Yksikin lapsimurha on liikaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Yksikin lapsimurha on liikaa.

me too

#151 Re:

01.09.2012 12:55

#17: Äiti74 -

Kuvista näkyy kuka dominoi tätä "perhettä"...sairas akka. Isä ei yhtään sen parempi kun ei osannut, tai halunnut suojella omaa tytärtään. Ihmetyttää naapurit, opettajat ym viranomaiset, jotka asiasta jotain tiesivät. Jokamiehen velvollisuus olisi puuttua vaikka omankäden oikeudella moiseen kohteluun. Omantunnontuskia kärsikööt kaikki asiaankuuluvat. Jos oikeudenkäynti on avoin yleisölle, toivon,että mahdollisimman moni osallistuu ja osoittaa halveksuntansa näitä kahta  kohtaan. Olkoon oikeusvaltio, mutta kaikki eivät oikeusapua teoilleen ansaitsisi !...

- Elias Hiltunen -

#152 Yksikin 8- vuotias murhan uhri on liikaa!!!

01.09.2012 13:03

Olen itse Joulukuussa 8 vuotta täyttävän ihanan tytön isä ja tätä kirjoittaessani kyyneleet valuvat pitkin poskia. En edes pysty tajuamaan, kuinka joku voi tehdä tällaista. Onneksi olen opettanut tyttöni puolustautumaan vakavia tilanteita varten. Meidän vanhempien kuuluisi muutenkin suojella noita pieniä ihmisiä, jotka eivät itse siihen täysin pysty. Kaikki mukaan hyvälle asialle, tsekatkaa www.manomanoseinajoki.auttaa.fi
Sissi

#153 Hirviökiusaajien, sekä isä että äitipuolen nimet julkisuuteen .

01.09.2012 13:04

Tämä on kammottavaa luetttavaa oikeusvaltio Suomessa vuonna 2012 suomalaisen lapsen elämästä.
Viranomaisten toiminta ei voi olla ajan tasalla ja kyllä tytön lähipiirin olisi pitänyt tarttua asiaan tarmokaammin tytön huostaanottmiseksi pois näiltä raukkmaisilta hirviöiltä.
Ei voinut itkemättä lukea.
liikaa tunnetta mukana?

#154 Kuka tietää yksityiskohdat?

01.09.2012 13:12

Kuka tämän tapauksen kohdalla voi tietää yksityiskohdat?
Media virittelee myyviä otsikoita ja syyllinen pitää löytää välittömästi.
Viranomaisilla resurssit vähissä ja todennäköisesti ovat tehneet kaikkensa lain sallimissa puitteissa. Jos tyttö olisi otettu huostaan / pidetty huostassa -> keltainen media kirjottelisi holhousyhteiskunnasta ja adressia kerättäisi taas.
Tunnekuohun jälkeen voidaan toivottavasti tästäkin keskustella asiallisesti ilman tuomarointia ja syyttelyä.

Vieras

#155 Re: Nimiä 15.9. saakka ja sitten ministeriöön menemään!

01.09.2012 13:12

#39: - Nimiä 15.9. saakka ja sitten ministeriöön menemään! 

 ohessa on sähköpostiosoitteita, joihin kannattaa antaa omaa asiallista kommenttia tämän asian puolesta. päättäjien on hyvä tietää, etteivät Suomen kansalaiset voi hyväksyä, miten tässä asiassa on menetelty.

- Ministeri Guzenina: maria.guzenina-richardson@stm.fi

-Lapsiasiavaltuutettu,MariaKaisaAula ja Lapsiasiavaltuuten kanslia:

mariakaisa.aula@stm.fi, lapsiasiavaltuutettu@stm.fi

LISÄTKÄÄ KAIKKI MAHDOLLISET SÄHKÖPOSTIOSOITTEET TÄNNE, JOTTA ASIA SAADAAN PÄÄTTÄJILLE TIEDOKSI. VARSINKIN HELSINGIN KAUPUNGIN PÄÄTTÄJIEN MAIL-OSOITTEITA KAIVATAAN!!!

TÄMÄ ASIA EI UNOHDU ENNENKUIN KAIKKI MAHDOLLINEN ON TEHTY!

Välittäkää aina

#156 Välitättekö te?

01.09.2012 13:24

Puututteko te allekirjoittaneet aina tilanteisiin, jossa vanhemmat tukistavat, repivät, huutavat tai käyttäytyvät uhkaavasti lapsiaan kohtaan julkisesti?
Toivon, että välittäminen ei ole vain viranomaisten syyttämistä, kun kauheus on jo tapahtunut!

Vieras

#157

01.09.2012 13:30

Tässä adressissa on kyse viranomaisten vastuunpakoilusta - väkivaltaiset murhaajat istuvat jo oikeuden edessä. Seuraavaksi sinne on saatava päätöksentekijät viranomaisportaasta.

Nippusiteillä sidottu tyttö hakattiin ja tukehdutettiin hengiltä omassa kodissaan, mene kirjoittamaan tukistamisesta johonkin muualle!
jerp

#158 Re:

01.09.2012 13:31

#30: -

Tunnistatko psykopaatin itse? Ammattilaiset, jotka ammatikseen tutkivat psykopatiaa eivät aina päädy oikeisiin tai samoihin lopputulemiin.

Tino

#159

01.09.2012 13:33

Pois virasta tommoset sokeet tollot!
tukistaminen

#160 Re:

01.09.2012 13:34

#157: -

Millä perusteella viranomainen on pakoillut vastuuta? Eihän tätä asiaa ole vielä edes tutkittu?
Pointtina on, että kuka puuttuu. Jos tyttöä on kohdeltu jo pitkään noin niin kyllä lähipiiri, tuttavat, naapurit yms. ovat asiasta tienneet - onko puututtu?

Kertokaa nyt jokin faktaan perustuva tietoa, joka kertoo onko tässä toimittu jotenkin lainvastaisesti?


Vieras

#161 Re:

01.09.2012 13:36

#157: -  

 juuri näin, tänne on turha tulla näsäilemään! tämä adressi on lisäksi sen puolesta, että päättäjät, niin valtio- kuin kuntatasollakin, näkevät epäkohdat lastensuojelussa ja puuttuvat niihin, esim. resurssit.


Vieras

#162

01.09.2012 13:40

Tämä adressin on erittäin tärkeä. Tämän pienen tytön kohtalo on järkyttänyt syvästi minua ja useita lähimmäisiäni. Myös kirkko ja seurakunnat voisivat mielestäni ottaa kantaa tähän tapahtumaan tiedotusvälineissä ja jumalanpalveluksissa ja jakaa lohtua ja toivoa paremmasta maailmasta sekä lähettää ruokouksia tytön puolesta.Rukoilen sydämestäni, että enkelit ovat pitäneet pientä tyttöä sylissään kammottavina hetkinä. Nyt hän on Taivaan Isän turvassa.
Faktaa lisää?

#163 Re:

01.09.2012 13:41

#157: -

Tukistamisesta se voi alkaa. Tätä murhaa on edeltänyt väkivaltaa, ehkä tukistamista, repimistä tai jotain muuta.

Eli kyllä tukistaminen ja siihen puuttuminen on erittäin aiheellista myös tässä foorumissa jos tässä syyllisiä haetaan.

Kerro vielä miten ja mitä vastuunpakoilua viranomainen on tehnyt? Faktat? Lait? Jotain, minkä perusteella voidaan tutkia ennen kuin syytetään? Iltalehti ei kelpaa viittaukseksi!

resursseja lisää

#164 Re: Re:

01.09.2012 13:44

#161: - Re:

Nimenomaan resurssien riittävyydestä ja keinoista puuttua aiemmin ja tukea aiemmin lapsia ja lapsiperheitä, pitää puhua.

Syyttely ei ole keskustelua, kerätäänkö adressi myös resurssien puolesta?

jossu

#165 paha olo lapsen puolesta

01.09.2012 13:47

aivan järkyttävää! Tekijät ja Taustatekijät saatava vastuuseen teosta! Eniten säälittää ja järkyttää se, mitä tuo pieni 8vuotias lapsi on joutunutkaan kärsimään. Maailmassa on pahoja ja sairaita ihmisiä. Aikuisten on suojeltava pieniä näiltä.

Vieras

#166 Re: Re:

01.09.2012 13:48

huhhuh

#167 Re: Re: Re:

01.09.2012 13:57

#166: - Re: Re:

Hajottaa tää keskustelun taso

#157

#168

01.09.2012 14:00

julkisuudessa on vilissyt tietoa siitä miten useat naapurit, tytön koulu ja biologinen äiti ovat yrittäneet kiinnittää sosiaalityöntekijöiden huomiota mm. pahoinpitelyn jälkiin. Lastensuojeluilmoituksia on tehty useita, eikä mikään määrä kriisityötä tule auttamaan näitä tahoja jotka erehtyivät luottamaan että viranomainen hoitaa vastuunsa ja pitää lapsen pois vaarallisista olosuhteista.

Kihlakunnan syyttäjän uutisoitiin _harkitsevan_ esitutkinnan aloittamista viranomaisista - eli tällä hetkellä on mahdollisuus olemassa että viranomaiset pääsevät kuin koira veräjästä.
ajatusta kehiin

#169 Valitettavasti tämä adressi ei vaikuta tutkintaan

01.09.2012 14:03

Tämä tapaus tutkitaan asianmukaisesti adressista huolimatta tai jätetään tutkimatta adressista huolimatta.
Hyvä paikka tunteiden purkamiseen tämä kuitenkin on.
Kiitos siitä!
Ihmisoikeudet!

#170 Palautetta tästä adressista, jne

01.09.2012 14:07

Adressi: Yksikin lapsimurha on liikaa
Kannanottoa ja palautetta

A) Adressista ja B) kommentoinnin sisällöstä.

A)
”Tämä adressi on omistettu 8-vuotiaalle tytölle, joka murhattiin äitienpäivänä 2012, isänsä ja tämän naisystävän toimesta.”

KOMMENTTIA, kyselyä...
A.1.Tähän adressiin on löytynyt jo yli 7000 allekirjoittajaa, mikä erittäin positiivinen ilmiö tässä traagisessa asiassa! Eräs piirre on merkillinen? Samaan tapaan kuin ns. enkeli-elisan ilmiössä, KUOLLEEN puolesta syntyi mittava liikehdintä! Oli yli 40 000 ihmistä äänessä, kun koulukiusattu tyttö oli päätynyt suisidiin! Ja sama täällä. Muutamassa päivässä siis jo yli 7000 allekirjoitusta. Kuolleen, poismenneen asiassa. Toki suru ja tuska ja viha ja kaikki ihmisten vellovat psyyken ainekset ovat ymmärrettäviä. Mutta loogisesti herää kysymys: Miksi ette puolusta ELÄVIÄ? Miksi mm. kouluväkivaltaa vastustavia ja niihin ongelmiin lakiuudistuksia vaativia asioita ei ajeta?

Missä siis ovat allekirjoittajat satojen ja tuhansien ”kouluväkivallan” murhaamien lasten puolesta? Tälläkin hetkellä sadat, tuhannet – ties kuinka lukuisa joukko lapsia ja nuoria - on henkisen väkivallan objekteina! Kouluissa, koulumatkoilla, vapaa-aikoina. Heitä pahoinpidellään fyysisesti. Pää työnnetään WC-pönttöön, vaatteita revitään, päälle pissataan. Moni salailee mustelmiaan, keksii selityksiä. Ei uskalla kenellekään kertoa! Ja se henkinen väkivalta? Laitetaan uhkaavia tekstareita, iljettäviä solvauksia, likaisia sisältöjä, häpäistään FB:ssa, jne. Henkisen tason ”murhaamista”, tunne-elämän tuhoa ja tappoa tapahtuu joka päivä Suomen kouluissa. Ja kuka puuttuu? Joskus lapsi ja nuori jää ypöyksin. Kukaan ei huomaa. Ja hän päättää ettei ole minkään arvoinen elämään, ja nukkuu pois.. . Hänen murhattiin kouluväkivallan tappavalla aseella, johon tämän yhteiskunnan päättäjäelimet eivät reagoi. Paitsi, opetusministeri esitteli viikko sitten joitain parannuskeinoja, joille harakatkin nauravat... (Kiinnostuneet löytävät tästä kommenttia http://www.adressit.com/allekirjoitukset/koulujen_voitava_puuttua_kiusaamiseen_myos_koulumatkoilla/ )

A.2. Adressin tekstiä:
”Tulen lähettämään tämän adressin eduskunnan oikeusasiamiehelle 15.9.2012, jossa me allekirjoittaneet vaadimme tytön kuolemaan johtaneiden asioiden ja lastensuojelun päätösten perusteellista tutkintaa ja asiaankuuluvia seurauksia ja syytteiden nostamista.Muistakaa jakaa adressia mahdollisimman paljon, jotta saataisiin paljon allekirjoituksia! Kukaan ei välittänyt tästä 8-vuotiaasta tytöstä hänen vielä eläessään tarpeeksi,.”

KOMMENTTIA: Kyllä! Kukaan ei välittänyt tästä 8-vuotiaasta tytöstä. Ja nyt? Tämän adressin tavoitteet ovat: Saada perusteellinen tutkinta, seuraukset, syytteiden nostaminen. Ok. Entä sitten? Rauhoittuuko affektiivinen kiihko sitten, että jopa hirsipuuhun saataisiin syylliset? So what?

Maijaliisa Hiekkanen
(palaute jatkuu seuraavassa viestissä, koskien tämän adressin keskustelua...)
Kristiina

#171 Isän äidin toimet selvitettävä

01.09.2012 14:10

Tämän kuolleen lapsen isän äiti toimii peruspalvelujohtajana Askolan sosiaalitoimessa.Hänellä on varmasti ollut osuutta siihen että tyttöparka oli isällä,eikä ilmoituksia lastensuojeluun tutkittu.
Ihmisoikeuksien asiaa

#172 Palautetta tämän adressin keskustelusta...

01.09.2012 14:19

B) Kannaottoa tämän adressin keskustelusta.

Luettuani koko ketjun kommentoinnin, siellä oli asiallistakin tekstiä. Mutta suuri osa sellaista, jossa jopa nettikirjoittelun vihaviestiä. Toki ärtymys ja suuttumus, vihastuminen ja vastustus on loogista, mutta sellainen lynkkausmieliala, ja jopa tappoviestit, joita täällä näkyy, mitä ne kertovat? Kirjoittajat itse ovat samalla tasolla kuin lapsen murhaajat? He ovat valmiit tässä ja nyt tappamaan, kuohimaan, nitistämään tytön murhaan syylliset ja/tai viranomaiset!

Absurdia ja ambivalenttista se on siksi, että ”tuomitessaan” tytön murhaajat, he itse antavat kirjoitettua näyttöä murhanhenkisestä tasostaan. Eli, se paha jota he vastustavat, asuu arvostelijoissa itsessään.

Toki kaikkea pahuutta ja vääryyttä pitää vastustaa. Siis TEKOJA. Mutta IHMISTEN tuomitseminen, omatekoisissa ja ei-legitiimeissä ”netti-viesti-tuomioistuimissa” , se on laitonta ja luvatonta. Vieläkin laittomampaa on kirjoittaa omatekoisista sanktioista, joita täällä vilisee.
Eli? On hyvin riskaapeli taso, jos kuka tahansa ja miten tahansa – pelkässä affktiivisessa tunnetasossa alkaa ”jakaa tuomioita” ja lahtausehdotuksia. Sellaisesta on vain askel oman käden oikeuteen, anarkiaan, ja silloin murhaajien tuomitsijat itse ovat samanlaisessa rikostasossa. On siis syytä muistaa lailliset rajat? Ei kenellä tahansa ole kompetenssia toimia "tuomarina" , eikä varsinkaan asioissa, jotka ovat JO lainmukaisessa seuraamuksessa, jne.

LOPUKSI

Kuolleita emme voi auttaa, eivätkä he apuamme enää tarvitse. Mutta ELÄVIÄ, kiusattuja ja pahoinpideltyjä voimme auttaa. Lapsia, nuoria, syrjäytyneitä, avuttomia vanhuksia, jne.

Kun koulukiusattuna ollut vanhin tyttäreni kuoli 21-vuotiaana, kuin tallattu, murskattu kukka elämänsä keväässä vielä... ja kun seisoin hänen haudallaan, minä muistin hänen sanansa pari viikkoa ennen hänen kuolemaansa. Ne jäivät äidille viimeisiksi sanoiksi, kuin henkiseksi testamentiksi... Hän sanoi:
- Äiti, älä koskaan väsy äläkä lakkaa puolustamasta toisia! Jatka, älä väsy, äläkä lopeta! Minä olen anteeksi antanut kaikille kiusaajille, pahimmatkin.... mutta ehjäksi en tule koskaan. Ja hän itki siinä. Särkyneen sydämen palaset vuotivat edelleen tuskaa... Ja 2.10.1990 hän lensi pois. Enempää tuskaa ei Luoja hänelle ollut varannut. Ei loppuelämää raastavaa tunne-elämän vammaa, jota tuhannet koulukiusaamisen rikkomat, henkisesti ”murhatut” saavat kokea. (Olen vanhustyössä hoitajana katsellut ja kuunnellut yli 80 vuotiaankin surua, jota hän on kantanut läpi elämänsä. Lapsuudessa lyödyt henkiset iskut ovat jääneet pilaamaan koko elämän...)

Lastani en voinut enää auttaa, eikä hän apua tarvinnut... Mutta en ole unohtanut hänen sanojaan. Olen puuttunut kiusattujen asioihin. Kehitysvammaisen rääkkäämiseen, koululaisten, työkavereittenkin, jne. Ja lopuksi erään kiusatun naisvanhuksen asiassa, jossa tämä oli kaikkien katseltavana, kuin halpaa saippuaooppera-viihdettä, seksuaalisen häirinnän ja iljettävyyden keskellä. Suomalaisessa dementiakodissa, hoitajien ja johdon tieten, hyväksymänä! (Tietenkin sellainen puuttuminen johti työnantajan julkeuteen. Hoitolaitoksen maine piti koettaa kiillottaa! Kostoksi loppupalkka jätettiin maksamatta, ja asia on edelleen, v. 2009 alkaen vireillä oikeudessa...)

Mutta? Se into, jota tämän adressin allekirjoitukset viestivät, sitä intoa tarvitsevat kaikki ne ELÄVÄT itkevät ihmiset, jotka perheväkivallan, kouluväkivallan, työpaikkakiusaamisen taikka virkavallan kiusaamisen keskellä eivät jaksa, eivät osaa! Erityistä suojelua ja puuttumista tarvitsevat lapset ja nuoret. Joten kysytään vakavasti, mitä – missä - milloin? Ja huolehditaan siitä, että omat menettelyt eivät ole sokeaa affektion ja vihan arsenaalia, vaan ASIAA, asialinjalla, tiukkaa ja totta!

Adressin avausta ja kaikkea lapsiin suunnattua tukea kannustaen:

Maijaliisa Hiekkanen

Vieras

#173 Re: ehotus =)

01.09.2012 14:25

Ei muuta ku Kuolemantuomio tolle sontakasalle! ja nyt kaikki vasemmistolaiset kukkahattutädit pitäkää turpanne kiinni ja lopettakaa saarnaus "ihmisarvosta". Kuolemantuomio on oikein juuri tollasille henkilöille niin kuin tämä kyseinen kiduttaja.

Marina

#174 erikan puolesta ja muidenkin lasten!

01.09.2012 14:28

Hyvä juttu,että otetaan kantaa tälläisessä tapauksessa! ihminen on peto!!! En ole mikään hyvä kasvattaja ollut,mutta en ole kyl lapsiini kohdistanut ruumiillista tai henkistä väkivaltaa! Eikä mitkään "vanha hyvän ajan" kasvatusmenetelmät: "joka vitsaa vääntää se kunniatta kuolee" ym. ole mua kiinnostanut. Otan osaa äidin ja muiden läheisten suruun,jotka surevat Erikaa! R.I.P Erika! Nyt ei kukaan kiduta sua!
Kuolema vääryydelle!

#175 Re: Re: ehotus =)

01.09.2012 14:32

#173: - Re: ehotus =)

Tarkoittaako se, ettei IHMISARVOA siis ollut tuolla 8-vuotiaalla? Siltä näytti!

Ja olkoon se merkki siitä, että mysö lapsella on ihmisarvo, vaikka se usein aikuisten toimilla tuhotaan.

Ei tarvitse olla kukka-hattu-täti, foliohattu-ukko, ei mikään haihattelija, vaikka lasten IHMISARVOA muistuttaa!

 

Maijaliisa Hiekkanen

 

JK. Pahuus maailmassa ei lopu eikä loppuisi, vaikka kaikille langetettaisiin kuolemantuomio! Pahuus jäisi elämään ja kasvamaan.. Eli, on taisteltava pahuuden rakenteita vastaan, ja toki pahuuteen itsensä sitoneet ansaitsevat tekojensa mukaisen senktion.