EI tuulivoimaloita Kaskisiin

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista EI tuulivoimaloita Kaskisiin.

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#51 Ei tupakkakaan ollut terveysriski ennen tutkimuksia...

12.01.2013 22:27

Liian lähellä sijaitesevat tuulivoimalat vaikuttavat terveyteen. Tutkimustietoa vielä vähän, mutta riittävästi, että voi sanoa, EI ASUTUKSEN LÄHEISYYTEEN!
http://yle.fi/uutiset/tuulivoimalan_suhahtelun_ja_kuminan_terveyshaittoja_ei_tunneta/6445374
Eihän tupakkakaan ollut ennen haitallista? Suomessakin tulisi asettaa tuulivoimaloiden minimi etäisyydeksi asutuksesta 3 kilometriä, kuten osassa "sivistyneitä valtioita" on.
Taitaa olla tuo savuttelukin terveellisempää kuin tuulivoimalan lähellä asuminen?

Vieras

#53 LAINATTUA

14.01.2013 16:20

#28 Tuulienergian hinta tässä kiinnostaa 08.01.2013 16:17 Kirjoittanut nimimerkki "ROKURISTI"

On normaalia, että tuulivoimayhtiöt tuovat esille vain etuudet. EI vahingossakaan mainita tuulivoimasähkölle tulevaa kuluttajahintaa. Oma taloussähköni tuli maksamaan v. 2012 minulle nyt jo kaikkine lisineen 14,7 senttiä/kWh. Tuulivoiman keskeisessä maissa sähkön kuluttajahinta on kivunnut 28-30 senttiin kWh, esim Iso-Britannia, Tanska ja Saksa.

Vuosikertomuksensa 2011 mukaan Kemijoki Oy myi vuonna 2011 sähköä 4 365 GWh 39,613 miljoonalla eurolla eli 0,9 senttiä kWh.
Lisäksi tällä yhtiöllä on suunnitteilla uutta lisävesivoimaa, mitkä toisivat heidän arvionsa mukaan noin terawattitunnin eli 1 000 miljoonaa kilowattituntia lisää 100 -prosenttisesti uusiutuvaa sähköenergiaa vuosittain eli kaksinkertaisesti sen, minkä Suomeen kaavaillut 2 500 MW tuulivoimaa koskaan tuottaisivat koko elinkaarensa aikana.

Vesivoimalaitokset ja varastoaltaat ovat käytännössä myös ikuisia, sillä esim. Imatran voimalaitos täyttää muutaman vuoden kuluttua 100 vuotta ja toimii paremmin kuin uutena.

Valtioneuvoston kaavailema tuulivoimarakentaminen hipoo jo taloustyhmyyden huippua. Valtioneuvosto on talousviisaineen (=hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta, vrt 80 -luvun loppua ja sen jälkeen alkanutta Suomen talouden katastrofia kaikkine seuraamuksineen) suunnitellut satoja miljoonia (2000 miljoona euroa) veronmaksajien tukea tuulivoimarakentamiseen sekä lyönyt jo nyt lukkoon 10,53 sentin tavoitehinnan kilowattitunnilta tuulisähkön tuottajille, jonka maksaisivat kaikki yksityiset sähkönkäyttäjät.

Pelkästään näillä valtiovallan tuulivoimarakentamista pönkittävillä 2000 tukimiljoonilla saisi ostettua tältä Kemijoki Oy:ltä heidän oman hinnoittelunsa mukaista sähköä 222 MRD kWh (222.000.000.000 / Ennen vanhaan meillä sanottiin väliajalla "Mitäs me nollista, kun eivät nekään meistä"). Tuulivoimaa tuettaessa kaikki menee pohjattomaan nieluun eli taivaan tuuliin ja jäljelle jäisi ainoastaan todellisille vastuunkantajille maksettavaa ja ne ongelmat, joista meillä Suomessa muun maailman tapaan ei edes kerrota suurelle yleisölle. Nuoruudessani oli sentään meilläkin vielä eräs poliitikko, joka muisti aina mainita että "KYLLÄ KANSA TIETÄÄ". Tiedän, ettei tiedä tästä tuulivoimasta eikä sen seuraamuksista täällä Suomessa. Tällaisen tuulisähkön hinta on noin 12-kertainen Kemijoen vesisähköön verrattuna, ja valtiohan on Kemijoki Oy:n suurin osakas. Kyllä nyt voidaan jo puhua kansantalousrikoksesta ja tuulivoiman rakentajat sekä taustalla kärkkyvät sijoittajat ovat varsinaista rosmosakkia (=SANOISIN VIELÄ KREIKKAAKIN PAHEMPIA TALOUDEN SYÖPÄLÄISIÄ).

Viime kalenterivuonna sähkön pörssihinta oli Suomessa 45,158 euroa/MW = 1000 kWh eli pörssierä. Edellä olevan perusteella tuulivoimayhtiön tuottaessa tätä vihreää tuulienergiaansa 100.000 euron edestä, saa tällainen tuulivoimayrittäjä sekä sen taustalla kärkkyvät sijoittajat nostaa tukea tähän edellä mainitun sähkämäärän tuottamiseen samanaikaisesti 233.181 euroa.


Niin miksi tätä ei kerrota meille? Energian tuotanto on sentään ennen ollut taloutemme tukijaalka. En ymmärrä tällaista tuulivoimataloutta. Kiitos ei meille Suomeen.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

16.01.2013 19:11


N.I.M.B.Y

#55 ei tieto tapa mutta voi lisätä tuskaa..

25.01.2013 13:13

lisää selvennystä sähkönhinnan muodostuksesta ja tuulivoima kusetuksesta.
suoraan copypastettu wikipediasta..

SyöttötariffiWikipedia
Syöttötariffi (engl. Feed-in Tariff, Fi T) on valtion sähkömarkkinoiden ohjauskeinoksi tarkoitettu takuuhinta sähkölle. Syöttötariffissa sähkön tuottajalle taataan määrätty hinta; jos markkinahinta on tätä takuuhintaa alhaisempi, maksavat sähkön kuluttajat erotuksen.[1][2]


Syöttötariffien suosio on ollut kasvussa etenkin 2000-luvulla.Yleisimmin syöttötariffit ovat käytössä uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle uusiutuvien energiantuotantomuotojen kilpailukyvyn ja käyttöönoton edistämiseksi, mutta tariffeja sovelletaan myös muihin sähköntuotantotapoihin. Vuonna 2007 syöttötariffeja käytetään 17 EU-maassa. Euroopan tuulivoimasta 90 % oli vuonna 2005 niissä maissa, joissa oli syöttötariffi käytössä (12 maassa 40 GW).[3]

Valtiolle syöttötariffi on kustannusneutraali, sillä sen kulut kerätään kaikilta sähkön käyttäjiltä sähkölaskussa. Syöttötariffit vaihtelevat muun muassa käyttöiän, inflaation, sijainnin ja huipputuntien mukaan. Kasvun alkuvuosina tariffit ovat yleensä korkeampia. Tariffit laskevat, kun osaamiskäyrää päästään pidemmälle. Syöttötariffi sisältää ostovelvoitteen verkonpitäjälle ja se sovitaan tietyksi ajanjaksoksi, esimerkiksi kahdeksikymmeneksi vuodeksi.

Syöttötariffi voi olla kiinteä hinta tai prosenttiosuus hinnasta. Kiinteä syöttötariffi takaa sähköntuottajalle kiinteän sähkönhinnan sovituksi ajaksi. Bonussyöttötariffi tarjoaa soviitun lisäpalkkion markkinahinnan lisäksi.

Syöttötariffilla pyritään edistämään uuden tekniikan tuotantoa ja kehitystä. Päämäärä on, että uusiutuvan energian kustannukset laskevat volyymin kasvaessa kilpailukykyisiksi ilman syöttötariffia.

tuossa edellä oli mainittu hinnaksi 45,158€/MWh ja me kuluttajat maksamme siitä 6-7c/KWh + siirrot ja verot päälle.

vuoteen 2015 asti takuutariffi tuulivoimasijoittajalle on 105,3€/MWh ja siitä 12 vuotta eteenpäin 83,5€/MWh.
ja me kuluttajathan maksamme tuon erotuksen.jokainen voi itse laskea mitä se vaikuttaa omaan sähkölaskuun ( ei se ainakaan laske)

eli karrikoiden voisi sanoa mitä enemmän on kieroutuneesti tuettua tuulisähköa, niin sitä enemmän sähkölasku nousee,pitääkö se maailman pelastamisen hinta repiä meidän selkänahoista?

saksassa tariffi on pienempi ja pörssisähkön hinta on suurempi, taulukoita löytyy netistä mutta keskihinnat menee 60-70€/MWh eli kuluttajan hinta on kaksinkertainen suomeen verrattuna.
odottakaas vain kun joka torpas on etäluettava mittari ja pohjoismaiden sähköpörssi hajotetaan, niin sitten mennään muun euroopan kans uuteen suohon(taas) reaalimittaus tekee sen että talvikauden sähkölaskusta ei välttämättä selviä ilman ulosottoa.

aluksi en halunnut tuulimyllyjä kaskisiin, nyt en halua niitä minnekkään.

hölmöläisten hommaa

#56 Re: Järjetön tuulivoiman tuki

25.01.2013 21:12

#48: Jukka Finni - Järjetön tuulivoiman tuki 

Ei ole ensimmäinen typeryys suomen herroilta joilta puuttuu järki,tullaan huomaamaan toilailu sähkön hinnassa.Sitä paitsi

myllyjen huipputehoja ei pystytä ajamaan,ja niissähän on jatkuvasti vikoja .Aivan älytöntä maksaa tähtitieteellistä tukea

romukasoille! 

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#57 Syksyllä tuulivoimaloita pystyttään...? Hei, aprilli päivä vasta tulos!

27.01.2013 00:15

Syd-österbotten lehti, 12.1.2013. Kaskisten tuulivoima Oy.n Jaakko Leppistä haastatellut Jan-Ola Klåvus. Jutussa mainitaan näin: "Jaakko Leppinen verkar tvivla på att vindkraftmotsåndarna ska lyckas stoppa etableringen i Kaskö. -Det finns en liten men högljudd motståndgrupp i Kaskö, konstaterar han. -Går altt engligt planerna börjar vindkraftsparken byggas i höst."

Vapaasti mun käännöksenä näin (vaikka toinen kotimainen ei ookkaan vahvin ala): "Jaakko Leppinen ei jaksa uskoa, että tuulivoimaloiden vastustajat Kaskisissa saisivat hankkeen pysähtymään. -Kaskisista löytyy pieni, mutta kovaääninen vastarinta, kommentoi hän. -Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tuulivoimapuistoa päästään rakentamaan syksyllä."

Ja hankettahan ryyditetään lupailemalla tuuliturbiinitehdasta suupohjaan, ehkä Kaskisiin. Samaa tehdasta lienee lupailtu Isojoelle? Kaskisissa varmaan muistissa Ahopajan tuulivoimaloiden torneja valmistaja tehdas, 50 työpaikkaa lupailtiin... ja niin kaupunki osti maata Metsä-Botnialta, hakkas, räjäytti ja tasoitti, aidattukin on. Mutta tyhjänä. Ahopaja tekee raskaita metallirakenteita edelleen Alajärvellä? Kuntalaiset maksaa. Virheistä pitää oppia.

Noinhan se ei mene, että syksyllä pukkaa tuuliturbiinia ja huoltotietä pieni saari täyteen, vain koska entinen tuulivoimakoordinaattori on Kauhajoella näin päättänyt. Ei todellakaan.

Tuulivoima osa yleiskaavasta jätettiin viisi muistutusta/valitusta kaupungille kesällä 2012. Näitä ei olla vielä käsitelty. Luontoarvionnissa 2005, jonka Kaskisten kaupunki tilannut, laatinut Filosofianmaisteri ja Biologi Ingvar Fagerholm. Todetaan muunmuassa Dicksholmenin ja Hjärtsholmenin osalta, että ne tulisi jättää kokonaan rakentamatta. 3 tuulivoimalaa huolto yhteyksineen ja sähkölinjoineen on jotain ihan muuta kuin rakentamatta jättäminen? Tuulivoimaosayleiskaava sotii myös maakuntakaavaa vastaan tuulivoimaloiden sijoituksen suhteen. Ei käy myöskään yksiin Kaskinen 2030 yleiskaavan kanssa, josta alkuvuonna 2012 hyväksyttäessä poistettiin kaikki tuulivoimavaraukset. Eikä käy yksiin WWF.n suositusten kanssa, tuulivoimaloiden sijoittamiseen lähelle merikotkien pesiä ja ravinnonhankinta alueita. Lisäksi sijoittautuisívat älyttömän lähelle asutusta ja kesämökkejä, saarella joka on liian pieni tuulivoiman järkevään sijoittamiseen. Kyllä näin toimien saadaan ihmiset kääntymään koko tuulivoima-alaa vastaan.

Uusiutuvien energian lähteiden käyttö on järkevää, mutta ei millä hinnalla tahansa. Menetettyä luontoa ja asumisviihtyvyyttä ei saa takaisin.


f<f

#58 lj

30.01.2013 17:26

ei se paikka noista ainakaan enempää pilalle mene :D keskustaski vaa oikein yks kauppa ja muutenki melki erikoinen paikka. lossi kuski vetää herneen nenää jos kuuden jälkee illalla meet saaren ym

Vieras

#59 Re: lj

08.02.2013 14:01

#58: f

 

Kuinkahan monta kauppaa mielestäsi suomen pienin kaupunki vaatii?

Puheesi lossikuskista on käsittämätöntä, työtänsä he tekevät eikä minulla ainakaan ole ollut moitittavaa.

Olen pahoilani koko kaupungin puolesta jos et saanut shoppailutarpeitasi tyydytettyä mutta onneksi sillat vetävät molempiin suuntiin...

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#60 Pystyyn kuollut tuulivoima.

08.02.2013 22:02

Allaolevasta linkistä voi lukea (englanniksi) miten käy kun tuuliturbiinin käyttöikä täynnä. 12-15 vuotta. Linkin kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa...
http://www.americanthinker.com/2010/02/wind_energys_ghosts_1.html
Kun tuet loppuu, toiminta käy kannattamattomaksi, ja loppuu. Romut kuitenkin jää. Maanomistajan vastuulle? Toimintansa lopettava tuulipuisto siinä vaiheessa "varaton" ei ryhdy maksamaan kallista purkutyötä. Tuskinpa toimijat tallettavat pankkiin takuusummaa, jolla katetaan purkamisen kulut toiminnan loputtua. Moniko maanvuokraaja huomaa edes ajatella asiaa?
Jenkeissä tuhansia tuulivoimaloita käyttämättömänä, alueilla joissa keskituulet aivan eri luokkaa kuin Suomessa... Jääneet surulliseksi muistoksi ihmisten hyväuskoisuudesta ja ahneudesta.
Jukka Finni
Kauhava

#61 Kopioitu Maaseudun Tulevaisuudesta 22.2.2013

22.02.2013 22:14

Tutkimus pitää tuulimyllymelua riskinä

Isojen tuulivoimaloiden lähellä
asuvat voivat kärsiä voimaloiden
aiheuttamasta melusta, joka aiheuttaa
unettomuutta ja unihäiriöitä,
myös masennusta.

Yhdysvalloissa Mainen osavaltiossa tehty tutkimus osoitti, että voimalan läheisyys lisäsi terveyshaittoja, erityisesti unettomuutta. Unitabletteja popsitaan moninkertaisesti enemmän kuin kaukana asuttaessa.

Alueelle rakennettiin 28 puolentoista megawatin tuulivoimalaa viime vuosikymmenen lopulla. Samanlaisia tuulipuistoja kaavaillaan myös Suomeen.

Tutkimus julkaistiin lokakuussa Noise and Health -tiedejulkaisussa ja siitä kertoi brittiläinen Daily Telegraph -lehti. Selvityksessä oli mukana kolme tutkimusyksikköä Yhdysvalloista, Kanadasta ja Englannista.

Tuulivoimaloiden melu on ajankohtaista Suomessa.

Maakuntaliitot selvittivät vuosina 2010–2011 tuulivoiman rakentamiseen mahdollisesti soveltuvia alueita, joita löytyi kaikkiaan 254. Pieniä yhden tai kahden voimalan kohteita ei edes laskettu. Monin paikoin suunnitelmia on alettu viedä eteenpäin.

Kohteet on valittu haja-asutuksen liepeiltä niin, että lähimpään asuntoon on vähintään puoli kilometriä. Syrjäisille alueille ja luontokohteisiin ei mennä.





Mielenterveyden
haitat yleistyivät



Tutkimusta varten koottiin kaksi sosioekonomisesti samanlaista ryhmää. Lähellä asuvilla oli alle puolitoista kilometriä lähimpään voimalaan, ja toiseen ryhmään otettiin 3,3–6,6 kilometrin päässä asuvia.

Väsymystä podettiin yleisesti ja lähellä asuneet valittivat olevansa väsyneitä, kun he heräävät aamulla. Yöunen puute vaivasi myös päivällä ja väsymys alensi työtehoa.

Alle kilometrin päässä voimalasta asuneista yhtä lukuunottamatta kaikki kertoivat terveytensä heikentyneen sen jälkeen, kun voimalat rakennettiin. Vastaavaa ei todettu kaukana tuulimyllyistä asuvilla.

Useampi kuin joka neljäs lähellä voimalaa asuvista kertoi käyttävänsä säännöllisesti unitabletteja, kun kaukana asuvista alle 10 prosenttia turvautui niihin.

Lähes joka neljäs voimaloiden lähellä asuva oli käynyt lääkärissä masennuksen takia tai masennus oli pahentunut sen jälkeen, kun tuulivoimalat rakennettiin alueelle. Kaukana asuvien mielenterveydessä ei havaittu muutoksia.





Melu lähtee
siivistä



Tuulivoimalan haitallisuus liittyy siipien aiheuttamaan matalaan ja tasaisesti sykkivään ääneen, joka tunkeutuu sisätiloihin ja haittaa nukkumista. Ääni voi olla niin matala, ettei sitä kuulla, mutta silti se vaikuttaa unen laatuun.

Matalat äänet kantavat paljon kauemmas kuin korkeat, sillä ne eivät vaimene samalla tavalla ilmassa. Ilmiö on tuttu, kun ohikiitävästä autosta kuuluu matalaa musiikin jumputusta.

Edes asuntojen seinät eivät pidättelee matalaa melua, eikä rakennusten tilkitsemisestäkään ole juuri apua. Ympäristöministeriön mukaan vasta ikkunoiden ja karmien vaihtaminen ääntä eristäviin saattaa auttaa.

Tyypillistä on, että matalat äänet voimistuvat muita enemmän tuulivoimalan koon kasvaessa.





Uudet suunnitteluohjeet
kesälomien jälkeen



Ympäristöministeriön mukaan meluhaittoja voidaan vähentää tehokkaimmin viemällä voimalat riittävän kauas asutuksesta.

Jonkin verran melua pystytään vaimentamaa siipien muotoilulla sekä pysäyttämällä tai alentamalla tehoja, kun meluhaitta on suurimmillaan. Se pienentää kuitenkin tuulimyllyn sähköntuotantoa.

Voimaloiden suunnittelua ohjeistettiin kesällä valtioneuvoston asetuksella ja parhaillaan VTT kokoaa ympäristöministeriön toimeksiannosta yhtenäistä suunnitteluohjetta. Se valmistuu keväällä ja saadaan käyttöön kesälomien jälkeen, ministeriöstä kerrotaan.



VEIKKO NIITTYMAA

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

26.02.2013 09:54


Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

28.02.2013 22:17


Jukka Finni
Kauhava

#64 Kopioitu Maaseudun Tulevaisuudesta 1.3.2013

02.03.2013 10:14

Tuulivoiman tuet vetävät

ruotsalaisyhtiöitä Suomeen

Ruotsalaiset yhtiöt jarruttelevat investointejaan tuulivoimaan, kertoo keskiviikon Dagens Industri -lehti.

Tuulivoimaloiden perustaminen Suomeen on kuitenkin alkanut kiinnostaa yhtiöitä.

Syy on tuulivoimalle Suomessa luvattu syöttötariffi, joka on pitkäkestoinen, kiinteä tuki. Ruotsissa käytössä on sähkösertifikaatti, jonka hinta riippuu markkinatilanteesta.

”Olemme edelleen kiinnostuneita investoimaan tuulivoimaan. Valitettavasti ruotsalaisen tuulivoiman kannattavuus on heikentynyt viime aikoina”, Vindin-tuulivoimayhtiön markkinointijohtaja Anders Heldemar sanoo Dagens Industrille.

”Suomessa käytössä oleva syöttötariffi tuo varmuutta ja poistaa hintariskin ensimmäisten toimintavuosien ajalta.”

Vindin ei ole ainoa yhtiö, joka tähyilee Suomen suuntaan. Ruotsin valtion omistama Vattenfall tekee valtaosan investoinneistaan Ruotsin ulkopuolelle.

Myös metsäyhtiö Holmen on perunut suunnitelmansa rakentaa Ruotsiin tuulivoimaa useiden miljardin kruunujen arvosta.

”Näillä ennusteilla sähkön hinnan kehittymisestä emme voi tehdä investointeja tuulivoimaan”, Holmenin toimitusjohtaja Magnus Hall perustelee.





MT
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#65 Kaskisten kaupungin teknisen lautakunnan kokous tulevana torstaina.

04.03.2013 22:38


Kaskisten kaupungin tekninen lautakunta käsittelee tuulivoimaosayleiskaavaa torstaina 7.3.2013.

TEKNINEN LAUTAKUNTA 2013-2016

Pj. Juhani Holm / SDP (varalla Tero Honkonen)

V.Pj Tor Nygård / RKP (varalla Stig-Göran Häggblom)

Tiina Kangas / KOK (varalla Seppo Savukoski)

Heidi Kuusisto / SDP (varalla Seija Häggblom)

Kirsi Mertala / VIHR (varalla Erkki Nykänen)

Jukka Salo / PS (varalla Raija Sarvilahti)

Emilia Wilhelms-Wikström / RKP (varalla Sonja Lapveteläinen)

Lisäksi kaupunginhallituksen nimeämänä edustajana Lasse Lähdesluoma / PS


Teknisen lautakunnan mielipiteellä on varmasti vaikutusta tuulivoimaosayleiskaavan kohtaloon, joka toteutuessaan muuttaisi Kaskisten jäljellä olevat metsät ja viheralueet enrgiantuotantoalueeksi, huoltoteineen ja sähkölinjoineen. Tuulivoimaloiden vaikutusalue, matalataajuisten äänien, varjo- ja välkevaikutusten muodossa ulottuisi koko Kaskisiin ja kesäasutukseen. Häiriten ihmisiä jatkuvasti. Tuulivoimatuotannon sijoittaminen pienelle saarelle aiheuttaisi myös laajat, ja peruuttamattomat tuhot luonnolle, joka vielä jäljellä.

Teknisen lautakunnan jäsenillä on kohtuullisen suuri valta tässä asiassa. Vallan mukana tulee myös vastuu.

Tuulivoimaosayleiskaava tulisi hylätä. Se on maakuntakaavan vastainen, Kaskinen 2030 yleiskaavan vastainen. Dicksholmenin ja Härtsholmenin osalta 2005 suoritetun luontoarvioinnin suositusten vastainen. WWF.n merikotka ja tuulivoima suositusten vastainen. Lisäksi sijoittaminen näin lähelle asutusta tulisi varmasti aiheuttamaan valitusten tsunamin, viimeistään kun haitat paljastuvat voimaloiden pyöriessä. Todennäköisesti jo aiemmin.

Teknisen lautakunnan jäseniin voi jokainen olla yhteydessä, jos niin haluaa.

Kesällä 2013 on ympäristöministeriöstä tulossa uudet suositukset tuulivoiman suhteen. Onko jo silloin suositusetäisyys (joka tulisi kirjata lakiin) vähintään kolme kilometriä asutukseen? Kuten on jo esim. Isossa-Britanniassa, jossa tuulivoimaloiden haitoista on pidempi kokemus kuin Suomessa.

Ei tuulivoimaloita Kaskisiin, senhän sanoo jo järkikin.

Jakakaa tätä eteenpäin, facebookis, sähköpostilla ym.

http://www.adressit.com/ei_tuulivoimaloita_kaskisiin


Tuomo Kangas

#66 Ketkä hyötyvät, ketkä maksavat

05.03.2013 07:29

Tuulivoimakiiman lyhyt oppimäärä:

Keskustapoliitikot kunnissa: Kyllä tuulivoimaa (lue: maanomistajille lisätuloa ja lisätienestimahdollisuuksia ylihintaisilla traktorituntitaksoilla teidenrakennusvaiheessa sekä teiden auraamista, lanaamista ja saavat palstoilleen ilmaiset tiet).

RKP kunnissa: Kyllä tuulivoimaa (lue: kiinteistöverotuottojen avulla saadaan jatkoaikaa rannikkokunnissa ruotsinkielisten valta-aseman säilyttämiseen eikä tarvitse tuon rahan eteen pelätä kunnan suomalaitumista).

Kokoomus kunnissa: Kyllä tuulivoimaa (lue: Kyllä meille raha kelpaa, varsinkin valtion hankkeelle myöntämä varma rahavirta on mainio keksintö, vaikka toteutuisi, vain sitten vain jonkin aikaa).

Vihreät kunnissa: Kyllä tuulivoimaa, (lue: Koska meidän kaupunkiserkut, cityvihreät haluavat tuulivoimaa maaseudulle, haja-asutusalueille, pois omista silmistään, on kuulemma ekologinen energiantuotantomuoto).

Sosialistit kunnissa: Kyllä tuulivoimaa (lue: Jos vain yksikin työpaikka saadaan, se saa maksaa mitä tahansa).

Tämän kaiken hullutuksen maksajiksi joutuvat erityisesti tavalliset sähkönkuluttajat, jotka, joa nämä hankkeet toteutuvat joutuvat maksamaan jatkossa hyvin nopeasti tuplaten sähköstään.
Toinen maksaja on luonto, koska suunnitellut hankkeet tuhoavat valtavasti luontoa. Elinympäristöä, maisemaa, muuttolintuja, isoja petolintuja, kauniita kallioalueita, virkistysalueita marjoineen ja sienineen, metsästysalueita, soidinalueita ym. ym.
Lisäksi ihmiset tuulivoimapuistoalueiden reunalla tulevat vielä huomaamaan, asuvansa lakkaamattoman taustakohinan keskellä.
Tuulimyllykylän asukkaat luulevat olevansa kehityksen keskiössä, nähdessään ekan tuulimyllyn nousevan kylän viereen. Sama sivistyksen saapumisen kokemus kyläläisillä oli silloin, kun kyläteiden varteen nousi 60 vuotta sitten ensimmäinen graniittinen kilometripaalu.
Voi äiti, tätä lyhytnäköisyyttä ja tietämättömyyttä!

http://www.pohjalainen.fi/mielipide/yleis%C3%B6lt%C3%A4/tuulivoimako-ongelmatonta-1.1349121

Tuomo Kangas
Kai Ylikoski

#67 Silmät avaava video terveysvaikutuksista

05.03.2013 10:05

Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#68 Maakuntakaavan vastainenkin.

08.03.2013 23:16

Pieni kuulutus Suupohjan sanomissa 8.3.2013, sivun 5, oikeassa yläkulmassa.
Pohjanmaan liiton kuulutus Vaihemaakuntakaavasta 2 (uusiutuvat enrgiamuodot ja niiden sijoittuminen pohjanmaalla)

http://www.obotnia.fi/fi/document.aspx?docID=6270&smi=2&TocID=13

Kuulutus kokonaisuudessaan http://www.obotnia.fi/vaihekaava2

Ehdotus 2/2013 ja sieltä kohta kaavaehdotus... Valtavat alueet varattu tuulivoimalle.
Mutta maakuntakaavassakaan Kaskista ei olla pidetty tuulivoimatuotannolle sopivana alueena.

Mikä täällä sitten on aihettanut älyttömän tuulivoimakiiman? Kenellä oma lehmä ojassa?

Kaskisten jäljellä olevaa luontoa suojeltava, sitä ei sovi uhrata ahneuden alttarilla, jälkipolvillekkin jäätävä jotain!
Tuomo Kangas

#69 Kaskisiin ei tule niitä myllyjä, mutta sähkön hinta tulee nousemaan myllyjen takia

10.03.2013 06:55

Vähän?
Vähän?
Odottakaas nyt muutama vuosi, niin maksaa puolet enemmän.
Toisaalta tähän on tulossa nyt aikalisä, koska talouden lama ei mahdollista hankkeita - menevät jäihin.

Tuomo



http://www.mtv3.fi/uutiset/kotimaa.shtml/2013/03/1719026/sahkomittariuudistus-paljasti-useat-maksaneet-vuosikausia-liian-pienia-laskuja
Kai Ylikoski
Adressin tekijä

#70 Raportti johon kannattaa tutustua.

10.03.2013 22:04

Pohjanmaan tuulivoima ja erikoiskuljetukset
Raportti 20.12.2012
Tilaaja: Pohjanmaan liitto ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus

http://www.ely-keskus.fi/fi/ELYkeskukset/EtelaPohjanmaanELY/Liikennejarjestelmatyo/Esiselvitykset/Pohjanmaan%20tuulivoima_ja_erikoiskuljetukset_raportti.pdf

Raportti on melko suuri ladattavaksi, mutta lukemisen arvoinen. Sisältää paljon puolueetonta asiatietoa, esim. vaatimuksista tiestölle, tuulivoiman vaatimien erikoiskuljetusten osalta. Tuulivoimaloiden osathan eivät ole pieniä, eivätkä laitteet joilla niitä siirretään ja pystytetään. Nämä vaativat todella kovan tiestön, ja paljon tilaa kääntymiseen = Suuria tuhoja luonnolle huoltotiestönkin taholta.

Raportin alun tiivistelmässä mainitaan mm. "Pohjanmaan satamat soveltuvat melko hyvin erikoiskuljetusten tarpeisiin. Soveltuvin satamista on Kristiinankaupungin Karhusaaren satama, josta on erittäin hyvä tieyhteys valtatielle 8. Kaskisten satamaan ei sen sijaan voida kuljettaa kaikkein järeimpiä kappaleita Hundholmenin sillan kantavuuden rajoitusten vuoksi."

Kannattaa tutustua koko raportin sisältöön.

Sen lukeneena herää kysymys, oliko sillan kantavuus yksi tekijä, miksi Aho-pajan tontti jäi tyhjäksi? (silti sekin alue piti raiskata) Ja voiko siltaa pitkin tuulivoimaloiden osia kuljettaa kumpaankaan suuntaan?
Green national energy

#71 Elkääpäs lässyttäkö joutavia

10.03.2013 23:51

Tuulivoimaa tarvitaan puhtaana ja turvallisena energian tuottajana ja sen rakantamista tulisi lisätä ja tukea valtion varoista niinkauan, että se voi alkaa tuottamaan riittävästi toimiakseen itsenäisesti, jollon yhtiöt voisivat alkaa maksamaan valtiolle takaisin osinkoja sijoitettua pääomaa vastaan. Myös muita kotimaisia energian tuotanto mahdollisuuksia tulisi tukea samoin yhteiskunnan varoin, jolloin valtio olisi osakkaana maamme energiantuotannossa ja saisimme useampia energiantuottaja yrityksiä Suomeen. Olemme huomanneet, ettei edulliseksi luvattu vaarallinen ydinvoima ole laskenut kuluttajan sähkölaskuja vaan päinvastoin, koska nämä muutamat suuret energiayhtiöt käyttävät tämänhetken monopoli asemaansa hyväkseen hinnoittelemalla säkön- ja sähkönsiirtomaksun mielivaltaisesti. Jos Kaskisessa tai Kemiössä tai vaikka Helsingissä tai missävain Suomessa on tuotannollisesti järkevää tuottaa tuulivoimaa, olisi sitä rakennettava silloin juuri sinne, eikä vastustaa sitä vain väärin keksityin perustein, joista ei ole olemaassa mitään oikeata tieteellistä tutkimus tulosta.
N.I.M.B.Y

#72 Re: Elkääpäs lässyttäkö joutavia

11.03.2013 18:44

#71: Green national energy - Elkääpäs lässyttäkö joutavia 

 Olen melkein sanaton..tukea valtion varoista kunnes tuottavat riittävästi ,että voisivat maksaa valtiolle osinkoja.

ehkä jossain pilvilinnamaassa missä muumit ja teletapit kohtaavat.

Valtiolle tämä takuutariffi on kustannusneutraali joka on selvennetty jo tuossa muutamaa viestiä aikaisemmin, siitä selviää kuka sitä tuulivoimaa tukee. (lue-maksaa) kaikki sähkönkuluttajat maksavat energian ja tariffin välisen erotuksen!

valtiolla on tässä sormensa pelissä siinä että suomesta pitää ihan väkisten vääntämällä tehdä uusiutuvan energian mallimaa, tai mehän ollaan jo. eu:ssa on tavoite uusiutuvan energian käyttöasteesta vuoteen 2020 20%. suomessa se on jo 31% mutta mehän pyrimme vaatimattomasti 38 %:iin maksoi mitä maksoi.

 

melkein sanattomuus jatkuu.. myös muita kotimaisia energian tuotantomahdollisuuksia tulisi tukea yhteiskunnan varoin, jolloin valtio olisi osakkaana maamme energiantuotannossa.

Hei haloo Helsinki. sanooko VAPO oy yhtään mitään ,oli valtionyhtiö(50,1%) kun viimmeksi katsoin ja ovat energiantuotannossa mukana aika vahvasti, ja suomessa on paljon pienlämpöyrittäjiä. ja tällä hetkellä valtion tukipolitiikka on sitä , että bioenergian tuotannossa (kaato, korjuu, kuljetus) ollaan vedetty niin paljon tukia pois että se alkaa olla kohta isännille ja miksei emännillekin hyväntekeväisyystoimintaa.

 

ydinvoimasta ei pystytä luopumaan koska jokainen rakennettu tuulivoima megawatti vaatii saman verran säätövoimaa, jota saadaan öljy/kivihiili/ydinvoima/vesivoima, näihin ei tuuliolot vaikuta.

 

ei kai kukaan tosissaan usko että tässä maailmassa mikään hinta laske.

tekniikka ja talous lehdessä oli mielenkiintoinen juttu vähän aikaa sitten saksasta.sähkön pörssikauppa ja tuulitariffit ja poikkeukselliset kulutukset aiheuttivat sen, että periaatteessa sähköyhtiön piti maksaa asiakkaalle että tämä kuluttaa sähköä.

 voi vaan kuvitella kuinka saksalaista insinööriä otti kupoliin, ja sitä ei tarvi murehtia antavatko he tämän toistua. eivät varmasti,  pitävät siitä kyllä hintapolitiikalla huolen.koska mikään ei harmita sakemannia niinkuin mokaaminen,achtung!

 

ja pisteenä iiiin päälle..     missävain Suomessa on tuotannollisesti järkevää tuottaa tuulivoimaa, olisi sitä rakennettava silloin juuri sinne, eikä vastustaa sitä vain väärin keksityin perustein, joista ei ole olemaassa mitään oikeata tieteellistä tutkimus tulosta.

 

niin rakennettava juuri sinne.. piittaamatta kaikista sivuvaikutuksista?? niinkö?

kerroppa mitä vääriä/vääristeltyjä/ keksittyjä perusteita täällä on esitetty. täällä on on enemmän lähteitä kuin himasen tutkielmassa.

kaikki tuki muillekkin tuulivoiman vastustajille.

miälenvikasttuulivoimaläppändeerusta, saa käyttää mut ei oo pakko.

 

http://www.youtube.com/watch?v=AVnhYpg1is8

tästä videosta näkee millaista massahysteriaa tuulivoima aiheuttaa teletapeille jotka asuvat sen vaikutusalueella.

Green national energy

#73 joopa joo

12.03.2013 15:45

Puhdas, turvallinen, kotimainen, Suomessa työllistävä, riittävästi, uusiutuva. Kaikki 6 tärkeitä kriteerejä valittaesssa tulevaisuuden puhdasta ja turvallista energia tuotantoa. Energian tuotanto täytyisi myös hajauttaa koko Suomenalueelle jo energian jakelun turvaamiseksi ja raaka-aineiden helpon saatavuuden vuoksi. Muutama suuri tuottaja on liian helppoja kohteita mahdollisen vihollisen (esim terrorismi) tuhottaviksi ja varsinkin tuhotut ydinvoimalat aiheuttaisivat peruuttamatonta tuhoa suurelle alueelle tuhansiksivuosiksi. Puhtaan energian raaka-aineiden saatavuus on Suomessa turvattu, koska täällä on vettä, tuulta, turvetta, puuta, koti-ja teollisuusjätettä yms. Kaiken kukkuraksi Suomessa on tarvittavaa kotimaista huippu teknologiaa puhtaan ja turvallisen energian tuottamiseen, jota voidaan täällä myös kehittää paremmaksi ja myydä myös ulkomaille. Kokonaistaloudellisesti kotimainen puhdas ja turvallinen energian tuotanto olisi erittäin järkevää, koska raha koko tuotantoketjusta jäisi Suomeen Suomalaisille ja tuotannon rutinoitumisen myötä siitä tulisi myös entistä taloudellisempaa ja kannattavampaa koko tuotantoketjulle.
N.I.M.B.Y

#74 Re: joopa joo

12.03.2013 18:43

#73: Green national energy - joopa joo 

 ja kyllä taas ihmetyttää..

tällä kertaa en torppaa ihan joka lausetta kun pitää lumitöihin ehtiä.

-Puhtaan energian raaka-aineiden saatavuus on Suomessa turvattu, koska täällä on vettä, tuulta, turvetta, puuta, koti-ja teollisuusjätettä yms-

vesi : tänne ei varmasti rakenneta lisää vesivoimaa koska se vaatii tekoaltaita ja patoja, ympäristöluvista ollaan tapeltu pohjoisessa vuosikymmeniä.

tuuli : varmaan arvaat mitä tästä oon mieltä..

Turve : hassua puhua tästä puhtaana energiana kun viherpiiperöt ovat saaneet tämän tuomittua uusiutumattamaksi fossiiliseksi polttoaineeksi.vihreillä on tavoitteena ajaa koko ala alas, että se siitä.

puu : tätähän suomessa piisaa, siitä vaan tehdään kokoajan enemmän kannattamatonta.raha ei jää suomeen.

jätteenpoltto : vaatii ihan omanlaisensa laitoksen (tämä on muuten aivan loistava bisnesidea,maksamme että roskapönttö tyhjätään ja he saavat ilmaisen polttoaineen) jätteenkeruualueet ja ympäristöluvat asettavat omat rajoituksensa.

 

siitä että suomessa on huippuosaamista puhtaan energian tuottamiseen, olen vihreä ystäväni samaa mieltä.wärtsilä ja maakaasulaitokset ovat maailmalla käsite.sääli vaan että sitä tulee suomeen vain putkea pitkin.odotan innolla mitä nesteytetty maakaasu tuo tullessaan, se voi olla kova sana kun logistiikka ja tekniikka kehittyy,mutta siihen menee aikaa.

 

tämä menee jo vähän ohi aiheen kun aletaan puhua terrorismista ja ydinvoimaloiden poksauttelusta.

yhtä todennäköistä on että puolisokea metsuri kaataa tuulimyllyn hopeapajuna.

 

katsoitko havaintoelokuvan. iki-ihanat hieman hintahtavat pikkuiset pörrö-ötökät juoksevat paniikissa karkuun psykedeelisen välkeilmiön kiihtyessä.siinä ne hihittelevät ja hiplaavat kunnes alkaa vilkkumaan.

heippa ens kertaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

12.03.2013 20:02