Myöhäisen raskaudenkeskeytyksen viikkoraja alennettava 20 rv:n


Vieras

#1 "Äitini kohdussa olet minut punonut"

11.12.2012 20:47

"Sinun silmäsi näkivät minut jo idullani." Psalmi 139:13,16. Elämä alkaa jo hedelmöityksessä.
ei enää murhia

#2 Re: "Äitini kohdussa olet minut punonut"

11.12.2012 22:42

#1: - "Äitini kohdussa olet minut punonut"

Näin on. En voi allekirjoittaa, koska en voi hyväksyä koko aborttia ollenkaan. Ajatelkaa nyt sitäkin että jo viikon kuluttua, kun kuukautiset on jääneet pois, sikiöllä lyö sydän!

printemps

#3 Minäkään en hyväksy

11.12.2012 22:47

aborttia laisinkaan. elämä alkaa hedelmöityksestä. allekirjoitin tämän adressin kuitenkin koska se että abortin viikkorajaa alennettaisiin, olisi sentään askel oikeaan suuntaan.
lupa elää!

#4 oikeus elää

11.12.2012 22:55

Kuka voi päättää kenellä on oikeus elää? olen kuullut miten abortin tehneillä naisilla on syyllisyys vielä vuosien jälkeen. Me tiedämme, että ne pienet sielut ovat taivaassa tallella!

Vieras

#5

11.12.2012 23:08

Hyvä pointti, että olisi se askel edes parempaan suuntaan. Tuota aloin kyllä itsekin miettiä. Sittenkin tuntuu että on hyväksymässä aborttia, jos hyväksyy ainoastaan sen aikarajan muutoksen. Ehkä voisi olla toinenkin palsta totaalikiellon puolesta.
Johe

#6 Abortti on rikos

12.12.2012 09:17

Abortti on murha Jumalan silmissä.Kaikki sellaisen teon hyväksyneet ,tai siihen osallistuneet ovat syyllisiä vakavaan rikokseen!Vain Jumalalla,joka on elämän antaja,on myös valta ottaa se pois!
hoitaja

#7

12.12.2012 10:26

hoitohenkilökunnan pitäisi oman henkisen hyvinvointinsa vuoksi allekirjoittaa tämä.kukaan ei tunnu selviävän traumoitta hoitaessaan pitkäkestoisia abortteja,uskovat sitten Jumalaan tai eivät.vanhenmille on kauheaa edes joutua miettimään että onko vammaisella lapsellani oikeus syntyä,teenkö väärin jos pidän lapsen.
Tärkeä asia

#8 Nyt vaan allekirjoituksia

14.12.2012 15:17

Allekirjoittamalla adressin olet mukana poistamassa aborttilain lisäpykälää, joka mahdollistaa abortit 20-24 raskausviikoilla.
Vermilion

#9

17.12.2012 18:20

Tässä maassa on kyl kuulkaas Jeesus-hullut ihan tarpeeksi vammaisia lapsia ja inhottuja lapsia nii antakaa nyt te vaan niitten toisten vanhempien miettiä omaa elämäänsä nii voitte ite miettiä omaanne.
Sara

#10

18.12.2012 16:33

Vermilion: Montako vammaista tai inhottua lasta tunnet? Kenen heistä elämän olisit valmis lopettamaan - ja millä oikeudella? Herra Jeesus kuoli kaikkien ihmisten puolesta, sinun ja minun ja myös kaikkien lasten, terveydentilasta riippumatta. Jeesus kuoli, että me saisimme elää. Tiesitkö, että 24-viikkoisena syntyneitä keskosia jää henkiin edistyneen terveydenhuoltomme ansiosta? Saman ikäisiä lapsia jätetään kuolemaan, vanhempien toivomuksesta (!). Hulluutta tai ei, minä en halua katsoa sivusta viattomien lasten joukkomurhaa.

Vieras

#11

18.12.2012 19:02

Keskittyisitte mieluummin lisäämään oikeudenmukaisuutta ja tasa-arvoa ja erilaisuudenkunnioittamista jo täällä elävien keskuudessa.Tuntuu että kristinusko on usein suurimpia esteitä niille.

Vieras

#12 Unohtuiko?

18.12.2012 19:35

Pieni katsaus historiaan: länsimaisten ihmisten itsestäänselvinä pitämät ihmisoikeudet, esim. lasten- ja naisten oikeudet sekä orjuuden lakkauttaminen, ovat yksinomaan kristinuskon hedelmiä.
totuus

#13 pöljät

23.12.2012 23:38

Jumalaa ei ole olemassa.
Jemina Ahola
Adressin tekijä

#14 Adressia voi kannattaa myös täyskieltoa kannattavat

07.01.2013 16:28

#5: -

Demokraattisessa yhteiskunnassa emme voi toimia kaikki tai ei mitään periaatteella. Lainsäädännön perusteista on käytävä avointa ja pohtivaa keskustelua. Tällä hetkellä hallitusohjelmaan on kirjattu tavoite miettiä, onko tarvetta muuttaa raskaudenkeskeytyksen myöhäisintä aborttirajaa. Toisin sanoen tällä hallituskaudella vastakkain ovat näkökulmat: "ei muutosta, raja on hyvä näin (tai sitä pitää vielä myöhäistää)" ja esittämämme kanta, että "rajaa tulisi alentaa". Tässä kysymyksessä puolet ovat nyt nämä ja uskon, että myös abortin täyskieltoa kannattavat voivat tukea ajatusta, että 20.-24. raskausviikoilla ei tulisi tehdä abortteja. Adressia voi myös kannattaa muutkin, jotka joka tapauksessa kokevat, että oikea suhde vammaisuuteen/ sairauteen ei ole aborttien tarjoaminen vaan todellinen myötätunto, joka ajattelee koko perheen parasta.

Meidän tehtävämme on siis pohtia, mikä on oikea vastine ihmisten hätään ja kipuun, kun he saavat tietää odottavansa sairasta/ vammaista lasta. Minkälaista tukea me ja tämä yhteiskunta voisi heille tarjota? Mikä olisi oikea asenne? Jopa niissä vaikeissa tapauksissa, kun sikiön elinkyky on todella heikko, niin että kuolema tulisi jo kohdussa tai pian syntymän jälkeen on huomattu, että keskenmenoon tai lapsen luonnolliseen kuolemaan liittyvä suru on kuitenkin terveempi ja helpommin työstettävä tunne kuin myöhäiseen raskaudenkeskeytykseen usein liittyvä salailtava suru, häpeä ja jopa katumus. Jos meillä vain on tahtoa, ei perheitä tarvitse jättää pulaan, vaan voimme tavoitella ja kehittää mm. vastasyntyneiden oireita lievittävää saattohoitoa, perheen konkreettista tukemista ja parempaa hoitoa niille lapsille, joita voidaan auttaa elämään.

Myötätuntoni on kaikkien niiden puolella, jotka ovat menettäneet lapsensa abortin, keskenmenon tai muun kuoleman kautta.

Elämän puolesta

#15 Höh!

07.01.2013 22:51

En ymmärrä, kuinka Jumala liittyy tähän keskusteluun. Minä en tarvitse mitään kristillistä näkökulmaa siihen, että vastustan aborttia. Tappaminen on tappamista vaikka voissa paistaisi, ei se siitä mihinkään muutu. Lasta ei saa tekemättömäksi. Nykyvanhemmat ovat inhottavia, kun tilaavat terveen vauvan, joka miellyttää heitä ja vastaa heidän tarpeisiinsa. Oikeasti hyvät vanhemmat ovat sellaisia, jotka vastaavat lapsen tarpeisiin ja auttavat ja tukevat tätä, oli hänellä sitten minkälainen vamma tahansa. Vanhempien tehtävä on auttaa ja tukea lapsiaan. Lasten tehtävä ei ole vastata vanhempiensa itsekkäisiin tarpeisiin. Vanhempien ei tule tapattaa lastaan, joka on vammainen.
valitaan elämä

#16 He ovat lapsia

09.01.2013 15:46

Uskon, että ihmiselämä alkaa hedelmöityksestä. 20-viikkoisella sikiöllä on selkeät ihmismäiset piirteet. Syntyvää 22-viikkoista sikiötä kutsutaan virallisestikin lapseksi. Emmehän halua surmata lapsia.
Luukas

#17 Abortit häpeäpilkku maassamme

24.01.2013 09:22

Adressissa on jääty puolitiehen. Sosiaali- ja vammaisabortit ovat maamme häpeäpilkku, jonka vastaisen adressin allekirjoitan. Nyt haetaan vain jotain osaratkaisua.

Vieras

#18

29.01.2013 15:58

lastentautiopin professori Tuomas Peltonen oli esikuvani. Hän ei hyväksynyt aborttia, enkä hyväksy minäkään, ainakaan myöhemmillä viikoilla. Tänä päivänä ehkäisymenetelmät ovat parhaat kautta aikain. Miksi ajaudutaan "sosiaalisiin syihin."
Epäilevä Tuomas

#19

29.01.2013 16:03

Esikuvani oli professori Tuomas Peltonen. Hän ei hyväksynyt aborttia. Tämä ei ole myöskään moralisointiasia. Itse en ole sellaiseen tilanteeseen joutunut. Mutta tänä päivänä, kun on paremmat ehkäisykeinot, kuin koskaan, ei pitäisi kenenkään joutua sellaiseen tilanteeseen. Jos ei ymmärrä olevansa raskaana, se voi olla myös raskauden kieltämisprosessi, hoitoa vailla. Kuimnkin suurin syy ovat sosiaaliasin indikaatioin tehdyt abortit. Itse sain sekä lapsen,että tutkinnon.




Vieras

#20 Re: Unohtuiko?

30.01.2013 15:02

#12: - Unohtuiko?

Itse asiassa ihmisoikeusajattelun juuret ovat liberalismissa jolla ei ole mitään tekemistä uskonnon kanssa. Samaan aikaan kirkko kidutti ihmisiä harhaoppisuudesta ja noituudesta.

Ennen kristinuskon tuloa Suomeen, oli naisen asema aivan jotain muuta kuin käännytystyön jälkeen. Nainen oli tuolloin tasa-arvoisempi kuin koskaan kristillisenä aikana, vasta saarnamiesten tulo teki naisesta "h*oran" ja antoi monta muuta kunniamainintaa...

Kannattaa tutustua historiaan, myös esikristilliseltä ajalta. Vai mikä se on tämä "nainen vaietkoon seurakunnassa"?

Maria

#21 Re:

31.01.2013 13:05

#5: -

Kirjoitin adressin "kumotaan aborttilaki" joten siihen voi halutessaan laittaa allekirjoituksen

monen lapsen äiti

#22 Täysaborttikielto heti!

07.02.2013 13:52

Oli jonkun mielestä Jumalaa tai ei, sikiö tuntee kipua ja iloa,
vaan ei iloa tästä toimenpiteestä; siksi inhimillisyyden nimissä
tulee abortit lopettaa kokonaan ja alkaa tukea tulevaa äitiä ja
rahat kohdentaa äitiyttä tukevaan ja sikiövammoja ehkäisevään
toimintaan. Myös yhteiskuntapoliittisesti tämä on tärkeää, ettei
olla kohta taas natsisaksan tyyppisessä tilanteessa! Aborttilaki
itsessään on sallivassa muodossa kansanmurha! Meiltä on jo 2 suku-
polvea suomalaisia murhattu Aborttilailla. Voimavarat on suunnattu
ihmistä vastaan, eikä puolesta. Sikiö tuntee kauhua abortissa ja
yrittää pelastautua kohdun perimmäiseen nurkkaan instrumenteilta.
Olen nähnyt tästä filmin. Raaempaa ei voi olla kuin puolustus-
kyvyttömän surmaaminen!
Lyyli

#23

29.10.2014 08:43

Taloudellisista syistä tässä maassa saa abortin ja pitovaikeuksien vuoksi.

Sadat pariskunnat saavat jonottaa adoptiolasta kymmenenkin vuotta, ja sitten matkustetaan epätoivoissaan Etelä-Afrikkaan, Etelä-Amerikkaan tai Kiinaan hakemaan lasta, kun täällä ei-toivotut lapset tapetaan ja  heitetään biojätteisiin. Ottajia olisi jokaiselle hylätylle ja tapetulle lapselle.

Adoptiojonoon itsekin

#24

21.01.2015 15:21

Haluaisitko adoptoida meidän päättömän lapsen?