Kansalaisadressi telakkateollisuuden turvaamiseksi Suomessa

pirkaus

#251

24.01.2013 10:25

Miksi ihmeessä sähköposti on pakollinen,sehän rajoittaa osallistumista.
Unelmoimme rikkaiden rikastumisesta

#252 Allekirjoittaneiden vähyys..

24.01.2013 11:10

Turhaa täällä on ihmetellä allekirjoitusten vähyyttä.
Suomalaiset ovat nykyään vallan valkoisia wannabeporvareita.

Näkeehän sen..
Ensiasunnon ostajat = kokkareita
Maaseudun rivareissa vuokralla asuvat pientilallisten jälkeläiset = kepulaisia
Reilaajaat ja lentokoneilla viikonloppureissuja eurooppaan tekevät = vihreitä
Teollisuuden työttömät ja työttömyysuhanalaiset = persuja
--
(äänestämättä jättäneet ovat puolestaan wallankumouksellisia)

Vieras

#253

24.01.2013 16:34

:)
JiiKoo

#254 Re: Vapaavuori

24.01.2013 17:27

#37: Masa - Vapaavuori 

 Vapaavuori vapaalle vaikka täydellä palkalla. Tulee vähemmän tuhoa!

Apulaisprofessori

#255 Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

24.01.2013 19:33

Proffa jätti laskelmansa valitettavasti hieman kesken.
Vuosina 2007-2011 STX Finlandin liikevaihto on ollut keskimäärin yli 800miljoonaaEUR vuodessa ja liiketappiota on tullut n. 30 miljoonaaEUR vuodessa.
Siis noin 4% vuodessa.
Hyvin varovaisen arvion mukaan telakan materiaali- ja laitetoimittajat, suunnittelualihankkijat, työalihankkijat ja kokonaistoimittajat tekevät keskimäärin 12% liikevoiton noin 700miljoonan EURn vuosittaisilla toimituksilla STX Finlandille.
Plussaa siis on kertynyt noin 80miljoonaa EUR vuodessa ja miinusta se jo aiemmin mainittu 30.
Summana STXFinland on tuottanut sen verkostoyrityksien kanssa noin 50 miljoonan EURn positiivisen vuosituloksen keskimäärin viiden viimeisen vuoden aikana.
Tässä on tietenkin otettu huomioon verkostoyritysten STX Finlandille kohdistuva osuus niiden liikevaihdosta.
Oy Suomi Abn tasolla, kun vielä otetaan huomioon valtiolle yhteensä maksetut verot saadaan kokonaissaldoksi jo yli 300 miljoonaa EUR positiivista rahavirtaa joka vuosi.
On todellakin täysin virheellistä puhua kannattamattomasta telakka-ja meriteollisuudesta Suomessa.

Mikäli lopputuloksena on vielä tuhansia työttömiiä telakoiden alasajon takia voi täydellä syyllä hämmästellä valtiohallinnon, hallituksen ja Ole Johanssonin selvitysryhmän totaalista kyvyttömyyttä analysoida asiat ja tilanne oikein.


beb

#256 Komissio aloitti Ranskan telakkatukien tutkinnan

24.01.2013 19:53

Komissio aloitti Ranskan telakkatukien tutkinnan

"Vapaavuori korostaa, että nyt komissiolle on hyvä antaa työrauha tutkia asia. ”Edelleenkään ei ole syytä epäillä Ranskan valtion toimia, mutta on hyvä, että asia tarkastetaan perusteellisesti”, hän toteaa."

Miksi sitten tehdä selvityspyyntö jos ei edes epäillään mitään väärinkäytöstä? Ihan selkeästi Vapaavuoren missio on ajaa alas Turun ja Rauman telakat, koska tähän mennessä kaikki hänen toimet ovat olleet näitä telakkoja vastaan.

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/komissio+aloitti+ranskan+telakkatukien+tutkinnan/201301345697?utm_source=telkku&utm_medium=alaosa&utm_campaign=nostoboksi


Toinen sivusta seuraaja jälleen

#257 Re: Komissio aloitti Ranskan telakkatukien tutkinnan

24.01.2013 20:27



Olen samaa mieltä, että oli turhaa ja lapsellista tehdä selvityspyyntö Ranskan toimista.
Uskon, ettei sieltä löydy mitään väärinkäytöksiä.

Kun vielä hakijatkin painottavat, "ettei ole syytä epäillä Ranskan valtion toimia", niin
a) oliko tarvetta näyttää koko EU:lle ( ja laajemmaltikin) tyhmyytemme
b) yritetäänkö tällä esittää, miten rohkeasti ministerit toimivat (jälkijunassa).

Kumpikin vaihtoehto on yhtä säälittävä.
Toinen sivusta seuraaja

#258 Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

24.01.2013 20:58


Toinen sivusta seuraaja unohti kiittää apulaisprofessoria laskelmista.
Ettei totuus unohtuisi!


Hitsari

#259 Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

24.01.2013 22:15

Jos ja kun johtopäätös ja laskelmat ovat näinkin selvät sopii vaan ihmetellä miksei kukaan tai mikään järkevä taho esitä tällaisia laskelmia eteenpäin ja julkisuuteen.
Nyt saa tiedotusvälineitten kautta pelkästään negatiivisen kuvan koko asiasta ja toiminnan kannattavuudesta.
Ole Johanssonin tulo julkisuuteen lausumillaan oli todellakin säälittävä osoitus miten Vapaavuori esikuntineen oli täysin selvästi pistänyt hänelle sanat suuhun.
Missähän muuten ovat ammattiliitot? Eikö niiden nyt ainakin pitäisi olla puolustamassa työntekijöiden etuja.
Reka

#260 Telakoitten kohtalo

24.01.2013 22:40

Julkisuudessa on ollu juttua oikeestaan vaan Turun telakalta. Ensin oasiksen rahoitus ja sitten Tui-laivat, mitkä jo työn alla.
Miksei Rauman telakasta ole juttua.
Se oli varmaan siinä Johanssonnin haastattelussa kun sanottiin et totuttava ajatukseen ettei Turun telakkaa oo. Mut sit se sano et Tui-laivojen rahoitus on hoidettava eli ainakin ne vielä tehtäisi Turussa.
Oliskos täs ajatus saada tarvittavaa rahaa Stxlle vaik myymäl Rauman telakka pois ja käyttää saadut rahat Tuin rahoitukseen.
Sit vaan Turun telakka jäisi Stxlle ja Raumast tulis se suomalainen telakka jos vaik valtiokin vois olla omistajana.
Näin pelastuisi Rauman telakka ja Turun vois käydä Tuin jälkeen huonosti.
beb

#261 Re: Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta

24.01.2013 22:58

#259: Hitsari - Re: Re: Telakkateollisuus ei voi olla kannattamatonta 

Tämä yksipuolinen  tiedotus on myös ärsyttänyt minua, ja epäilen että yksi selitys siihen on se että lähes kaikki päämediat on Helsingissä ja näin ollen tarkastelevat asia pelkästään Helsingin horisontilta eivätkä missään tilanteessa kyseenalaistavat ministerin sanomiset.

Toinen ihmettelyn aihe on alueen kansanedustajien asenne alueen työllisyyteen, enimmäkseen komppataan hallituksen linja eikä näytä olevan pahemmin mitään huolia alueen heikentyneestä työllisyystilanteesta. Meillä on jo nyt isot Nokia irtisanomiset Salossa ja lisä on tulossa lähes päivittäin, ei me tarvitaan yhtään lisä tänne. Luulisi se jos jotain motivoimaan hakemaan ratkaisua?

Toinen sivusta seuraaja

#262 Re: Re: Vapaavuori

25.01.2013 12:44


"Vapaavuori vapaalle, vaikka täydellä palkalla. Tulee vähemmän tuhoa". Näin kirjoitti "Jiikoo" 24.1.2013.
Itse ajttelin olla hiljaa, mutta mikä suulasta hiljentäisi(:

Lähettäisin sinne vapaalle, tai ainakin jäähypenkille, koko hallituksen.

Jos mietitään kuntauudistusta, soteuudistusta ym., telakkatukiratkaisusta puhumattakaan, niin voi vain todeta, ettei ministeriys, ikävä kyllä, lisää älykkyysosamäärää, eikä anna eväitä toimia ongelma- ja kriisitilanteissa. Pieniä tyttöja ja poikia siellä puuhastelee.

Ollan kuin "entinen poka" joka hävisi hiihtokilpailun, mutta kehuskeli seuraavana päivänä: "Olisittepas nähneet pojat, kun hiihdin kotiin". Vrt. selvityspyyntö Ranskan toimista.

Esim. kuntauudistus ja soteuudistus ovat asioita, jotka tulee/pitää tehdä. Viisimiljoonainen kansamme tulee toimeen vähemmälläkin byrokratialla. Kansalaisten peruspalveluiden tasavertainen saatavuus tulee taata, asut sitten Stadissa tai Ivalossa.

Nyt nämä uudistukset on kuitenkin laitettu liikkeelle ilmeisesti liian vähillä valmisteluilla. Näin ainakin asiantuntijat ovat tänään lausuneet.
Koordinointi puuttuu ja joka "juna ajaa omalla raiteellaan".
Tulee mieleen takasuosien eri valtionhallinnon sekä kuntasektorinkin virastojen ATK- järjestelmät. Jokainen teki omiaa. Järjestelmät eivät "keskustelleet keskenään" ja veronmaksajien rahoja "paloi" määriä, joita ei kukaan edes uskalla tuoda esille.

Olen aika pitkään seurannut tätä valtionhallintoa, sattuneeesta syystä, varsin "läheltä ja sisältä", joten tässä varttuneessa iässä ja "ikävänä akkana" uskallan sanoa mielipiteeni... kysytään sitä tai ei.

Tsemppiä ja nimiä listaan!





Old Timer

#263 Re: Työpaikat menossa?

25.01.2013 15:57

#201: Kyseenalaistaja - Työpaikat menossa? 

Niin, Ranskan STX:llä on kyllä omakin hyttitehdas....

Kotimaisuusaste Suomen hyttitehtaalla on 80% risteilijätoimituksissa.

Seilori

#264 Menetyksen mittasuhteista

26.01.2013 16:51

Ison suomalaisen telakkayhtiön lähitulevaisuus on yhtä epäselvä ja epävarma kuin aikaisemminkin. Ja ihan oikeasti sen telakkatoiminnan loppu on lähellä, ellei kahden tilatun laivan rahoitus tule kuntoon pian! Arvattavasti ongelmayhtiön likviditeetti huononee ajan kuluessa, ja tilattujen laivojen rakennustyö keskeytyy. On vaikeata myöntää luottoa epävarmassa tilanteessa olevalle yhtiölle.

Eikä toistaiseksi ole pulpahtanut ylitse muiden uskottavaa tai kelvollista ratkaisumallia, henkilöä tai konsortiota muuta kuin alihankintafirmojen orastava yhteenliitttmä. Sekin ratkaisu vaatisi rinnalleen ison rahoittajan, valtion tai eläkeyhtiöitä, ainakin alkuvaiheessa. Alkaa olla kiire.

Jo suomalaistelakan omaa designia olevan jättiristeilijän menetys oli asia, jota ei voinut uskoa tapahtuvan silloin, kun asiasta alettiin julkisesti hälistä. Kauppaa ei menetetty kilpailussa eikä STX kilpailuttanut hallituksia niin kuin on ilmaistu, vaan sen syntymiselle alkuperäisen suunnitelman mukaan ei ollut edellytyksiä. STX-emoyhtiö siirsi tilauksen Ranskaan saadakseen kaupan syntymään ylipäätään, kun siellä luvattiin luoda pikavauhtia suotuisat edellytykset. Ja tietysti se tapahtui Ranskan valtion suosiollisella myötävaikutuksella, kun jättiurakkaa tyrkytettiin Ranskaan kuin tarjottimella, kiitos Suomen hallituksen käsittämättömän lainapäätöksen!

Onkin sitten toinen juttu, miten ranskalaiset selviävät urakastaan. Laivan design, kaikki sen esikuvalaivojen tuhannet yksityiskohdat ja ratkaisut on Turun telakalla asiakkaan kanssa yhteistyössä kehitettyjä, monesta rakennetusta laivasta toiseen testattuja ja hiottuja asioita. Fyysisesti ranskalaistelakka pystyy ison laivan rakentamaan, ja vähemmälle on heiltä varmaan jäänyt juhlahumussa suunnittelutyöstä ja aikataulusta selviäminen. Se ei heitä paljoa tässä vaiheessa huoleta, kun ovat ennenkin saaneet tappiolla laivoja rakentaa. Tiedossa on, että suurvalta-Ranskalla on interessissään pitää yllä vähintään yhtä suurtelakkaa sotateollisuuden tarpeisiin, kuten laivaston alusten rakentajana. Ja suurvaltayhteistyön tuloksena Ranska ja tuo nimenomainen telakka on myynyt helikopterien tukialuksen Venäjälle sekä laivaosaamista ja rakentamisapua Venäjällä rakennettaviin sisaraluksiin. Eli Ranskan valtion lempilapsesta ja erikoisasemasta voidaan todella puhua, ja työn turvaaminen telakalle siellä on valtiollinen intressi silläkin uhalla, että lahjaksi saatu jättiristeilijän tilaus tuottaisi isot tappiot.

Jos sisaralus halutaan toteuttaa myös ratkaisultaan esikuvalaivojensa mukaisena, tarvitaan myös massiivista sisaraluksien suunnittelutietojen tiedonsiirtoa. Sellaiset tiedot ovat visusti suojeltuja asioita isojenkin yritysryppäiden sisällä. Tapahtuuko sekin Suomesta Rankaan ilmaiseksi STX-omistajan komennossa? Ilmaiseksi ranskalaiset eivät saisi selvitä, eikä heille oikeastaan pitäisi edes korvausta vastaankaan mitään luovuttaa, koska koko hommassa on ryöstön makua – selvitäköökööt ranskalaiset itse lahjatilauksensa toteutuksen! Vaikka suunnittelutyön laajuus jättiläiskokoisessa laivassa on valtava, on sen osuus laivan kauppahinnasta verrattain pieni, eli mahdollisella muodolliseksi jäävällä korvauksella suomalaistelakalle ei olisi lohtua pitkäksi aikaa. Työn ja liikevaihdon massa liittyy fyysisen laivan ja sen koko alihankintaketjun tekemään työhön, perusmateriaaleista rakennetavan risteilijän suureen jalostusarvon kasvamiseen.

Edelleenkin jotkut jaksavat mollata telakkatyötä ulkomaalaisten haalaripukuisten siirtotyöläisten erityisalana, jonka jatkumisesta Suomessa ei ole niin väliä. Suomalaisia ylpeitä haalaripukuisia riittää niin telakoilla kuin niiden ulkopuolellakin. Vähemmälle huomiolle on jäänyt myös se tuhansien toimihenkilöiden ja muiden ammattiryhmien työ, jota laivan toteutuksessa tarvitaan. Välillisesti monipuolisesta teollisesta toiminnasta ja kansainvälisestä kanssakäymisestä hyötyvät niin taksinkuljettajat, majoitusyrittäjät ja moninaisten muiden palveluiden tuottajat, kauppa ja liikenne. Missä ovat toimihenkilöjärjestöjen ja yrittäjien vahvemmat kannaotot?

Tämä kampanja ansaitsee suureman osanoton ja menestyksen, joten pistäkääpä tietoa tästä nimien keruusta eteenpäin edelleenkin!
Hitsari

#265 Re: Menetyksen mittasuhteista

27.01.2013 07:58

Täyttä asiaa.
Sellainen vain tuli mieleen, että, jos Oasis 3 ja TUI rahoitusta varten tarvittiin yhteensä 50 miljoonan pääomalainaa, niin ihan maalaisjärjellä luulisi, että nyt vielä jäljellä oleville TUI laivoille riittäisi sellainen 20-25 miljoonan pääomalaina. Tällaisen summan ja enemmänkin luulisi saatavan myymällä nämä
Turun telakan Oasikseen tekemät valmiit suunnitelmat ranskalaisille. Eikä olisi edes lainaa vaan riihikuivaa rahaa.

Sitäkin olen ihmetellyt miksi STX Finlandin korealaista toimitusjohtajaa ei ole lainkaan nähty tai kuultu julkisuudessa. Luulisi, että jo ihan Suomen lainkin mukaan toimitusjohtajan pitäisi ajaa firmansa etuja ja koittaa pitää toimintaa yllä kaikin keinoin. Nyt ammattiliittojen juristit vaan pistämään tätä henkilöä tilille tehtäviensä laiminlyönnistä ja laittomuuksista.
Turhautunut ja pettynyt

#266 Re: Re: Menetyksen mittasuhteista

27.01.2013 08:35

Ei ammattiliitoista ja perinteisistä työväenpuolueista SDP ja Vasemmistliitto ole enää ajamaan duunarien asioita. Niitten ministerit ja kansanedustajat on samanlaisiksi pohöttyneitä omaneduntavoittelijoita kuin porvaritkin. Työpaikoista ja työntekijöistä,ei enää välitetä. Se on nyt nähty tässä telakkajutussakin ihan selvästi.
Toiveikas

#267 Turku ostamaan telakan maa-alueet

27.01.2013 08:43

Turun kaupunki voisi koittaa ostaa Pernon telakan maa-alueet vaikka 10 miljoonalla eurolla. Rahat saataisiin Tuin rahoitukseen.
Kaupunki voisi myydä alueet takaisin uudelle yhtiölle kun korealaista on päästy eroon.

Vieras

#268 Afganistaniin 30 miljoonaa!

27.01.2013 10:59

lainattu "Iltalehti"
Suomi korottaa Afganistanille myöntämäänsä tukea. Kehitysapua annetaan kuluvana vuonna 27 miljoonaa euroa, ja ensi vuonna summa kohoaa 30 miljoonaan.
Haloooo!
ajatus

#269 Tuo on ilmeisesti tärkeämpi kohde kuin STX työllisyys!

27.01.2013 11:06

Suomi korottaa Afganistanille myöntämäänsä tukea. Kehitysapua annetaan kuluvana vuonna 27 miljoonaa euroa, ja ensi vuonna summa kohoaa 30 miljoonaan.
Ilmatar

#270 Todelliset tuen nauttijat

27.01.2013 12:19

Yhteiskunnan todellisia tukien nauttijoita ovat juuri ne virkamiehet ja poliitikot, jotka nyt ylimielisesti ovat eväämässä täysin perusteltuja ja tarpeellisia toimia tärkeän teollisuudenalan ja tuhansien työpaikkojen pelastamiseksi. Tämä hallinto- ja poliittinen valtaeliitti tuskin koskaan on tehnyt oikeaa työtä. Heidän päätehtävänsä on suojella hyväveliverkostonsa avulla kaikin mahdollisin keinoin vain ja ainoastaan omia etujaan.

Vieras

#271

27.01.2013 12:45

Mun verorahoilla ei ainakaan makseta telakkaryssien palkkoja ketä tulee ja vie meidän työt!
Entinen demari

#272 Re: Re: Re: Menetyksen mittasuhteista

27.01.2013 13:17

On se käsittämätöntä mihin on tultu. Kansan valitsemat edustajat eivät ajakaan kansan etuja. Muutenkin tuntuu, että hallituksen päissä vallitsee älyllinen tyhjyys. Ymmärrystä löytyy miljarditolkulla. Euroopan tuhlarivaltioiden tukemiseksi, mutta oman maan teollisuudesta ja työpaikoista ei välitetä yhtään.
Toinen nyt entinen demari

#273 Irtisanotaan Hallitus

27.01.2013 13:22

Mnusta olisi aivan oikein antaa irtisanomisilmoitukset kouraan kaikille hallituksen jäsenille ja valita uusi hallitus.

Vieras

#274 Turhuuksiin löytyy kyllä rahaa , mutta.......

27.01.2013 19:08

Verorahoilla pyörii paljon turhaa , esim. Aranda on vuosikymmenet tilastoinnut itämeressä lanta arvoja joka vuosi samaa , lantaa on, mitään asialle tehdään , ei mitään joten Arandan turha pyöritys pois , rahat telakalle , toinen sukeltaja tiimi tekee myös itämeren kartotuksia , ajaa kesät ympäri itämerta veronmaksajien rahoilla , mutaman hassun ihmisten huveja vero rahoilla , väärin sanon minä , minäkin haluaisin ajella veneellä ympäri Itämerta , mutte ei oo varaa . Rahaa telakalle kyllä löytyis jos haluja , suomi saa väylämaksuja joka vuosi lähes sata niljoonaa euroa eikö näillä rahoilla voisi tukea telakkaa , ja vielä jäisi rahaa puhdistaa suomen aluevesien jätöksiä , SUOMEN VALTIO VOISI TILATA TURUN TELAKALTA SUUREN IMURUOPPAUS ALUKSEN TAI JOPA USEITA JA TYÄLLISTÄÄ NUORIA , SAATAIS ITÄMEREN PUHTAAKS SAMALLA KUN TYÖLISTETTÄIS TURUN TELAKAA

Vieras

#275 Sarvet päässä

27.01.2013 19:16

Vapaavuorella on sarvet päässä , moni ei muista suurta lamaa 1990 silloinkin Vapaavuori oli ohjaimissa ajamaan suomi alas