Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Eroa, maatalousministeri Sirkka-Liisa Anttila.

Christa Andberg
Vieras

#51 För djurens bästa.

01.03.2011 15:51

På vilket sätt vår jordbruksminister Sirkka-Liisa Anttila har "förvaltat" sitt förtroende om att värna om djurens rätt till ett värdigt liv,har hon tyvärr missbrukat sin ställning.
nautiskelija...
Vieras

#52 Tuotantoeläinten hoito

07.03.2011 07:13

Suomalaiset osaavat hoitaa tuotantoeläimiä hyvin. Eläinaktivistit salaakuvaavat tiloja, koska heidän mielestään ainoastaan kasvissyönti on parasta. Siksi he mustamaalaavat tiloja, jotta lihankulutus loppuisi maailmasta.
Nähtyäni monia tiloja - voin syödä lihaa jopa päivittäin eri muodoissa.

Sivuston ylläpitäjä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

07.03.2011 16:03


Vieras
Vieras

#54 Re: Re: Tuotantoeläinten hoito

07.03.2011 16:23

#53: Sari Kivijärvi - Re: Tuotantoeläinten hoito 

 "nähtyäsi noita "hyvin hoidettuja" tiloja ja syömällä lihaa jopa päivittäin todennäköisesti kuolet sydänkohtaukseen ellet sitten syöpään."

No valmistan itse kaikki ruoat, joten lisäaineita en juuri saa enkä tupakoi joten syövän saanti on epätodennäköistä.  No eihän meistä kukaan ennalta tiedä kuolinsyytä.  Kasviksistakin käytän ainoastaan suomalaisia, joten niistäkään ei saa myrkkyjä.

Toiset taas käyttävät alkoholia, polttavat tupakkaa ja jopa erilaisia huumausaineitakin.   Eiköhän niistä tule suurempi riski kuolla ennenaikaisesti.

Miksi sitten sallitaan häkeissä pitää lemmikkeinä hiiriä.  Hiiret haluaisivat tuntea ihanan nurmikon tuoksun ja viipeltää vapaina nurmikolla.  Miksi pidetään vangittuina?

 

Sari Kivijärvi
Vieras

#55 Re: Re: Re: Tuotantoeläinten hoito

08.03.2011 16:39

#54: Vieras - Re: Re: Tuotantoeläinten hoito 

 Toiset tosiaan käyttävät päivittäin huumeita tai muita päihteitä kuten tupakka ja alkoholi, toiset syövät päivittäin lihaa. Toiset liikkuvat päivittäin, toiset eivät ylensyö lihaa.

Kaipa hiiriä pidetään häkeissä jotta ne olisivat jatkuvasti "omistajiensa" silmien alla, koska niistä ollaan maksettu kuten muusta omaisuudesta. Moni asia on sallittua ja moni ei ole, näistä rajoista ovat jotkin ihmiset joskus päättäneet. Orjien pitäminen on joskus ollut sallittua kuten nykyään turkistarhauskin vielä on.


Vieras

#56 Senkö takia

14.03.2011 06:24

"Kaipa hiiriä pidetään häkeissä jotta ne olisivat jatkuvasti "omistajiensa" silmien alla, koska niistä ollaan maksettu kuten muusta omaisuudesta. Moni asia on sallittua ja moni ei ole, näistä rajoista ovat jotkin ihmiset joskus päättäneet. Orjien pitäminen on joskus ollut sallittua kuten nykyään turkistarhauskin vielä on."

Eiköhän turkistarhauksessakin makseta. Eikä se ole pätevä syy. Häkitettävät lemmikit pitäisi ehdottomasti kieltää, koska ne eivät saa luonnollisesti liikkua vaan pystyvät ainoastaan edestakaisin tai ympyrää tehden ja seinille pomppien liikkumaan pienissä häkeissä.
Sari Kivijärvi
Vieras

#57 Re: Senkö takia

22.03.2011 11:38

#56: - Senkö takia 

Siksi laitoinkin "omistajat". Ja todellakin pitää kieltää.

Vieras
Vieras

#58 Re: Re: Senkö takia

23.03.2011 17:57

#57: Sari Kivijärvi - Re: Senkö takia 

Olen lukenut, että häkkikanalat on kielletty, nyt sitten kielletään virikehäkkikanalat ja seuraavaksi sitten tietenkin lattiakanalat.  Miten niiden kanojen tulisi sitten asua, ettei niiden kotia koko ajan muuteltaisi?  Minkävuoksi virikehäkkikanalatkin pitäisi sitten kieltää - eikö virikkeet olekaan hyviä?

Miksi puuhastellaan parsinavetoiden kieltämistä?  Eikö olekaan hyvä, että eläimiä on vähän ja niitä puhutellaan nimeltä?  Eläimet ovat kesäisin ulkona, koska niillä on laiduntapakko.  Miksi vanhuksilla ei ole ulkoilupakkoa, kun ne kesäisinkin viettävät aikaansa sisällä.

Mielestäni tämä osoittaa sen, että koetetaan kaikin mahdollisin keinoin vaikeuttaa tuotantoeläinten pitoa.

Pitääkö meidän sitten alkaa itse kasvattamaan pihoillamme kanoja, lampaita, lehmiä, sikoja jne., jotta voisimme syödä lihaa?

Sari Kivijärvi
Vieras

#59 Re: Re: Re: Senkö takia

26.03.2011 17:36

#58: Vieras - Re: Re: Senkö takia 

Häkkikanojen eläintiheys on neliömetriä kohden 13 kanaa. Yhden kanin häkkitila on vähintään tuon kokoinen. Virikehäkit ovat tästä hitusen tilavampia. Tuskin kanoja haittaa, että joutuvat "kokoajan" muuttamaan suurempaan kotiin. En tiedä kuka on sanonut virikehäkkien olevat hyviä, ne ovat vain vähemmän julmempia. 

Lattiakanoja on 7 per neliömetri, jossa niillä on sentään pesä munimista varten ja pystyvät kuitenkin jotenkin toteuttamaan käyttäytymistarpeitaan.

Vanhuksilla on tietääkseni vapaa tahto.. 

Mielestäni tämä osoittaa sen, että ihmiset ovat etäytyneet syömistään eläimistä ja näkevät ne vain ruokamuodossa. Aivan sama syökö ahdistunutta, syövän omaavaa, hormoonipumpattuja flipanneita kanoja kunhan kermapersukset saavat lisää kermaa.

Eikä siinä olisi mitään pahaa kasvattaa omia hyvinvoivia kanoja ja saada niistä kananmunia yms. Tiedätköhän itsekään miksi ajattelet tuota negatiivisesti?


Vieras

#60 Re: Re: Re: Re: Senkö takia

27.03.2011 08:00

#59: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Senkö takia 

 Sen tietää varmasti, ettei suomalaisiin tuotantoeläinten lihoihin ole pumpattu hormoneja, koska se on Suomessa kielletty.  Siksi onkin turvallista syödä Hyvää Suomesta -joutsenmerkillä merkittyjä tuotteita.

Se kiinnostaa kovasti, missä kanoja voisi sitten kasvattaa, kun tuntuu ettei missään.  Kaikki kielletään - jopa lattiakanalatkin. 

 


Vieras

#61 Re: Re: Re: Re: Senkö takia

27.03.2011 11:02

#59: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Senkö takia 

Remontointi ja rakentaminen on Suomessa kallista.  Onko mitään järkeä muutaman vuoden välein rakentaa kanala, jotta kanat viihtyisivät paremmin ja paremmin.  Miksi ihmisten pitää asua pienissä yksiöissä - eikö kukaan välitä ihmisistä ja heidän hyvinvoinnistaan.  Kaikilla ei ole rahaa kaksioihin.

Niin - kanoista puheenollen - eipä taitaisi onnistua kanojen kasvattaminen kerrostaloissa.   Antakaamme siis kanojen kasvaa kanaloissa.  Siellä kanoista pidetään hyvää huolta ja me voimme ostaa joko suoraan tai kaupasta kananmunia.

Salakuvaukset tuotantotiloilta eivät kiinnosta, koska tiedämme niiden olevan kaikkea muuta kuin todellisuutta.  Olihan Norjassakin eräältä  turkistarhalta kuvattu sairaita eläimiä.  Tarhan omistaja kutsui eläinlääkärin, joka teki DNA-testit.  Testien avulla todettiin, että sairaat eläimet olivat eri sukuihaaraa.  Mistähän ne sairaat eläimet joutuivat sitten sinne tarhaan?



Elämän puolesta
Vieras

#62

28.03.2011 01:46

Missä tämän ihmisen sydän on????

Vieras

#63 Re: Re: Sirkan lääke

28.03.2011 01:52

#25: Vieras - Re: Sirkan lääke 

 No voi hyvä luoja, eläimiä tässä pidetäänkin varmasti oikein.....mitä ajat takaa...kysyn vaan, eläimien  hyvinvointiko?


Vieras

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 01:54

#61: - Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 No voi hyvä jyssäys, meillä ihmisilläkö etuoikeus eläinten edelle, millä oikeudella??????

Sari Kivijärvi
Vieras

#65 Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 12:30

#61: - Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 Miksi laitat huonoja vertauskuvia kuten vanhukset ja pienet yksiöt? Ihmiset saavat valita aina kun haluavat mennä ulkoilmaan ja suomessa oliko peräti puolet ihmisistä yksinasuvia, siksi ei varmaan tarvitse niin järjettömästi tilaa ja jos ihminen tahtoo elää vain suuressa talossa niin varmasti tekee jotain sen eteen. Minä asun mielelläni hyvällä paikalla yksiössä.

Jos sinä et kykene onnistuneesti kasvattamaan lintueläintä talossasi, se ei tarkoita etteivät muutkaan. 

 Haloo, tiloja kuvattiin ensin ja vasta sitten tarhaaja kutsui eläinlääkärin. DNA-testit jossa otettiin selvää eläinten sukuhaaroista ei kerro mistään yhtikäs mitään, pureskellut korvat ja hännät sekä tulehdukset ovat kanssaeläimien tekemiä ja itseaiheutettuja niinkuin  videoista ollaan nähty (kannibalismi ja hakkaavat itseään häkkeihin).

Tässä tuo Norjan tilojen video! http://www.oikeuttaelaimille.net/www2/lang-fi/ajankohtaista/tiedotteet/296-salakuvat-norjalaisilta-turkistarhoilta-jaerkyttaevaet-jo-kolmannen-kerran!  Enkä ymmärrä miten voit väittää näistä eläimistä että mikään tuo on epätodellista. Videoita on myös läjä lisää, joten ne sulkevat pois yksittäistapaukset.


Vieras

#66 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 16:29

#65: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Eihän vanhukset ja yksiössä asuvat ole huono vertauskohde.  Vanhuksille ei ole tarpeeksi ulkonakäyttäjiä vanhainkodeilla.  Yksinasuvat huonojalkaiset eivät voi tai eivät kykene yksin menemään ulos ja niin sitten oleilevat päivät pitkät sisällä.  Tiedetään, etteivät kaikilla lapsetkaan ehdi käydä töiltänsä ulkoiluttamassa vanhuksia.

Niin no - eihän 11 neliön asunnossa voi juuri muuta tehdäkään kuin nukkua ja  oleskella.  Minkäs teet - täytyy vain yrittää...

Todellakaan minua eivät kiinnosta salakuvaukset ollenkaan, koska niiden kuvaajat eivät ole tienneet eläimistä ja sairastamisista mitään.  Miksei voida kutsua talonväkeä mukaan, niin saataisiin asianmukaista tietoa?  Samanlailla voisi salakuvata vanhainkodilla  vuoteissa olevia vanhuksia, jotka eivät tunne ketään, eivät muista mitään ja puhelevat itsekseen tai nukkuvat koko ajan tietämättä maailman menosta mitään.

Toisaalta en voi ymmärtää tällaista rikollista toimintaa.  Toisten yksityisalueille ei saa mennä.  Et varmaan sinäkään pitäisi siitä, että yöllä hiippailisi muutama henkilö asuntoosi kuvaamaan yksiötäsi. 


Vieras

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 16:48

#65: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Mahtuisiko yksiöösi  pari - kolme kanaa ja vapaanako ne sitten olisivat ja nokkisivat kaiken mahdollisen?   Munisivat sänkyysi ja ehkä muutama sattuisi rikkoontumaankin.   Entä kanojen jätökset - niitähän tulee mukavasti päivän aikana!  Eihän kanoja saa laittaa häkkiin eikä kohta lemmikkieläimiäkään.

Sari Kivijärvi
Vieras

#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 20:47

#66: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 Vanhainkotien asioihin pitää todellakin panostaa enemmän. Ei se tarkoita, että jos jotkin asiat ovat muualla huonosti niin se oikeuttaisi muut epäkohdat. Kai sinä sitten teet asialle jotain? Aina on helppo puhua, toivon että pistät tikun ristiin.

Toisten alueille meno on kyllä kielletty! Minkäs minä sille voin jos aktivistit ovat päättäneet rikkoa tätä. Tämä on ollut ainut keino tuoda todisteet julmasta turkistarhauksesta ihmisten ilmoille. Nämä aktivistit ovat valmiita ottamaan vankilariskin, koska kokevat hyödyn olevan suuremmat.

Kuin Heizin dilemma: "Heinzin vaimo on kuolemansairas, mutta hänen sairauteensa on olemassa lääke. Apteekkari on kuitenkin ylihinnoitellut sen, joten Heinzilla ei ole varaa ostaa lääkettä. Pitäisikö Heinzin pelastaa vaimonsa henki varastamalla lääke?" Jotkut ovat valmiita varastamaan lääke, toiset ei.

Salakuvaukset täytyy jokatapauksessa ottaa tosissaan. Ja mitäpä sanot siihen, että koiraa ei saa häkittää mutta kettua saa?


Vieras

#69 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

28.03.2011 22:29

#68: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Sanoit, ettei koiraa saa häkittää.  Kuinka on sitten mahdollista, että myydään sisähäkkejä koirille, jonka voi sijoittaa vaikkapa pöydän alle.  Sitten koira on häkissä koko sen ajan, kun ollaan työssä.

Itse asiassa olenkin panostanut vanhuksen hoitoon joka päivä ja nyt onkin saatu avustajatoimintaa.  Sekin on jo hyvä asia.  Asiaa viedään eteenpäin.

No miksi sitten aktivistit lähtevät karkuun ulkomaille ja ovat siellä parisen vuotta, jolloin syyte vanhenee.   

Salakuvauksia en ota tosissaan, koska  aktivistien mielestä kaikki tuotantoeläimet voivat huonosti.  Silti voimme ihailla eri näyttelyissä valtavan hienoja eläimiä.  Mistähän ne sitten on toimitettu näyttelyihin, jos ei suomalaisilta maatiloilta. 

Sari Kivijärvi
Vieras

#70 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

29.03.2011 13:01

#69: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Mielummin nyt jättäis koiran vaikka kotiinsa kuin häkkiin pöydänsä alle.. Vaikka ehkä onkin lain mukaan sallittu.

 "22 § Eläimen säilyttäminen sen pitopaikaksi soveltumattomassa tilassa

Kissaa tai koiraa taikka muuta eläintä saadaan pitää sen kuljetukseen tarkoitetussa laatikossa tai häkissä taikka muussa vastaavassa pienikokoisessa säilytystilassa vain, jos eläimen kuljettaminen, sairaus tai muu tilapäinen ja hyväksyttävä syy sitä vaatii."

Tilapäisistä häkittämisistä poiketen, kysyn uudelleen mitä mieltä olet siitä, että kettua voi pitää häkissä loppuelämänsä ajan ja koiraa ei?

Niitä näyttelyeläimiä on metsästetty ja sitten täytetty sekä muutenkin yleensä muokattu. Salakuvaukset on silti otettava tosissaa oli aktivistit alunperin mitä mieltä tahansa.


Vieras

#71 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

29.03.2011 23:02

#70: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 Tarkoitit varmaan eläinmuseon eläimiä, kun sanoit , että niitä on metsästetty ja sitten täytetty ja muutenkin yleensä muokattu.

Näyttelyissä on oikeita eläviä eläimiä siis lehmiä, sonnia, hiehoja jne.  Ne eläimet ovat todella hienoja  eikä niitä hetkessä saada näyttelykuntoon.   Siellä on myös Junior Handler -kilpailuja. 

 En siis edelleenkään ota vakavasti salakuvauksia, koska sikalakuvauksetkin olivat aivan muuta kuin todellisuutta.  Niissä nähtiin sikojen säikähtäneitä ilmeitä, kun vieraita tuli taloon ilman tuttua hoitajaa.  Uteliaat siat kävivät nuuhkimassa mädäntynyttä sikaa karsinassa aivan kuten kissani heittäessäni sille uuden pehmokissan.  Sitten kissa käveli pois.

Koiran häkistä

Häkin paikka valittava huolellisesti.  Häkkiä ei saa sijoittaa paikkaan, jonne aurinko pääsee jatkuvasti paistamaan.  Koira haluaa tarkkailla ympäristöään.  Koirat pitävät kaivamisesta, häkkiverkko pitää upottaa maahan.

Jotkut koirat tarvitsevat häkin, jossa on  katto, muuten ne pääsevät karkaamaan kiipeämällä/hypäämällä verkon yli.

Ruokinta-astioille tulee olla teline, jottei ruoka-astiat kaadu.

Sari Kivijärvi
Vieras

#72 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

29.03.2011 23:48

#71: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

 Turkistarhausvideoissa ihan näkyy kun ketut jyrsivät toisensa korviaan lisää. Jos samassa häkissä on monta kettua, suurimmalta osalta toinen on jyrsinyt korvan tai hännän irti, irronnutta ruumiinosaa ei näy missään, se on siis syöty. Ihan kuin joillain näkyisi aivot ja parilta erittäin nuorelta ketulta puuttuu jalkojakin. Tämä on sitä todellisuutta.

Et vieläkään vastannut kysymykseeni siitä mitä mieltä olet siitä, että koiraa ei saa pitää häkissä ikänsä ja kettua saa. Ei sillä tosin ole väliäkään, sillä aloit kuvailemaan sinun mielestäsi sopivaa häkkiä koiralle, niinpä en aio enään jatkaa keskustelua kanssasi.

Joko et pysty myöntämään, että se on kaksinaismoralistista ja väärin tai sitten sinua ei kiinnosta(joka on vielä pahempi). Toivottavasti sentään jatkat vanhuksien auttamista, jos tuo ei ollut säälittävä valhe, moimoi.


Vieras

#73 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia

30.03.2011 06:33

#72: Sari Kivijärvi - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Senkö takia 

Ilmeisesti et liiku muualla kuin jossain kerrostalo- tai rivitaloalueella.  Jos menet vähän kauemmas,  näet varmaan koirien häkkejä.  Katsopa, niin näet niiden myyntihintoja tai voihan sellaisen itsekin rakentaa.  Koirat saavat viettää suurimman osan ajastaan ulkona  ja onhan kesälläkin koiralle mukavampaa olla ulkona kuin kuumassa asuinhuoneessa.

Häkissä koira voi seurata ympärilleen jatkuvasti ja sillä on siten  monenlaista virikettä.  Sisätiloissa asuessaan koira joutuu olemaan suurimman ajan yksikseen ja senkin ajan nukkumalla.  Eihän sellainen ole mielekästä koirallle.

Et kertonut, kuinka palöjon sairaiden eläinten joukossa oli terveitä.  Oliko niitä kymmenittäin vai sadoittain.  Myös suuren vanhustenjoukon määrästä voimme kuvata sokeita, liikkumattomia ja mustelmilla olevia vanhuksia.  Sen tiedän, että suuressa eläinmäärässä on aina sairaita joukossa, mutta kuten tuossa norjalaisessakin jutussa DNA-testi osoitti, ettei kyseisiä sairaita eläimiä olisi pitänyt olla kuvatulla tilalla.  Luotan ehdottomasti DNA-testeihin.

Et myöskään ole vastannut, pitäisitkö yksiössäsi pari kanaa IRRALLAAN, jotta saisit kananmunia.  Haittaisiko se sinua, jos ne sitten nokkisivat ja sotkisivat yksiösi.  Olen mielenkiinnolla odottanut vastaustasi.

LA

#74 Näille nurmikonnuolijoille ;)

24.11.2011 23:07

Jos oikein tarkkaan ruvetaan miettimään, niin minun mielestäni saisivat sulkea kaikki sikatilat joissa elukoilla on huonot oltavat, eli sen jälkeen ei suomalaista sianlihaa sitten saataisikaan enää koskaan, ei edes sitä joulukinkkua. Nuo videot joita on kuvattu, ovat vain murto-osa niistä tiloista missä on huonot oltavat elukoilla..... miettikääpäs mitä puhutte, vihreät...... lopetetaan lihansyönti ja ruvetaan kaikki syömään ruohoa ku hevoset konsanaan ni ollaan kaikki tyytyväisiä.

Karmiviahan nuo videot ovat, mutta jos järjellä ajatellaan niin valtion syytähän tämä kaikki sitten loppujen lopuksi on. Älkää syyttäkö tilallisia, kirjoittakaa kirje vaikka tarja haloselle jos siltä tuntuu........

Vieras

#75

28.11.2011 01:56

Lupauksista huolimatta sikatiloen ynnä muiden eläinten olosuhteita ei ole parannettu eikä seurantaa lisätty, törkeitä eläinrääkkäyksiä tapahtuu yhä vain lisää!!!:(