Suomen home- ja kosteusvauriosairaille saatava tutkimus ja hoito

Piia

#51 Piia Raita

24.10.2012 18:24

Asian tiimoilta Facebookkiin perustettuun adressin tukiryhmään toivomme lisää jäseniä, varsinkin poliitikoita keskustelemaan asiasta. Kiitos asian puolesta puhumisesta.
Tervetuloa https://www.facebook.com/groups/480696265283855/
Ramadés

#52 Vakava asia

26.10.2012 13:34

Halutaanko me kunnille lisää kuluja huonosta sisäilmasta?
Haluammeko riskeerata oma terveys tämmöisellä asialla?
Näin home kasvaa

#53 Opi oman talosi riskirakenteista

26.10.2012 14:07

rapu100

#54

26.10.2012 18:49

Hieno asia!! Tätä tarvitaan. Itsekin olen kärsinyt homevaurioista, huonosta sisäilmasta ja astmasta. kukaan ei tee asialle mitään!
Tii

#55

28.10.2012 12:38

Itselleni lääkäri suositteli psykiatrille menoa kun kyselin, että olisiko mitään keinoa saada puhdistettua kehoa hometalosta muuttamisen jälkeen. Väsymyksen ym. oireiden takia.
Joten todellakin kannatan, että joku ottaisi asian tosissaan.

Vieras

#56

09.11.2012 12:03

Eivätkö päättäjät tajua, millaista kansanterveydellistä tuhoa aiheutetaan sairastuttamalla varsinkin lapset homekouluissa ja -päiväkodeissa (tietenkin opettajat ja hoitajat myös). Lasten levoton käyttäytyminen ja keskittymiskyvyn puute on ainakin osittain myös homevaurioiden syytä.
kerranmeeletään

#57 reuma

11.11.2012 10:36

Muistakaa, reumakin voi olla tulosta hometoksiineista...

Käypähoitosuositukselle on ehdoton tarve

#58 Tapaustutkimus Questranin tulehdusta parantavasta vaikutuksesta

16.11.2012 22:16

30.5. 2012 aloitetun Questran-kuurin alussa tutkitun kosteusvauriopotilaan S-hs-CRP oli 3.71 mg/l (piilevän tulehduksen arvo, jonka viitearvot arvot ovat 0,05-3,0 mg/l)ja hänellä oli todettu vaikea toimintakyvyn alenema mm. muiden adressissa itse koettujen oireiden lisäksi kosteusvaurioaltistuksen seurauksena.

Puhtaalla väistötilalla ja 2 paketin 1 annospussin päiväannoksella ja 1/2 pussin 2 kertaa viikossa ylläpitoannoksella Questrania kuurin jälkeen tulehdusarvot laskivat 9.11.2012 mitattuna tasolle 0,15 mg/l.Toimintakyky, muisti ja jopa Tules-vaivat helpottuivat ja henkilö palasi työhönsä pirteänä ja hyvin nukkuvana, vaatimuksena toki puhtaat työtilat, joissa ilmanvaihto on päällä 24 tuntia vuorokaudessa.
Matalatasoinen tulehdus tutkittava ja hoidettava

#59 Autoimmuunisairauksien ja syövän synnyn estämisen alkulähteillä?

24.11.2012 15:20

Kehon puolustusysteemin piilevän tulehduksen poistaminen estäisi todennäköisesti monen autoimmuunisairauden,neurologisen häiriön, hormonaalisen syövän ja muistisairauksien syntyä: reuma, astma, diabetes, kilpirauhasongelmat, alzheimer, Ms-tauti ja rintasyöpäkin ovat saamassa selitystä syntytapaansa ympäristöaltisteiden tuomasta ylikuormituksesta kehoon.Sairastumisen ilmiasu VALKOSOLUJEN KROONISESTA YLIPUOLUSTUSTILASTA johtuvasta AUTOIMMUNISAATIOSTA = kehon sisäinen sota, riippuu geneettisestä alttiudesta tiettyyn autoimmuuni-, hormoonivaje- tai neurologisen sairauteen.
Sisätiloissa myrkkypintoja puhdistusaineista

#60 Terveyshaittaa myös vaarallisista homesaneerausaineista

14.12.2012 12:36

Osaamistakin on

#61 Hoitavalta lääkäriltä saatua infoa

15.12.2012 14:02

Kosteusvaurioaltistuneiden hoidoista

Paras ja tehokkain hoito on lopettaa altistuminen kosteusvauriohomeille

http://www.drmarchese.com/images/Marchese_MCS_article-Townsend_Article_11-09.pdf


1. a detox cofactor support product consisting of highdose vitamin and mineral cofactor for phase 1 and 2 liver detox pathways;

2. a product to support phase 1 and 2 pathways for people with MCS:

Environmental Medicine

alpha-lipoic acid 200

glycine 500

glutamine 500

L-methionine 400

taurine 500

phosphatidylcholine 100

DMG 500

DHA 550

http://www.digitalnaturopath.com/cond/C104673.html

Probiotic therapy

The specific bacteria that that help balance a TH2 dominant immune system are:

* Lactobacillus Plantarum and L casei - potent inducers of IL-12 and IFN-gamma. They support mucosal immunity.

* Bifidobacterium longum - increases IgA (supports mucosal immunity) - reduces candida albicans - improves lactose tolerance.

* Acidophilus - promotes resistance to colonization of candida albicans.

Soil Based Organisms (SBOs) (bacillus subtilis and lichenformis) produce surfactin that inactivates lipid envelope viruses (HIV, CMV, herpes etc), kills mycoplasmas, many bacteria and candida albicans. By reducing candida albicans, SBOs reduce TH2 cytokines.

www.drmyhill.co.uk/wiki/Chemical_Poisoning_and_Multiple_Chemical_Sensitivity_(MCS)_-_how_to_reduce_the_body_load

Chemical Poisoning and Multiple Chemical Sensitivity (MCS) - how to reduce the body load http://mcsliving.com/content/common-treatable-mcs-health-issues

Common Treatable MCS Health Issues


Ohessa tiivistelmää hometoksiinikirjasta:

Rosen, G. & Schaller, J. Your guide to mold toxins. Hope Academic Press.Tampa, Florida 2006. Sisältöä sivustolla: http://www.personalconsult.com/articles/moldandbiotoxins/wtmf1-4.pdf

Kirjassa esitellään hometoksiineille altistumisen osoittamista,hoitoa ja saneerausta. Rosen ja Schaller kuvaavat hormonijärjestelmien häiriöitä erityisesti melanosyyttejä stimuloivan hormonin (a-MSH) matalia tasoja.MSHta ei vielä ole lääkemuodossa mutta tasot ovat hänen mukaansa korjautuneet kolestyramiinihoidolla (Suomessa Questran = sappihappoja, kolesterolia ja rasvoja sitova lääke). Tri Ritchie Shoemaker (Maryland) totesi sattumalta hoitaessaan ripulioireisia biotoksiineille altistuneita potilaitaan kolestyramiinilla että paitsi ripuli niin myös myrkytysoireet katosivat. Tämän havainnon jälkeen kolestyramiinia, on käytetty menestyksellisesti biotoksiineille

altistuneiden hoidossa. Tri Gary Rosen ja tri James Schaller (2006) ovat annostelleet kolestyramiinia arvioimalla toksiinialtistusta melanosyytteja stimuloivan hormonin (MSH) tason mukaan. Normaaliannos on 2 x 4 g annospussi/pv 1-2 tuntia ennen ruokailua, vitamiinien ja lääkkeiden ottoa. Jos MSH on merkittävästi alentunut annosta nostetaan 3 x 4 g/vrk. Tri Schaller ei tunne ilmeisesti B12-vitamiinin osuutta hometoksiinialtistumisessa mutta siitä onkin vain yksi tieteellinen julkaisu Biotoksiineista ja kolestyramiinista lisää: http://www.biotoxin.info/treatment Tri Ritchie Shoemakerin sivustot: http://www.chronicneurotoxins.com/



Kolestyramiinihoitoja olen vasta aloitellut helmikuussa 2008. Matalia aktiivisen B12-vitamiinin tasoja olen mittaillut kosteusvauriohomeille altistuneista keväästä 2007 lähtien. Questranin käytöstä http://www.laakeinfo.fi/%5CMedicine.aspx?m=387&i=BRISTOL-MYERS+SQUIBB_QUESTRAN (lyhennelty yo lähteestä)

QUESTRAN® 4 g/jauhe oraaliliuosta varten, annosjauhe

Lääkäri voi määrätä lääkevalmistetta muuhun käyttötarkoitukseen tai toisella annostuksella kuin mitä pakkausselosteessa on ilmoitettu. Noudattakaa lääkärin määräystä ja lääkepakkaukseen merkittyjä ohjeita.

Mitä Ouestran sisältää? Yksi annospakkaus sisältää:. Vaikuttava aine: kolestyramiini 4 g. Muut aineet: sakkaroosi, akaasiakumi, propyleeniglykolialginaatti, vedetön sitruunahappo, polysorbaatti 80, makuaine (appelsiini).

Miten Questran vaikuttaa? Questran sitoo itseensä ohutsuolessa sappihappoja, jotka muodostuvat kolesterolista. Sappihappojen uudelleenmuodostumisessa tarvittava kolesteroli on lähtöisin verestä ja tämän vaikutuksesta veren kolesterolipitoisuus vähenee.

Käyttötarkoitukset Questrania käytetään alentamaan veren kohonnutta kolesterolipitoisuutta, kun ruokavaliohoito ei ole riittävä. Questrania voidaan käyttää sappitiehyeiden tukoksesta johtuvaan ihon kutinaan sekä suolen suuren sappihappomäärän aiheuttamaan ripuliin.

Milloin Questrania ei pidä käyttää? Sappitiehyeiden täydellisen tukoksen yhteydessä. Jos olette yliherkkä jollekin valmisteen sisältämälle aineelle.

Mitä tulee ottaa huomioon ennen Questranin käyttöä ja sen aikana Koska Questran sisältää sokeria (sakkaroosia), on suuhygieniasta huolehdittava hyvin. Jos ette voi käyttää joitain sokereita, ottakaa yhteys lääkäriin koska valmiste sisältää sokeria. Questrania tulee käyttää varovaisuutta noudattaen, jos teillä on tulehduksellinen suolistosairaus. Hyvin pitkäaikainen hoito voi vähentää rasvaliukoisten vitamiinien imeytymistä ja K-vitamiinin puute lisää verenvuototaipumusta . Tietyissä tapauksissa voi olla tarpeen ottaa A, D ja K-vitamiineja ennaltaehkäisevästi.

Mitä tulee välttää Questrania käytettäessä? Questranin samanaikainen käyttö voi vaikuttaa tiettyjen muiden lääkkeiden tehoon. Siksi samanaikaisesta käytöstä on neuvoteltava lääkärin kanssa.

Annostusohjeet Annoksen määrää lääkäri, joka sovittaa sen yksilöllisesti. Normaali aikuisten annos: 1-2 annosjauhepussia 2-3 kertaa päivässä. Kovan vatsan ja ummetuksen välttämiseksi otetaan ensimmäisen viikon aikana ½ annosjauhepussia päivässä ja sen jälkeen annosta lisätään viikon välein haluttuun annokseen. Muut lääkkeet tulee ottaa tunti ennen Questrania tai 4-6 tuntia Questranin jälkeen, jotta Questran ei estäisi muiden lääkkeiden imeytymistä.

Käyttöohjeet Jauhe sekoitetaan veteen, mehuun, tuoremehuun tai muuhun juomaan. Sen voi myös hyvin sekoittaa keittoihin tai hienojakoisiin hedelmiin, esim. omenasoseeseen tai murskattuun ananakseen.

Yliannostus Jos olette ottanut vahingossa liian suuren annoksen lääkettä tai jos lapsi on nauttinut sitä, niin on otettava aina yhteyttä lääkäriin tai sairaalaan (tai Myrkytystietokeskukseen, puh. 09-4711).

Haittavaikutukset Tavalliset (yli 1 potilaalla sadasta): Ummetus, mikä on yleensä ohimenevää, jännityksentunne vatsassa, ilmavaivat, pahoinvointi, oksentelu, löysä uloste ja ripuli. Melko harvinaiset: Iho- ja limakalvoärsytys, esim. kielessä ja peräaukon ympärillä. Närästys ja ruokahaluttomuus. Rasvapitoiset ulosteet. Harvinaiset (alle 1 potilaalla tuhannesta): Vatsakipu, haimatulehdus, maksavaikutus, suolitukos, yliherkkyysreaktiot, kuten nokkosihottuma ja turvotus Pitkäaikaisen hoidon yhteydessä. voi esiintyä K-vitamiinin puutetta mikä voi lisätä verenvuototaipumusta ja A-vitamiinin puutetta, joka voi harvinaisissa tapauksissa aiheuttaa hämäräsokeutta.. Myös luukatoa ja foolihapon puutosta on esiintynyt.

Lääkärille on aina ilmoitettava kiusallisista haittavaikutuksista tai haittavaikutuksista, joita ei ole edellä mainittu.


http://www.certifiedmoldstrategies.com/ http://www.njmoldinspection.com/schoolmold.html http://www.biotoxin.info/ http://www.chronicneurotoxins.com/ http://www.aaem.pl/pdf/12187.pdf www.ositum.fi/filewrap.php?c=&f=Uutinen_2etyyliheksanoli
Lukenut

#62 MS-taudin ja homeen yhteyttä selvitetty Amerikassa

02.01.2013 22:42

Yhteys on löydetty. Olisiko Questranista apua myrkytystilan hoitoon? Kannattaisi kokeilla!
Julkisten tilojen ja tarjouskilpailun virheiden ja kemikaalivalvonnan puutteiden tuoma ongelma

#63 Fimealle (lääkelaitos)kiireellistä asiaa Questranista

03.01.2013 11:08

Fimean olisi myös kiireisesti tutkittava Questranin (kolestyramiini) turvallisuus lapsipotilaiden hoidossa kosteusvaurio- ja kemikaalialtistuksesta. Amerikassa hoidetaan myös lapsia!
Paha-Susi

#64 Kuka korvaa

11.01.2013 10:10

11.1.2013 Pieksämäen lehdessä:"Venäjä otti lapsiasiassa lujasti kantaa, miten sitten kun Venäjällä saavat tiedon, että heidän kansalaiselleen naiselle on myyty tiettävästi tietoisesti vesivahinkoinen homeinen talo Pieksämäeltä ja asukkaat olivat sairastuneet talossa olevista homeista. Kuinka lie terveenä asuneet talon myyjät?
Ihmettelemään jäi Sergei"
Hormien desinfioinnit tärkeitä 1-3 vuoden välein

#65 Ilmanvaihdot päälle 24 tuntia/ 7 päivää ilmanvaihtohormien desinfiointien jälkeen

18.01.2013 14:12

Kuivassa ja puhtaassa home ei kasva :)

Näin ohjeistaa Sisäilmapaja 3:ssa 11/2012 STM:n Jari Keinänen.
Kuntien sisäilmatyöryhmiin aiheiksi tämä henkilöstön taholta aloitteena: joko tuota 24/7 ohjeistusta noudatetaan kunnissa oppilaitoksissa ja muissa julkisissa rakennuksissa työhyvinvoinnin nimissä? Tähän perushuoltotyöhön täytyy löytyä myös määrärahat ja kirjanpito huoltoväleistä alkakoon heti.
Talon purku ja uuteen kosteussuojat sateelta?

#66 Hometoksiinien terveysvaikutuksista koontaa

26.01.2013 19:32

Toksiinien sitominen kannattaa

#67 Homealtistuksen hoitamisesta

21.02.2013 15:03


Vieras

#68

26.02.2013 20:24

Tiedän mitä on sairastua homeista, sillä sain ammattitaudin työskennellessäni haaveammatissani - kätilönä- kun menee työ , terveys ja toimeentulo elämä on sitä , mitä ei koskaan olisi voinut kuvitella.
Energiansäästö pilaa talot ja työurat

#69 Rahako ratkaisee?

28.02.2013 21:18

Paikallislehdet aktivoitukaa kysymään paikkakunnan Tilapalveluiden johdolta ilmanvaihdon huoltokäytänteitä. Joko noudatetaan Sisäilmapaja 3:n 24/7 ilmaa taloille-ohjeistusta ja mitkä ovat ilmanvaihtojen nuohousvälit? Tarkastakaa kirjanpito.



kosteusvaurioista kemikaaleja ja hometoksiineja sisäilmaan

#70 Tulehduksesta kehossa ja kemikaaleista

16.03.2013 12:16

Myös HOKO- potilaiden labrat ja hormonikorvaushoidot: MSH, ADH JA VIP saatava Suomeen

#71 Myös VIP-lääke tutkittava Suomessa

06.04.2013 16:26

Uusinta tietoa on VIP-nenäsuihkeen kroonista kehon tulehdustilaa parantava vaikutus kosteusvauriorakennuspotilailla/ Shoemaker, MD
Piia

#72 Adressin päivitys

14.04.2013 08:30

Adressia olisi syytä hieman päivittää ajan tasalle, lisätä sisäilmapoliklinikoiden tarve ja muu jo tutkittu auttava lääkitys, kuten VIP jne.
Poistaa nykyinen Majvik kokonaan ja vaatia uutta Majvikia.
Krooninen väsymys voi olla homesairauden syytä

#73 Welchol-lääke, vaihtoehto Questranille, myös tutkittava detoksifikaatiohoitona

14.04.2013 08:43

Myös kemikaalittomia homevapaita asuntoja tarvitaan

#74 Sairaalarakentaminen erityisvalvotuksi

14.04.2013 08:51

Suomalainen tutkimus kosteusvauriopotilaiden lääkehoidoista on aloitettava kiireellisesti!

Koska hoidon oleellisena osana on puhtaisiin tiloihin väistäminen, on myös velvoite perustaa sisäilmaklinikoita, joissa potilaat voivat käydä hoitokäynneillä sairastumatta lisää.
Apuun psylliumia ja myös suomalaista saunaa

#75 Kroonisen väsymyksen (altistus) hoito alkaa detoksifikaatiolla Questranilla

14.04.2013 08:54