Vetoomus:Turvaa elämää - Liikkuva Poliisi on säilytettävä

Taistelu LP:n puolesta jatkuu

#151 Kerrassaan erinomainen kannanotto LP:n puolesta

28.11.2012 09:48

#145: Miguel - UUTTA NÄKÖKULMAA

Täyttä asiaa kirjoottaa Miquel.  On todella ajattelematonta ja lyhytnäköista suunnitella liikenteen valvontaan erikoistuneen organisaation alasajoa. Paatero ei omissa blogikirjoituksissaan ja esiintuloissaan tykkää eikä ymmärrä, miksi häntä tässä asiassa arvostellaan, mutta ei kait sitä tilannetta sieltä luurankotornista näekään, mikä tilanne maanteillä vallitsee. Kaiken huippu oli tämä nuoren ja sorjan liikenneministerimme takinkääntötemppu taannoin, -eli vielä eilen oli vahvistamassa liikkuvaa poliisia, niin sitten tänään toteaa, että LP on turhanpäiväinen organisaatio ja joutaa sylttytehtaalle. Sinällään yhtä ailahtelevaa on ollut koko hallituksen toilailut ja siinä suhteessa Kyllöskä palasi ainoastaan hallituksen raiteille.

Muuten kylläkin tunnelin päässä näkyy jo valon pilkahduksia: Aaltomaan pahvi alkaa repeillä poliitikkojen hyppysissä, siitä oiva esimerkki poliisiasemien lakkauttamisten alasajo. Eli kaikkia kiviä ei suinkaan ole vielä käännetty !

Seppo Sepponen

#152 EN allekirjoita

29.11.2012 18:28

Liikkuvan poliisin tehokkuudesta annettu mielikuva on täyttä potaskaa. Itse en ole nähnyt liikkuvia moneen kuukauteen liikenteessä.
LP:n toimintaa ei saa lopettaa !

#153 Ajan töikseni pitkää siivua maantiellä

30.11.2012 09:31

#152: Seppo Sepponen - EN allekirjoita

Lähes päivittäin näen LP:n tunnuksin varustettuja poliisiautoja ja puntarillekin olen vuoden aikana ajanut useita kertoja. Ammattimiehiä ja kohteliaita ovat kaiken lisäksi.  Hyvä maku on ainakin minulle aina jäänyt.  Tsemppiä LP !

Pikku-Seppo (=Sepponen) taitaa liikkua pelkästään Ilomantsin Pöntönvaaran teillä ?


Vieras

#154 Re: Lp

05.12.2012 08:30

#150: -

Päätös mahdollisesta lakkauttamisesta tehdään eduskunnassa vuoden vaihteen jälkeen tammi-helmikuussa.

Mikään siis ei ole vielä varmaa, onneksi. Toivotaan, että järki voittaa ja LIIKKUVA POLIISI saa jäädä maanteillemme

jatkamaan tärkeää työtään. Jokainen nimi tässäkin adressissa on tärkeä.

 

Hillstreet

#155

07.12.2012 17:30

Läheltä seuranneena voi sanoa, että yhä enemmän näyttää siltä, että liikkuvan poliisin lakkauttamisessa on kyse enemmän henkilökohtaisista asioista kuin säästöjen tavoittelusta tai poliisitoiminnan tehostamisesta.
Näyttää siltä, että tällä silmänkääntötempulla ei säästöjä edes saada aikaiseksi. Taitaakin käydä juuri päinvastoin kuin tavoite oli. Näin sekä säästöjen, että tehostamisen saralla. Kyllä Suomi tarvitsee jatkossakin poliisin, joka valvoo liikennekäyttäytymistä muutoinkin kuin paperilla.
Mitenkähän tämän pelin saisi vihellettyä poikki. Poliisilaitokset toki ottavat lisävoimat hoiviinsa, vaikka taitaa sielläkin olla tiedossa asioiden todellinen tila.
Hans

#156

07.12.2012 18:40

Syy, miksi ei Seppo Sepponen enkä minäkään ole nähneet LP:n autoja tienpäällä johtuu yksinomaan puoluepoliittisin ansioin valituista ministereistä. He ovat vähentäneet poliisin määrärahoja järjetelmälliseti, niin myös LP:n. He ovat vaatineet itselleen lisää Audi A6-autoja ja niihin autonkuljettajia sekä itselleen turvamiehiä ja nämä kaikki on otettu LP:stä. Onneksi LP:n miehistöä on vielä riittänyt mm. kahteen sen erittäin tärkeään liikenneturvallisuustyöhön, raskaan liikenteen todellaa ammattitaitoa vaativaan valvontaan ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntatyöhön. Samaiset ministerit on nyt harhautettu uskomaan, että mm. nämä tehtävät voi hoitaa paikallispoliisi muiden töiden lomassa.
Absurdu

#157

07.12.2012 19:53

Lukekaapa Moottori -lehden viime numeron (12/2012) erinomainen pääkirjoitus ja tieliikenteestä hyvin perillä olevan lääkärin tärkeä sanoma Liikkuvan Poliisin merkityksestä suomalaiselle liikenneturvallisuustyölle.
Ja noudattakakan päätoimittajan ohjetta: Kertokaa omille kansanedustajillenne, että tutkimusten mukaan 86 % suomalaisista haluaa säilyttää Liikkuvan Poliisin. Jopa sen lakkautamista nyt kiivaasti ajavan ministerin oma puolueen kristillisten kannattajista 76 % vastustaa tämän liikennevalvonnan erityisyksikön lakkauattamista. Pyytäkää edustajianne toimimaan eduskunnassa,
kun esitys lakkauttamisesta tulee helmikuussa käsittelyyn, omantuntonsa mukaan kansanedustajina, ei käskettyinä puolue-edustajina!
Kyllä jämpti on niin !

#158 Eipä suomalaiseen demokratiaan Eduskunnassakaan kuulu,

10.12.2012 14:54

#157: Absurdu -

että yksittäinen hallituspuolueen kansanedustaja saisi äänestää omantuntonsa mukaan. Mikäli äänestät ja poikkeat hallituksen esityksestä, niin "häkki heilahtaa" eli seuraa eduskuntaryhmästä erottaminen määräajaksi tai kokonaan.  Näin tullee käymään tässäkin savotassa kalkkiviivoilla. Nähtiinhän se jo liikenneministerin takinkäännöstä - kyllä ministerin penkki eduskunnan ministeriaitiossa ja virka-auton takapenkki lämmittää persausta mukavasti, joten kyllä kannattaa toimia ko. "demokratian"  mukaisesti, jottei "pallit" tutise.

Anatoli Agentjew

#159 Liikenteen valvonta keikan ajon välisenä täytetyönä

11.12.2012 08:15

tulisi varmuudella tulevaisuudessa heikkenemään ja vähenemään. Siitä oli oiva osoitus maanantain 10.12. poliisi-tv:n jakso, missä poliisipartio pysäytteli autoja Vantaalla. Kohdalle sattui alle rangaistavuuden rajan nauttinut h-auton kuljettaja ilman turvavyötä. Ei rikesakkoa, eikä edes huomautusta - kun ei ole aikaa. No antaahan se kansalaiselle tietenkin "hyvän" signaalin ! Tekee mieli kysyä: "miltähän planeetalta nämä tehokkaan ja toimivan organisaation alasajajat oikein tulevat?".
Anonyymi

#160

14.12.2012 18:27

Suomessa on muutenkin asukaslukuun nähden vähiten poliiseja ainakin Euroopan maista. Liikkuva poliisi on tarpeellinen liikenneturvallisuuden ylläpitämiseksi. Ajan itse pitkiä matkoja ympäri Suomea ja toivoisin näkeväni enemmän poliiseja.
Kasotaan, kuinka käy

#161 Tiistaina 18.12. on eduskunnassa palautekeskustelussa

18.12.2012 10:41

mm. vuoden 2013 budjetin pääluokka 26, eli sisäasianministeriön asiat. Katsokaahan YLE Areenaa, niin esim. LP:n olemassaolosta saavat kansanedustajat lausua oman näkemyksensä. Keskiviikkona sitten alkaen klo 10.00 eduskunta päättää keskustelujen tuloksena syntyneistä lakimuutoksista. Toivottavasti hallituksen esitys poliisilain muuttamisesta esim. LP:n osalta menee nurin! Lähetykset YLE Areenassa alkavat aamuisin klo 10.00.
Oktantti

#162

20.12.2012 09:16

Liikuvapoliissi on ehdotomasti säilyttää,vaikka puoluetuet pois.
maalaisjärkeä

#163

25.12.2012 12:03

Liikkuvaa polisia ei saa lopettaa, Paatero vaan haluaisi sen vallanhalussaan omaan organisaatioonsa.
Mitä järkeä....?!

#164 Tukea Liikkuvalle poliisille, ministeriön suunnitelmista huolimatta...!!!

27.12.2012 18:50

Laitampa tällekin foorumille yleisesti luettavaksi...

Savon Sanomat kirjottaa 2.12.2012 -

Ministeriö haluaa vähentää poliisiautoja!!!

Poliisi aikoo vähentää autojensa, veneidensä, moottoripyöriensä ja moottorikelkkojensa määrää Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä.
Sisäministeriön poliisiosasto esittää vähennyksiä tehtäväksi Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä, jotta lakkauttamisesta saadaan aikaan suunnitellut taloussäästöt.
Ajoneuvoista aiotaan saada lähes miljoonan euron vuosittaiset säästöt vuoteen 2016.
Säästöt on alustavasti kaavailtu saataviksi niin, että Liikkuvan poliisin lakkauttamisen yhteydessä vähennetään 84 poliisiautoa.
Liikkuvan poliisin nykykalustosta noin 50 autoa siirrettäisiin paikallispoliisille liikenteen valvonnan erityistehtäviä varten, mutta muuten toiminnot pitäisi hoitaa jäljellä olevilla paikallispoliisin autoilla.
Sisäministeriön mukaan myös Liikkuvan poliisin venekalustoa voidaan vähentää. Vähennykseksi esitetään viittä isoa venettä.

HUOM, HUOM, HUOM!!!!
Ministeriön poliisiosaston mukaan ajoneuvokaluston vähentämisellä Liikkuvan poliisin mahdollisen lakkauttamisen yhteydessä ei ole mitään vaikutusta liikenteen valvontaan tai poliisin muiden työtehtävien hoitamiseen.

Poliisiosaston mukaan kuljetusvälineiden käyttöastetta paikallispoliisissa voidaan nostaa nykyisestä. Savon Sanomien tietojen mukaan poliisissa on asiasta myös täysin tästä poikkeavia käsityksiä.
Esimerkiksi jos moottoripyörämäärää vähennetään esitetyn verran, se tarkoittaa noin 15–17 erikoiskoulutetun moottoripyöräpoliisin vähenemää nykyisestä. Se vaikuttaa moottoripyörien käyttöön liikenteen valvonnassa ja esimerkiksi suhdetoiminnassa koululaisten ja mopoilijoiden kanssa. Miten käy vesiliikenteen valvonnan sisävesillä, entä maastoliikenteen-/moottorikelkkailun valvonnan...?!

>>> Mikäli yritysmaailmassa olisi tehtävässään yhtä epäonnistunut henkilö kuin arvoisa poliisiylijohtaja Mikko Paatero ja hänen poliisihallituksensa, olisi lähtö kilometritehtaalle tullut jo vuosia sitten! Mikä käsittämätön suojatyöpaikka kyseisillä herroilla on?! Paatero on osoittanut kykynsä ja taitonsa kaikkien aikojen huonoimpana poliisijohtajana, henkilöstöjohtajana jne., valitettavasti!
Poliiseja on koulutettu kohta kymmenen vuotta kortistoon täysin katteettomilla ja perusteettomilla lupauksilla eläkepoistuman aikaansaamasta työvoimapulasta, on luvattu uusia virkoja ja määrärahojen lisäystä poliisitoimintaan jne., kaikki katteetonta sanahelinää!
Poliisiuudistuksia tehdään vailla päätä tai häntää, PORA I, PORA II ja PORA III. Johtajilla/Poliisihallituksella ei ole minkäänlaista seurantaa tai vastuuta muutosten tarpeellisuudesta, muutosten aikaansaamasta hyödystä tms.
Arvoisa poliisiylijohtaja Paatero on jollain ihmeen keinolla saanut ministeri Räsäsen muilutettua haluamaansa Liikkuvan poliisin lakkauttamispäätökseen! Niin, onhan Paatero ilmoittanut jo vuosia sitten sen, että hänen virkakaudellaan Liikkuva poliisi tullaan lakkauttamaan! Kyseinen antipatia Liikkuvaa poliisia kohtaan on suhteetonta ja käsittämätöntä sen kiistattoman tosiasian suhteen, miten hyvää työtä Liikkuva poliisi on tehnyt ja tekee edelleen, lakkautusuhasta huolimatta.
Paljon olisi asioita kirjoitettavana ja kerrottavana, mutta....

No, Me yritämme jaksaa tehdä työtä kaikesta muutospaineesta huolimatta ja olla ylpeitä ammatistamme, johdostamme huolimatta!!! Toivottavasti eduskunta ymmärtää laittaa jäitä hattuihin ja lopettaa isojen poikien leikki, kun siihen on vielä mahdollisuus?! <<<
Nuori eläkeläinen

#165 Paateron tornin väki on vieraantunut reaalimaailmasta.

29.12.2012 09:54

Savon Sanomien kirjoitusta selvemmin sitä ei kukaan voi ilmaista. Kalustoa "myymällä" muka saadaan aikaan miljoonan säästöt ilman, että liikennevalvonnan taso heikkenisi. Pelkkää potaskaa koko näkemys. Se poliisihenkilöstö määrä, mikä jatkossakin aiotaan kentällä pitää, taarvitsee nykyisen kaluston erityikalustoineen ja enemmänkin, kun uutta tekniikkaa otetaan käyttöön (Hämeen Sanomat). Ja "suunnitelmissahan" on tukirakenteita purkamalla lisätä kenttähenkilöstöä. Vai ollaanko siirtymässä siihen 1950 ja1960 -luvun käytäntöön, josta vanhat konkarit muistelevat, eli kuljettaisiin linja- ja meijeriautoissa valvontapaikoille omien autojen puuttuessa ?  Siis Paateron tornin ajatukset voi näillä perusteilla unohtaa.
Olin aikanaa erään LP:n yksikön vääpelinä ja lähes joka aamu oli joku kihlakunnan kenttäjohtaja kyselemässä autoa lainaan, kun heiltä oli autot loppu (joko kolaroitu tai muuten vaan pois käytöstä). No odotellaan kevättä ja eduskunnan päätöksiä. Budjetin palautekeskustelua käytiin ennen joulua ja ilahduttavaa oli kuulla pääluokan 26 käsittelyssä, että 19 kansanedustajaa 20:stä olisi säilyttämässä toimivan liikennevalvonta organisaation eli LP:n. Näyttää valoisalta !

Hyvää porauuttavuotta

#166 Ei näitä kukaan lue.

31.12.2012 00:02

Kirjoitan kumminkin! Ei kansalaisten tarvi ollenkaan huolestua tulevaisuuden liikenteen valvonnasta. Meidän suuresti arvostama ja kunnioittama Poliisiylijohtaja esitti kuningasajatuksenaan, vapaaehtoisia kansalaisia poliisin avuksi. Mikäs sen parempi kohde vapaaehtoisille olisi kuin, liikenteenvalvonta. Tuo hieman halveksittu sektori poliisin toimenkuvassa. Nythän ollaan poliisilta viemässä ammattitaitoinen liikenteenvalvontahenkilöstö sekä sopiva kalusto, muihin hommiin. Oikeisiin poliisitöihin. Olen aivan varma siitä että, vapaaehtoisia team ahmoja kalustoineen liikenteenvalvontaan löytyisi enemmänkin kuin olisi tarpeen.
Kyllähän kuka vaan osaa sakkoja kirjoittaa. Ohjekirja käteen ja baanalle. Siinä sitten toteutuisi monen päiväunien fantasia. Pääsisi sakottamaan!
Tämän lievän sarkasmin lopuksi voin todeta että, poliisisektori laidasta laitaan, kaikilla osa-alueella on erittäin, erittäin huolestuttavassa tilassa. Ongelmat on liian kauan lakaistu maton alle. Toivotaan silti että poliisin arvostus ja luottamus pysyy edelleen hyvällä tasolla. Mutta.
MOT

#167 "Mikäli isojen risteilyalusten rakentaminen Suomessa loppuisi,

09.01.2013 09:48

... katoaisi samalla myös tieto, taito ja osaaminen niiden rakentamiseen", sanoi eräs tunnettu telakkajohtaja TV 1:n aamulähetyksessä 9.1.-13. Tätä vaan ei Suomen hallitus ymmärtänyt päättäessään olla antamatta STX:lle sen pyytämää lainaa. Aivan samoin tulisi käymään myös liikennevalvonnan, mikäli suunnitelmat LP:n lakkauttamisesta toteutuisivat. Jälki alkaisi näkyä välittömästi liikenneturvallisuuden heikkenemisenä. Onko hallituksella ja eduskunnalla varaa tällaiseen menettelyyn? Ihmettelen todella suuresti, kun lueskelin tuota PORA III mietintöä ja mm. mistä niitä säästöjä syntyy. Siellä on mm. kirjaus, että matkustuspäivärahoja säästyisi reilut puoli miljoonaa euroa, kun LP:n henkilöstö sijoitettaisiin paikallispoliisin vahvuuteen. Miten se vähentäisi päivärahoja, jos valvontaa tehtäisiin samaan tahtiin kuin tänä päivänä kauempana keskuspaikkakunnalta. Nimittäin valtion matkustussääntö on edelleen voimassa ja jos esim. Joensuusta lähtee kuuden hengen valvontaryhmä Ilomantsiin (75 km) ja valvoo siellä raskasta liikennettä (myös kaikkea muuta), niin yli kuuden tunnin oleskelusta siitä on osapäivärahan laskutusoikeus ja yli 10 tunnin valvonnasta koko päiväraha. Näyttää siltä, että PORA III:n laatijoilta on ajatuksen kulku katkennut tai sitten tietoisesti esitetään harhauttavaa "faktaa" kansalaisille ja jopa kansanedustajille. Oliskohan syytä perata uudestaan tuo ns. "säästölista" ja tehdä uudet, totuuden mukaiset laskelmat mm. kaluston myynnistä ja htv:n ja muista mielikuvituksillisista säästöistä. Päivi Räsänen on koko ajan hokenut, että "liikkeellä on ollut vääriä tietoja",- eiköhän hänenkin olisi ymmärrettävä, että vääriä tietoja on jakanut juuri Paateron putiikki.

Rahti

#168 Kyllä Herrat (ja rouva sisäministeri) tietää

14.01.2013 05:55

Tosiasiahan on, että jos LP loppuu, tuolla tien päällä on näitä paikallispoliisin pellejä, jotka kuvittelevat tietävänsä jotain enemmän kuin LP:n koulutetut ja kokeneet valvojat. Meille raskaan kaluston kanssa liikkuville se on kauhistus, LP:n kavereilla on sentään jotain käsitystä näistä hommista, mutta otetaanpa tuolta rivimies katsomaan esim. kuorman sidontaa, niin sieltä tulee niin ihme visioita, että ihan ihmetyttää, kuinka jollain voi mielikuvitus niin laukata.
Pimein pilvin

#169 Kun vain euro pelastuu....

21.01.2013 13:21

Nykyinen hallitus tekee päätöksiä kuuntelematta kansalaisia tai edes asiantuntijoita. Uudistuksia sataa päällekkäin edellisten uudistusten kanssa, eikä uudistusten kohteeksi joutuneet ole enää aikoihin tienneet, mitä "uudistusta" juuri nyt pitäisi toteuttaa. Lyhytnäköinen vallassaolon ja hallitsemisen osoittaminen näyttää etenkin kokoomukselle olevan itsetarkoitus, seurauksista viis. Hyvä esimerkki on SOTE-uudistus, jonka viipyminen osoittaa selkeästi, kuinka vaikeaa on toimivan järjestelmän "uudistaminen", kun mitään entistä ei saa jäädä näkyviin.
Mitä tulee poliisin resursseihin, on järjenvastaista, että rikollisuuden lisääntyessä ja liikkuessa rajattomassa Euroopassa, - kiitos rikollisia suosivan Schengenin sopimuksen, poliisin toimintaa hankaloitetaan ja vesitetään kaikin tavoin. Tulisi hetinmiten selvittää uhkaillaanko ja kiristetäänkö ja lahjotaanko päättäjiämme tekemään kansalaisten yleisen turvallisuuden kannalta järjettömiä päätöksiä ja onko pääministerillä vapaamuurarisidonnaisuus.

Vinttiin sataa

#170 Re: Kun vain euro pelastuu....

21.01.2013 13:33

#169: Pimein pilvin - Kun vain euro pelastuu.... 

 Joopa. Hölmöltä vaikuttaa tämä kaiken romuttaminen. Auttaako edes uudet vaalit?

Hans

#171 Ei mitään järkeä..... Kts kommentti 164

21.01.2013 21:33

Ei ole vaikea arvata miten ylijohtaja Paatero sai "muilutettua" ministeri Räsäsen mukaan Liikkuvan Poliisia lopettamaan. Kun kokoomus ja demarit eivät saaneet kepua eivätkä persuja hallitukseen, tarvittiin mahdollisimman paljon pikkupuolueita mukaan. Tähän saumaan lastenlääkäri Riihimäeltä ja kristillisten puoluejohtaja tuolloin, ilmoitti toki, että oli ministeriö mikä tahansa, kyllä säästöjä syntyy jos vain ministeriksi pääsee ja puolue hallitukseen. Kun sisäministeriö alkoi olla mahdollisuuksien rajoissa, löytyi sieltä heti kumppani säästörahojen keruuseen: Paatero. Johan säästösumma, runsaat 6 miljoonaa euroa (kolmen tieliikennekuoleman kustannus yhteiskunnalle) osoittaa, että todellisia tavoitteita ei säästön osalta edes tarvittu, tarvittiin vain keino, jolla saadaan Paateron kolmas yritys Liikkuva Poliisin lopettamiseksi onnistumaan.
sheriffi kontulasta

#172 Re: PORA III:n kohdentaminen?

23.01.2013 05:23

#1: - PORA III:n kohdentaminen?

pollarit on ehdottomasti säilytettävä ja turvattava ystäväni Saijan työpaikka!!!!!!


Vieras

#173

06.02.2013 22:42

Poliisia ei nytkään näy tarpeeksi tienpäällä,saatika sitten,kun liikkuvapoliisi lakkautetaan.Terv.Enska
Anadigi

#174 Radio Nova maanantaina 11.2. klo 16.30 - 17.30

08.02.2013 18:42

Pääministeri J. Katainen joutuu varmaan antamaan "meriselityksen" LP:n lakkauttamissuunnitelmasta.
Sinne ohjelmaanhan saa soittaa suoraan lähetykseen ja esittää kysymyksisä myös jo etukäteen netissä. Kuunnelkaamme tuolloin, miten "Jyrki-boy" perustelee tätä P. Räsäsen/Paateron suunnitelmaa LP:n kaatamiseksi. Toimittaja Ile Jokinen varmuudella hiostaa Kataista täysillä, koska I.J. on yksi adressin allekirjoittaja. Kokoomuspuolueen jäsenkirjan olen jo polttanut, - toivottavasti moni muukin.

Anatoli Agentjew

#175 ""Rautakansleri" Katainen kuittasi koko LP-asian parilla lauseella

12.02.2013 17:12

.... ja käden huitaisulla. Siis samassa lipeäpitoisessa uimapaljussa on kylvetty Räsäsen ja Paateron kanssa. Sillä kun tuolla lipeällä valitettavasti on syövyttävä vaikutus metalleihin, miksipä ei myöskin aivosoluihin. Näin sitä "hyvinvointi Suomen" sisäistä turvallisuutta rakennnetaan, vai rakennetaanko sittenkään?