Yksikin lapsimurha on liikaa

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Yksikin lapsimurha on liikaa.


Vieras

#476 Re: Yhteiskuntamme on vakavasti sairas

06.09.2012 07:29

#43: Päivi - Yhteiskuntamme on vakavasti sairas

Kiitos Päivi vaivannäöstäsi raakojen faktojen esilletuomiseksi. Kirjoituksesi on täyttä asiaa. Toivokaamme tämän adressin jo herättävän päättäjät tajuamaan kaiken tämän kauheuden joka maatamme piinaa.

P.T.

#477 Ei ne päättäjät vielä herää...

06.09.2012 10:12

Mutta aika pian ollaan tässäkin maassa sellaisissa kuvioissa, että jokaisen on PAKKO herätä.
Mutta - monessa mielessä se on myöhäsyntyistä. Surku. Ne jotka ovat hereillä ja ovat olleet hereillä vuosikymmenet, koettaen jopa muistutella Arkadianmäen väkeä, ne ovat olleet monen mielestä tyrmättäviä pahan-ilman-lintuja, ikävien asioiden kulkukauppiaita... Ne on tyrmätty, vainnettu. Tässä eräs näkemys:
______________________________________________________________________________________

Kun 'vapaissa länsimaissa' on ongelmia tai tapahtuu tragedioita, kyse on (muka) aina yksilöstä, yksittäistapauksista. Ratkaisuiksi esitetään kosmeettisia korjauksia yksityiskohtiin, mutta...

Kun taas Kuubassa, Kiinassa, P-Koreassa tai Venezuelassa tapahtuu melkeinpä mitä tahansa kielteistä, syy on (muka) aina järjestelmässä ja vallanpitäjissä.

Viimeisin "yksittäistapaus" Suomessa sattui Hyvinkäällä viime yönä. Reagointi seuraa vanhoja latuja: Pitäisi kiinnittää huomiota..., on syytä edelleen tutkia..., jne. Kuten aiempien ampumistapausten jälkeen, nytkään ei todennäköisesti tulla tekemään juuri mitään konkreettista.

Tällaisten tapausten nopea yleistyminen on suoraa heijastusta yhteiskuntamme tilasta.

Diagnoosi on aika selvä: Yhteiskuntamme on vakavasti sairaana. Kaikki yhteiskunnan toiminnot on alistettu markkinoiden armoille. Ihmiset on asetettu keskinäiseen, agressiiviseen kilpailuun keskinäisen solidaarisuuden sijasta.

Jokohan nyt alettaisiin ymmärtämään, että tällä tiellä tulee varmasti karhu vastaan.

Blogiteksti: Tommi Lievemaa
27.5.2012, Verkkomedia.org
noora jaakkola

#478 surullista

06.09.2012 11:53

Tämmöiset tapaukset saavat kyyneleet silmiin ja tuntuu kamalalta ajatella,että maailma on nin kylmä paikka.Pienen lapsen äitinä en ymmärrä miten kukaan voi ikinä satuttaa pientä viatonta lasta.Oma lapseni on ainakin kallein aarteeni maailmassa ja antaisin vaikka oman henkeni hänen puolestaan.Otan osaa kaikkien menehtyneiden lasten ja kärsivien lasten puolesta.Pidetään huolta toisistamme,avataan silmät myös sille mitä ympärillä tapahtuu,jotta tälläisiä surullisia tapauksia ei enää tulisi!
Silmä silmästä ;)

#479 Re: Re: Re: Re: Toivon

06.09.2012 15:27

#48: Miki - Re: Re: Re: Toivon

Kyllä kuoleman rangaistus suomeen!!!!! Toivon ja rukoilen että murhaajia ja pahoinpiteliöitä piinaavat pahat henget loppuun asti ja kuoleman jälkeen helvettiiiiiin!!!!!!!!!

 


Vieras

#480

06.09.2012 15:29

Mksi aika pitää ensin tapahta jotain aivan järkyttävää -
ennenkuin ihminen herää...
Lapsi on viaton ja aivan turha uhri
Toivottavasti hänen kuolemans avaa inhimillsyyden salatut portit.
Me tarvitsemme rakkautta, välittämistä ja hyväksyntää. Jospa tämä Eerika avaisi ymmärrystämme...edes hiukan...

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

06.09.2012 15:42


Äänestäjä

#482 Asioilla monta puolta

06.09.2012 21:06

Tiedän ihmisiä, jotka ovat omistaneet elämänsä ja sydämensä lasten, vanhusten ja vammaisten hoitoon ja suojeluun. Useimmat heistä tehneet työtään pienellä palkalla, olemattomalla tuella. Nähneet paljon pahaa ja tehneet henkilökohtaisiakin uhrauksia auttaakseen asiakkaitaan. Vain harva asiakas heitä kiittää eikä yhteiskunta heitä muista. Mahtaa olla ihanaa olla tänä paivänä töissä lastensuojelussa, kun koko ammattikuntaa tuomitaan mediassa, huolimatta siitä, miten hyvin itse kukin on työtään tehnyt! Luulen kuitenkin, ettei kukaan ulkopuolinen taho koskaan pysty kaikkia lapsia suojelemaan, vaikka saisi millaiset resurssit käyttöönsä. Aina sairaat ihmiset keksivät keinot kiduttaa avuttomia! Kyllähän huostaanotetut lapsetkin tapaavat vanhempiaan ja viettävät viikonloppuja kotona. Vanhempien tulisi kantaa vastuunsa, kuten monet ihanat ja korvaamattomat äidit ja isät tekevätkin joka päivä! Kunnioitan suuresti jokaista yksinhuoltaja-vanhempaa, joka jaksaa tehdä kaikkensa lapsensa hyväksi! Ja jokainen vanhempi, joka uskaltaa hakea apua ongelmiinsa, ansaitsisi mitalin! Ikävä kyllä apua ei kuitenkaan ole aina saatavilla sitä tarvitseville. Ja nyt viestini:
Jokainen meistä on vastuussa siitä, ketkä asioistamme päättävät!
Jokainen meistä voi vaikuttaa siihen, millainen maastamme rakennetaan!
Jokainen voi valita, äänestääkö vai ei eri vaaleissa. Kyllä meillä vielä demokratian keinoin päättäjät valitaan. Omaa syytämme, että annamme vallan rikkaalle vähemmistölle ja jäämme äänestyspäivänä itse kotiin, uskotellen itsellemme, ettei äänellämme ole väliä. Tämän adressin allekirjoittaneet saisivat itselleen edustajat vaikka eduskuntaan! Siellä meidän edustajat voisivat puhua puolestamme ja puolustaa lasten oikeuksia. Tai Helsingin kaupunginvaltuustoon ja sosiaalilautakuntaan vaikuttamaan resursseihin. Todellisen vaikuttamisen mahdollisuudet ovat olemassa, mutta meidän tulisi käyttää niitä! Muutos on mahdollinen!

Vieras

#483 Lepää rauhassa Erika

06.09.2012 23:36

Miksi kukaan ei tehnyt ratkaisevaa liikettä auttaakseen tätä avutonta tyttöparkaa?! Yhteiskuntamme on mennyt juuri tällaiseksi, kun ei kuulu itselle niin antaa vaan olla. Tämä on niin sairasta ja väärin että tällaista voi tapahtua! Mihin on hävinnyt ihmisten empatiakyky? Nykyään väkivallasta on tehty elokuvien yms. pelien kautta niin oikeutettua ja "normaalia" toimintaa että siinä varmaan myös osa syy. Sekin on tutkittu juttu että väkivallan kierre yleensä jatkuu suvuittain. Kaikenmaailman kasvatusperusteisia rääkkäämisiä voi todella tapahtua. Huh julmaa! Opettakaa vanhemmat empatiaa lapsillenne ja olkaa myös itse siihen esimerkkejä. Lepää rauhassa Erika-enkeli. Nyt sinun on parempi olla.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.09.2012 00:56



Vieras

#485

07.09.2012 13:23

KUUNELKAA LASTA!!!!!
KAUPUNKISHAMAANI

#486

07.09.2012 19:41

tämä on hullua minulla on kokemusta ilmoituksia tehdään kuulemma liikaa nykyään.Perheet jotka tarvitsisi sitä apua sitä ei saa ja ne joista tehdään on paljon eri kulttureja erilaisia ihmisiä.Inhmiset on tulleet vainoharhaisiksi ja hoitoyhteiskuntakaan ei enää hoida vaan etsii perhe väkivallan merkkejä ja niinedleeln hyvin paljon.Täm on niin outoa en voi käsittää että näin käy?uutiset puhuu rahan puuttesta?kallis on nähtävästi ihmisen elämä.ei kiinnosta ketaan.en kestä kun ihmiset vaikenee tästä ja teeskentelee ettei tätä käy.Monet eivät ole kauhean empaattisia tai osaa ymmärtää mitään.
KAUPUNKISHAMAANI

#487 Re: Yhteiskuntamme on vakavasti sairas

07.09.2012 19:43

#43: Päivi - Yhteiskuntamme on vakavasti sairas

telkkari jaksaa aivopestä kilpailuja ne mielentrevys ongelmat ei tee vanhemmasta huonoa monesti ongelmaiset ihmiset on niitä joilla sitä ongelmaa ei ole todettu ja apua ne ei hae eikä saa vainonnan pitää loppua jokainen joka menee psykologille saa diagnoosin se toimii niin tai jos menee hoitoon.yhteiskunta kilpajuoksutta ihmisiä lapsesta asti jo.se vaan kiihtyy

Hyvin SURULLINEN

#488 Lastensuojelu ei usko lasta ja lapsen läheisiä.

08.09.2012 16:12

On hyvä että vihdoinkin tutkitaan lastensuojelun sosiaalityöntekijöiden touhuja!
Täällä on "päinvastainen" juttu meneillään. Lasta kohdeltiin kaltoin SIJAISPERHEESSÄ, ja lapsen oma sosiaalityöntekijä piti sijaisperheen puolia. Ei kuunnellut ja uskonut lapsen ja sukulaisten puheita. Lapsi leimattiin lastensuolelussa "VALEHTELIJAKSI, VEDÄTTÄJÄKSI JA -me kutsumme näitä(sijoitettuja) lapsia SPLITTAAJIKSI,sanoi sos.työntekijä"!!
Lapsi oli jo uhkaillut tehdä itselleen jotain, ja oirehti tosi pahasti muutenkin. * Pääsi lopulta pois sijaiskodista, lasten psykiatristen sairaaloiden kautta, plus terapian. Tuli pelko sijaisperheelle, ja luopuivat tytöstä. Tässä sijaisperheessä oli myös perheen vanhin poika käyttänyt seksuaalisesti hyväksi tyttöä. Olivat silloin 12v. poika ja 5v. tyttö. Ei katsota tarpeelliseksi puuttua asiaan enempää, oli lastensuojelun kommentti.
Sijaisperheessä edelleen kolme sijoitettua lasta. Ainoastaan uudelleen koulutetaan sijaisperhettä!!!!! Onneksi tyttö pääsi pois sieltä, ennenkuin jotain todella vakavaa olisi tapahtunut.
REHELLISYYS MAAN PERII

#489 JOKU KURI LAITETTAVA LASTENSUOJELUN SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE!

08.09.2012 16:38

LASTENSUOJELUN SOSIAALITYÖNTEKIJÄT EIVÄT PIDÄ SIJOITETUN LAPSEN PUOLIA, VAAN SUOJELEVAT SIJAISPERHEITÄ, VAIKKA MITÄ OLISI SIELLÄ TAPAHTUNUT SIJAISLAPSILLE!!!

KUKA HOITAA TÄLLAISTA ASIAA JA KENELLE VOI VALITTAA SOSIAALITYÖNTEKIJÄN KÄYTÖKSESTÄ JA TEOISTA?? TUNTUU ETTÄ NÄILLE SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE EI LÖYDY MITÄÄN LAKIA, JA SAAVAT AIVAN MIELIVALTAISESTI KOHDELLA SIJOITETTUJA LAPSIA JA HEIDÄN SUKULAISIAAN.

KUN USKALTAA KERTOA SOSIAALITYÖNTEKIJÄLLE MILLAISTA KOHTELUA LAPSI SAA SIJAISPERHEESSÄ, NIIN ANNETAANKIN YHTEYDENPITOKIELTO HENKILÖILLE KETKÄ OVAT USKALTANEET OTTAA ASIAT ESILLE!

VALITUS TÄLLAISETA PÄÄTÖKSESTÄ TEHDÄÄN HALLINTO-OIKEUTEEN JA SEN KÄSITTELY KESTÄÄ JOPA PUOLI VUOTTA. KOKO TÄMÄN AJAN LAPSI SAA KÄRSIÄ AIHEETTOMASTA YHTEYDENPITOKIELLOSTA.
KUN LAPSI SITTEN ON ROHKEA JA USKALTAA KIRJOITTAA SÄHKÖPOSTISSA ETTÄ "ON NIIN IKÄVÄ SINUA", NIIN TULEE RANGAISTUS LAPSELLE MOISESTA KÄYTÖKSESTÄ :((

JOTAIN PITÄISI TEHDÄ JA NOPEASTI, NÄILLE YLIVALTAISILLE LASTENSUOJELUN SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE.

Vieras

#490 Re: JOKU KURI LAITETTAVA LASTENSUOJELUN SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE!

08.09.2012 17:19

#489: REHELLISYYS MAAN PERII - JOKU KURI LAITETTAVA LASTENSUOJELUN SOSIAALITYÖNTEKIJÖILLE! 

 Asiasi on valitettavasti näin,eli kukaan ei ota lopullista päätövaltaa asioista.Mutta,kukaan ei myöskää tuo esille missään vaiheessa miten pitäisi valitukset tehdä ja kenen vastuu,Ei auta vaikka aluehallinto virasto,oikeuskansleri antavat huomautuksia sosiaalitoimistoille,kun kukaan ei valvo,että asiat tehdään oikein ja noudatetaan lakia ja vielä sekin,että asiat kirjataan oikein ja kaikki tiedot ja keskustelut on tallessa.Pitäisi olla virallinen valvoja,jokaa vastaa asiaoiden oikeasta kulusta,tai ulkopuolisen myös kirjaamassa keskustelu.Mutta jokainen lukee lain omalla tavallansa.Herää kysymys oletko ajatellut,että koko lastensuojelulaki pitäisi muuttaa ja sosiaalialan koulutusta.Tiedän tilanteen näissä ilmoitus asiossa,varsinkin niille jotka uskaltavat tehdä valituksia,kukaan meistä ei halua tehdä turhia kanteluita,koska pitäisi ajaa lapselle parempia oloja.Mieti onko kyseessä ihan ammattitaitoinen tai jopa persoonallisuus häiriöinen ihminen?Tsemppiä!

Kassandra

#491 Lapsihuoli

08.09.2012 17:32

Sossujen koulutus on vinoutunut eikä vastaa nykypäivän todellisuutta. Perhekeskeinen kehys ei toimi uusperheissä ja tuottaa moraalisesti arveluttavia ja arvaamattomia lopputuloksia. Olisi uskallettava esittää ukaasi: joko lapsi tai ero, ukaasi, jonka uusvanhempi usein esittää puolisolleen...
I know

#492 Re: Re: Toivon

09.09.2012 11:08

#6: no justice - Re: Toivon

Kyllä vankiloissa on suomessakin vankien kesken "lajiteltu" nämä vangit rikoksien perusteella. Ja kyllä siellä usein jaetaan oman käden oikeutta. Eli ei olla liikaa katsottu amerikkalaisia ohjelmia.

Aina pitää jotain sattua ennen kuin oikeasti toimitaan :(

#493 Mielentilatutkimus

09.09.2012 11:15

Yksi asia mihin itse olen jollakin tavalla takertunut (omassa päässäni siis) on se että nyt kyllä on mielentilatutkimuksia. MUTTA, tämä isä ja äitipuolihan ovat viimeiset vuodet vakuuttaneet sosiaaliviranomaisille miten hyviä ja rehtejä vanhempia he ovat. Ja nyt kuitenkin yhtäkkiä otetaan esille mielentilatutkimus. Eikös se nyt niin ole että jos sosiaaliviranomaiset ovat kaikessa viisaudessaan katsoneet että tämä isä ja äitipuoli (joka pääsääntöisesti oli lapsen huoltaja vaikkei kenelläkään ollut tietoa hänen oikeasta henkilöllisyydestään!!!) saavat lapsen huoltajuuden, on siinä vaiheessa katsottu että ovat niin fiksuja ja filmaattisia että siihen kykenevät. Kyllä nyt pitää pistää vastuuseen ja todeta että ovat tehneet teot suunnitelmallisesti ja ns. järjissään ja tuomio sen mukaiseksi.
Kahden äiti

#494 Lastensuojelulle enemmän resursseja ja rahaa

09.09.2012 12:46

Toivon että adressi myös auttaisi Lastensuojelua saamaan enemmän resursseja ennaltaehkäisevään työhön.
myös kahden lapsen äiti

#495 Re: Lastensuojelulle enemmän resursseja ja rahaa

09.09.2012 19:15

#494: Kahden äiti - Lastensuojelulle enemmän resursseja ja rahaa

Olen samaa mieltä. Mutta ennalta ehkäisevä työ ei tässä pahemmin olisi auttanut. Ainoastaan huostaanotto olisi auttanut tätä lasta.

Lapsiaan haudannut

#496

10.09.2012 10:29

Yhdyn vain adressin 'varsinaiseen osaan'. Luin kommentteja aika tavalla ja olen surullinen lynkkausmentaliteetista. Pahaa ei voiteta pahalla vaan siitä syntyy sota.
Hanski

#497

10.09.2012 19:39

Eiköhän tuo tutkita adressittakin. Ei sinäänsä, olen samaa mieltä että tutkittava on, mutta en näe adressin tekoa aiheesta mitenkään hyödyllisenä. Mutta adressi jossa vaadittaisiin lisää määrärahoja lastensuojeluun tapaukseen vedoten... Sen allekirjoittaisin.
MH

#498 Re: Mikä on adressin tilanne?

12.09.2012 01:10

#497: Hanski -

Olen Hanskin kanssa osin samaa mieltä; jotain hyötyä tästä on, mutta nykyinen kohde ei ole tarkoituksenmukaisin. Saman pallon heitin ilmaan tuolla viestissä 463 (viestille 465, kiitos peesistä!)  Kysyisin nyt adressin ansiokkaalta alkuunpanijalta Hanna Wessmanilta, minne ja miten muotoiltuna tätä nykyistä äänimäärää ollaan työntämässä? Mikä on adressin nykyinen tila? Uskoakseni paremmin kohdennettuna ääniä ehtisi vielä ryöpsähtää; tuntuu siltä, että moni epäilee... Ehdotan:

1) Kohdennetaan adressi peruspalveluministerillle, sillä STM:ssä on meneillään

Syrjäytymistä, köyhyyttä ja terveysongelmia vähentävä poikkihallinnollinen toimenpideohjelma (2011-2015)

(ks. http://www.stm.fi/vireilla/kehittamisohjelmat_ja_hankkeet/syrjaytymisen_ehkaisy) ja sen sisällä on ollut

Sosiaalihuollon lainsäädännön uudistamistyöryhmä

(ks. http://www.stm.fi/vireilla/tyoryhmat/sosiaalihuollon_lainsaadanto). Tämän työryhmän toimikausi on päättynyt kuluvan vuoden kesällä. Adressilla voitaisiin ehdottaa toimenpideohjelman puitteissa aloitettavaa uutta työryhmää, joka keskittyisi lastensuojelulakiin ja lastensuojelun käytänteisiin ja perkaisi sen epäkohtia Eerikan tapausta silmällä pitäen. Siis adressi "Lastensuojelulainsäädännön ja lastensuojelun käytänteiden uudistamistyöryhmän perustamiseksi" peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardsonille. Työryhmä toimisi rinnan jo perustetun Aulikki Kananojan et co. työryhmän kanssa, joiden on tarkoitus parantaa eri viranomaisten keskinäistä yhteydenpitoa (esim. vaitiolokäytänteiden tarkistaminen). Työryhmä velvoitettaisiin  tuomaan esiin konkreettisia lakiehdotuksia lastensuojelulain uudistamiseksi ("Lex-Eerika"?) sekä esittävän vaatimuksen määrärahojen korottamisesta lastensuojelun piirissä, jotta ehdotettuja lakimuutoksia ja käytännön uudistuksia voitaisiin tosiasiassa myös toteuttaa .

2) Nähdäkseni eräs yksittäinen viranomainen, joka julkisuudessa on sattuneesta syystä ollut esillä tapauksen tiimoilta on kihlakunnansyyttäj Eija Velitskin. Suunnataan adressi hänelle ja virkarikossyytteitä tutkiville poliiseille tsempparina haastavasta työrupeamasta. Olisi pienimuotoinen ennakkotapaus, että tässä maassa viran- ja toimenhaltijatkin kokisivat sanan vastuu todellisen merkityksen. (Kaikenlaista ***tanan taulukauppiasta on nytkin Helsingin käräjäoikeudessa...)

Enpähän parempia keksi, mutta tuntuu, että jotain adressille kannattaisi tehdä. Miten on H. Wessman?

# viestille 482:

En lähettäisi ketään sellaista mäkeen, joka kehottaa tavallisia tallaajia kiinnostumaan siitäkin, ketkä ja miten tätä yhteiskuntaa meidän ympärillämme pyöritetään. Ei auta aina vain itkeä, että turvaverkko pettää, jollei olla asiaan vaikuttavia paineistamassa omalla äänellä joko konkreettisesti tai äänestäen. Esimerkiksi toivon hartaasti, että kanssaihmiset lukevat aikanaan tarkalla kammalla tämän A. Kananojan (ent. Helsingin kaupungin sosiaalijohtaja) ja kumppaneiden raportin ja ylipäätään pitävät silmällä eri tahojen raportointia asiasta. Siis pysytään kärryillä siitä, miten koneisto tämän käsittelee, eikä unohdeta koko asiaa heti, kun tunnemyllerrys laantuu. Kaikkein vähiten Eerika ansaitsisi puhdasoppista valkopyykkkiä, jolla musta jälleen kerran puhuttaisiin valkoiseksi. Silloin olisi tavallisten leivänpurijoiden päästettävä sellainen ***kele ilmoille, että tanner järkkyisi.

# viestille 483:

Se on juuri niin ja surullista (ks. http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194766296811&p=1194596113763&packedargs=packedargs%3DAMArticleCommentThreadDetails%25253AmaxPosts%253D30&pagename=KALWrapper). Toivona on, että tässä suhteessa kaikki, ihan jokainen voi tehdä parannuksen.

LOPPURUTISTUS TÄLLE ADRESSILLE: VIIMEISET ÄÄNET KEHIIN, MUOKKAUS JA TARKOITUKSENMUKAISEMPAAN OSOITTEESEEN!

johanna helsinki

#499 Re: Sosiaalijohtajat vastuuseen !!!

12.09.2012 03:48

#22: Äiti - Sosiaalijohtajat vastuuseen !!!

Sosiaalityöntekijät saatava oikeuden eteen. He eivät tee töitä. Heidän palkkansa maksetaan verorahoilla.

Miksi seksirikollisella oli lapsen hultajuus?

Sosiaali työntekijät heti oikeuden etteen ja vähintään 2v vankeutta. He ovat osasyyllisiä.

oikeutta

#500 Re: Re: Re: Re: Re: Toivon

12.09.2012 03:51

#479: Silmä silmästä ;) - Re: Re: Re: Re: Toivon

Kuoleman rangaistus heti suomeen.

Ja asiassa mukana olleet sosiaalityöntekijät vastuusee ja vanheutta 2v. He ovat osasyyllisiä.