Hoitohenkilökunnalle myönnettävä omantunnonvapaus


Vieras

#101 Sairaanhoitaja

02.11.2014 21:37


Vieras

#102

03.11.2014 22:05

Jos ei työt kiinnosta niin tekijöitä löytyy kyllä.

Sieluttomia ruumiita

#103 Re: Nyt järkeä tähän touhuun.

11.11.2014 13:00

#24: Abortti ei ole murha - Nyt järkeä tähän touhuun. 

 Hmm. Hyvä kirjoittaja. Eikö abortti tosiaan ole murha?

Kirjoitit provokatiivisesti. Haluan siksi vastata muutamalla lauseella.

Ihminen saa alkunsa hedelmöityksessä. Eikö näin? Tällöin hän on vasta materiaalia, jonka täytyy antaa rauhassa kehittyä ja suojella tullakseen tarpeeksi vahvaksi kohdun ulkoiseen elämään. Olen minäkin ollut joskus vain 'solukasa', samoin jokainen tähän maailmaan syntynyt ihminen.

Jos ihminen tuhotaan pian hedelmöityksen jälkeen, alkiona, saati sikiönä, hänen puolestaan on tehty eliminointipäätös. Mielestäni kehityksen eri vaiheille annetut nimet hämäävät mattimeikäläisiä kuvittelemaan, ettei kyseessä oleva elämän alku ole tosiasiassa ihminen. Abortoitu sikiö näyttää minikokoiselta ihmiseltä, joka on tosin kuollut. Mistä muusta abortissa on tosiasiassa kyse, kuin ihmisen kuolemasta? Uskon, että jokainen ihminen sisimmässään ymmärtää, mistä tässä vaikeassa aiheessa on kysymys.

Ihmisen alulla on täten myös ihmisarvo. Jos ihmisarvon lisäksi ihmiseltä kielletään sielu, emme enää ymmärrä ihmisyyttä. Mikä on siis ihminen? Tämä on tärkeä kysymys, jota suosittelen pohtimaan. Kuolleelta sitä ei enää voi kysyä. Kuollut ruumis on vain ihmisen kuori, sillä se ihminen, joita sinä ja minä olemme, on kuoren sisällä, siis sielu. Sitä juuri kaipaamme, jos menetämme rakkaan ihmisen, sitä sielua, joka poistui ihmisestä kuollessaan.

Näkisin siis, että juuri 'järjellisin' perustein abortti onkin helpompi hyväksyä, kun ihmisen alulta kielletään sille kuuluva ihmisyys.

 

Tällaisia pohdintoja:)

 


Vieras

#104 Re: elämän suojeleminen on omantunnon kysymys

13.11.2014 15:01

Vieras

#105 Traumaatinen abortti

18.11.2014 09:17

Kätilö joutui jättämään työnsä traumaattisen abortin vuoksi:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014111718842601_uu.shtml

 


Vieras

#106 Re: elämän suojeleminen on omantunnon kysymys

19.11.2014 19:52

syntymätönkin on ihminen

#107 Re: Potilasta, ei hoitajaa varten

21.11.2014 14:53

#2: Sairaanhoitaja-opiskelija O.P. - Potilasta, ei hoitajaa varten 

 Saako jättää hoitamatta, jos potilas on alkoholilla pilannut maksansa ja itse on päihteiden käyttöä paheksuva streittari?

Saako jättää hoitamatta, jos potilas on nainen ja miespuolinen hoitaja harras muslimi?

 

Edelleenkään mikään muu hoitoalan juttu ei ole toisen tappamista vaan hoitamista! Ongelma on siinä että lapsi joka on "nahkapeitteen alla" (vielä piilossa) ei tunnusteta ihmiseksi! Nyt olisi ymmärrettävä että lapsi on ihminen vaikka ei osaa/voi huutaa oikeuksiensa pupolesta niinkuin osaa jokainen jolla on jo vaatteet päällä...!

elämä on alku

#108 Re: Nyt järkeä tähän touhuun.

21.11.2014 15:10

#24: Abortti ei ole murha - Nyt järkeä tähän touhuun. 

 "Sikiö ei ole lapsi. Tarkistakaa mihin aikaan sikiölle kehittyy hermosto. Sitä ennen se ei "tunne" tai "ajattele". Myöskään sielua ei ihmisellä parhaan tiedon mukaan ole."

 

Mikä se sitten on se "olio" joka haukkoo henkeään, tukehtuu ja kuolee, kun toisena päivänä samanikäinen "olio" läppästään elämään ja alkaa itkemään ja hengittämään..??!!! Haloo..  Voi olla aika, heti hedelmöoittymisen jälkeen, ennen hermostojen kehittymistä jolloin sikiö ei vielä tunne mitään, mutta se ei sulje pois sitä faktaa että siinäKIN lakkautetaan kaltaisesi ihmisen hyvä alku. Siitä ei olisi koskaan tullut kaappia eikä cocacola purkkia tai älypuhelinta, ei kissaa tai lintua, vaan IHMINEN! Siis siinä lopetetaan ihmisen elämän alku.! Se ettei kyseinen "olio" pysty ampumaan takaisin ei tee siitä arvotonta.          

Ja -"Myöskään sielua ei ihmisellä parhaan tiedon mukaan ole."  

Minkähän tiedon?

Kuka on todistanut mitä näkymättömissä on? Tässä ollaankin sellaisen asian kanssa tekemisissä johon saadaan "tieteellinen" vastaus vasta fyysisen elämän toisella puolella, mutta sitä ennen kannattaa käyttää valtaansa varoen, sillä jos siellä onkin jotakin, ei tiettävästi tehtyä saa enään tekemättömäksi ja silloin ei hyvää seuraa.. ISON riskin (sikiönkin) tappajat jokatapauksessa ottavat!

卐 ARJALAISET JA FINSKIT ENSIN ! 卐

#109 SUOMALAISILLA KIN JUOPOILLA JA RASISTEILLA OLTAVA TASAARVOISET TERVEYSPALVELUUN OIKEUDET !

12.03.2020 22:30

         ()          ''AI , ETTÄ KU SUOMALAISET ON KAIKKI NATZEJA (KOSKA VALKOIHOINEN IHO JA SINISET SILMÄT) PITÄÄ KAIKKI FINSKIT TAPPAA OMAN TUNNON MUKAAN JA ANTAA KAIKKI RAHAT / JA TERVEYS PALVELUT SOMALEILLE JA RYSSILLE !


#110 Re: SUOMALAISILLA KIN JUOPOILLA JA RASISTEILLA OLTAVA TASAARVOISET TERVEYSPALVELUUN OIKEUDET !

17.05.2020 16:10

#109: 卐 ARJALAISET JA FINSKIT ENSIN ! 卐 - SUOMALAISILLA KIN JUOPOILLA JA RASISTEILLA OLTAVA TASAARVOISET TERVEYSPALVELUUN OIKEUDET ! 

   |          

 

 

Näin se on ''NAZI'' puhutaan sitten ''AMERICCALAISELLA USALAISELLA HIVILLÄ OMAN TERVEYTENSÄ PILANNEIDEN SOMALIEN TERVEYS PALVELUISTA KU SUOMALAISET ENSIN SAANEET PALVELUAMNSA''

 

Suomalaiset ja muut valkoihoiset ensin !

 

 

On se kumma ku somalien american matkoillaan ja homoilullaan ja naisten váginoiden silvonnaallaan saamaansaan hiviin      hoitoon pitää syytää koko suomen valtion kassa joka on vasta 20 vuodessa tehny ji 1 MILJARDI MILJOONAA DOLLARIA     $    ELI 10 MILJARDIA MILJOONAA MARKKAA   MK  

'_' ___ _s

#111 MILLOIN OIKEUTTA SUOMALAISILLE JA ISLAMISTIT VÍTTUUN MAASTAAMMEEEE !!!!!

17.05.2020 16:18

   |          

 

 

SUOMALAISET SAA NOIN 1   MARKAN    P  RUPLAN AINA KU SOMALIA SAA 1 MILJARDIN ?

 

EKS OOKI REILUUAA ?

 

 

PS:* EN OO ANTISEMIITTI VAAN ANTI ISLAMIITTI !

 

JA SEN KUNNIAKSI !

 

:*

 

TADAA

 

              

\\\\\\

              

 

SE ON SITTE SUOMI ENSIN , PERRRRHAANAAA ! :<}