Pelastetaan Lapuan hiippakunta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastetaan Lapuan hiippakunta.

Piispan maantieto heikkoa?

#51 Liikenneyhteydet Lapuan vahvuus

07.02.2013 18:22

Liikenneyhteydet Vaasaan ovat Lapualta paljon paremmat ja nopeammat kuin Seinäjoelta. Valtatie 16 vie Vaasaan alle tunnissa ja on suora ja hyvä väli ajaa. Samoin Jyväskylään on huomattavasti nopeampi yhteys Lapualta suoraan Alajärven läpi kuin Seinäjoelta lähteä Ähtäriin mutkitellen.

Hesaan pääsee junalla ja maantieyhteyskin on kantatie 66 reittiä pitkin paljon nopeampi kuin Seinäjoelta lähtien ja Jalasjärven kautta kiertäen.

Vaasan lentoasemalle on Lapualta kolme varttia ja lentovuoroja on ihan eri laajuudessa kuin Ilmajoen lentoasemalla.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.02.2013 23:28



Vieras

#53

07.02.2013 23:34

Lapualla on pitkät kirkolliset perinteet.
On pieni maaseutumainen kaupunki.
Politiikkaa ei sotkea valintaan.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.02.2013 23:53



Vieras

#55

08.02.2013 10:18

Kunta-/seurakuntaliitokset: kyllä
Hallinnon tehostaminen toimihenkilöitä vähentämällä: kyllä

Hallinnon keskittäminen kasvuyksiköihin: ehdoton EI
Totuudesta puhuminen kielletty???

#56 KUMMASTUTTAA

08.02.2013 14:08

Viesti poistettu liikaa henkilöön käyvänä???? Siis faktojako ei saakaan kertoa,anteeksi. Suomessa nyt kuitenkin on sananvapaus ja totuudenpuhuminen ei vahingoita ketään,päinvastoin.

Vieras

#57

08.02.2013 18:28

Entisenä lapualaisena, olen samaa mieltä kuin Jukka Lehtinen Lapuan Sanomissa

Vieras

#58 Ilkka-lehti: 8.2.2013

08.02.2013 20:14

Kiitos Anni Kattelus kirjoituksestasi. Saimme valaisevaa tietoa Lapuan tuomiokapitulirakennuksien kunnosta. Tilat eivät voi olla syynä siirtoon. Omat henkilökohtaiset syyt eivät voi asettua kaiken edelle. Lapua on keskeinen paikka, josta on hyvät yhteydet joka suuntaan. Kukaan meistä ei voi vaatia, että työpaikka olisi siirrettävä toiselle paikkakunnalle. Jos vaatimuksena on ollut, että työpaikka pitäisi sijaita Seinäjoella niin MIKSI TULITTE LAPUALLE???
aina voi lähteä pois

#59 Samaa mieltä

08.02.2013 21:54

...täysin samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa!
Tasapuolisuutta kehiin

#60 Keskussairaala Lapualle!!!!!

08.02.2013 22:01

Olen perheellinen Seinäjoen keskussairaalassa työssä käyvä erikoissairaanhoitaja.Vaadin,että keskussairaala muuttaa Lapualle ,sillä haluan työmatkani lyhyemmäksi ,mutta haluan asua Lapualla.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2013 10:56



Vieras

#62

09.02.2013 12:38

Tuomiokapitulin kuulu olla lapualla !

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

09.02.2013 13:48


Heli Karhumäki
Adressin tekijä

#64 Pidetään kommentointia asiallisena

09.02.2013 18:23

Hyvät adressin allekirjoittajat :) Tämä adressi on tuomiokirkkoseurakunnan työyhteisön päätöksellä avattu, ja toivomme kaikkien kommentien olevan rakentavia ja asiallisia. Suoraan saa puhua kapitulin sijaintiin liittyvistä perusteista, mutta poistan kommentit, jotka sisältävät asiattomia henkilöihin kohdistuvia väitteitä, vihjauksia tai oletuksia. Seula on harkitusti tiukempi kuin muilla keskustelupalstoilla, ja valitusoikeutta poistoista ei ole :)  Parhain terveisin tiedottaja Heli Karhumäki (adressin sisällön ylläpitäjä)

Heli Karhumäki
Adressin tekijä

#65 Re: KUMMASTUTTAA

09.02.2013 18:43

#56: Totuudesta puhuminen kielletty??? - KUMMASTUTTAA

Heippa! Kiitos sinulle viestistäsi ja allekirjoituksesta. Suurella adressilla on painoarvoa. Kommenttisi oli suurimmaksi osaksi asiallinen, mutta osittain niin henkilöön käyvä, että  katsoin paremmaksi poistaa. Sananvapauden käyttämiseen on monia väyliä, ja me pidämme tällä seurakunnan avaamalla sivustolla vähän tiukempaa linjaa kuin esim. suomi24. Asiaperusteet purevat parhaiten, niillä tämä asia ratkaistaan. Hyvää jatkoa, pidä hyvää asiaa esillä. Terveisin Heli Karhumäki


Vieras

#66 Piispanpenkki

09.02.2013 20:05

Löysin isäni kirjoittaman ainevihon v. 1924 kirkonkylän kansakoulu IV-luokka
KOTIPITÄJÄNI
"Kotipitäjäni nimi on Lapua. Se sijaitsee Pohjanmaalla Vaasanläänissä. Lapua on viljavaa maata sillä se sijaitsee Lapuanjoen varrella. Lapuan kirkonkylässä on lukuisia tehtaita, joista on huomattavin Valtion Patruunatehdas. Lapuan kirkonkylässä on asukkaita yli kolmetuhatta. Lapualla on lukuisia syrjäkyliä, joista on huomattavin Tiistenjoki. Tiistenjoella on lukuisia kouluja. Siellä on myös kirkko. Lapualla on noin neljätoistatuhatta henkeä. Lapua on vanha pitäjä. Kerrotaan, että täällä on käynyt piispa Maunu Tavast. Simpsiön halki ei saanut kulkea, jollei antanut jotakin vuoren haltijalle. Rikkaat antoivat rahaa, mutta köyhemmät kiviä. Piispa Maunu Tavast tuli rauhoittamaan vuorta. Siellä on vieläkin eräs kivi jota sanotaan "Piispanpenkiksi"".

...ja tämä Piispanpenkki sijaitsee Lapualla ei Seinäjoella
Kommentin kirjoitti edesmenneen isän tytär

Vieras

#67 Re: Pidetään kommentointia asiallisena

09.02.2013 21:47

#64: Heli Karhumäki - Pidetään kommentointia asiallisena

On tosiaan oikein, että hienon ja tärkeän asian puolesta kommentoidaan myös arvonsa mukaisesti. Ja kun Lapualla toivottavasti on jatkossakin piispa (vaikka asuisikin Seinäjoella), niin ei lytätä häntä maan rakoon. Siihenhän me tähtäämme, että kaikki kääntyy vielä oikeaan suuntaan, eikö vaan!

Kaarina

#68 Ei meitä mikään säikytä

10.02.2013 19:12

Vaasan seutu on lujasti Lapuan hiippakunnan säilymisen puolella. Tämä on huomattu kapitulissakin ja huolestuttu, eikä syyttä. Sen vuoksi maakunnan lehdissä Vaasan seutua yritetään hieman pelotella, mutta turhaan. Vaasan veri ei vapise.
JKA

#69 Puun takaa

11.02.2013 11:02

Kapituli on mahtavat visionsa kirjaillut, kaikki on maksimoitu, ollaan kuin 'Kiinaan' lähdössä.
Pari seuraava kokousta joissa kentän ääni näkyy ja kuuluu laittanevat nämä innokkaan toimiston kaavailut lähemmäksi nykyaikaa.
Antti Herttua

#70 Onko hiippakunnassa kaikki viisaus 6:ssa miehessä?

11.02.2013 14:33

Jo tammikuussa alkoi ihmetyttää tuomiokapitulin touhu ja into hiippakunnan siirtoon. Kun jäsenet kaiketi ovat lukeneita ihmisiä ja aivoilla ajattelevia, niin miksi he niin sanotusti "työnsivät päänsä herhiläispesään"? Ainakin Juha Muilun Lapuan kasvattina pitäisi tuntea lapualaisen mentaliteetin. Kun hiipakunta valtaosalle lapualaisista on myös tunneasia, olisi pitänyt tietää, että ylilyöntejä tulee varmasti. Tuomiokapituli on jo tähän mennessä aiheuttanut korjaamattoman vahingon omalle hiippakunnalleen. Toivoisi, että tuomiokapitulikin alkaisi ymmärtää jatkossa käyttää maalaisjärkeä ja lähteä sovinnollisemmalle polulle. Mielestäni kapituli tässä siirtojutussa ei ole ajatellut "nenäänsä pidemmälle". Kehen me luterilaisessa kirkossa enää voimme luottaa, jos sen hierarkian yläpäässä oleville ihmisille kaikki maallinen on tärkeämpää kuin kirkon jäsenten henkinen ja hengellinen hyvinvointi?


Vieras

#71 Re: Kannatettavaa

12.02.2013 10:02

#15: Pentti Lemettinen, rovasti -

Homeongelmaan vielä haluaisin lisätä sen, että ongelma on kansallisesti yleinen ja yleistä on myös hidas korjausrakentaminen. Millaista ammattiylpeyttä rakentamisen toimialalla vielä on vai onko sitä enää ollenkaan kaikkinaisen tehostamisen tuloksena? Mentaliteetti pitäisi kaikilla olla sama: Homeongelmiin tartutaan ja ne poistetaan pikapikaa, ja jätetään kustannustehokkuusajattelu taka-alalle, joka varsinaisen ongelman on alkujaan varsin todennäköisesti aiheuttanutkin.


Vieras

#72

14.02.2013 00:41

Kirkon ei pidä missään nimessä lähteä samaan maaseutua näivettävään keskittämispolitiikkaan, joka maakuntakeskuksissa ja Helsingissä on vallalla. Päinvastoin, eikö kirkon pitäisi olla se joka viimeiseen saakka puolustaa vähäväkisimpiä ja heikoimpia. Piispa ja tuomiokapituli näyttävät lähteneen Seinäjoen poliitikkojen kelkkaan. Ensin keskitettiin maakunnasta ammattikorkeakouluopetus Seinäjoelle, sitten ovat keskittämässä tuottavaa, hyvin toimivaa huippusairaalaa Ähtäristä Seinäjoelle ja nyt vievät hiippakuntaakin samaan suuntaan. Kirkon päättäjät taitavat olla niitä kuuluisia narussa vedettäviä pässejä. Ryhdistäytykää!! Hiippakuntaneuvosto voi vielä muuttaa tuomiokapitulin tekemän virheellisen ja vahingollisen päätöksen.
Veljen tytär Jyväskylästä

#73 Siirtoa perustellaan tekosyillä

14.02.2013 12:34

Kyllä se olisi aika erikoinen ratkaisu, jos hiippakunta siirrettäisiin homeen vuoksi. Jäisi varmasti ihmisten mieliin ikuisiksi ajoiksi ja aikakirjoihinkin varmasti erikoisimmaksi tapaukseksi. Mielestäni kaikki julkisuudessa esitetyt perustelut siirron tarpeellisuudesta ovat vain kevyitä tekosyitä. Näköjään tuomiokapitulikin on hurmaantunut nykyisen maallisen hallituksen keskittämispolitiikasta. Toisaalta kuitenkin puhutaan, kuinka helppoa nyky tekniikan avulla on pitää yhteyksiä vaikka koko maailman laajuisesti, niin nyt piispan ja tuomiokapitulin mielestä mikään ei onnistu, ellei piispanistuinta siirretä Seinäjoelle. Veikkaisin, että siirron jälkeen uudetkin tilat olisivat pian homeessa.
Antti Herttua

#74 Yksi siirron seuraus

14.02.2013 15:20

On surulla todettava, ettei piispamme meitä kuuntele. Muutamat seinäjokiset muistelevat vieläkin katkeruudella 60 vuoden takaista hiippakunnan perustamista. Nyt piispamme ja tuomiokapituli ovat tämän katkeruuden siirtämässä tuhansille lapualaisille 50-100 vuoden ajaksi. Kehen piispamme arvelee tämän katkeruuden kohdistuvan? Historian kirjoihin voi päästä monella tavalla.

Kaarina

#75

15.02.2013 21:49

Onneksi olemme hiippakuntavaltuustoon valinneet ne viisaimmat ja seurakuntalaisten ääntä kuuntelevat henkilöt! Demokratia on voittanut. On merkille pantavaa, että adressissa myös suuri joukko seinäjokelaisia on ilmaissut olevansa Lapuan hiippakunnan säilymisen puolella.