Pakilan siirtolapuutarhan lisärakentaminen on estettävä


Vieras

#51 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haloo, haloo, haloo

24.03.2013 20:59

#50: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haloo, haloo, haloo

Juuri siksi kokouksen osallistujat tuskastuivat kolmen ihmisen huuteluun. Yhdistyksellä on säännöt. Niitä on noudatettava. Myös niiden kolmen, jotka halusivat esiintyä yhdistyksen jäsenten enemmistön nimissä. Yksikään kokousosallistuja ei kannattanut ehdotusta jäsenkyselystä.


Vieras

#52 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haloo, haloo, haloo

24.03.2013 21:24

#51: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haloo, haloo, haloo

Jäsenkyselyä esittäneet eivät huutaneet. He eivät väittäneet edustavansa yhdistyksen enemmistöä. Kukaan ei tiedä, mitä yhdistyksen enemmistö ajattelee.


Vieras

#53 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Haloo, haloo, haloo

24.03.2013 23:55

#

Tiedämme mitä vähemmistö ajattelee. Enemmistö ymmärtää, että siirtolapuutarhamökkejä tarvitaan lisää.

Pakilan spyn jäsen

#54 Hankkikaa elämä!

25.03.2013 07:34

Eilen oli mahdollisuus nähdä paria henkilöä, joiden kanssa olen keskustellut täällä, oikein livenä. Vaikutelma, jonka olin heistä saanut vahvistui valitettavasti entisestään. En oikein ymmärrä heidän motiiveitaan. Alkaa tuntumaan, että motiivit eivät ole ainakaan niitä, mitä he väittävät.

Tuollainen kysely on turha. Ylimääräisessä jäsenkokouksessa voidaan asiat keskustella ja tehdä päätös.

Ilmeisesti nuo hämärämiehet näkevät paremmat mahdollisuudet levittää p..kapropagandaansa suusta korvaan kuin avoimessa kokouksessa. Saavat vielä aikaan vbaikutelman, että heitä on muka paljon.

Tuo neljäsataa nimeä on kerätty ympäri Suomea jopa ulkomailta. Aivan valtaosalla allekirjoittajsta ei ole kertakaikkiaan mitään tekemistä Pakilan siirtolapuutarhan kanssa.

Siirtolapuutarhan piirissä tehdään paljon pyyteetöntä työtä yhteisön hyväksi. Eikö olisi parempi osallistua siihen kuin jatkaa tuota jankkaamista.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

25.03.2013 07:59



Vieras

#56 Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 08:17

#54: Pakilan spyn jäsen - Hankkikaa elämä!

Kuka levittää p-kapropagandaa, voi jokainen päätellä edellisestä puheenvuorosta.

Äänestämään päästään, kun asia on käytännössä jo päätetty.

Antti

#57 Keskinäistä kunnioitusta

25.03.2013 08:29

Vetoan adressiin kommentteja kirjoittaviin henkilöihin:

Pyrkikäämme keskustelemaan ja käsittelemään tätä meille siirtolapuutarhureille ja myös muillekin kaunpunkilaisille tärkeää asiaa mahdollisimman rakentavassa ja toistemme mielipiteitä kunnioittavassa hengessä.

Kolmas spy:n jäsen

#58 Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 10:01

Adressissa olevat Pakilan siirtolapuutarhureiden ulkopuoliset nimet osoittavat sen, että tämä kaavoitusasia koskee ja huolestuttaa muitakin, kuin vain meitä Psy:läisiä. Esim. ihmisiä, jotka haluavat suojella luontoa (etenkin sellaista, mistä on suojelupäätös), kaikkia alueen ulkoilijoita, muita Helsingin siirtolapuutarhureita jne.

Vieras

#59 Re: Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 10:12

#58: Kolmas spy:n jäsen - Re: Hankkikaa elämä!

Tuhannet helsinkiläiset haluavat lisää siirtolapuutarhoja. Heidän toiveitaan on kuultava.

Suvi

#60 Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 10:22

En ihmettele, etteivät kaikki uskalla ilmaista mielipidettään Spy:n kokouksissa. Halusin ilmaista puheenvuoroissani huoleni Lystikukkulan metsän luonnon suojelun puolesta. Seurauksena ivallista naureskelua ja nimittelyä hämärämieheksi ja p..kapropagandan levittäjäksi.
Kolmas Spy:n jäsen

#61 Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 10:31

Emme vastusta ollenkaan uusien siirtolapuutarhamökkien rakentamista! Mutta ehdotamme järjen käyttöä siihen, minne niitä rakennetaan. Helsinkiin voisi hyvin rakentaa pari kokonaan uutta siirtolapuutarha-aluetta, saataisiin satoja uusia mökkejä. Kannatan lämpimästi!
Terhi

#62 Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 10:39

#61: Kolmas Spy:n jäsen - Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

Niin, miksi juuri Pakila? Pakila on jo nyt Suomen suurin. Kaikki tietävät, että esim. saunalla on ahdasta. Kannamme kortemme kekoon, kun toivotamme Klaukkalanpuiston 47 uutta mökkiläistä perheineen tervetulleiksi yhteisille saunavuoroillemme. Olemme riittävän uhrautuvaisia.

Eilisessä kokouksessa kävi ilmi, että Oulunkylääkin oli mietitty. Siellä olisi viemäröinnit, suihkut ja jopa pesutuvat valmiina. Meidän infrastruktuurimme on ihan toista luokkaa. Jättimäinen siirtolapuutarha ei olisi ekologinen. Pakilassa laajeneminen tapahtuisi todella hienon kulttuurimaiseman ja luonnon kustannuksella. Ei ole nimbyä niitä puolustaa.

Siirtolapuutarhamökistä haaveileva

#63 Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

25.03.2013 11:45

#62: Terhi - Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

Vai on Pakila tehnyt riittävän uhrauksen sallimalla saunomisen.  Onneksi kaupunki saa tehdä omilla maillaan mitä haluaa ja kaupunkilaisten hyväksi haluaa. Kaupunkisuunnitteluvirasto seurannee tätä keskustelua mielenkiinnolla. Toivottavasti seurauksena ei ole se, että Pakilan vuokrasopimusta ei jatketa. Siinähän sitten suojelette luontoa.

Se toinen Pakilan spy:n jäsen

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

27.03.2013 08:03

#63: Siirtolapuutarhamökistä haaveileva - Re: Re: Re: Re: Re: Hankkikaa elämä!

Vuokrasopimuksemme tuskin on vaarassa, kun selvästikin kaupnki haluaa Helsinkiin jopa lisää siirtolapuutarhmökkejä. Alueen suojelemistakin esitetään. Vai lukeeko kaupunginvaltuuston päätöksessä: "PS Tuhmat puutarhurit, jotka tuovat esille paikallisia näkökohtia, häädetään"?

Aika kyseenalaista kuitenkin vaatia pienituloisilta uhrauksia keskiluokan lomanvieton eteen. Monet nykyiset siirtolapuutarhurit ovat pienituloisia. Uusia mökkejä taas eivät tänäpäivänä pienituloiset rakenna.


Vieras

#65

28.03.2013 01:54

Helsinki on jo aivan liian täyteen rakennettu - mahdollisesti lukuunottamatta Sipoolta ryöstettyjä syrjäisempiä alueita. Siirtolapuutarhat ovat sinänsä erittäin hyvä ja kannatettava asia, mutta sopivia alueita löytyy hiukan kauempaakin Helsingin keskustasta. Jo Vantaalla on paljon rakentamattomia alueita - ympäryskunnista puhumattakaan.

Nyt järki käteen, päättäjät hoi! Suomea on myös kehä kolmosen ulkopuolella. Ei kaikkia suomalaisia ole pakko asuttaa Etelä-Suomeen hinnalla millä hyvänsä.

Vieras

#66 Re: Hankkikaa elämä!

28.03.2013 02:04

#54: Pakilan spyn jäsen - Hankkikaa elämä!

Koskapa täällä nonselaarataan ulkopaikkakuntalaisia, kerrottakoon, että ainakin minulla on juuret Helsingissä. Olen osallistunut monena kesänä koulujen kasvitarhatoimintaan Ärtissä, joka ymmärtääkseni kuuluu Klaukkalanpuiston alueeseen. Tuolloin muun perheen osallistuessa perunannostotalkoisiin Oulunkylän rantapelloilla (jotka taitavat olla nykyisin rakennettua aluetta) kiipeilin päärynäpuissa ja sain saaliikseni monta muovipussillista kotimaista herkkua. Vantaanjoen rannoilla olen liikkunut paljon kesäisin pyöräilemällä ja talvisin hiihtämällä (silloin, kun Helsingissä vielä oli talvi...).

 

Ei ulkopaikkakuntalaisuus eikä edes ulkomaalaisuus välttämättä tarkoita sitä, että kirjoittaja ei tiedä, mistä hän puhuu.

 

Eero Kuikanmäki

Pelkosenniemi

(entinen pihlajamäkeläinen)


Vieras

#67 Re:

28.03.2013 09:02

#65: -

Niin kauan kuin Helsinki ja Vantaa ovat erillisiä kuntia, Helsinki ei mitenkään voi esittää siirtolapuutarhoja Vantaalle. Ei kaikki täydennysrakentaminen ole pahasta, mutta Pakilassa on erityisen painavia syitä sitä vastustaa.

Kun Helsinkiä täydennysrakennetaan, täytyisi muistaa vihersaarekkeet, jotka tekevät kaupungista viihtyisän. Pakilassa lisärakentaminen lohkoisi viheraluetta ja maisemaa surullisella tavalla. Tämä on kaikkien kaupunkilaisten ja muidenkin alueella liikkuvien asia. Se koskee myös tulevia sukupolvia. Nyt käsillä oleva ehdotus on vähän kuin Suomenlinnaan esitettäisiin rakennettavaksi uusia asuinrakennuksia. Itse asiassa Tuomarinkylän kartanon peltomaisemat ovat Suomenlinnaa vanhemmat.


Vieras

#68

04.04.2013 06:43

Siirtolapuutarhan viereiset kaduille pysäköinti aiheuttaa kohtuutonta haittaa,aluella vakinaisesti asuville.Siirtolapuutarhassa on tilavat ajotiet.Miksi siellä ei voi pitää autoja?Sp-aluelle on saatava riittävän tilava parkki-alue.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

04.04.2013 07:28


pakilalainen

#70

04.04.2013 07:31

Klaukkalanpuiston sisällä on tyhjä iso alue mihin mökkejä mahtuu hyvin (ainakin muutama kymmenen?). Pelto pitäisi kuitenkin jättää rakentamatta. Olisiko jossain muualla Helsingissä tilaa? Liian iso tulee Pakilasta jos sitä vielä laajennetaan! Liikenne itä-pakilan alueella tulee kohtuuttomaksi jos jopa yli 100 uutta mökkiä tulee. Kohtuutta tähän hommaan!

Vieras

#71

04.04.2013 13:25

Siirtolapuutarhalle tulee tehdä autotie mäkkärin kulmalta, ja samalla tulee Vantaanjoen ylittävä silta tehdä ajoneuvon kestäväksi, sekä sulkea autoliikenne Itä-Pakilan puolelta.
tietämätön

#72

05.04.2013 05:22

en ymmärrä liikenne suunitelu insinöörien järjen juoksua he väittävät että ei ole mitään parkki ongelmaa jos köydään katsomassa kello 12.00 kuin virkamiehille sopii . miten ogelma helpottuu jos mökkejä rakennetaan lisää pohjois puolelle54 ja parkki paikkoja 30 en tiedä mikä laskuoppi on insinööreillä
Lähiasukas

#73 Liikennehaittoja

05.04.2013 08:59

Lähiasukkaille on muodostunut todellinen haitta läpikulkuliikenteen kasvusta kesäisin. Valtaosa mökkiläisistä ja heidän vieraistaan näyttää käyttävän autoa - siitähän liikennepaljous pikkukaduille muodostuu. Lisäksi rakennusvaiheen aikana suuret kuljetusautot aiheuttaisivat haittaa (vaaraa,melua,pölyä) yksille ja samoille pikkuteille häiriten niiden varrella olevia asukkaita.
Ehdotus liikennejärjestelyksi kommentissa n:o 71 on erittäin kannatettava.
vielä toistaiseksi mökkiläinen

#74 Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

07.04.2013 09:33

 

Siirtolapuutarhamökkejä on kaiken aikaa tarjolla, omistajan vaihdoksia tapahtuu tasaisen varmasti vuodesta toiseen niin kuin aina ennenkin.
Vaikka helsinkiläisten määrä kuinka lisääntyisi, niin vähintään samassa tahdissa lisääntyy myöskin autoilevien määrä. Alunperinhän siirtolapuutarhat oli tarkoitettu vähävaraisille joukkoliikenteen varassa kulkeville helsinkiläisille. Kohtuuton siivu sekä kulttuurihistoriallisesti, maisemallisesti että luontoarvoiltaan tärkeältä kaikkien helsinkiläisten yhteiseltä virkistysalueelta ollaan nyt uhraamassa jo muutenkin liian ison siirtolapuutarha-alueen uusien mökkipalstojen vaatiman autoliikenteen, uuden tien ja parkkipaikkojen alle. Pitääkö ihan oikeasti kaikille helsinkiläisille saada mökkipalstat Helsingin rajojen sisäpuolelta? Autoilijoille ei luulisi olevat kovin vaikeaa siirtyä hieman etäämmäksikin mökkeilemään.
Pakilan siirtolapuutarhan toimintakertomuksista voi lukea, että vuonna 2008 pelkästään tällä alueella tehtiin 10 mökkikauppaa, 2009 tehtiin 13 mökkikauppaa, 2010 tehtiin 10 mökkikaupaa, vuonna 2011 vaihtoi omistajaa 21 mökkipalstaa ja 2012 vastaavasti 14 mökkipalstaa.  Helsingissä on Pakilan siirtolapuutarhan lisäksi kahdeksan muutakin varsinaista siirtolapuutarhaa ja lisäksi muita mökki-alueita (Kivinokka yms.) ja ainakin isoimmissa tapahtuu omistajavaihdoksia ihan vastaavasti pitkälti toistakymmentä vuosittain. Parhaillaankin löytyy esim. Hesarin Oikotieltä useampiakin myynnissä tai "hiljaisessa myynnissä" olevia mökkejä. Ja kaikkein korkeinta hintaa aina tietysti pyydetään niistä jokin aika sitten Marjaniemeen kaavoitetuista uusista mökkipalstoista. Uusien mökkipalstojen kaavoittaminen ei siis myöskään tarkoita automaattisesti halvempia hintoja.
Siirtolapuutarhamökistä haaveilevia neuvoisin viemään ilmoituksen ostohalukkuudestanne siirtolapuutarha-alueiden ilmoitustauluille. Siten ostajaehdokkaat ja mahdolliset myyjät kaikkein helpoiten ja varmasti myös edullisimmin ilman välikäsiä kohtaisivat toisensa. Sieltä etsin omallenikin ostajaa ensimmäiseksi kun asia piankin saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Vieras

#75 Re: Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

07.04.2013 17:56

#74: vielä toistaiseksi mökkiläinen - Siirtolapuutarhamökistä haaveileville

Yli sata mökkiä Pakilaan kuitenkin tulee ja se on hyvä. Sellaiset Pakilan mökkiläiset jotka tätä vastustavat voivat myydä mökkinsä ja ostaa pienemmästä siirtolapuutarhasta. Näin kaikki ovat tyytyväisiä.