KEHITYSVAMMAISTEN RYHMÄKOTI ON VIHDOIN SAATAVA SÄKYLÄÄN

Oikeudet

#26 Re: onko se oikein?

23.10.2012 06:34

#25: NL - onko se oikein?

Kiitos erittäin selventävästä kirjoituksesta. Yksilön oikeudet on aika ajoin kerrattava.

Julkinen häpeä Säkylässä

#27 Julkinen tuomio

23.10.2012 09:52

Tämä adressi, nämä allekirjoittajat, ovat julkinen tuomio asuntolahanketta viivästyttäneille ja vastaustaneille. Häpeä toiminnastanne tulee seuraamaan kauan, sillä nyt paljastettiin poliittisen pelin karmeus asiassa. jossa hiljaisemmatkin nousivat esiin puolustamaan niiden oikeuksia, jotka eivät siihen itse kykene.
102 syytä

#28 Re: Suunnitelmavuodet

23.10.2012 13:32

#20: Epätietoinen - Suunnitelmavuodet

Epätietoiselle, myös Säkylän kunta voi suoraan hakea ARA:lta avustusta vammaisten ryhmäkodin rakentamishankkeeseen. Kunnan järjestämänä hankkeena kunta saa itse mm. valita myös rakennuttajan, ja sillä oletettavasti on lähialueen yrittäjiä työllistävä vaikutus, ja tämä sitten mm. yhteisöveronkin muodossa hyödyttää Säkylää tai lähikuntia. Kunnan itse tuottamana palveluna kunnalla on valta esim. henkilöstön palkkauksen ja asukasvalintojen suhteen. Toki myös lähikunnat voivat käyttää säkyläläistä palveluntuottajaa ostopalveluna. Kustannukset pysyy kunnan omassa hanskassa eikä ulkopuolisia (esim shp) "välistävetäjiä" tarvita. Kyllä omavarainen, itse palvelunsa tuottava kunta voittaa pitkässä juoksussa, vaikka siihen liittyykin alkuinvestointikustannukset.


Vieras

#29 Ryhmäkoti

23.10.2012 17:17

Jokaisella meistä on tarve rakentaa omaa tulevaisuuttaan. Kuinka ihminen ilman itsenäisyyttä ja sen tuomaa vahvaa elämänhallinnan tunnetta saattaa uskoa tulevaisuuteen ?? Ryhmäkoti tarjoaisi siihen turvallisen lähtökohdan.
Allekirjoittanut.
jepu

#30 Suoraan keskustan nettisivuilta

24.10.2012 23:48

Tutkimustenkin mukaan suurin osa meistä suomalaisista sijoittuu arvoiltaan ja mielipiteitään poliittiseen keskustaan. Me keskustalaisesti ajattelevat suomalaiset emme jätä kaveria pulaan ja pidämme kaikista huolta...
Erkki

#31 Re: Suoraan keskustan nettisivuilta

25.10.2012 09:58

#30: jepu - Suoraan keskustan nettisivuilta 

 

Aha....miksei sitten Säkylässä?
Kummastuttaa

#32 Politiikkaa

25.10.2012 10:07

Miksi kehitysvammaisten asuntolahanke-asiastakin tehdään Säkylässä puoluepoliittinen? Ainakaan tämä adressi ei liputa yhdenkään poliittisen puolueen väriä!
Kunnanhallitus ratkaisee

#33 Etkö tunne politiikan pelisääntöjä ?

25.10.2012 14:33

Tiedoksi untuvikoille: politiikassa pärjää, jos tahtoo edetä kyynärpäätaktiikalla, ainakin jonkun aikaa. Ja liitoutumalla asiassa jos toisessa samankaltaisten kanssa. Harva siellä ajaa oikeasti jotain asiaa vilpittömin mielin. Kuten nähtiin, haluttiin asuntola-asiallakin tehdä politiikkaa SÄKYLÄSSÄ. Nyt vaan kävi niin että suuri yleisökin sai tämän asian myötä nähdä ja kuulla kuinka mätää toiminta on silloin kun vain 'pelataan' eikä edes ymmärretä hoidettavan asian vakavuutta. Sitten palstoilla toinen selittelee toisen toilauksia.
Satu Tietari

#34 Säkyläläisten kehitysvammaisten parhaaksi

26.10.2012 19:46

Hei!

Kunnanhallituksessa kehitysvammaisten asumisyksikköasiaa käsiteltäessä pöydällepanoesitystä kannattaneet jäsenet halusivat lisätietoa asiasta ja oikeaa käsittelyjärjestystä. Itse ainakin halusin lisää tietoa siitä, että Sairaanhoitopiirin hankkeessa nimenomaan säkyläläisillä kehitysvammaisilla on mahdollisuus päästä asumisyksikköön.

Kehitysvammaisten asumisyksikköasia on nyt ollut käsittelyssä perusturvalautakunnassa toiveittemme mukaisesti ja asia on maanantaina kunnanhallituksen listalla. Kunnanjohtajan esitys on, että Säkylän kunta puoltaa ARA:n investointiavustuksen ja korkotukilainan myöntämistä molemmille hankkeille (Kiinteistö Oy Satakruunu/Säkylän asumisyksikkö ja Säkylän Vanhustenkotiyhdistys r.y./Ehtootuuli/kerrostalo b ja rivitalot D-F).

Olen keskustellut tai viestitellyt Keskustan kunnanhallituksen jäsenten kanssa. Me kaikki tuemme lämpimästi kunnanjohtajan esitystä. Tarkoituksemme ei ole ollut vastustaa Säkylän kehitysvammaisten mahdollisuuksia asua täällä. Toivomme, jos suinkin mahdollista, että välitätte viestimme nettiadressin allekirjoittaneille.

Terveisin Keskustan kunnanhallituksen jäsenet

Satu Tietari, Sirkku Reko, Tarmo Luoto, Timo Kuusisto ja Tauno Varhia

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

26.10.2012 20:09


PäiviT

#36 Vihreää valoa!

26.10.2012 20:30

Vihreää valoa luvassa kehitysvammaisten ryhmäkotihankkeelle! Toiveissa siintelee vihdoin myönteinen päätös tälle projektille!
Äänestän sitä joka ajoi asiaa eteenpäin

#37 Kansalaisaloitteen voitto

26.10.2012 20:57

Tarvittiin 650 ihmisen allekirjoitus näin tärkeälle asialle ennen kuin huomasitte, että tällaisella asialla ei voi tehdä politiikkaa. Kysymys on ihmisoikeudesta. Mutta hyvä niin, jos kunnanhallitus asian myönteisesti siunaa.
Seija Muurinen

#38 Re: Säkyläläisten kehitysvammaisten parhaaksi

26.10.2012 22:02

#34: Satu Tietari - Säkyläläisten kehitysvammaisten parhaaksi

Oikein hyvä. Tervetuloa asuntolan rakentamista kannattavien joukkoon. Tiistai-iltaan saakka vastustus oli kovaa, siitä todistaa perusturvalautakunnassa käyty pitkä keskustelu lausunnon sisällöstä. Vasta äänestämällä saatiin lausuntoon riittävästi puoltoa ja tarpeellinen lisäys tilapäishoidosta. Kehitysvammaiset voittivat! Heille on luvassa itsenäistymistä tukeva ryhmäkoti omaan kotikuntaan, Säkylään. Nyt odotamme vain ARAn myönteistä päätöstä.


Vieras

#39

27.10.2012 12:25

Kehitysvammaiset nuoret ja vanhukset ovat osa yhteiskuntaamme ja kuuluvat "katukuvaan". Hyvinä esimerkkeina vaikka täältä Uudeltamaalta Porvoo ja Mäntsälä. Nuorelle kehitysvamaiselle itsenäistyminen ja kotoamuutto täytyy olla mahdollista samalla tavalla kuin "tavallisellekin" nuorelle.
PäiviT

#40 Annetaan kaikkien kukkien kukkia

27.10.2012 12:35

Ryhmäkotihankkeelle on ensiarvoisen tärkeää edetä tällä kertaa kohti toteutumista ja toivon mukaan ykkösenä, mikäli kunnanhallitus joutuu esillä olevat hankkeet järjestykseen laittamaan. Selväähän on, ettei Satakunnan sairaanhoitopiiri tule enää kolmatta kertaa ryhmäkotihanketta ehdottamaan. Siis nyt myönteistä tuulta ja avarakatseista mieltä ja tekoja kaikille, jotka asiaan pystytte vaikuttamaan!
Itsenäisyyden kannattaja

#41 Kaikkien aikojen sumutus

27.10.2012 15:53

Onnittelut Pyhäjärviseudun Kokoomusnaisten säkyläläisille jäsenille hyvästä vaalityöstä ja onnistuneesta ajoituksesta asuntolahankkeen parissa. Kukaan ei nyt huomannut kysyä mitä mieltä olette kuntaliitoksista ja sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksesta. Moni Säkylän itsenäisyyttä kannattava voi olla pettynyt vaalien jälkeen kun ainakin Seija Muurinen on liputtanut avoimesti suurempien kuntayksiköiden puolesta. Ääni Kokoomukselle on ääni kuntaliitoksille.
Vaihtelu virkistää

#42 Lämmin kiitos onnitteluista

27.10.2012 17:26

Lämmin kiitos onnitteluista. Harkinnan alla on sopiva seuraaja perusturvalautakunnan puheenjohtajaksi.Hänellä tulee olla terveydenhoitoalan koulutus ja työkokemusta alalta. Ja henkilönä luotettava sekä yhteistyökykyinen.
Hävettääkö

#43 Kootut selitykset ja silleen

27.10.2012 20:59

Anteeksi vain, mutta tuntuu olevan selittelyn makua nyt Keskustalla. Julkisesti on esim. Eela ryöpyttänyt useaan oteeseen Sairaanhoitopiirin järjestämää kehitysvammaisten asumispalvelua. Ja Kärin toiminta sekä kommentit ovat olleet ihan huuhaata. Nyt kun tämä adressi on kerännyt maakunnallisesti allekirjoituksia ja kannanottoja, niin Keskustan luottamusmiehet yrittävät pelastaa nahkansa. "Kotiin tulon aika" on aika irvokas slougan puolueelle, jonka jäsenet Säkylässä vastustavat kaikkein heikoimmassa asemassa olevien kansalaisten oikeutta omaan kotiin. Selvästi oli havaittavissa ettei kehitysvammaisista haluttu lisäkustannuksia kunnalle, vanhemmat kun hoitavat heidät ilmaiseksi lapsuudenkodeissaan. Eipä arvanneet vastustajat että asiasta nousisi tälläinen haloo. Kiitokset kaikille ryhmäkoti hankkeen puolesta puhujille ja allekirjoittaneille!
PäiviT

#44 Kodin kuvalehdestä poimittua

28.10.2012 08:40

Fortumin johtaja Anne Brunilan (vammaisen nuoren aikuisen äidin) mukaan vanhemman vastuu vammaisesta lapsesta ei lopu ikinä." Juuri siksi lapsesta irtautuminen on hänen mielestään niin tärkeää. Koska mitä vain voi tapahtua milloin vain, vammaisella lapsella on oltava turvallinen olo ja tärkeitä ihmisiä myös kodin ulkopuolella." Kannattaa lukea artikkeli Kasvun paikka, jossa Anne Brunila kertoo etsineensä elämän tarkoitusta, mutta oppineensa eniten kehitysvammaiselta Oskari-pojaltaan.
Kannetaan edelleen toisistamme huolta

#45 Re: Kodin kuvalehdestä poimittua

28.10.2012 16:02

#44: PäiviT - Kodin kuvalehdestä poimittua

Kiitos, täytyypä lukea tuo. Tämän adressin kautta näkyy ja kuuluu monen äidin ja isän huoli omasta lapsesta; varsinkin jos lapsella on joku vakava sairaus tai kehitysvamma. Lisäksi allekirjoittaneina on monia sellaisia, joilla lapsettomuudesta huolimatta on vastuuntunto toisten lapsista ja kyky kantaa sitä. Varmasti seuraamme täällä tarkaan kuinka asuntolahanke etenee :-)

PäivT

#46 Re: Re: Kodin kuvalehdestä poimittua

28.10.2012 16:51

#45: Kannetaan edelleen toisistamme huolta - Re: Kodin kuvalehdestä poimittua

Adressi on tosiaan toiminut muussakin mielessä kuin pelkkänä nimilistana ryhmäkodin puolesta. On löytynyt yhteisöllisyyttä ja aitoa välittämistä vierellä kulkijoista; juuri sitä mikä tänä päivänä liian usein kiireessä unohtuu.

 

 

kummastuttaa edelleenkin...

#47 Politiikkaa vieläkin...

28.10.2012 20:11

En kyllä ihan untuvikko näissä kunnallisissa asioissa ole... Silti edelleenkin ihmettelen, että tästä asuntolahankeasiasta on saatu kunnallisvaaliteema, jossa "hyvät ja pahat" taistelevat! Vuosi sitten asuntolahankeasia oli ajankohtainen. Jos asia olisi silloin käsitelty niin kuin olisi pitänyt, ei tätä adressiakaan olisi tarvittu!
Seija Muurinen

#48 Re: Politiikkaa vieläkin... Politiikka = yhteisten asioiden hoitoa!

29.10.2012 16:18

#47: kummastuttaa edelleenkin... - Politiikkaa vieläkin... 

 Vuosi sitten hanke kaatui perusturvalautakunnan lausuntoon. Tämän muistanet. Säkylä ja säkylän kehitysvammaiset saivat uuden tilaisuuden, kun SHP otti hankkeen uudelleen suunnitelmiin: Satakunnan Sairaanhoitopiiri, Toiminta- ja taloussuunnitelma 2013-2015 ja talousarvio 2013. Sivu 46 "Vuoden 2011 marraskuun ARA -hakuun lähteneistä kahdesta uudesta asumisyksiköstä (Pori ja Säkylä) myönteinen päätös on saatu Porin yksikön osalta. Rakentaminen tapahtuu vuonna 2013 ja käyttöön otto vuoden 2014 alusta. Säkylän hankkeen kohdalla odotetaan kunnan vahvistusta ARA:n uusintahausta syksyllä 2012."

 

Päivi Aaltonen

#49 Iso kiitos kaikille!

30.10.2012 10:32

Säkylän kunnahallitus on eilisessä kokouksessaan yksimielisesti puoltanut kehitysvammaisten asuntolahanketta. Kiitos kaikille tukijoille ja adressin allekirjoittajille.