Occupy / Torikokous Kokouksen Jatkuminen Sallittava

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Occupy / Torikokous Kokouksen Jatkuminen Sallittava.


Vieras

#1

28.04.2012 20:05

Kokoontua voi muuallakin.

Vieras

#2

29.04.2012 10:38

OCCUPY!
ossi

#3

29.04.2012 14:20

#1: -

 

Joten, Laki, oikeus ja vapaus voi olla häilyvä raja?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.04.2012 15:56


Simo Vaatehuoneelta

#5 rauha, rakkaus, rispekti kukoistakoot

29.04.2012 18:14

Ehdottamasti parhain ja ainoa oikea paikka tämän Occupy-/Torikokous tyyppiselle mielenosoitukselle on aina eduskuntalon tai eduskunnan uuden rakennuksen edustan puistikko.

Tosin tuntuu ihmeelliseltä, että eduskunta on ottanut kaikessa hiljaisuudessa vallan päättää itsenäisesti siitä, minkälaisia ja miten pitkään kestäviä mielenosoituksia eduskunnan eteen hyväksytään. Onneksi asia sentään aikanaan ylitti edes Ylen uutiskynnyksen.

Ja jos oikein rahasummista ymmärrän, niin torikokous voi aivan perustellusti (osissa) siirtyä kaupungin Kansalaistorin "remontin" ajaksi eduskunnan eteen, koska yhteisillä verovaroillahan näitä perustuslain takaamia mahdollisuuksia taataan:

"Helsinki 15.10.2010 klo 14:31 | päivitetty 10.4.2012 klo 23:53
Eduskunta vuokraa Helsingiltä etupihansa

Eduskunnan edessä oleva piha-alue siirtyy Helsingin kaupungilta eduskunnan vastuulle. Muutoksen tarkoituksena on selkeyttää ja helpottaa alueen hallinnointia ja hoitoa, mielenosoituksia pihalla voi järjestää entiseen tapaan.
Kuva: YLE

Eduskunta ei aio rakentaa pihalle mellakka-aitoja, vaan kansalaiset pääsevät edelleen läheiseen kontaktiin edustajiensa kanssa, vakuuttaa Savola.

– Nimenomaan se on oikeistaan meidänkin tahto, koska vapaassa suomalaisessa yhteiskunnassa päättäjien kuulukin tietää mitä mieltä ihmiset on. Tämä on hyvä paikka siihen.

Vuokrasopimus solmitaan parin kuukauden sisällä ja tulevaisuudessa kaupungin kassaan kilahtaa vuokraa noin 40 000 euroa vuodessa. Samalla Helsingin paraatipaikan hoito siirtyy vuokralaiselle. Tämä sopii kaupungille oikein hyvin, toteaa puistovastaava Pekka Engblom Helsingin rakennusvirastosta

– Tämä kukkaryhmä kadun vieressä on ollut kallein elementti. Sen hoito on pyörinyt siinä 50 000 euron hujakoilla vuositasolla. Nyt kun tästä alueesta saadaan vielä vuokraa kaupungille, niin sehän on meille pelkkää tuloa vaan."

Eduskunta vuokraa Helsingiltä etupihansa | Helsinki | yle.fi
yle.fi/.../eduskunta_vuokraa_helsingilta_etupihansa_2052906.html
15. lokakuu 2010 – Lisäksi mielenilmausten järjestäminen hoituu nykyistä sujuvammin, toteaa Jukka Savola. – Mielenosoitus tapahtuu siten, että siitä tehdään ...

m.yle.fi Uutiset: Eduskunta vuokraa Helsingiltä etupihansa
m.yle.fi/w/uutiset/yle24/ns-yduu-3-2052906
15. lokakuu 2010 – Lisäksi mielenilmausten järjestäminen hoituu nykyistä sujuvammin, toteaa Jukka Savola. – Mielenosoitus tapahtuu siten, että siitä tehdään ...

Joulupukki kerjäsi eduskuntatalon rappusilla - katso kuva | Uutiset ...
m.omakaupunki.fi/.../joulupukki_kerjasi_eduskuntatalon_rappusilla-...
23. joulukuu 2011 – ... kuuluviksi näihin tiloihin, eduskunnan turvallisuusjohtaja Jukka Savola kertoo. ... Savola on kuitenkin sitä mieltä, ettei ”yhden ihmisen kekkulointi” edellytä välttämättä tällaista. - Ymmärrykseni mukaan yksi ihminen ei ole mielenosoitus. ...

Eduskunnan edustalla on hyvin tilaa Occupy-/Torikokous-tyyppiselle toiminnalle ja varsinkin kesäaikaa sinne on helppoa tulla. Eduskunnan letkeänä tunnettu turvallisuusjohtaja Jukka Savola; on varmasti hyvä asiakaspalvelijana valmis auttamaan eduskunnan sisältä löytyvien taustafasiliteettien saamisesta kansalaisten hyötykäyttöön.

Hänen Ylelle antamansa lupaus "Lisäksi mielenilmausten järjestäminen hoituu nykyistä sujuvammin" on mielestäni tehty juuri nyt lunnastettavaksi.

Vai onko niin, että kaikki sellaiset yksittäisten kansalaisten järjestämät mielenosoitukset, jotka toimivat ilman keskusjohtoa ja siten poliittisten puolueiden masinoimien "kansalaisjärjestöjen" ohjauksen ulottumattomissa halutaan ennen pitkään vaientaa tai mustamaalata?
peace, love and respect

#6 Re: rauha, rakkaus, rispekti kukoistakoot

29.04.2012 20:26

#5: Simo Vaatehuoneelta - rauha, rakkaus, rispekti kukoistakoot

tässä lienee osuttu myös oikeaan? toivottavasti jompsi kumpsi linkeistä toimii? kalastettu ja nostettu twitterin virrasta. joku kutsui tällaista kuvaa älyvalokuvaksi. se kun auttaa kuulemma toimittajia nostamaan tabuina pidettyjä aiheita reilusti esille. ilman pelkoja potkuista. ilman pelkoa ammattikunnan taholta asetettuun dispoon joutumisesta.

Vaalien X-files? #vaalit2012 #lipponen #väyrynen #niinistö #biaudet #arhinmäki #haavisto #essayah #soini #aurakevät #eu

http://pic.twitter.com/nFoAZGCt

http://suomi24-static.fi/b/img/wot/excellent.png...



Helsingin Occupy leiri 13.1.2012:
https://twitter.com/Vaaliliitto/status/157890501335457792/photo/1

http://suomi24-static.fi/b/img/wot/excellent.png...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

29.04.2012 21:38


jk

#8 Parempi demokratia ei ole kenekään etujen vastainen

30.04.2012 06:20

Kaupunki on päättänyt hiljentää Torikokouksen. Eliitti on kiusaantunut vallan monumenttien (Eduskuntatalo. Musiikkitalo, Sanomatalo) väliin pesiytyneestä mielenosoituksesta. Tämä on hyvä. Päätimme Kansalaistorilla 29.4.2012 pidetyssä yleiskokouksessa, että emme peräänny. Maailmanlaajuinen vaatimus paremmasta demokratiasta ei ole peruutettavissa. Parempi demokratia merkitsee hyvinvointia, ei yksilöiden välille viritettyä jatkuvaa kilpailua. Parempi demokratia merkitsee luonnon tarpeiden huomioimista, ei viimeistenkin luonnonvarojen häikäilemätöntä riistoa tuotantotalouden tarpeisiin. Parempi demokratia sallii irrationaaliset tunteet. Nykyinen sallii vain rationaalisen järjen. Perempi demokratia lyö lapun talouden pakkokasvun luukulle. Lapussa lukee: "Toiminta oli mieletöntä. Siksi se oli lopetettava. Olemme pitkällä tauolla."

Jouko Kämäräinen
Torikokous - Occupy Helsinki

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

30.04.2012 13:40


vieras

#10

30.04.2012 17:02

Elätän siis perheeni kapitalistisioilta saaneillani leivänmuruilla ja katson parhaaksi, että en kritisoi kasvotonta eliittiä joiden kapitalismi on räjähtänyt käsiin.
Suomen eliitin itsensä herrattelija

#11

30.04.2012 17:12

Me rapparit pelkäämme tällaisia leirejä, joissa kokoontuu hippien lisäksi suomen nuorta älymystöä. Olisi vain parempi jos vetäisivät siellä sitä pussikaljaa ja olisivat hiljaa yhteiskunnan epäkohdista koska ei suomen kansalaista ole luotu kyseenalaistamaan mitään.

Kansan tulee olla hiljaa ja ainoa sananvapaudellinen oikeus joka kansalta löytyy on pelkkä äänestyspaperiin numeron laittaminen vaaleissa ja tätä kutsutaan demokratiaksi. Meillä eliittiin kuuluvilla on rahaa niin paljon ettemme p****lle taivu ja rahan lisäksi myös pohjattomasti valtaa jonka tämä läpeensä mädäntynyt korruptio on meille antanut.

Leirin on turha yrittää saada oikeutta muilta kansalaisjärjestöiltä koska meitä rappareita on myös kaupunginhallituksen, oikeuslaitoksen, poliisilaitoksen johdossa ja hyvä veli kerho hoitaa poliittisen vastarinnan pois ystävämme poliisin avulla hajottamalla leirit. Hipit saavat sen jälkeen majoittua täysin taivas alle koska telttoja me emme heille salli, koska silloin mielenosoitus verkostoituisi taas sosiaalisesti ja sitä emme halua.

avaa hovi

#12 Re: harmaa hallinto viimeinkin avattava

01.05.2012 15:36

#7: -

vaikuttaa siltä jotta suomen suurin puoli (kannatus vaaleittain noin 30 prosenttia) nukkuvien puolue, on nyt herännyt.

Joten mikseivät yksittäiset ja omilla aivoillaan ajattelevat kansalaiset voisi yhdistäytyä?

https://twitter.com/Vaaliliitto

 

.... myös eu maiden tasolla. vain kielimuuri erottaa... sen minkä suora vaalitapa sveitsissä yhdistää...

duunari

#13 Re: vieras

01.05.2012 22:36

#9: -

Minä olen duunari joka työllä perheeni elätän. Millään mittarilla en ole eliittiä. Käyn teltoilla niin usein kun voin, koska kannatan taistelua oikeudenmukaisemman maailman puolesta. En halua viettää loppuelämääni rattaana kapitalistisessa järjestelmässä, jossa hyvinvointi valuu aina vain pienemmille piireille. Olen myös sitä mieltä, että kritiikkiä saa esittää oli sitten työssäkävijä tai työtön. Elämäntapa-apassit toisaalta nauttivat sosiaaliturvaa joka tapauksessa, olivat teltalla tai eivät - ja se on hyvä juttu, sillä se tarkoittaa, että vielä ei Kokoomus ole saanut sitä osaa hyvinvointiyhteiskunnastamme tuhottua. Suomessa on kokoontumisen vapaus.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

01.05.2012 22:52


Simo ja kumppanit Vaatehuoneelta

#15 Harmaa hallinto avattava ja läpivalaistava

02.05.2012 10:22

Hyvä vain, että erilaiset näkökohdat kohtaavat. Aidosti ja kasvokkain.

Vain näin nykyisestä katsoja-/maksajademokratiasta on mahdollista päästä oikeaan osallistujademokratiaan. Toki perustyötä tietotaidon nostamiseksi on paljon edessä, mutta Torikokous/Occupy - tapahtumien ketju voi nousta tässä kohtaan ohitse muun muassa massiviisen MTV3:n kesäisen Porin Suomi Areenan.

Muun muassa nämä seuraavat lähihistoriamme solmukohdat tulee saada viimeinkin auki:

SUOMALAINEN VAALIPETOS – salaten ja valehdellen EU:hun
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/nettikirja.php

Maksoiko valtio pankkien valuuttavelat 1990-luvulla?
http://www.promerit.net/2012/01/13008/

Halosen salaiset “konklaavit”?
http://www.promerit.net/2011/10/halosen-konklaavi/

Näiden perustietojen sulattamisen jälkeen; meistä itse kullakin; on helpompi miettiä sitä, onko epäkohtiin olemassa mitään ratkaisua minkään puolueapparaatin (kotimaisen tai ulkomaisen) tarjoamissa ismeissä vai olemmeko jo viimein valmiita ottamaan vastuun päättääjiemme tekemisten seuraamisesta ja avoimeen keskusteluyhteyden piiriin saattamisesta omiin käsiin?

Helpoitenhan se onnistuu kauniissa Suomen suvessa erilaisilla toreilla ja turuilla. Kunhan ollaan esittämässä tervetullutta yhteiskunnallista kritiikkiä, parannusehdotuksia reilun pelin hengessä. Ja kunhan elämänmyönteisen asenteen ja huumorin toisia kohdatessaan muistaa, niin yhteiset tapaamisetkin mukavammin luistaa.

Koko maailman ongelmia tuskin suomalaisina koskaan ratkaisemme, mutta jos pystymme omiamme ratkomaan, niin olemme aina vahvoilla. Euroopassa kuin maailmalla.

Vieras

#16

02.05.2012 10:41

Puheet, banderollien ja sen sellaisen irto esineistön, tuominen puheiden ajaksi ihan jees; samoin yritykset sovitella poliitikkojen ja virkamiesten kanssa. -Heikki

Vieras

#17

02.05.2012 18:46

ei hyvää kannata poistaa

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

03.05.2012 01:43



Vieras

#19 demokratia

03.05.2012 12:45

Onneksi Suomessa demokratia toimii ja ennemmistä vallalla voidaan kieltää tälläinen kaupunkikuvaa rumentava pelleily. Toki kokoontumisenvapaus on oltava, mutta ei sen tarvitse käsittää vuositolkulla kokoontumista. Tehkää niin kuin muutkin: hakekaan lupa mielenosoitukseen ja järjestekää joku kulkue/tms. Näkyvyyttä tulee yhtälailla, mutta sitten meidän ei tarvitse joka päivä katsoa teidän telttailua. Kaikki saavat mitä haluavat ja jokainen on tyytyväinen!


Vieras

#20

03.05.2012 23:29

Hipit töihin sieltä telttailemasta, HETI!
PankkiS.O,S.-kapitalismi

#21 Suomen pankkikriisi 1990-luvulla opetuksineen päivänvaloon

04.05.2012 16:48

Hyvä vain, että verkkaisemminkin eteneville mielenosoituksille löytyy Suomesta sijansa. Suomen talouden omassa lähihistoriassa on paljon tapahtumia, jotka vaikuttavat Suomessa edelleen.

Toistuvatko nyt samat (edelleen virallisesti selvittämättömät) menettelyt eurokriisin hoidossa?

Onhan yllättäen SAK eli SDP ollut suhtautumassa euromaiden roskapankin perustamiseen myönteisesti! HS 3.9.2011 - "SAK tukee Euroopan roskapankin perustamista"

Siksi on hyvä, että aiheesta kiinnostuneille löytyy netissä toimiva keskusasema, jonka kautta jokainen voi halutessaan tutustua vasemmisto-keskusta-oikeiston tapaan ratkoa finanssijärjestelmän ongelmat.

perjantai, 17. kesäkuuta 2011 - Pankkikriisi ja sen seuraukset
http://pankkikriisi.blogspot.com/search?updated-min=2011-01-01T00:00:00%2B02:00&updated-max=2012-01-01T00:00:00%2B02:00&max-results=1

Esimerkiksi tuon avoimen linkin takaa löytyvät artikkeli Huurteen ryöstö ja Jukka Davidsonin väitöskirja kannattaa nuoremmankin sukupolven sulatellen lukea. Koiviston konklaavia ollenkaan unohtamatta.

Suomen Occupy (Torikokous) -liikkeen kaikille aktiiveille ja kannattajille toivotan sitkeyttä sekä voimia, koska Suomen sisäisten ja lukuisten Berliinin muurien murtaminen ei tapahdu hetkessä. Eikä varsinkaan itsekseen.
Äly hoi

#22 Ajattelu on sallittua

04.05.2012 16:53

Onpa täällä jotkut taas tietoisia asioista... Suurin osa torikokousaktivisteista on tavallisia työssäkäyviä/opiskelevia ihmisiä. Ja mitä sitten vaikka siellä on työttämiäkin keskustelemassa, heilläkin siihen on oikeus. Oli sitä paitsi natseillakin korkea työmoraali, mutta tekikö se heidän yhteiskunnallisista päämääristään tavoittelemisen arvoisia? Kyseenalaistaminen on tervettä, joten miksi turhaan yhteiskunnan puitteissa rajoittaa sitä?

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 06:09


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 06:11


Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

05.05.2012 06:12