

Kyllä minäkin tiedän, että yläkoulun musiikinopettaja on lahjakas ja monipuolinen, onhan hänkin Jurin entinen oppilas. Kysymys kuuluukin miksei hän näytä osaamistaan työpaikallaan? Monessa muussa musiikkiprojektissa kyllä ollaan mukana..

Jurin entinen oppilas

#114

11.04.2012 16:08

Voisiko joku nyt ystävällisesti ja yksinkertaisesti, ja mielellään todenmukaisesti kertoa, että mitä niin pahaa juri on tehnyt, että ansaitsisi potkut ja mikä on johtanut tällaiseen tilanteeseen??

Vieras

#115 Re: Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 16:09


Vieras

#116 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 16:15

#115: - Re: Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

Opettaja oli vuoden virkavapaalla. Sijainen oli sen ajan siis virallisesti musiikkiluokkien opettaja eli karaokea on yläkoulussa  laulettu musiikkiluokkien nimissä!


Vieras

#117 Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 16:18


Vieras

#118 Re:

11.04.2012 16:24

#114: Jurin entinen oppilas -

http://www.pohjalainen.fi/uutiset/maakunta/potkut-uhkaavat-musiikkiluokkien-opettajaa-vaasassa-1.1176283

Tässä linkissä on kai kaikki, mitä kukaan täällä asiasta tietää Kasvatus- ja opetusvirastoa ja Kadaria lukuunottamatta. Siihen nähden on mielenkiintoista, että täällä puhutaan yläasteen musiikinopetuksesta, sen sijaisista, opettajan ajan riittämisestä muihin projekteihin sekä karaoken laulamisesta. Kadarin asemaa ei paranna se, että muita mollataan.

Kadarin opetuksen tasosta ei (edelleenkään) olla Kadaria kuulemassa, vaan kyse on jostain aivan muusta, kuten linkin uutinen antaa ymmärtää. Mikäli se jokin muu on riittävän vakavaa ja irtisanomisehdot täyttyvät, Kadar oletettavasti irtisanotaan.

Tämä keskustelu on kovaa vauhtia menossa yhä pahemmin hakoteille, mutta niinpä näillä on netissä tapana.

sivusta seurannut

#119 Keskustelukulttuuria?

11.04.2012 16:35

Toki musiikkiluokat eivät kaadu yhteen henkilöön, ja aikanaanhan jokaisen on väistyttävä, mutta Jurilla olisi vielä monta vuotta annettavanaan oppejaan ei vain lapsille, vaan myös nuoremmille opettajille. Kaikkia ei varmasti miellytä Jurin valtava tietomäärä ja keskustekukulttuuri. Vaasalaiset tuntuvat olevan niin herkkähipiäisiä, että pelkän mielipiteen ilmaisu johtaa syvään loukkaantumiseen.Kulttuurierot näkyvät selvästi.

Vieras

#120 Syyttömiä aina rangaistaan, niihän se on !

11.04.2012 16:35

Taitaa olla niin että Juri on liian luova ja aikaansaava mutta omanlaatuinen persoonallisuus joka haluaa antaa lapsile hyvää laadukasta opetusta. Se ei taida vaan sopia tämän päivän koulumaailmaan koska erilaisuutta ei suvaita ja ei näköjään lasten etuakaan juurikaan ajatella jos mestariopettajan pois potkia haluavat. Jos koulun sisällä on erimielisyyksiä ja jos rehtori on kyvytön ne ratkomaan niin hänelle ne potkut kuuluisi antaa ei koulun parhaalle opettajalle.

Olisi kyllä tosiaan kiva tietää juurisyy mikä tämän sopan on aiheuttanut ja miksi ihmeessä ongelmia ei ole pystytty ratkomaan. Taitaa takana olla useampikin "puupää" joille lasten etu ei paljoa paina ja periksi ei anneta tuumaakaan puolin ja toisin !

Antavat tämän sopan keittäjät kyllä lapsille taas sellaisen mallin aikuisista jota saavat korjata pitkään. Sopu sijaa antaa.

 


Vieras

#121 Miten on?

11.04.2012 16:51

Me yläkoulun oppilaat emme taida merkitä opetusvirastolle mitään, sillä lukuisista yhteydenotoista huolimatta koulumme retuperällä olevalle musiikinopetukselle ei olla saatu muutosta. Eniten kuitenkin surettaa ala-asteen oppilaiden puolesta, jotka joutuvat kärsijän osaan menettämällä muun muassa kevätkonsertin aikuisten repiessä toisilta silmät päästään.
=(
Ja ne tosikot jotka kauhistelevat tätä "hysteriaa", niin kyllä, saattaa johtua ehkä siitä että osa kommentoijista todellakin on lapsia ja nuoria. Heille asia todellakin on tärkeä eivätkä he ole asianosattomia vanhempia jotka tuntuvat täällä vain pönkittelevänsä vanhempainillassa nimettyä rahastonvastaavan egoaan.

(Pahoittelen jo valmiiksi jos kommentissani esiintyy joidenkin kielioppinatsien silmiin pistäviä suuria kieioppivirheitä. Olen kuitenkin suomalainen jos joku sattuu epäilemään.)

Vieras

#122

11.04.2012 17:16

Kuinka eivät ihmiset ymmärrä kuinka tärkeä Juri on musiikkiluokille?! Hänellä on vielä erittäin paljon annettavaa sekä uusille opettajille että oppilaille. Mikään tähän saamani opetus missään ei ole ollut yhtä antoisaa kun Jurilta saamani opetus. Ala-asteen opit ovat yhä mielessä ja valitettavaa on että samaa ei voi sanoa yläasteelta opistuista asioista. Opetuksen taso romahti valtavasti, mutta siitä tässä ei nyt ole kyse. Tässä koko asiassa luotetaan aivan liikaa vielä nuorien pikkulasten sanomisiin! Jokainen on varmasti joskus pienempänä valittanut opettajistaan ja varmasti joka ikisestä opettajasta! On aivan älytöntä että Jurin kohdalla tämä on viety näin pitkälle. Juri on Vaasan musiikkiluokkien tukipilari ja hän on omistautunut työlleen 110 prosenttisesti. Olen ikuisesti hänelle kiitollinen oppimistani asioista, koskaan ei ketään ole kiusattu aina on kannustettu eteenpäin ja jos on toruttu niin aivan asiasta. Mielestäni se on täysin oikeutettua, jos häiriköi tai käyttäytyy väärin. Vaasan musiikkiluokat sortuvat jos Juri saa potkut. Se jos mikä on varmaa. Kuinka moni on edes seurannut musiikkiluokkien toimintaa? Monet kerrat on oltu erilaisissa kilpailuissa ja jopa voitettu koska taso on niin korkealla!

Vieras

#123 riita poikki, voita väliin

11.04.2012 17:24

Uskomatonta, miten aikuisten riidat voivat mennä tähän pisteeseen.
Miten asia aiotaan selittää lapsille?

"Jurilla ja muilla aikuisilla on ollut iso riita.
Juri sai potkut eikä teillä ole nyt musiikinopettajaa." ?

Nyt aikuiset vähän järkeä tähän hommaan.
Älkää luovuttako, yrittäkää vielä kerran ymmärtää toisianne puolin ja toisin!
singer

#124 Re:

11.04.2012 17:33

#122: -

Tuskin musiikkiluokat nyt sentään sortuvat. Onhan siellä kai tälläkin hetkellä monta muuta hyvää ja ammattitaitoista opettajaa. Huonosti on asiat, jos toiminta on yhden henkilön varassa...


Vieras

#125

11.04.2012 17:35

Jos Juri potkitaan pois, tuskin jaksavat työtoveritkaan jatkaa.
Musiikin opettajien työtiimi on lyömätön. Jos yksi lähtee, kaikki kärsivät valtavasti.

Jos työtiimi hajoaa, "Vaasan musiikkiluokat" saa aivan uuden merkityksen, ja taidemusiikin opetuksen taso romahtaa.

Vaasan kaupunki on menettämässä jotain älyttömän arvokasta.
Asiasta päättävät huomaavat kyllä seuraukset. Kamalaa.