Pelastetaan Vatakka

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Pelastetaan Vatakka.

professori,yhteis,kuntat.

#1 Vatakan lakkauttaminen

13.03.2013 16:04

Kaupungilla on suuria taloudellisia vaikeuksia,on saatava säästöä aikaiseksi ja paljon.Turhia toimintoja tulemme sulkemaan sitämukaa,kun pystymme tekemään päätöksiä toimintojen lakkauttamiseksi.Poliittinen uusi ilmapiiri näin vaatii tekemään,välttääksemme katasrofin.
Tietoteknillistyminen yhteiskunta vapautuu nopeasti,sanoisiko kaupugin ja yhteiskunnan holhouksesta.Toisin sanoen kaikki ulkoistetaan,kaikkien on pyrittävä tulemaan toimeen omillaan ja on toinen toistaan auttaen ja suvaisevaisuudella.Yhteikunnan rauhaa ajatellen ja rauhan puolestakin.
Vatakan koordinaattori oto

#2

13.03.2013 16:15

Hyvä professori, Vatakka on tehnyt pikkurahalla syrjäytymistä ennaltaehkäisevää ja rasismin vastaista työtä jo 8 vuotta. Pääosin homma on hoidettu vapaaehtoisvoimin ja Punaisen Ristin Savo-Karjalan piirin panostuksella, mutta ihan ilman rahaa ei näin tälläista toimintaa pystytä pyörittämään. Vatakka on toimiva yhteisö, jossa ihmiset auttavat toinen toisiaan, mutta yhteiskuntarauha säilyy vain jos myös on yhteiskunta rauhaa säilyttämässä.
Sampsa Jääskeläinen

#3 Kannattaa lukea pöytäkirja.

14.03.2013 21:26

Vuokratuki siis spr:lle loppui. Vastapainona kaupunki aloittaa siltakadulla maahanmuuttajapalvelut. Kaupunki siis edistää maahanmuutajien kotoutumista. Joensuu on aina ollut monikulttuurinen ja vieraille ystävällinen kaupunki.

Vieras

#4

15.03.2013 10:48

Kyllä minun mielestä Vatakan toiminta on tärkeä
ja jota toimintaa pitäsi vielä kehittää
Vatakan koordinaattori oto

#5 Pöytäkirja luettu

15.03.2013 13:37

Hölmöläisten peiton jatkamisesta on kyse: yhdestä päästä jatketaan ja toisesta leikataan. Ja sitä paitsi Joensuun kaupunki viimein ryhtyy hoitamaan lakisääteisiä viranomaisvelvollisuuksiaan, yli 20 vuoden suunnittelun jälkeen. Vatakan toiminta on viranomaisia tukevaa syrjäytymistä ennalta ehäiseväätoimintaa. Mietipä Sampo montako päivää eroissairaanhoitoa saadaan 25,000 ihmiselle, joka on pudonnut kelkasta sen takia, ettei enää olisi sitä Vatakkaakaan jonne mennä harrastamaan ja tapaamaan ihmisiä kun eniten masentaa?

Vieras

#6

16.03.2013 07:12

Vastakka toimii myös nuorten mielenterveyskuntoutujien hyvinvointiryhmän kokoontumispaikkana ja on muodostunut heille omaksi kotipesäksi.

Vieras

#7

16.03.2013 12:48

Vatakka on mielekintoinen paikka maahanmuttaille ihmisille,kun minä muuttin Suomen Vatakkassa tutustyin toisien maahanmuttaen ihmisien kanssa että ei ollut kavereita ja oli ikävä ellä udessa paikassa ja nytki me olemme hyvissä suhteessa.Ihana paikka oli Vatakka!!!Kiitos kaikille kuka työskenteli ja otti meitä vastan ja autoi monissa asijoissa kun me muutimme Suomen.

Vieras

#8 Re: Kannattaa lukea pöytäkirja.

16.03.2013 16:25

#3: Sampsa Jääskeläinen - Kannattaa lukea pöytäkirja.

Kukaan uudessa maassa kotoutuva ei halua asioida pelkästään virastossa, tarvitaan myös toisenlaisia paikkoja. Vatakan toimintaperiaate on erinomainen, ja työllään he ovat pystyneet puuttumaan moniin asioihin joista suuri yleisö ei ole edes tietoinen. On hyvä että Vatakkalaiset täsäs tilanteesa profiloituvat ja saamme tietää heidän työstään, sekä näkyvästä että näkymättömästä.

 

Saija Huttunen


Vieras

#9

17.03.2013 06:52

Joensuu yrittää muutenkin säästää itsensä hengiltä.

Vieras

#10

17.03.2013 21:44

Kyllä minun mielestä, Vatakan toiminta on tärkeä..........

Vieras

#11 Re: Kannattaa lukea pöytäkirja.

20.03.2013 19:57

#3: Sampsa Jääskeläinen - Kannattaa lukea pöytäkirja.

Tuo "vieraille ystävällinen kaupunki" hypähti silmille kuin sammakko.  Joensuu tunnetaan koko maassa rasistisena kaupunki, jolla on surullinen lähimenneisyys.  Ulkomaalaisia on puukotettu, potkittu ja hakattu kaupungin torilla toistuvasti muutama vuosi sitten. Tunnen muutaman uhrin, jotka ovat olleet esimerkiksi jatko-opiskelijana yliopistossa huippu tuloksin tai ikääntyneen pakolaispariskunnan, jotka olivat lähteneet sotaa pakoon.  He elivät täällä mallikasta rauhallista elämää ja väkivallan teot tapahtuivat ihan normaalisti torin poikki kävellessä.  Kyllä täällä tarvitaan edelleen suvaitsevaisuustyötä ja maahanmuuttajille kohtaamispaikka.  Ei me suomalaisetkään mennä Kelalle tai TE-toimistoon tutustumaan ihmnisiin.  Maahanmuuttajilla monesti ei ole ketään tuttua koko kaupungissa - kohtaamisia tarvitaan.  Hyvä, että kaupunki on vihdoinkin hyväksynyt yhden luukun palvelupisteen, mutta ei se korvaa kolmannen sektorin toimintaa.  Kanadan siirttolaispolitiikkaa on kehuttu onnistuneisuudesta ja se toimii pääasiassa kolmannen sektorin kautta rahoittajana kaupunki/valtio.


Vieras

#12

21.03.2013 14:33

Vatakka on erittäin hyvä ja tuttu paikka kaikille maahanmuuttajille, lapsille ja vanhimille, jotka asuvat Joensuussa.
Pyydän, että viranomaiset muuttavat päätöstä.

Vieras

#13 Re:

22.03.2013 15:20

#12: -

Rakentavaa keskustelua eilen Vatakassa päättäjien kanssa. Yhdessä kehitetään entistäkin parempi Vatakka. Tervetuloa kaikki mukaan meidän porukkaan, ovet on auki tänäkin iltana klo 21 saakka Mahti-klubin merkeissä. toteuttamaan

Jacek

#14 Support from Poland

15.04.2013 07:49

Hello,
on the beggining I would like to introduce myself. My name is Jacek. I come from Poland and I was 1,5 year ago on Erasmus exchange in Joensuu. I have great memories with this pleace and people from Joensuu. But the reason why I m writting to you is Vattaka. I heard bad news - that Vattaka is closing... :/ Please do not do it... I participated in russian lessons there during my exchange and when I came back to Poland I spoke for a lot of people how Finland have developed social system... This "social system" when I was speaking with my friends was VATTAKA. In Vattaka I experienced great lessons of russian but also there I met great people and I saw how amazing are real Finnish people! I have great feelings with this pleace so please please please do not close it.
Hope that this institution will survive!

Kindly regards from Poland,
Jacek
Vatakan koordinaattori

#15 VATAKKA TIEDOTTAA

16.04.2013 10:46

Hyvät Vatakan ystävät!
VATAKKA jatkaa yhteistyötä Joensuu kaupungin kanssa maahanmuuttajien kotoutumista tukevien palvelujen tuottajana. Lisätietoja tulossa yhteistyöstä tulossa lähiaikoina. Kiitän teitä kaikkia tuestanne, jatketaan yhdessä työtä inhimillisemmän ja tasa-arvoisemman Joensuun puolesta.
Dear friends of Vatakka!
VATAKKA continuous co-operation with Joensuu city as immigrant integration service provider. More information coming soon. Thank you very much for your support. Let's continue together the work for humanity and equality.