Pelastetaan Vatakka

Kommentoitu viesti

Sampsa Jääskeläinen

#3 Kannattaa lukea pöytäkirja.

14.03.2013 21:26

Vuokratuki siis spr:lle loppui. Vastapainona kaupunki aloittaa siltakadulla maahanmuuttajapalvelut. Kaupunki siis edistää maahanmuutajien kotoutumista. Joensuu on aina ollut monikulttuurinen ja vieraille ystävällinen kaupunki.

Vastaukset


Vieras

#8 Re: Kannattaa lukea pöytäkirja.

2013-03-16 16:25:41

#3: Sampsa Jääskeläinen - Kannattaa lukea pöytäkirja.

Kukaan uudessa maassa kotoutuva ei halua asioida pelkästään virastossa, tarvitaan myös toisenlaisia paikkoja. Vatakan toimintaperiaate on erinomainen, ja työllään he ovat pystyneet puuttumaan moniin asioihin joista suuri yleisö ei ole edes tietoinen. On hyvä että Vatakkalaiset täsäs tilanteesa profiloituvat ja saamme tietää heidän työstään, sekä näkyvästä että näkymättömästä.

 

Saija Huttunen


Vieras

#11 Re: Kannattaa lukea pöytäkirja.

2013-03-20 19:57:46

#3: Sampsa Jääskeläinen - Kannattaa lukea pöytäkirja.

Tuo "vieraille ystävällinen kaupunki" hypähti silmille kuin sammakko.  Joensuu tunnetaan koko maassa rasistisena kaupunki, jolla on surullinen lähimenneisyys.  Ulkomaalaisia on puukotettu, potkittu ja hakattu kaupungin torilla toistuvasti muutama vuosi sitten. Tunnen muutaman uhrin, jotka ovat olleet esimerkiksi jatko-opiskelijana yliopistossa huippu tuloksin tai ikääntyneen pakolaispariskunnan, jotka olivat lähteneet sotaa pakoon.  He elivät täällä mallikasta rauhallista elämää ja väkivallan teot tapahtuivat ihan normaalisti torin poikki kävellessä.  Kyllä täällä tarvitaan edelleen suvaitsevaisuustyötä ja maahanmuuttajille kohtaamispaikka.  Ei me suomalaisetkään mennä Kelalle tai TE-toimistoon tutustumaan ihmnisiin.  Maahanmuuttajilla monesti ei ole ketään tuttua koko kaupungissa - kohtaamisia tarvitaan.  Hyvä, että kaupunki on vihdoinkin hyväksynyt yhden luukun palvelupisteen, mutta ei se korvaa kolmannen sektorin toimintaa.  Kanadan siirttolaispolitiikkaa on kehuttu onnistuneisuudesta ja se toimii pääasiassa kolmannen sektorin kautta rahoittajana kaupunki/valtio.