Vaasan musiikkiluokkien puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Vaasan musiikkiluokkien puolesta.


Vieras

#126 Re: Re:

11.04.2012 17:44

No valitettavasti asiat ovat huonosti.. Musiikkiluokat eivät ole mitään ilman Juria. Ja totta on myös että työkaverit lähtevät varmasti perässä, joten aito alkuperäinen musiikkiluokka siis sortuu.
TR

#127 Re: riita poikki, voita väliin

11.04.2012 18:21

#123: - riita poikki, voita väliin 

 Totta puhut! Kaikenlisäksi koulussa on tällä hetkellä tilanne, josta kukaan ei tunnu ymmärtävän lapsia ja mihin tilanteeseen he ovat tässä joutuneet. Tilanne on kuin riitaisessa avioerossa, jossa lapset joutuvat päättämään kenen puolelle asettuvat. Hyssyttely ei auta asiaa lainkaan ja ainakin omalla tyttärellä on suuri hämmennys koko tilanteesta. Lapset eivät ymmärrä eikä heidän kuulukkaan ymmärtää tätä asiaa vaan heillä tulisi olla koulussa mielenrauha keskittyä koulutyöhön eikä joutua keskelle sotatilaa. Kevätkonserttiharjoittelu on ajankohtainen ja nyt nämä kaikki perinteiset jutut pahimmassa tapauksessa jäävät välistä lapsilta kokonaan. Juri on hyvällä tavalla erilainen opettaja ja korvaamaton Vaasan musiikkiluokille. En voisi kuvitellakkaan Jurin tilalle ketään toista. Tämä tilanne on kärjistynyt jo siihen mittakaavaan, että koko jutun alullepanija on todennäköisesti jo tehnyt itselleen vain karhunpalveluksen, riippumatta mihin lopputulokseen tässä päädytään.


Vieras

#128 Re: Re: Re:

11.04.2012 18:29

#126: - Re: Re:

Tämä on tarkoitus, siitäkö se asia lähtöisin?

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2012 18:29



Vieras

#130

11.04.2012 18:32

Juri on osaava ja lapsirakas opettaja, joka osasi pitää kurin luokassa huutamatta. Hän jaksoi opettaa uudestaan ja uudestaan, kunnes kaikki oppivat. Hän sai luokan laulamaan, soittamaan ja kirjoittamaan laulujen nuotit korvakuulolta. Mahtavaa!
NImimerkki musiikkiluokalla 89-92

Oman lapseni suusta kuultua

#131 Re: Re: Re:

11.04.2012 18:32

#105: - Re: Re: "Miksi aina heitetään jotain ääripäitä vastineeksi. Kukaan tuskin haluaa, että musiikkiluokalla lauletaan karaokea ja näin ei varmasti tehdä."

Ja näin on varmasti tehty. Yläkoulussa.


Vieras

#132 Re: Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

11.04.2012 18:35

#51: Haloo - Musiikkiluokkatoimintako loppuisi yhden ihmisen lähtemiseen???

Tokihan se jatkuisi, mutta minkälaisena? Kuinka monilla kouluilla olet käynyt kuuntelemassa musiikkiluokkien konsertteja? Yläkoulun opettajana olen saanut/joutunut istumaan oppilaskonserteissa pitkin maakuntaa, musiikillisesta nautinnosta voi puhua vain Onkilahden koulun konsertin jälkeen. Mitähän se monipuolinen toiminta olisi, jota peräänkuulutat, oppilaiden mielihalujen täyttämistäkö? Olisiko Vaasassa kenties tarvetta vaikkapa sirkusluokalle?


Vieras

#133 Re: Re: Re: Re:

11.04.2012 19:30

#113: - Re: Re: Re:

Niin miksi yläkoulun opettaja ei näytä osaamistaan....ehkä ei anneta näyttää. Kyllä hän muualla sitä näyttää, koska siihen ei sekaannuta ja puututa, voi kun hän voisikin näyttää todelliset kykynsä myös yläkoulun musiikkiluokilla. Kunpa lapset eivät kuuntelisi manipulointia vaan luottaisivat opettajaansa ja osallistuisivat siihen mitä heille tarjotaan. Nyt marisioita ja narisioita riittää ja he myös häiritsevät muita oppilaita ja opetusta sillä valituksella. Tässä tilanteessa on varmasti mahdoton löytää voimia toimia täydellä teholla ja tätä tilannetta käytetään hyväksi.

Muista erään konsertin vuosien takaa. Yläkoulu esitti erittäin hyvin gospeltyylisen laulun ja se sai todella mahtavat taputukset. Minusta tuntuu, että niitä taputuksia oli jonkun mielestä liikaa verrattuna muihin esityksiin ja sen jälkeen alkoi valitus ohjelmistosta....eli se perisynti kateus tässä jyllää ei mikään muu. Mielestäni tämä koko juttu on niin turhaa. Jos jokainen hoitaisi oman alueensa ja jättäisi muut rauhaan, ei olisi mitään ongelmaa. Ei yläkoulu häiritse alakoulun opetusta, joten miksi alakoulu sekaantuu yläkoulun toimintaan? Joko annetaan työrauha molemmille osapuolille tai sitten on varmaankin tehtävä päätöksiä, jotka eivät missään nimessä ole positiivisia, mutta ehkä välttämättömiä. Toivon voimia niille, jotka joutuvat näitä ikäviä asioita hoitamaan, jos mikään muu ei auta.

 


Vieras

#134

11.04.2012 19:56

Kolmen musiikkiluokkalaisen vanhempana, kolmen sen käyneen sisarena ja Jurin entisenä työkaverina voin täydestä sydämestä seisoa hänen tukenaan. Omat kokemukseni ovat vain hyviä ja toivon, että tämä asia saisi oikeudenmukaisen päätöksen ja kaikilla olisi sen jälkeen TYÖRAUHA koulussa.
sanavapaus

#135

11.04.2012 20:42

kuinka paljon Jurin Persu-tausta vaikuttaatähän vainoon? juri ei ole ainoa julkipersu, jota tunnutaan vainottavan irti työpaikastaan...
Kasvattaja

#136 Re: Vihdoinkin

11.04.2012 20:48

#89: se joka kuoppaa kaivaa, se itse sinne lankeaa =/ - Vihdoinkin

Mitä tarkoittaa "aivan kamala lapsille"? Kerro, ja millaisille l,apsille?

Ope

#137 Re: Re: Re:

11.04.2012 20:57

#105: - Re: Re:

Kuka on mustamaalannut yläkoulun musiikinopettajaa? Kerro.

Musiikinope

#138 Re: Re: Re: Re: Re:

11.04.2012 20:59

#133: - Re: Re: Re: Re:

Höpö,Höpö!!!

Musiikinmaikka

#139 Re: Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

11.04.2012 21:05

#107: kiitolliset, tällä hetkellä tuohtuneet entiset oppilaat - Re: Re: Re: Lapsellinen käytös pistää vihaksi!

Ihanaa, yläkoululaiset! Olen ylpeä teistä, olette fiksumpia kuin sivistymättömät, tietämättömät vaasalaiset aikuiset!!!

Musiikinopettaja minäkin

#140 Re:

11.04.2012 21:10

#108: -

Anteeksi vaan, olen lukenut kilotolkulla asiasta kertovia papereita ja olen Jurin takana viimeiseen asti! Hyvin useimmissa kommenteissa asiat on ymmärrretty!

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

11.04.2012 21:11


Paidagogos

#142 Re: Keskustelukulttuuria?

11.04.2012 21:15

#119: sivusta seurannut - Keskustelukulttuuria?

Vaasalaisilta puuttu sivistyneisyys. Tuskin tietävät mitä se sana tarkoittaa...


Vieras

#143 Re: Re:

11.04.2012 21:25

#140: Musiikinopettaja minäkin - Re:  

 

"Anteeksi vaan, olen lukenut kilotolkulla asiasta kertovia papereita"

Loistavaa, että täällä on vihdoinkin joku, jolla on kilotolkulla faktaa asiasta. Olisi mahtava kuulla, mistä on kyse. Kerro toki. Uskon että kaikki palavat halusta kuulla. Harmi, ettet liittynyt keskusteluun aiemmin. Kuten näet, täällä on saatettu esittää muutama vääräkin väite. Nyt sinulla on tilaisuus korjata tilanne.
isovanhemmat

#144

11.04.2012 21:33

Lähes 30 vuotta olemme seuranneet musiikkiluokkalaisten toimintaa ensin lasten ja sitten lastenlasten kautta. Jurin olemme oppineet tuntemaan ystävällisenä henkilönä, jolle hyvät käytöstavat ja aikuisten kunnioittaminen ovat tärkeitä ja oppilaille siirretäviä arvoja. Ritvan lähtöä jo ihmettelimme. Nyt toivomme todella, että Juri ja Anne saavat jatkaa hienoa ja arvokasta työtään rauhassa.
ent. oppilas

#145 ,,,

11.04.2012 21:40

Herra rehtori Onkilahden ala-asteelta voi potkia itse itsensä muualle rehtoroimaan, jos ei tule opettajiensa kanssa toimeen. Koulutoimen johtaja voi opetella mitä tarkoittaa 'en kommentoi asiaa' - sen verran monta kommenttia oli pohjalaisessa hänen nimissään. Juri on opettajana paljon enemmäin kuin Vain OK. Pistää vihaksi tuommoiset. Kun menin yläasteelle vuosia sitten, saimme sentään opettajan joka huolehti että teoriat tulee tehtyä ja jatkettua ala-asteelta saatua oppia. Harmittaa, että tänäpäivä sisarukseni ovat yläasteella, jossa musiikinopettajaa ei edes kiinnosta olla paikalla. Henkilökemiat sivuun, ammattitaidolla vaasasta saadaan ammattitaitoisia oppilaita maailmalle. Jurin veroista opettajaa ei ole ollut koskaan, eikä meillä kukaan hänen tunneillaan joutunut kärsimään.. päinvastoin.
vieras

#146 Re: ,,, #145

11.04.2012 21:42

#145: ent. oppilas - ,,,

Älkäähän nyt rehtoriakin lähtekö muualle potkimaan, erittäin pidetty on niin oppilaiden kuin vanhempienkin keskuudessa.

entinen musaluokkalainen

#147 Turhat spekulaatiot pois

11.04.2012 22:03

Vanhemmat. Jos teitä mietityttää millaista kohtelua oppilaat musiikintunneilla saavat, menkää itse paikan päälle selvittämään asia. Olen itse käynyt musiikkiluokat ja myönnän, että omallakin luokallani oli sellaisia oppilaita, jotka kertoivat vanhemmilleen kuinka tiukka ope Juri on, mutta jotka tänä päivänä ovat kiitollisia siitä opista, jonka ovat saaneet. Juri on tiukka ja osaa vaatia oppilailtaan, mutta ei missään nimessä huuda tai kurita. Juri on opettaja, joka uskaltaa vaatia oppilailtaan, koska näkee heissä potentiaalia, muttei missään nimessä tarkoita pahaa. Juri on todella omistautunut työlleen, enkä tiedä yhtä ainutta yhtä hyväsydämistä opettajaa mitä Juri on. En voi käsittää näitä syytöksiä, mistä lie saaneet alkunsa.

Ja mitä tulee yläkoulun tilanteen mollaamiseen. Alakoulu on painottunut enemmän klassiseen, kun taas yläaste kevyempään musiikkiin, mikä on mielestäni ehdottomasti rikkaus. Alakoulussa saadaan erittäin hyvä pohja musiikkiin klassisen opin kautta, josta on helppo ponkaista ylöspäin. Saulikin on erinomainen opettaja, eikä se, että yläkoulussa siirrytään nokkahuilusta kitaraan ja aletaan treenaamaan bändisoittoa ja pop&jazz-teoriaa ole mikään heikkous tai 'musiikinopetuksen tason romahtaminen'. Kaikki musiikki tyylisuuntaan katsomatta on aivan yhtä arvokasta ja mikäs sen parempaa, kun saada musiikkiluokille opettajat, jotka painottavat eri asioita. Lopettakaa kiltit spekuloiminen asioista, joista ette oikeasti mitään tiedä.

Itse opiskelen tällä hetkellä musiikinopettajaksi ja nimenomaan mahtavien opettajieni ansiosta. Parempia opettajia en voisi musiikkiluokille kuvitellakaan. Toivottavasti tilanne saadaan pian rauhoittumaan!

Vieras

#148 Kodálya karaoken sijaan

11.04.2012 22:06

Ongelmana ylä- ja alakoulun välillä on, että niiden linjat musiikinopetuksen suhteen ovat täysin päinvastaiset. Ala-asteella musiikkia opiskeltiin määrätietoisesti ja täten saavutettiin myös tuloksia, yläasteella musiikki on käytännössä vain yksi aine muiden joukossa, jota harrastetaan silloin jos opettajaa huvittaa.Olen itse istunut lukemattomat musiikintunnit yläasteella pyöritellen peukaloitani ja ihmetellyt, kun jokaiselle tunnille tuntui löytyvän uusi sijainen. Kun ala-asteella vietimme tunnit opettelemalla esimerkiksi musiikin teoriaa, nyt yläasteella tämä saattoi kulua pelkästään siihen, että tämä itseään sijaiseksi kutsuva henkilö ei saanut edes piirtoheittimen verhoa alas taululle. Tavalliselle luokalle vaihtaminen kävi mielessä useampaan otteeseen, sillä käytännössä olimme aivan tavallinen luokka. Musiikki-etuliite nyt vain sattui lukemaan luokkamme edessä, mutta muuten opetus ei eronnut muista luokista, sillä tunnit olivat tyhjänpäiväisiä.
Uskon että tämä taiteellinen ristiriita on yksi niistä syistä joka on ajanut musiikkiluokat tähän tilanteeseen. Voisiko asiaa vielä edes yrittää ratkaista aikuismaisesti keskustelemalla, eikä potkimalla ammattitaitoista henkilökuntaa pois? Musiikkiluokkien tulevaisuuden kannalta olisi tärkeää että lapsia ja nuoria olisi opettamassa asiansaosaavat henkilöt, jotta musiikkiluokkien hyvä maine ja korkea taso säilyisivät ennallaan.
Oikeus voittakoon

#149

11.04.2012 22:06

En ole ollut Jurin oppilas enkä muutenkaan toiminut samassa työyhteisössä hänen kanssaan. Olen oppinut tuntemaan hänet musiikkiluokkia käyneiden lasteni ja monien kuoro- ja musiikkiesitysten kautta. Arvostan häntä lasteni opettajana ja pidän häntä käytöstavoiltaan sivistyneenä ihmisenä.
Musiikinopettaja minäkin

#150 Re: Re: Re:

11.04.2012 22:07

#143: - Re: Re:

On ihana seurata tätä keskustelua ja sen tasoa, vaasalaisten sivistyksen tasoa!!! Asiat tulevat esille aikanaan.