EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI tuulivoimaloita Kaskisiin.


Vieras

#151 Re: Tyhjäkin voi olla täyttä

06.08.2013 20:40

#149: Tuomo Kangas - Tyhjäkin voi olla täyttä

Ei näillä adressien kommentointi sivuilla ole tarkoituskaan tehdä henkilöesittelyjä, vaan keskustella ja sanoa mielipiteensä aiheista. Jos sinä et saa henkilökohtaista näkyvyyttä muualla, niin oletpa joutunut valitsemaan surkean patsastelupaikan. Asia on tärkein, ei se, että juuri MINÄ sanoin sen ensiksi.


Vieras

#152

06.08.2013 21:14

151 kommentti on totta. Jos ei halua henkilöllisyyttään tässä yhteydessä esille, voi käyttää myös nimimerkkiä tai jättää käyttämättä. Kommentointi alueen alla on laatikko, jossa lukee nimenomaan, että Valitse nimimerkki, siis mikävain, eikä että kerro nimesi ja osoitteesi tai puh.numerosi. Ei ole tarkoituskaan, että sinä tai jokumuu voisi tunkeutua muiden kotiin jatkamaan keskustelua, jos jonkun mielipide ei jostain asiasta miellytä. On täysin ymmärrettävää, ettei useimmat halua tulla nimellänsä kertomaan mielipidettään julkisesti, koska on oikeasti olemassa sellaisia ihmisiä, ettei nämäkään kommentointi- ja keskustelusivut riitä, vaan he haluaisivat jopa vahingoittaa vastakeskustelijoita. Toivon ja pyydän, että ymmärrätte. Ehkäpä joskus tapaamme jossakin ja voimme keskustella tämänkin adressin aiheesta.
Tuomo Kangas

#153 Anteeksi, kun en huutele puskista

07.08.2013 15:53

"Henkilöesittelyjä", "patsastelupaikkoja", "puhelinnumeroita", "kotiin tunkeutumista", "henkilökohtaista näkyvyyttä".
Kiitos varsinkin tuosta "kotiin tunkeutumisesta" - sai oikein hyvälle tuulelle.
Minä arvostan sitä, että otetaan kantaa omalla nimellä, eikä huudella puskista. Sen verran pitää olla rohkeutta ja vastuunkantoa omista sanomisistaan.
Mutta niistä tuulivoimaa puoltavista faktoista. Eipä näy eikä kuulu.
VALITSE NIMIMERKKI VAIKKA PUSKISTA

#154 HULLUHAN SE TAITAA

08.08.2013 10:21

Taitaa olla oikeasti hullu tämä Tuomo Kangas, kun tällätavalla yrittää saada ihmisten henkilökohtaisia tietoja esille mahdollisesti hyökätäkseen ihmisten koteihin rähjäämään omia ajatuksiaan ja tekemään mitä lie. Pelottavaa. Elkää missääntapauksessa koskaan laittako oikeata nimeänne tänne hullujen hyödynnettäviksi, koska se saattaa olla jopa hengenvaarallista.

karijokinen

#155 Re: HULLUHAN SE TAITAA

08.08.2013 13:56

#154: VALITSE NIMIMERKKI VAIKKA PUSKISTA - HULLUHAN SE TAITAA

jotta kirjottaa lehtihin ja muallekki omalla nimellään, tämä Tuomo, on hyvä. moni saanu hyvää tietoo asijoista. kirjootukset välihin aika räväkkiä, mutta niin on asijakki. kyllä hullut löytyy mualta!

Tuomo Kangas

#156 Onpa tuuleton päivä tänään

10.08.2013 03:41


Vanha totuus on, että joka hermostuu on jo hävinnyt pelin.
Niin tuliko niitä tuulivoiman puolesta puhuvia faktoja?Ei näy eikä kuulu.
Muistutukseksi:
Koska tahansa voi antaa poliisille tehtäväksi selvittää IP osoite ja onko kommenteissa syyllistytty kunnianloukkaukseen tai laittomaan uhkaukseen.
Se voi tulla aika kalliiksi.
VALITSE NIMIMERKKI VAIKKA PUSKISTA

#157 AHA JAA

10.08.2013 05:31

Faktoja löytyy kaikille vapaasti ja vaivattomasti yllinkyllin tuulivoimaloita valmistavien yhtiöiden nettisivuilta sekä tuulivoimala yhtiöiltä kotimaasta ja ulkomailta niiden nettisivuilta jos vain tahtoa ja viihteliäisyyttä on oikean totuuden etsimiseen. Mutta näyttää siltä, että monet vastustavat kaikkea kaikintavoin yrittäessään päästä esille edes jotenkin hyötyäkseen siitä vaikka kunnallispolitiikassa saadakseen ymmärtämättömiltä kannatusta vaikka vaaleissa. Jotkut vastustavat kaikkea vaikka valheita levittäen, jotkut ymmärtämättä asioita ollenkaan. Oikean tiedon etsiminen on rehellisen ihmisen tapa edetä asioissa ja sen jälkeen vasta julkaista niistä oikeata tietoa, mutta jos faktoja ei olla edes haluttu etsiä vaikka alan johtavien toimijoiden helposti saatavilta nettisivuilta, niin henkilö on mielestäni vähintäänkin arveluttava luotettavuudessaan.
Mielipiteet ja arviot vaikka henkilöstä eivät ole loukkaus ketään kohtaan, mutta suora nimittäminen vaikka hulluksi on ehkä loukkaus jos henkilö ei ole hullu. Tietenkin ylityöllistettyjä poliisia ja oikeuslaitosta voi ylityöllistää vielä enemmänkin jonniijoutavuuksilla jos siltä tuntuu.
Tuomo Kangas

#158 Niinhän tässä kävi, että perustelut ja faktat jäivät puuttumaan

10.08.2013 18:10

Näille sivuille nimen omaan on linkitetty tietoa perusteluineen, eikä tyydytty huutelemaan puskista mututuntumiensa perusteella.
Jotkut ihmiset eivät vain viitsi ja halua tutkia aihetta, koska se A, voi kaataa omat muturakennelmat ja B, se vaatii vaivannäköä ja luetun ymmärtämistä ja johtopäätöksien tekemistä tämän perusteella.
"Oikea totuus" tuulivoimayhtiöiden sivuilta, tuo oli huono vitsi.
Nyt voi sanoa tämän keskustelun olevan ajanhukkaa, koska niitä linkitettyjä faktoja perusteluineen tuulivoiman puolesta ei vaan löydy. Kaiken lisäksi tämä nimimerkki, joku vastustaa avoimuutta ja ujostelee jopa omaa nimeänsä.
Ei tule Kaskisiin onneksi näitä hyrriä, kansa alkaa joka puolella herätä, muuallakin, kuin Kaskisissa.
Tuomo Kangas

#159 Saksassakin aletaan mennä oikeaan suuntaan

13.08.2013 05:40

Puskasta

#160 Vaara piilee

14.08.2013 20:51

Saksassa kaikenlainen minkävain tuottaminen on kallista. Tulevaisuudessa Saksa joutuu ostamaan enemmän tai jopa kaiken energian ulkomailta, koska kaikkea omaa ei kelpuuteta. Ostavat ehkäpä vaikka Venäjän epäluotettavissa ja vaarallisissa ydinlaitoksissa tuotettua sähköä, joka on senjälkeen itse Venäjälle niin tuottava busines, ettei niiden kannata purkaa Suomen ja EU:n rajojen läheltä vanhoja ja vaarallisia laitoksia ollenkaan, vaan tuottavat niissä edelleen energiaa ja rakentavat myös Suomen lähistölle lisää voimaloita. Onpas meillä jännittävä ja vaarallinen tulevaisuus. Mielestäni mikävain energiamuoto olisi Saksalle edullisempi, kuin olla riippuvainen Venäjästä nyt kaasun ja tulevaisuudessa vielä sähkönkin tuottajana. Suomelle edullisinta olisi omavarainen monipuolinen ja hajautettu energian tuotanto, esimerkiksi vaikka tuulivoimalat myös Kaskisissa.

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#161 PuskaJusseille ja muillekkin luettavaa.

15.08.2013 19:39

#160: Puskasta - Vaara piilee

Ensinnäkin, pysytään asiassa, Ei tuulivoimaloita Kaskisiin. Myös tuulivoimasta voi kirjoittaa, oli siitä sitten millä kannalla tahansa. Puskistahan on helppo huudella, ja esittää mielipiteitänsä siitä kuka on hullu ja kuka ei. Sen laatuiset kirjoitukset eivät tänne kuulu, nehän eivät liity tuulivoimaan mitenkää. Jos jotakuta ahdistaa että totuuksia julkistetaan, voi mielipahastaan kirjoittaa muualle, tai voi vaikka perustaa oman sivuston missä voi nimetä kenet vain hulluks ym. ja missä ei saa kysellä perustelujen ja faktojen perään. Tästä ei tämän enempää.

Sitten asiaan:

Ilmastohan on globaali, ja on ilmaston kannalta sama missä hiilidioksiditonni tai muut päästöt tuotetaan, no, ehkä Suomessa ja valtaosassa euroopan maita esim. polttotekniikka on kehittyneenpää kuin Kiinassa, mutta periaate varmaan aukee tästä, samaan ilmakehään menee kaikki. Tuulivoima-ala vetoaa aina tähän saasteettomuuteen... Eipä pidä sekään paikkaansa, puhuisivat ennemmin saasteiden siirrosta. Alla linkki lehtijuttuun (joka englanniks) jossa valotetaan vähän totuutta mitä euroopan tuulivoimabuumi on saanut aikaan Kiinassa, aika pahan näkösiä kuviaki. Kiina on suuri maa, niiden Talvivaaraki vähä isompi...

http://www.dailymail.co.uk/home/moslive/article-1350811/In-China-true-cost-Britains-clean-green-wind-power-experiment-Pollution-disastrous-scale.html

Lehtijuttu kertoo Neodymiumin louhinnasta ja jalostuksesta. Neodymium on tärkein raaka-aine valmistettaessa kestomagneetteja, joita käytetään tuulivoimaloissa. Vihreää energiaa??

Se jos Kaskisiin rakennettaisiin muutama tuuliturbiini, ei vaikuta mitenkään siihen mistä Saksa sähkönsä hankkii ja miten sitä Venäjällä tuotetaan, siihen ei vaikuta vaikka Suomi olis täynnä tuulivoimaloita. Vaikka kyllä samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa siitä että Venäjän ydinvoimaloista suurin osa on vähintäänkin arvelluttavassa kunnossa. Mutta se ei nyt liity Kaskisten tuulivoima suunnitelmiin.

Saksassahan on jo tuulivoimaa rakennettu mittavasti, ja sähkön hinta verrattuna Suomeen noin kaksinkertainen. Saksa on myös siirtynyt käyttämään enemmän ja enemmän kivihiiltä, jotta sitä sähköäkin saisi. Ekologista? Edellisen kirjoittajan väittämää Saksan sähkön tuonnista Venäjältä en ole tarkastanut, tiedä pitääkö paikkaansa?

Tuulivoimaa vertaisin näihin "Energiansäästölamppuihin" joita myös pienoisloisteputkiks kutsuttaneen. Eu.han kielsi perinteisten hehkulamppujen tuonnin jokunen vuosi sitten, tarkoitus varmaan hyvä. Kuluttaahan tuollainen "Energiansäästölamppu" murto-osan sähköä verrattuna perinteiseen hehkulamppuun, ja käyttöikääkin luvataan moninkertainen määrä (mikä usein jää lupakseks, varmaan moni huomannut?) Hankinta hinta moninkertainen verrattuna hehkulamppuun, ja valotehokin pienempi. Noiden seikkojen kans vois viä elää, mutta kun "Energiansäästölamppu" tulee käyttöikänsä päähän se on ongelmajätettä, lisäksi sen valmistamiseen on käytetty moniverroin enemmän luonnonvaroja ja energiaa kuin perinteisen hehkulampun, eli mentiin siis ojasta allikkoon kun tarkastellaan koko elinkaarta. Ja Suomessa, jossa tarve lämmittää asuntoja suuren osan vuotta, ei edes hehkulampun "huono" hyötysuhde mennyt hukkaan, sähkö joka ei muuttunut valoksi, muuttui lämmöksi, eikä siten mennyt hukkaan. Tuulivoiman myötä mentäisiin taas samaan allikkoon ja syvälle. Oleellisempaa luonnon, ympäristön ja sen globaalin ilmakehänki kannalta olis miettiä miten energian kulutusta pystyy leikkaamaan, siihen on keinoja, lähtien pienistä henkilökohtasista kulutustottumusten muutoksista alkaen.... Eikä pyrkiä tuottamaan aina vaan lisää, välittämättä oikeista seurauksista.

Teollisen kokoluokan tuulivoimaa ei tule rakentaa harkitsematta kokonaisuutta.  Ei ainakaan liian lähelle asutusta, haavoittuvaan ja rajalliseen saaristoluontoon.

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin (enkä suosittele muuallekkaan)

 

 

Yllätys nimiä puskista

#162 VAADIMME TUULIVOIMALOITA KASKISIIN

15.08.2013 20:21

Ei Kaskisten luonto ole mitenkään erityinen ja suojeltava muiden mielestä kuin muutaman kaikkea kehitystä vastustavan paikallisen mielestä. On tietenkin mahdollista, että juurikin nämä kaiken kehityksen vastustajat ovat sijoittaneet alueen rantatontteihin omaisuutensa myydäkseen ne suurella voitolla yksityisesti rakennettaviksi. No aina ei voi voittaa. Koko Suomen taloudellisen edun ja kaikkien Suomalaisten yhteisen edun nimissä Kaskisiin olisi sijoitettava useita tuulivoimaloita nopeutetussa aikataulussa juuri alueen tuulivoimaloille poikkeuksellisen erinomaisen sopivuuden takia sekä energian monipuolisen tuotannon johdosta. Tulemme esittämään rakennus suunnitelmien täytäntöönpanoa alueelle nopeasti, koska tulevaan talousnousuun täytyy varautua energian riittävyydellä ja mahdollisen sähkön ulos myynnin aloittamiseksi vaikka Saksaan.
den andra pupu från puska

#163 Re: VAADIMME TUULIVOIMALOITA KASKISIIN

16.08.2013 17:39

#162: Yllätys nimiä puskista - VAADIMME TUULIVOIMALOITA KASKISIIN

oi sinä paikallisen ekologian ja ympäristön erikoisasiantuntija ja energia-alan emeriittus.

kerro meille jos tiedät sanoa miksi Kaskinen olisi poikkeuksellisen erinomainen sijoituspaikka.(tai tuulivoima ylipäätään ihan jees juttu)

 

off topic.. älköön kukaan valmistautuko tulevaan talousnousuun. koska pohjaa ei ole vielä edes saavutettu, mutta vauhti kiihtyy..

 

onko puskajussilla omaa rahaa kiinni tuulivoimassa kun niin oot puolesta?

 

jos pystyt faktalla todistamaan että olet oikeassa ja me väärässä(tapaus kaskinen), niin voin pyytää anteeksi.(ehkä)

 

 

 

 

 

 

 


Vieras

#164

16.08.2013 17:58

Emme tarvitse kenenkään anteeksipyyntöjä. Netistä löytyy kaikki faktat jos kuka haluaa. Asia etenee.
Tuomo Kangas

#165 Haaveet kaatuu

16.08.2013 18:37

Aiat eivät nimenomaan tule etenemään. Tuleva taloudellinen rysähdys tulee vaikuttamaan, että hankkeet menevät jäihin ja vastustus tariffien jakelemiseen kasvaa kasvamistaan myös kansan keskuudessa, kunhan tieto edelleen lisääntyy.
Viimeistään talvella ollaan vakavasti miettimässä mistä kaikesta tässä maassa voidaan leikata ja syöttötariffit tulevat tarkasteluun viimeistään hallituksen kaatuessa.
Hyvä on jos tämä hallitus Uutta Vuotta näkee. Toisaalta olisi hyvä, jos tämä hallitus yrittää pysyä pystyssä mahdollisimman pitkään - saavat valtiontalouden todella huonoon tilaan ja toisaalta mitä kauemmin talouden todellista tilaa yritetään peitellä, sitä voimakkaampana realiteettina se läimäistään kansan naamalle.
Joka puolella on alettu valittamaan hallinto-oikeuksiin kesken olevissa hankkeissa. Sen jälkeen on KHO:n vuoro ja se kortti katsotaan tarvittaessa. Se kierros kestää helposti pari vuotta.
Onneksi kansa alkaa heräämään, minullekin on usein soitettu ja kyselty asioista.
Eräskin asetti kantani ensin kyseenalaiseksi, mutta tutkittuaan asioita soitti uudestaan ja oli tullut samoille linjoille.
Hankkeiden vetäjät tulivat liian ahneiksi ja yrittivät oikaista.
Hallinto-oikeuksissa paikat notkuu valituksista ja nyt on huomattu, että melumallinnukset ovat aivan sikapielessä, ei ole tehty jäävaaratutkimusta, laitevalmistajan vaaraohjeistukesta ei ole tiedotettu missään tilanteessa. Maanomistajat ovat kirjoittaneet sopimuksensa tietämättä em.!!!
Mutupupukirjoittajalle ehdotus: perusta adressi: "Tuulivoimaloita Kaskisiin". Montakohan nimeä saisit? Kaksi? Vai peräti kolme!
kasköbo kaninen

#166 Re: Haaveet kaatuu

16.08.2013 19:01

#165: Tuomo Kangas - Haaveet kaatuu

herra kani,kaskislainen,mutupuppu on tainnut väläytellä ideaa jo ennemminkin.

ei oo viä perustettu, odotan innolla...

 

tämä ärsyttää kun täällä vastustajat esittävät faktoja,linkkejä,uutisia,tutkittua tietoa jne.jne..

 

puolesta puhuja(t) kirjoittavat vain että netistä löytyy (en oo viä löytänyt) kun mitään järkevää puolesta ei ole esittää.

kerrotaan vain puhdas energia, ei koko likaista totuutta.

 

tämä asia etenee.

Tuomo Kangas

#167 Nimeään ujostelevalle

16.08.2013 19:17

Onhan se etenemistä se seinäänkin törmäys.
Ne faktat perusteluineen luulovoiman puolesta loistavat poissaolollaan.
Uudet asukkaat

#168 Kaskinen

17.08.2013 15:50

Muutimme Kaskisiin hiljattain, koska pienen kaupungin rauha oli täydellinen vastakohta etelä-suomen ruuhkille ja melulle. Kaunis kaupunki jota meri ympäröi! Ja nyt, sain täältä lukea tuulivoimasta, kiitos naapurille vinkistä. Jos olisimme muuttoa suunniteltaessa tienneet tästä, emme olisi nykyisin Kaskislaisia. Voiko asiaan vielä vaikuttaa?
Tuomo Kangas

#169 Uusille asukkaille

24.08.2013 09:05

Hei "Uudet asukkaat"
Mielipiteenne oli hyvin merkittävä,suorastaan "veret seisauttava". Sen on varmasti myös moni kaupungin päättäjistä lukenut.
Tämä idyllisyys nimenomaan on Kaskisten vahvuus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että ei esim. teollisuutta pitäisi tulla. Kaskinen tarvitsee teollisia työpaikkoja ja yksi iso tehdas Botnian paikalle olisi erittäin toivotullut.
Viuhtovat myllyt ovat vihoviimeisiä rakkineita, joiden älyttömyyttä on tälläkin foorumilla jo useaan otteeseen puitu.
Olen parina päivänä ollut yht. n. 2h:n ajan keskusteluissa erään voimalinjasopimuslinjaneuvottelijan kanssa, sattuneista syistä. Keskustelimme myös tästä Kaskisten tapauksesta. Hänellä on kokemusta näistä asioista ympäri Suomen. Ollut tekemässä näiden asioiden kanssa yli 20:ssä projektissa. Hän sanoi suoralta kädeltä: "Ei tule onnistumaan". Jo yksistään tuo merikotka ja luontoasiat, muuttolintureitteineen ja niiden levähdysalueineen takaavat sen, että ei tule onnistumaan.
Viimeksi jossain Korsnäsin tapauksessa lyötiin hanskat tiskiin merikotkan takia.
Sanoi näin mm. "Noilla elukoilla on paljon enemmän valtaa, kuin kylällisillä miehillä". Kylällinen miehiä ei pysty vaikuttamaan näihin hankkeisiin".
Koittakaa nyt Kaskistenkin päättäjät tajuta, että vastustus on täällä niin kovaa, että tästä ei tule mitään.
Tällä hetkellä on jo suunnitelmissa 12 000 megawatin edestä näitä hullunmyllyhankkeita, eikä syöttötariffirahaa riitä kuin ensimmäiselle 2500 megawatille.
Tällä hetkellä Suomessa on jo pystyssä tai rakenteilla n. 200 myllyä, enää on tukirahoihin pääsemässä n. 600 myllyä. On päivääkin selvempää, ettei Kaskinen ja monet muut hankkeet ehdi saamaan luvituksia kuntoon noiden joukossa, eikä Kaskisten kohdalla muutenkaan se onnistu, koska nuo luontoarvot ja sosiaaliset haittatekijät ovat niin mittavat ja selkeät.
Loput hankkeet eivät toteudu ja lopetetaan, jotka eivät pääse käsiksi tukirahoihin.
Laskeutukaa leijumasta - jos tästä nyt leijumiskokemusta voi joku edes saada kokemuspiiriinsä.
Te "Uudet asukkaat" voitte aina ilmaista huolestuneen mielipiteenne esim. Ely- keskuksen ympäristöihmisille esim. soittamalla heille, sieltä löytyy voimaa ja ymmärrystä näille arvoille.

TYÖTÖN

#170 IDYLLI VAI TOIMEENTULO

24.08.2013 14:41

Kaskinen rypee kaiken kehityksen vastustajien takia vararikon partaalla. Nämä kaiken kehityksen vastustajat ovat eläkelläisiä ja koroilla tai sijoituksillaan eläjiä, joiden ei enään tarvitse tehdä työtä toimeentulonsa puolesta tai muita hyväosaisia. Tuulivoima tuo alueelle työpaikkoja ja muille aloille investointeja, jotka tuo lisää työpaikkoja. Nämä elämänsä järjestykseen saaneet pas-kat välittää työttömien tuskasta ja epätoivosta, vaan naureskelevat kaupanjonossa viimeisiä senttejään laskevalle pitkäaikais työttömälle, jolla ei ole varaa ostaa perheelleen edes ruokaan. Per-ke-le että pistää vihaksi. Elkää ihmetelkö, jos Kaskisissakin alkaa viha ja väkivalta sekä omaisuusrikokset lisääntymään. SIINÄPÄ TEILLE SITTEN SITÄ IDYLLIÄ.

Vieras

#171

24.08.2013 17:48

Joo, taitaa näillä tuulivoimaloiden vastustajilla olla asunto- ja mökki tontteja myytävänä alueella.
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#172 Re: IDYLLI VAI TOIMEENTULO

24.08.2013 20:43

#170: TYÖTÖN - IDYLLI VAI TOIMEENTULO

TUULIVOIMA TYÖLLISTÄÄ KASKISLAISIA? EI, EI KUN OLLAAN REALISTISIA.

Ja taas tulee asiaa, lukekaa loppuun asti ajatuksella. Edellisen kirjoittajalle, joka kirjoittaa nimimerkillä "TYÖTÖN" kirjoitukseen kommentoin vain näin aluksi. Kaskisissahan työttömyysprosentti on korkea, mutta tuulivoiman tulo kuntaan ei sitä korjaisi, ehkä jopa heikentäisi. Moniko matkailualan työpaikka kärsisi tuulivoimasta, myös kaupan alan työpaikat kärsisivät vähentyneestä turismista ja mökkiasukkaiden kaikkoamisesta seudulta. Tuulivoiman on todettu kannibalisoivan perinteisiä elinkeinoja. Rikosten, joihin edellinen kirjoittaja viittaa, yleisyyteen tuulivoimattomuus tuskin vaikuttaa että ko. rikollisuus lisääntyisi? Ei käy kieltäminen kuitenkaan tosiasiaa, että rahat ovat näinä päivinä monella tiukalla, myös niillä joilla on töitä, saatikka työttömillä ja monilla joilla pieni eläke. Tätä ei kuitenkaan tuulivoima korjaa. Sähkölaskua tulee nostamaan, mitä enemmän sitä rakennetaan, joka entisestään asettaisi pienituloiset heikompaan asemaan. Laihat vuodet ovat edes, ens talvesta tulee kova kaikille.

Tuulivoiman työllistämisvaikutukset ovat kaunopuheita, joita tuulivoima-ala jaksaa jauhaa.

Yleisön osaston kirjoituksessa, Suupohjan Sanomat 15.8.2012. Kaskisten Tuulivoima Oy.n toimitusjohtaja, Jaakko Leppinen, kirjoittaa otsikolla: Ei(kö) tuulivoimaa Kaskisiin. Seuraava suora lainaus tekstistä. "Kaskisten Tuulivoima Oy työllistää kaskislaisena yrityksenä jatkossa kaksi paikallista huoltomiestä turbiinien kunnossapito- ja huoltotoimintoja varten."

Kaskisten tuulivoima suunnitelmista pidettiin avoin yleisötilaisuus, josta ei juuri tiedotettu kuntalaisille, 26.3.2013. Siellä ko. tuulivoimatoimijan puheet olivat jo realistisemmat... 6 turbiinia työllistäisi noin 0,5 henkilöä. Mutta sitä ei voinut vakuuttaa että työllisyysvaikutus kohdistuisi Kaskisiin. Paikalla olleet varmasti muistavat tämänkin, ja myös ne pari henkilöä jotka olivat hyvin kiivaasti tuulivoiman puolesta...loput sitten olivatkin terveesti kriittisiä. Tilaisuus videotiin, kaikki on levyllä ja myöhemmin tarkastettavissa. Ilkka-lehti uutisoi yleisötilaisuudesta seuraavasti: http://www.ilkka.fi/uutiset/maakunta/tuulivoimakriitikot-niskan-paalla-kaskisissa-1.1362391#.UVLzFjUu2cU.facebook

Mielenkiintoa herättää myös Kaskisten kaupungin ja Kaskisten Tuulivoima Oy.n välinen esisopimus maanvuokrista. Tehty kesäkuussa 2012.

http://www.kaskinen.fi/ktweb/kh/2012/28061300.0/frmtxt116.htm

Sopimus kannattaa lukea läpi. Aika monta epäkohtaa jo Kaskislaisen veronmaksajankin puolesta. Kaskisten kaupunki antanut jo oikeuden suorittaa: louhintaa, puiden kaatoa ym. Ja kaavoitushan on lähtenyt alulle kaupungin toimesta, ja kaupunki maksaa kaavoituksen, eli asukkaat. Aika moneen tuulivoima hankkeeseen tutustuneena voin sanoo, yleensä tuulivoimatoimija maksaa kaavoituksen kulut. Mutta Kaskisissa maksaa kunta, eli asukkaat. Sopimuksen kohta 2. on myös mielenkiintoinen... "tämä esisopimus sitoo myös vuokranantajan mahdollisia seuraajia." eli jos kuntaliitoksiin ryhdytään, pakosta tai omasta halusta niin sopimus pätee. Tuulivoimatoimija on osannut varautua. Jos kuntaliitoksia tulee, niin se mitätön kiinteistövero joka olisi Kaskisille turbiineista tulossa menisi suurkunnan kirstuun, ja sen käyttöön. Kaskisiin syrjäkylänä ei jäisi kuin haitat. Tätäkin kannattaa miettiä. Ja tilanne, jos kuntaliitosmörkö astuu kehiin, johtais helposti siihen, että missä on jo turbiineja ja sähkölinjat niille, niitä annettaisiin rakentaa lisää, vielä lähemmäksi asutusta, luontoarvoista edelleen piittaamatta. Kristiina ja Närpiö varmasti laittais Kaskisten saaren täyteen turbiineja, syrjäkylä, mitä väliä? Tuo esisopimushan on Kaskisten kaupunginhallituksen hyväksymä, ei ole ollut valtuuston käsittelyssä, liekö loppuviimein edes pätevä?

 

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin

Kai Ylikoski

 

 


Vieras

#173

24.08.2013 21:26

Koska tuulivoimaloita rakennetaan jokatapauksessa lisää jonnekkin Suomeen, niin minne mielestäsi sitä sinun mielestäsi pitäisi rakentaa. Kuka tai ketkä olisivat mielestäsi ne jotka olisivat sinua huonommassa tai paremmassa asemassa ja saisivat/ joutuisivat ottamaan tuulimyllyt naapurikseen. Aina löytyy se, jolle ei sijoituskohde käy milloin minkäkin syyn takia. Mutta kun tuulivoimaakin tarvitaan, koska ainakin minä vastustan lisä ydinvoiman rakentamista.
Tuomo Kangas

#174

25.08.2013 17:09

Ei varsinaisesti "tuulivoimaa tarvita" - sähköä tässä tarvitaan.
Ihmiset ovat erilaisia. joillekin ei ole mitään väliä mitkä ovat menetykset, kun vain jokin pakkomielteen omainen muotitrendi saadaan toteutettua. Sama hulluus oli EY:n mentäessä - mörkö tulee jos ei mennä kansojen keskitysleirille.
Suomi otti aikanaan kontolleen kunnianhimoisen uusiutuvien tavoitteen (Kioto) ja on jo melkein sen saavuttanut, vaikka myllyjä ei vielä(onneksi) ole paljon! 33% on jo uusiutuvien osuus ja tavoite vuoteen 2020 0n 38%!
Luulisi kiinnostavan myös ihmisiä se, että mitä on energian hinta. Näyttöä on jo Saksasta ja Tanskasta, että energian hinta nousee rajusti, kun sitä tehdään näillä tuulivoimaloilla.
Energiaa pitäisi tuottaa jatkossakin monella tapaa. Ydinvoimaa, koska siitä saadaan kunnolla energiaa ja tasaisesti. Suomessa mahdollisuudet piilenevät puun mahdollisuuksissa energian raaka-aineena. Se puoli varmasti kehittyy koko ajan, nyt kun on pakko sitäkin osissaan kehittää tähän suuntaan.
Ja mikä tärkeintä: Suomessa on puuta ja toiseksi, sillä saataisiin paljon ihmisiä työllisteyiksi. Suuri työllistämisvaikutus on tavallaan kallista ja halpaa.
Mutta kun ihmisillä olisi työtä olisi ja tulisi se yhteiskunnalle paljon halvemmaksi, kuin nykyinen tilanne.
PELASTAJA

#175 KASKINEN TUOTTAMAAN

25.08.2013 20:42

Kaskisiin voitaisiin rakentaa vaihtoehtoinen ydinvoimajätteen loppusijoitus paikka. Siellä kun kerta on näitä joutilaita hyvin toimeentulevia idyllin ihailijoita ja rupeleita ei saa näkyä. Tämä loppusijoituspaikka kun ei varsinaisesti näy ulospäin muuten kun vain paksu teräsovi kalliossa, eli ei paljon mitään ja eikä tämä paikka edes pidä ääntä. Voi mikä ihana idylli ja tonttikauppa käy. Yksi lisä ydinvoimala voisi myös tulla kyseeseen juuri Kaskisiin. Siitähän saisi lisäksi lämmintä lauhdevettä ettei tulisi edes vilu. Tästä täytyy tehdä Tuomo Kankaan mieliksi kansalais aloite. Eikö vain.