Synnytystoiminta pitää säilyttää Vammalan aluesairaalassa


Vieras

#1

26.05.2013 10:00

Niillä on nyt kiire lopettaa synnytystoiminta Vammallassa, kun ensi vuoden alussa tulee voimaan laki, jonka mukaan saa itse valita synnytyspaikkansa. Pelkäävät siis synnytysten nopeaa kasvua, koska silloin lopetusta ei enää voisi ainakaan niin helposti tehdä.

Vieras

#2 #2

26.05.2013 10:24

Eivät saisi lopettaa synnytystä, itse koen ahdistusta ja stressiä kun saat jatkuvasti miettiä mihin mennä synnyttämään ja koska, koko synnytys pilataan tämmöisellä pelleilyllä. Vammala avoimeksi ja Tausista kaikki käytävillä olevat ohjattavaksi vammalaan, saadaan vammala työllistettyä, tausin ruuhkat pois ja kaikki tyytyväisiksi, kenenkään ei tarvitse kärsiä supistuksistaan kotona / sairaalan käytävällä.. !

Vieras

#3

26.05.2013 10:54

Synnytystoiminta jatkuttava :)

Vieras

#4 #4

26.05.2013 12:10

TAYS on jo nyt niin täynnä, että ei pysty nykyisiäkään synnytyksiä asianmukaisesti potilasturvallisuutta vaarantamatta hoitamaan. Todella huolestuttavaa, että sitten muka pystyttäisiin hoitamaan vielä suurempi määrä synnytyksiä keskittämällä sinne. Jos tämänkaltaisia uudistuksia tehdään, niin tulisi resurssien myös kasvaa suhteessa potilasmäärään.
neiti Nöttönen

#5 Ehdottomasti jatkettava Vammalassa

26.05.2013 12:24

alkuperäisen sopimuksen mukaan, suotta sooloilu pois. Joka kerta, kun tehdään jokin sopimus, esim tässä että 2016 synnytykset siirt. Taysiin naisten - ja lastensairaalaan ei taaskaan pidä, vaan sooloillaan kiireellä, ja järjettömälää aikataululla ..mitä sillä saadaan? Ei mitään, ei ainakaan inhimillisesti ajatellen kellekkään mitään hyvää, ei hoitajille, eikä synnyttäjille. Vammala on kovasti pidetty paikka, ja palvelut toimivat hienosti. Jokaisessa sairaalassa on varmasti tilanteita ,joista jollakulla on subjektiivinen ehkä epämiellyttävämpikin kokemus, mutta se kuuluu elämään. Minusta on hienoa, että Vammalan aluesairaalaan on saatu niin kattava perustreveydenhuollon päivystys ( aluesairaalan ensiapu) sekä osastoiminnat ja eritoten synnytys. Nyt vain pitäisi saada kanavvoitua lisä virtaa synnärille tukkoisesta Taysista. Heillä ei ole todellakaan resurssia ottaa sinne yhtäkään enään synnyttämään turvallisesti ,saati inhimillisesti synn ajatellen, koska yksi sali synnyttäjälle ei paljoa siellä kaaoksessa enään auta. Kokemusta on sekä synnyttäjänä, että aidan toiselta puolelta. Vaikka kyllä päättäjät paperille saavat kaiken näyttämään aina hyvältä, todellisuus on kuitenkin toinen. Toisekseen Vammalassa on myös naistentaudit ,-synnytysosaston lisäksi , joka on erittäin hieno asia ja tukee myöskin sitä toimintaa. Aluesairaalalla on ylipäätään hyvät mahdollisuudet kehittää toimintaa, jos vaan päättäjätkin vihdoin tajuaisivat sen ja tekisivät pitkäntähtäimen suunnitelmia. Johdon uudelleen asettelu voisi olla myös ihan virkistävää, nykyisin tuskin ihan hirveästi enään kiinnostaa ko toiminnan tulevaisuus. Nyt kansaa ääneen, taas jälleen kerran!!

Vieras

#6

26.05.2013 13:07

Nyt ollaan liikkellä oikean asian puolesta. Kyllä hölmöläisiä maailmassa piisaa, että suljettas Vammalan synnytysyksikkö,jonka hyvin motivoitunut henkilökunta on kehittänyt vuosien myötä toimivaksi ja turvalliseksi yksiköksi. nyt päättäjät järki käteen!


Vieras

#7

26.05.2013 17:57

Tsemppiä Teille, tulevat äidit; että saatte pitää niin halutun synnytysosastonne!!!
P.S. Saako Pirkanmaan sairaanhoito -piiri rahaa siitä, jos ulkopaikkakuntalainen tulee sinne teille synnyttämään? Jos, niin sitä kannattaisi hehkuttaa päättäjille...?

Vieras

#8 Vammalan synnytystoiminta säilytettävä!

26.05.2013 22:08

Parempaa synnytyssairaalaa ei maasta löydy. Olen porilainen ja kävin Vammalassa synnyttämässä kolmannen lapseni, koska olin kuullut sairaalasta niin paljon hyvää. Hain luvan muualla synnyttämiselle Porista. Olen synnyttänyt Satakunnan Keskussairaalassa kaksi ja Vammalassa yhden lapsen. Ero on kuin yöllä ja päivällä! Vammalassa henkilökunta on erittäin motivoitunutta, asiansa osaavaa, synnyttäjää ja luonnonmukaisuutta kunnioittavaa. Missään nimessä tätä yksikköä ei saa sulkea!

Koska 2014 synnyttäjä saa itse valita sairaalan, missä synnyttää, niin nyt olisi juuri hyvä antaa toiminnan jatkua ja katsoa, kuinka paljon synnytykset Vammalassa lisääntyvät valinnanvapauden myötä. Uskon, että synnytykset lisääntyisivät todella paljon! Mielestäni on kaikkia kansalaisia aliarvioivaa sumutusta yrittää sulkea sairaala nyt juuri ennen valinnanvapautta, koska päättäjät pelkäävät synnytysten lisääntyvän. ÄIDIT VAATIVAT SYNNYTYSYKSIKÖN SÄILYTTÄMISTÄ!

Vieras

#9

26.05.2013 22:45

Monilla perheillä on se käsitys, että Vammalassa voi synnyttää vain virka-aikaan!!! Myös neuvoloissa paljon epätietoisuutta. Ei ihme, ettei synnyttäjät lähde Vammalaan. :(

Vieras

#10 Re: Vammalan synnytystoiminta säilytettävä!

26.05.2013 22:53


Vieras

#11

27.05.2013 08:02

Vammalan aleusaaralan systemaattiselle alasajolle loppu!
Pöljät

#12 Rahaa?

27.05.2013 08:42

Löytyiskö täältä myös ehdotuksia, millä ne jumalattomat kalliit kulut siellä Vammalassa myös katetaan? Kunnista ei näytä rahaa löytyvän. Kai siellä Vammalssa joku sampo sitten tahkoo rahaakin, niinkuin Mäntässäkin paperitehdas paino rahaa jolla pikkukunnalle pidettiin sairaalaa pystyssä.

Vieras

#13 Re: Rahaa?

27.05.2013 10:30

#12: Pöljät - Rahaa?

Rahaa riittää maahanmuuttajille, Kreikkaan, Espanjaan ja ties mihin muualle, mutta ei suomalaisille odottaville, synnyttäville äideille ja heidän vauvoilleen?! Vikaa voit hakea jostakin muualta rahattomuuteen. Prioriteetit uuteen järjestykseen!


Vieras

#14 Kodinomainen tunnelma

27.05.2013 10:30

Olen synnyttänyt 10:stä lapsestani 4 Vammalassa ja 6 Taysissa. Ero on äidin kannalta todella valtava. Vammalassa äidin toiveet otetaan kokonaisuutena huomioon. Synnytys tapahtuu luonnollisesti, eikä tarvitse kokea itseään potilaaksi. Esim.seitsemäs lapsemme syntyi kesällä ja tarkastuksen jälkeen saimme rauhassa käpsytellä ulkona ja sitten mennä suoraan saliin puoleksi tunniksi synnyttämään. Olo oli todella rentoutunut ja synnytys-stressi pysyi poissa. Nuorimmaisen kävin synnyttämässä diabeteksen vuoksi Taysissa ja suuren sairaalan kiire ja resurssipuute tulivat hyökynä vastaan. Toiveita ei voitu kuunnella ja sängystä synnyttämisen karmeus oli taas vastassa tuoli-toiveesta huolimatta. Kätilöissä vika ei siis ole, vaan liian täyteen ahdetussa sairaalassa.

Vieras

#15

27.05.2013 11:35

HERÄTYS PIRKANMAA JA PÄÄTTÄJÄT!!!
HUOH!

#16 Re: Rahaa?

27.05.2013 11:39

#12: Pöljät - Rahaa?

Tayssissa synnyttäjiä riittää (enemmän kuin heillä olisi mahdollista ottaa) voisivat sieltä organisoida synnyttäjiä vammalaan (tämä on FAKTA) mutta eivätpä niin halua syystä tai toisesta tehdä vaan organisoivat synnyttäjät mielummin satakuntaan ja muualle...

tuumailija

#17 Palvelu varmasti hyvää, mutta...

27.05.2013 12:47

Arvon huolestuneet henkilöt. Kokonaista aluesairalaa oka on tehoton, ei voida ylläpitää pelkän synnytyksen vuoksi, vaikka se olisi maailman parasta. Sairaalatoiminnot rakentuvat monesta alasta ja tarvitsevat toisiaan. Ajatus on kaunis ja hieno, mutta rahat tehottomien yksiköiden ylläpitoon ovat aina jostain muualta pois, olivat sitten kyseessä ne TAYS:ssa synnyttäjät tai muunlaista hoitoa tarvitsevat.
eikö palvelusta kannata maksaa?

#18 Re: Palvelu varmasti hyvää, mutta...

27.05.2013 15:02

#17: tuumailija - Palvelu varmasti hyvää, mutta...

Kyllä Vammalassa puretaan kaikkea muutakin mitä Tays ei kapasiteettinsa vuoksi ehdi/ pysty hoitamaan, kuten leikkausjonojen purkua. Ehkä pitäisi katsoa kuinka paljon hoitotakuut ylittyvät, esim. syöpäpotilaiden kontrollit, leikkauspäätöksen saaneet sekä poliklinikoille jonottavat. Jollei Vammalassa hoideta mitään, niin missä sitten?? Ei ainakaan tällä tilanteella Taysissa.

 

Tämän kaiken positiivisena lisänä olisi synnytystoiminta, joka helpottaisi kaikkien taakkaa: Taysin; shp:n rahapussia (ja sitä kautta kuntia), kun ei tarvitsisi useita lähettää muihin shp:hin synnyttämään; neuvoloita, koska äidit saisivat selvästi parempaa imetys- ym. ohjantaa ja apua; äitien ja perheiden hyvinvointia; esim. synnytyspelkoisten hoito on tähdellistä. Tässä esimerkkejä.

E.Hirvelä, Nokia

#19 Kolme kertaa

27.05.2013 16:25

Olen viidestä lapsesta saanut synnyttää kolme Vammalan Aluesairaalassa ja kaksi joutunut Tampereella vääntämään. Ei mikään mahti olisi sinne saanut, mutta kun kesällä oli sulku päällä Vammalassa- ei sinne päässyt kun lähtö tuli.

Tätä samaa asia puitiin jo vuonna 1993, eli 20 vuotta sitten, kun siellä viikon makoilin esikoisen kanssa. Hoitajien ja lääkäreiden ammattitaito, taito kohdata potilas/asiakas ihmisenä ja tulla aidosti lähelle ja tuoda turva ja osaaminen, poissa kiire ja stressi. Kun osaastolla tuoksui vasta leivottuja herkkuja ja vauvat saivat ensiluokkaisen kätilöiden opastuksen ja hoidon.

20 vuotta on uhattu VAS synnytystoiminta lopettaa, aina se on saatu pidettyä. Vastavaa osaamista ja taitoa taisi lähimpänä löytyä Tammisaaresta. En koskaan enkä milloinkaan lakkaa muistamasta Kaajan Tarua etc. kun siellä tuli kolme kertaa vierailtua ja kerran olin kälyn doulana. KIITOS 1993, 1995,2005.

Vieras

#20

28.05.2013 06:28

4 synnytystä Vammalassa <3
sude

#21

28.05.2013 20:53

Törkeän väärää tietoa Vammalassa synnyttämisestä saa myös neuvoloista. joko epätietoisuutta, tai sitten ihan tahallista pelottelua ettei sinne uskaltaisi lähteä. Joka tapauksessa olen kaksi lastani synnyttänyt sielä, ja kolmannenkin haluan synnyttää jos vain mahdollista. Toisen lapsen kohdalla soitin itse Vammalaan ja kyselin asioista kun neuvolassa asiantuntevasti kerrottiin mm. että jos olen 8 cm auki perjantaina klo 16, minut pistetään lanssiin ja taysiin kaikissa tuskissani. :(

Vieras

#22

28.05.2013 21:42

On hyvä, että pienemmälläkin paikkakunnalla pstyttäisiin synnytyksiä hoitamaan, ettei tarvitsi aina lähteä > 50 km päähän.
Entinen vammalalainen

#23 Inhimillistä lämpöä Vammalasta

29.05.2013 16:51

Nyt on sellaine höyry päällä viedä kaikenlaiset lähipalvelut kauas ihmisten ulottamattomiin. Voi olla että valtiolle tulee halvemmaksi hoitaa asiat isoissa kaupungeissa, mutta se on kaukana inhimillisyydestä. Ihmisten matkat pitenee ja asiakas maksaa, oli varaa tai ei. Eihän se silloin valtion kukkarosta ole pois.
Raskaus ei ole sairaus ja synnytys on luonnollinen tapahtuma unohtamatta vaaroja mitä siihen liittyy. Pelkään pahoin että tällä menolla lapsia syntyy matkalla sairaalaan ja en ihmettelisi että kotisynnytyksetkin tulisivat mukaan kuvioihin. Vammalan synnytysosasto on brändi ja se on Sastamalan imagollekin tärkeä ja kallisarvoinen. Se myös edustaa inhimillisyyttää, mitä eritoten synnytyksen herkkinä hetkinä äiti arvostaa. Jos jollekin sopii iso keskussairaala, hyvä niin, mutta vaihtoehto tarvitaan niille, jotka sitä tarvitsevat ja kaipaavat-se on Vammalan synnäri!
Olento

#24

29.05.2013 21:01

Minäkin siellä taysin käytävällä maanneena olen ehdottomasti sitä mieltä että synnytyksien jatkuttaa Vassissa!!!


Vieras

#25 Kyllä vaihtoehtoja pitää olla

29.05.2013 22:19

Itsellä hyvät kokemukset parjatusta TAYSista, mutta olen niin paljon kuullut hyvää Vammalasta että olisi hienoa jos säilyisi vaihtoehto. Miksi sellaista lopettamaan missä homma pelaa?


Kommentoi adressia
Facebook
Pitäisikö valtion kasvattaa tukeaan kulttuurille ja taiteelle?