Avioliitto on naisen ja miehen välinen julkinen liitto


Vieras

#7776

08.04.2013 17:23

Avioliitto on miehen ja naisen välinen, piste. Amen.

Vieras

#7777

08.04.2013 17:24

Poistetaan sana avioliitto ja käytetään tilalla sanaa pariliitto ja ruksi ruutuun (mies-nainen), (mies-mies) tai (nainen-nainen)ja toivotaan, ettei koskaan ikinä kuunansa päivänä synny sukupuolettomia ihmispoloisia. No jaa, voidaanhan niitä ruutuja lisätä.

Vieras

#7778 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:24

#7759: taku - Re: Re: Re: Re: Re:

"Ensinnäkin tuossahan puhutaan vaan naimisissa olevista naisista ei naimattomista"

Eli uskovaisen naisen, joka haluaa pysyttää itsemääräämisoikeutensa, kannattaa mieluummin pysyä naimattomana kuin alistaa itseänsä raamatulliselle alamaisuuden vaatimukselle.

"Jos vertaamme näitä kohtia joissa sanotaan että nainen olkoon alamainen miehelle niin minun mielestäni ne ovat ristiriidassa muiden Raamatun kirjojen erityisesti Evankeliumin kanssa jossa sanotaan että mies ja nainen ovat tasa-arvoiset."

Minusta päättelysi on viehättävää ja järkeenkäypää.

"Paavalin kommentit homoudesta tas eivätole ristiriidassa minkään muun kohda kanssa"

Sen sijaan ne ovat ristiriidassa homoseksuaalisuudesta nykypäivänä vallitsevan tietämyksemme mukaan. Paavalin mukaan homoseksuaalisuus on tietoinen valinta, mitä se ei missään nimessä ole. Voin postata esimerkkejä, jos joku niitä vielä kaipaa.

Jotkut kristityt katsovat myös, että Paavalin ja Jeesuksen sanojen välillä hahmottelemasi arvojärjestys ja lähtevät siitä, että Paavalin katsannon edelle menee Matt 7:12: ”Kaikki minkä tahdotte ihmisten tekevän teille, tehkää te heille. Tässä on laki ja profeetat.”. Olen itse uskonnoton, joten en sinänsä osaa ottaa kantaa.

"Millä tavalla nykyaikainen homoseksuaalisuus poikkeaisi tuon ajan homoseksuaalisuudesta"

Paavalin näkemykset viittaavat siihen, että hän haluaa erottautua voimakkaasti ympäröivien kansojen noudattamista tavoista. Sukupuoliroolit nähdään selvinä, ja niiden rikkominen on Paavalille kauhistus (samalla tavalla kuin ennen vanhaan vaikkapa koti-isyys tai nainen perheen elättäjänä olisivat olleet). Paavali ei myöskään tunnusta minkäänlaisen rakkauden mahdollisuutta tai olemassaoloa homoseksuaalisissa suhteissa, mikä viittaa siihen, että hänen tuomitsemansa "homostelut" ovat tyypiltään ja tarkoitukseltaan jotakin muuta kuin esimerkiksi pitkä ja uskollinen homoseksuaalinen parisuhde lapsineen, Volvoineen ja ylisuurine asuntolainoineen.


Vieras

#7779 Re:

08.04.2013 17:25

#7770: -

Yhteiskunnan tunnustamien parisuhteiden tasa-arvosta.

Millä tavalla nais- tai miesparin avioliitto eroaa esimerkiksi kahden vanhuksen välisestä avioliitosta?


Vieras

#7780 Re:

08.04.2013 17:28

#7776: -  

Näin se on.

Avioliittoa ei tule repiä auki tästä muodosta!


Vieras

#7781 Re: Re:

08.04.2013 17:29

#7779: - Re:  

 

Tarkoitatko ettei vanhemmat ihmiset voi saada lapsia? Kyllä mies voi saada lapsen vaikka satavuotiaana. Lakimme ei näet vaadi, että vaimon. on oltava yhtä vanha kuin hänen sulhasensa. Riittää että vaimo on täysi-ikäinen.

Vieras

#7782 Re: Nej, Njet, Kyllä

08.04.2013 17:30

#7772: - Nej, Njet, Kyllä

Huomaathan, että ennen parisuhdelain voimaantuloa kristilliset piirit vastustivat lakia voimakkaasti. Ennen sitä kristilliset piirit vastustivat sairausleiman poistamista, ja vielä ennen sitä samat tahot olivat suuna päänä vastustamassa dekriminalisointia. Tästä pikakelauksella historiaan, niin samat tahot tuomitsivat homoja kuolemaan.

Kristillisissä piireissä myönnytykset ja hyväksyntä ovat tulleet vasta kynsin hampain pitkän viivytystaistelun ja lopulta tottumisen seurauksena. Nykyään Päivi Räsänenkin ilmaisee tyytyväisyyttään parisuhdelakiin, vaikka sitä aikoinaan niin tulenpalavasti vastustikin.


Vieras

#7783 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:31

#7778: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

"Sen sijaan ne ovat ristiriidassa homoseksuaalisuudesta nykypäivänä vallitsevan tietämyksemme mukaan. Paavalin mukaan homoseksuaalisuus on tietoinen valinta, mitä se ei missään nimessä ole. Voin postata esimerkkejä, jos joku niitä vielä kaipaa." Eli tarkoittanet, että kleptomaanilla on oikeus varastaa, koska hänellä on siihen luontainen taipumus?
Anteeksi että synnyin rakastumaan ihmiseen

#7784 Homous on sairaus....?

08.04.2013 17:31

Näin seksuaalivähemmistön puoltajana, pakko sanoa :
Ei ole sairaus rakastua toiseen ihmiseen, kaikki me kuitenkin ollaan yhtälailla ihmsiä vaikka ketä rakastaisimme.
Sairaus on pitää rakkautta vääränä.

En siis tällä vastusta mielipidettänne että avioliitto on luotu naisen ja miehen välille.
Niinhän lukee raamutussakin, that's right.
Halusin vain ystävällisesti ilmaista mielipiteeni näille ihmisille jotka luokittelevat ihmisen rakastamisen sairaudeksi.
Kaikilla on omat mielipiteet ja ei niitä voi pakolla muuttaa, enkä pidä sitä pahana. - enkä tällä teidän mielipiteitänne tahtonutkaan muuttaa.
Toivottavasti vielä jonain päivänä, te voisitte hyväksyä minutkin. :)


Vieras

#7785 Re: Re: Re:

08.04.2013 17:32

#7781: - Re: Re:

Muttei vaimonsa kanssa. Logiikkaasi seuraten vanhusten välinen liitto hyväksytään avioliitoksi vasta kun liitosta on pyöräytetty lapsi.


Vieras

#7786

08.04.2013 17:35

Avioliitto ei ole juridinen termi, vaan kirkon käyttöönottama käsite. Perustakoot homot oman etujärjestönsä ja vaatikoot sitä kautta perintö ym. oikeuksia.
Anteeksi että synnyin rakastumaan ihmiseen

#7787 Re: Asiaa

08.04.2013 17:36

#7757: Normaali ihminen vain.. - Asiaa

Juurikin näin! :)

Sairaus ei ole rakastua ihmiseen, koska me kaikki ollaan ihmisiä ihan yhtälailla riippumatta siitä ketä rakastamme. Sairaus on sanoa rakkautta vääräksi.

Toivottavasti vielä joku päivä, minutkin hyväksytään - vaikka olen rakastunut ihmiseen, en sukupuoleen. :)


Vieras

#7788 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:37

#7778: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

"Eli uskovaisen naisen, joka haluaa pysyttää itsemääräämisoikeutensa, kannattaa mieluummin pysyä naimattomana kuin alistaa itseänsä raamatulliselle alamaisuuden vaatimukselle" Uskovaisen tulee kunnioittaa auktoriteettejä, mm. miestään. Uskovainen ei voi olla uskova, jos hän kapinoi Jumalaa vastaan, ja haluaa tehdä oman tahtonsa mukaan: 1 Piet krj. 3:1 Samoin te, vaimot, olkaa alamaiset miehillenne, että nekin, jotka ehkä eivät ole sanalle kuuliaisia, vaimojen vaelluksen kautta sanoittakin voitettaisiin,

Vieras

#7789 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:38

#7783: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Sen sijaan ne ovat ristiriidassa homoseksuaalisuudesta nykypäivänä vallitsevan tietämyksemme mukaan. Paavalin mukaan homoseksuaalisuus on tietoinen valinta, mitä se ei missään nimessä ole. Voin postata esimerkkejä, jos joku niitä vielä kaipaa."

"Eli tarkoittanet, että kleptomaanilla on oikeus varastaa, koska hänellä on siihen luontainen taipumus?"

Kategoriavirhe: homoseksuaalisuudesta ei aiheudu toisille mitään haittaa, kleptomanian seurauksena taas kajotaan laittomasti toisen omaisuuteen.

Paavalin mukaan syntiä on homoseksuaalisuus, ja homoseksuaalisuus on jotain sellaista, joka tietoisesti erikseen valitaan.

Nykypäivän tietämyksen valossa homoseksuaalisuus on ihmisen sisäsyntyinen ominaisuus kuten muutkin seksuaali-identiteetit, jota ei voi tietoisesti erikseen valita.

Siten on pääteltävä, että Paavalilla homoseksuaalisuus tarkoittaa jotakin muuta kuin sitä ilmiötä, joka kulkee samalla nimellä mutta jonka ymmärrämme tänään tyystin Paavalista poikkeavalla tavalla.


Vieras

#7790 Re:

08.04.2013 17:39

#7786: -

No nythän sieltä vasta emävale tupsahti!

Avioliitto käsitteenä on ollut olemassa jo paljon ennen teidän kirkkoanne!

Ota selvää jos et usko!


Vieras

#7791 Re: Re: Asiaa

08.04.2013 17:39

#7787: Anteeksi että synnyin rakastumaan ihmiseen - Re: Asiaa

Sukupuolta emme voi poistaa koskaan. Siihen on taipuminen, muuten yhteiskunta rapeutuu ja menettää Luojan siunauksen. Tätä ihminen ei koskaan pysty muuttamaan.


Vieras

#7792 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:40

#7788: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

"Uskovaisen tulee kunnioittaa auktoriteettejä, mm. miestään. Uskovainen ei voi olla uskova, jos hän kapinoi Jumalaa vastaan, ja haluaa tehdä oman tahtonsa mukaan"

Jos pysyy naimattomana, ei tarvitse kunnoittaa mitään aviomiehen auktoriteettia. Naimattomuus on sitä paitsi Jeesuksen suosittelema siviilisääty.

Näppärästi on kristinuskokin - kuten muutkin valtauskonnot - rakennettu sellaisiksi, että naisen oma tahto on tuomittavaa, mutta miehen oma tahto onkin jumalallista. Aika läpinäkyvää, mutta kuten sanottua, hyvin yleistä.


Vieras

#7793 Re: Re: Asiaa

08.04.2013 17:42

#7787: Anteeksi että synnyin rakastumaan ihmiseen - Re: Asiaa 

 

Se että rakastaa esim. isää tai äitiä, tai lastaan, ei tarkoita että pitäisi mennä avioon heidän kanssaan. Rakkaus ja yhdeksi lihaksi (aviopariksi) tuleminen eivät ole sama asia. Rakkaus on tahtotila, eikä tunne. Rakkaus on päätös toimia toisen hyväksi: "Sen suurempaa rakkautta ei ole kenelläkään, kuin että hän antaa henkensä ystäväinsä edestä."
eksytyksestä/valvokaa

#7794 Re: Asiaa

08.04.2013 17:43

#7757: Normaali ihminen vain.. - Asiaa

Homoliitot ovat Raamatunvastaista, ja mikä on Raamatun vastaista, ei ole Jumalasta, vaan eksyttäjästä, perk eleestä, joka nyt luo omaa valtakuntaansa maan päälle hänen palvelijoidensa avulla, jotka tulevat saamaan sen palkan, mikä on heille on Raamatussa luvattu. -Helvetti on luotu alunperin paholaiselle ja hänen langenneille enkeleilleen, sinne myös joutuvat ne ihmiset, jotka joutuvat eksytykseen, ja myös muita eksyttävät puheissaan ja teoissaan, he eivät tule perimään iankaikkista elämää Taivasten Valtakunnassa. Valvokaa ettette eksy, sillä niin moni tulee eksymään lopunaikoina, varoittaa Jeesus Kristus lihaan tullut Jumala. Hän joka on yksin tie, totuus ja elämä.

-Taas tuli 1000 allekirjoitusta tänäpänä lisää, kiitos Jumalalle ilosta!


Vieras

#7795 Re: Re: Re: Asiaa

08.04.2013 17:43

#7791: - Re: Re: Asiaa

"Sukupuolineutraalin avioliittolain vastustajat perustelevat kantaansa sillä, että avioliitto tarkoittaa nimenomaan kahden eri sukupuolen, naisen ja miehen, välistä liittoa. Biologin ja lääkärin silmin tällainen argumentti on absurdi, jopa mahdoton.

Sukupuolen määrittely ei suinkaan ole biologisesti eikä lääketieteellisesti yksinkertainen asia. Väitämmekin, että aikojen saatossa niin kirkoissa kuin maistraateissakin on vihitty avioliittoon samaa sukupuolta edustavia ihmisiä."

"Käytännössä X-kromosomit käyttäytyvät kuitenkin hyvin eri tavalla eri kudoksissa. Kromosomeja voi myös puuttua tai olla liikaa. Esimerkiksi tyypit X0 (toinen sukupuolikromosomi puuttuu), XXY ja XYY ovat varsin yleisiä.

Sukupuolen määrittämisen kromosomien perusteella tekee vieläkin haastavammaksi se, että toimimaton X-kromosomi voi jossain elämänvaiheessa alkaa uudestaan toimia. Tavallaan sukupuoli voi siis muuttua elämän aikana.

Nykyään tiedetään myös, että XX-tyyppisellä ihmisellä, jonka siis pitäisi olla nainen, voi olla täysin toimivat miehen sukuelimet ja päinvastoin. Tästä pääsemmekin yritykseen määritellä sukupuoli ulkoisten tunnusmerkkien mukaan.

Ulkoisten piirteiden mukaan suurin osa meistä on syntyessään määritelty tytöksi tai pojaksi. Osalla sukupuolen tunnistus sukuelimistä on kuitenkin mahdotonta, sillä vauvalla voi olla tunnusomaisia piirteitä molemmista sukupuolista.

Joskus vauva voi näyttää selvästi tytöltä, mutta myöhemmin elämässä selviääkin, että hänellä on myös esimerkiksi kivekset. Joskus lapsi voi elää tyytyväisenä tyttönä tai poikana koko elämänsä, vaikka tarkempi tutkimus paljastaisi hänen olevan enemmän toista sukupuolta."

"Tuntuu myös omituiselta, että oikeus solmia avioliitto perustuu siihen, kumpaan ryhmään ihminen on aikoinaan arvottu, oli "todellinen" sukupuoli mikä tahansa."

Lue loputkin: http://www.hs.fi/paakirjoitukset/Ihmisen+sukupuoli+on+tulkinnanvarainen+asia/a1364449978317

 


Vieras

#7796 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:44

#7792: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

Sana neuvoo kunnioittamaan toinen toistamme, naista ja miestä.


Vieras

#7797 Hyvä!

08.04.2013 17:44

Adressi, on ilo olla mukana!

Vieras

#7798 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

08.04.2013 17:46

#7792: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 

On myös muita auktoriteettejä mm. seurakunta, vanhimmat, paimenet jne. Turha kuvitella, ettei uskovalla ole auktoriteettejä, joita ei tulisi kunnioittaa. Joka ei kunnioita auktoriteettejä, ei kunnioita myöskään Jumalaa, joka heille auktoriteetiaseman on antanut: "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että kauan eläisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa."
veryxyl

#7799 Re: Re:

08.04.2013 17:46

#7775: - Re:

TESTAMENTTI on hyvä väline haluttaessa osoittaa perintöä määrätylle henkilölle. Olen tehnyt minäkin.