Elävänä syntynyt abortoitu sikiö on pelastettava!

Onnellinen äiti

#51 Tutustu vammaiseen ihmiseen

20.11.2012 20:20

Moni on täällä maalaillut kauhukuvia vammaisuudesta. Vammaisuutta on todella monenlaista. Suosittelen tutustumaan yhteen vammaiseen ihmiseen, niin tämä fobia voi muuttua. Vaikkapa toimia vammaisen avustajana jonkin aikaa. Kuten jo aiemmin totesin, ihminen on aina enemmän kuin hänen sairautensa ja vammansa. Poikani on ennen kaikkea oma persoonansa ja perheemme jäsen. Vammaisuus ei ole hänen tärkein ja keskeisin ominaisuutensa. Täällä jotkut näkevät vammaisuuden surmaamisperusteeksi. Näistä fobioista voi päästä myös eroon.
Tunnen kolme lasta, joiden kohdalla lääkärit suosittelivat aborttia, mutta kristityt vanhemmat eivät siihen suostuneet, ja syntynyt lapsi on ollut joko terve tai lähes kokonaan terve. Tunnen myös henkilön, joka olisi saanut terveen lapsen, mutta halusi varmistaa asian lapsivesipunktiolla. Lapsi, joka jäi ainoaksi, kuoli punktion aiheuttamaan komplikaatioon. Tiedän myös kaksi tapausta, joissa downin syndrooma on selvinnyt vasta syntymän jälkeen, vaikka seulontatutkimukset on tehty. Mikään ei ole varmaa paitsi epävarmuus.
Lääkärit voivat helposti suositella aborttia. Heille vastaanotolla oleva pariskunta on yksi tuhansista. Jos abortoidaan vahingossa terve vauva, ei sillä kai ole merkitystä, kun sitä tapahtuu muutenkin joka päivä. Parempi vaan etteivät vanhemmat tule syyttämään lääkäriä siitä, että saivat vammaisen lapsen. Lapsen vanhemmille tilanne on toinen. Se voi olla ainoa lapsi, jonka he koskaan kykenevät saamaan.
NG

#52

21.11.2012 01:15

Onnellinen äiti: Sinä sen sanoit! Tiivistit kaiken olennaisen. :)

Ihmeellistä muuten tuon riskialttiin lapsivesipunktion suositteleminen ja käyttö. Hyvä, että toit esille, että kyseessä ei tosiaan ole turvallinen rutiinitoimenpide.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

25.11.2012 14:13



Vieras

#54

27.11.2012 15:25

Montakohan tollaista tervettä syntyy vuodessa ?1 vai 2 vai puoli ? realismia kehiin,pliis.

Vieras

#55 Syntynyt lapsi on hoidettava, vaikka häntä olisi yritetty abortoida

28.11.2012 16:23

Jos sikiö tulee ulos kohdusta elävänä, eihän se enää ole sikiö, vaan elävä ihminen. Siinä vaiheessa, kun lapsi on ulkona kohdusta ja lapsi elää abortin epäonnistuttua, on lasta hoidettava.

Suomessa heitteillejättö on rikos. Jos sen seurauksena ihminen, hyvin pieni lapsikin kuolee, se on tappo. Jos on tehty ammattilaisen päätös jättää hoitamatta, kuvaa se vakaata harkintaa. Rikoslain mukaan jos tappo tapahtuu vakaasti harkiten, se on murha.

Taposta tai murhasta pitää lain mukaan tehdä rikosilmoitus. Törkeän rikoksen ilmoittamatta jättämisestä seuraa sakkoa tai vankeutta.

Ei ole oikeuden ennakkotapausta, jossa lääkäri voisi päättää, että lapsi jätetään hoitamatta, koska hän selvisi abortista. Kun saman ikäisiä keskosia kyetään hoitamaan, on epäonnistuneessa abortissakin syntynyttä lasta hoidettava ihmisenä, vaikka hän ei olisi vanhempiensa toivoma. Lain mukaan muu toiminta täyttää murhan tai vähintään tapon tunnusmerkit. Murha ei vanhene koskaan, tappo vanhenee 20 vuodessa. Jos nimikkeet tuosta kuulostavat kovilta, on meillä eduskunta, joka voi päättää toisin, onhan lapsensurmastakin säädetty erikseen, mutta vain äitiä koskien. Toistaiseksi voimassaolevan lainsäädännön mukaan taposta tai murhasta on kovat rangaistukset.
Tee kuten puhut

#56 Miksi vammaisia on hoitolaitoksissa?

28.11.2012 20:48

Jos kerran se elämä vammaisen tai muuten sairaan kanssa on niin ihanaa ja uskomatonta, niin miksi niin monet elävät hoitolaitoksissa eivätkä vanhempiensa kanssa??? Täällä kyllä moralisoidaan, mutta ei taideta elää niiden omien moraalisääntöjen mukaan...

Ei muuta kuin hop hop Ylöjärven Yliselle tarjomaan kotia niillekin sadoille asukkaille jotka siellä elävät!
Mendicus

#57 Aborttikielto

30.11.2012 09:45

Abortit pitäisi kieltää.

Vieras

#58

30.11.2012 11:57

Abortinkieltäjät tulee kieltää.Jos äiti ei halua lasta,mikä lasta odottaa ?
vela

#59

01.12.2012 23:05

Uskomatonta, jos lapsi on vammainen ja vanhemmat ei sitä tahdo, miksi se pitäisi pelastaa holhottavaksi? Pitäisi olla laki, joka estää vaikeasti vammaisten lasten kasvattamista vain yhteiskunnan ja vanhempien taakaksi. Onko lapsi onnellinen, jos ei esim koskaan puhu, kävele, syö itse yms. VMP!
Mutteri

#60 Vaikea asia

02.12.2012 12:15

Ikävä asia. Hyvä, että tätä pohditaan. Olisiko syytä kehittää vammaisten lasten oikeuksia? Yksi vaihtoehto voisi olla sama abortin raja terveille ja vammaisille.

Abortteja saadaan parhaiten vähennettyä tiedottamalla ja nuoria valistamalla. Aikuisia naisia tulee tukea taloudellisesti ja sosiaalisesti, jotta he uskaltavat synnyttää lapsensa. Miehet tulee kasvattaa kantamaan vastuuta perheestä ja lapsistaan. Nyt nämä eivät toteudu kunnolla ja moni päätyy aborttiin.

Oikeus aborttiin on oltava. Onnettomia ja emotionaalisesti vanhempiensa hylkäämiä lapsia on jo liikaa. Jokainen lapsi ansaitsee syntyä toivottuna.
Pro-choice

#61 Re:

03.12.2012 03:29

#3: NG -

"Murhayritys"? Katsotaan kun joku raiskaa sut ja synnytät sen lapsen. Oot varmaan aika v*tun hiljaa siinä vaiheessa.

Sakari Meinilä

#62 Pelastettujen kohtalo "siitä eteen päin"?

03.12.2012 20:44

Jotkut tuntuvat ajattelevan että tätä adressia ei voisi allekirjoittaa ellei ole samalla valmis ottaman hoidettavakseen abortista selviytynyttä. Minusta näin ei välttämättä ole. Adressien tarkoitushan on mielenilmaus johonkin asiaan. Mielipiteen esilletuomisella voi jo sinänsä olla myönteisiä yhteiskunnallisia vaikutuksia. Niinhän vaikkapa äänestämällä voidaan vaikuttaa omalta pieneltä osalta yhteisten asioiden hoitoon. Ihminen ei yleensä sitten itse joudu käytännössä tekemään niitä asioita joita poliittiset päättäjät tekevät. Äänestys ei silti yleisen mielipiteen mukaan ole turhaa.

Toisaalta jokainen voisi kysyä itseltään, mitä tekisi jos huomaisi hankeen jätetyn lapsen itkemässä pimeällä asumattomalla seudulla. Kulkisimmeko ohi ja jättäisimme kuolemaan? Minusta tuntuu että suurin osa täällä kommentoivista ei tekisi niin, vaan seurauksia miettimättä ottaisi lapsen hoiviinsa ja koettaisi kaikin tavoin hankkia tälle apua. Muuten tuntisimme varmaankin olevamme hylkiöitä. Miten abortista selviytyvä sikiö hädässään ratkaisevasti poikkeaa hankeen unohdetusta lapsesta? Hänhän on lapsi itsekin. Vammaisuus ei tässä vaikuta mitään. Todistettavasti (Melissa Ohden!) tuon ikäinen keskonen voi selviytyä silti jopa vammattomana aikuisuuteen asti.

Hengenpelastajankaan ei tarvitse yleensä itse ottaa huoltaakseen pelastamaansa. Silti tekoa varauksitta kiitetään, jopa palkitaan mitalilla. Kukaan tuskin ajattelee hukkumisvaarassa olevasta ihmisestä muuta kuin että tämä olisi pelastettava. Kun henki sitten säästyy, yleensä löytyy taho, joka suostuu auttamaan asiassa eteenpäin - vaikkapa avustusjärjestö joka jo on antautunut tämän tapaisten ongelmien ratkaisuun. En ole kuullut että vastasyntyneitä hylättyjäkään pikkulapsia Suomessa järjestelmällisesti nykyaikana surmattaisiin "kun ei löytynyt huoltajaa".

Sakari Meinilä

#63 Tilastoja Kanadasta abortista selvinneiden määrästä

03.12.2012 21:35

Kanadassa 491 sikiötä on selviytynyt 9 vuodessa abortin läpi hengissä:

(http://www.lifesitenews.com/news/491-babies-born-alive-after-failed-abortions-left-to-die-in-canada-statscan)

"...Canada’s official statistics agency has confirmed that 491 babies died after they were born alive during abortions between 2000 and 2009."

Sairaanhoitajia neuvotaan jättämään keskoset kuolemaan jos ne ovat tulosta abortin epäonnistumisesta:

".... pro-lifers heard about babies being born after hysterotomy abortions in Kingston in the 1980s. “Babies were found struggling for life in a basin and nurses were told to leave them alone because they were aborted,” she said."

Kanadalainen sairaanhoitaja Jill Stanek kääntyikin abortinvastustajaksi juuri näiden tapausten vuoksi:

"Jill Stanek, a former nurse in Chicago turned pro-life blogger, has described witnessing babies being born alive after failed abortions, then being brought to a “soiled utility room” and left to die. Her testimony sparked the state’s Born Alive Infant Protection Act.

“My experience was that they [the babies] survive as short as a few minutes, to once, almost as long as an eight hour shift,” she said in 2008.

In one instance, she said she heard that a child was being left, and she “couldn’t bear the thought of this suffering child dying alone.” “And so I cradled and rocked him for the forty-five minutes that he lived.”

Lapsi voi siis, selvittyään abortista hengissä, elää jopa kahdeksankin tuntia "heitteille jätettynä". Se osoittaa mielestäni melkoista elämänvoimaa.

NG

#64 Re:

04.12.2012 21:31

#61: Pro-choice - Re:

 

Mistä sinä minun tai kenenkään muun elämäntarinasta tiedät?

Raiskauksesta alkunsa saaneiden lasten tarinoita muuten löytyy netissä, samoin näiden äitien todistuksia. Rohkeita naisia, jotka eivät kyseenalaistaneet lapsen oikeutta elää, huolimatta siitä, miten uusi elämä oli alkanut. Joku adoptoitu oli sitten aikuisena halunnut ja voinut tavata biologisen äitinsä ja ilmaissut kiitollisuutensa, että sai syntyä, rikoksesta huolimatta.

 

Erkki Karvanen

#65

12.12.2012 10:09

Rohkaisen asiasta tietävää hoitajaa nostamaan kanteen heitteille jätöstä.

Vieras

#66 Isä 32

14.12.2012 17:06

tämän luettuani tulin niin surulliseksi, että kyyneleitä valuu edelleen.... ps. tätä ei ole tapahtunut 10 vuoteen.... Sairasta!!!!!!!!!!!!!!!!!
Samuel Brummer

#67 Herätkää

02.07.2013 16:41

Jumala on antanut meille lain jonka viidennen käskyn mukaan emme saa tappaa. Näin julma tapa surmata avuttomia vauvoja vammaisuuden tai jonkun muun asian takia on järjetöntä ja epäinhimillistä. KAIKKIEN maiilmassa abortoitujen veri huutaa Jumalalle maasta ja Jumala ei ole kuuro. Hän kuulee miljoonien syntymättömien vauvojen hiljaiset tuskanhuudot ja ne huutavat oikeutta. Kuinka järjettömän suuri verivirta onkaan maan päällä!

Vepa

#68 Re:

28.07.2013 19:56

#1: NG -

Jokatapauksessa abortti on naisen oma päätös.


Vieras

#69

18.11.2014 20:37

Asia on kahtiajakoinen. Mielestäni naisella on oikeus saada tehdä halutessaan abortti, jos ei halua lasta tai lapsi on saanut alkunsa, vaikka ehkäisyä on käytetty. Tai esim. raiskaus. Mutta mielestäni abortti tulisi tehdä mahdollisimman aikaisessa vaiheessa.