Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon

Sain avun Liothyroninista

#201 Re:

25.06.2013 17:25

Ei pidä paikkaansa. Valviran ei suinkaan tarvitse käsitellä kaikkea mitä postiluukusta tulee. Valvira voi a) jättää asian käsittelemättä tai b) siirtää asian alemmalle portaalle kuten vaikkapa aluehallintovirastoon, tämä lienee yleistä tai c) siirtää asian vaikkapa poliisille tai d) siirtää asian muuhun virastoon esim. Potilasvakuutuskeskukseen.
Valviran ja aluehallintoviranomaisen tehtävänjako on Valviran omien nettisivujen mukaan:
"Valviran tehtävänä on ohjata aluehallintovirastoja niiden sosiaali- ja terveydenhuoltoon liittyvissä tehtävissä. Tavoitteena on, että aluehallintovirastojen ohjaus-, lupa ja valvontakäytännöt ovat mahdollisimman yhdenmukaisia.
Valvira ja aluehallintovirastot hoitavat valvontatehtäviä yhdessä laatimiensa valvontaohjelmien mukaisesti."
Valvira itse päätti ensinnäkin käsitellä kantelua, jossa potilaat voivat hyvin. Sitten Valvira päätti nostaa ison ruljanssin pyytämällä asiantuntijalausuntoja ja kutsumalla koolle tämän ammatinvalvontaryhmän tai vastaavan. Sitten päätettiin rajoittaa tämän lääkärin ammatinharjoittamista. Mitään tällaista Valviran ei olisi tarvinnut tehdä. Syynä tähän on ilman muuta se, että kantelun tekijä Soppi oli Valviran oma asiantuntija. Soppi, jonka hoitoon potilaat eivät halua mennä (etsi Googlesta jos haluat tarkistaa). Soppi, joka kohun keskellä myy kilpirauhaskirjaansa täyttä häkää. Hyödyntää kohua taloudellisesti, saa lisämyyntiä kirjalleen. Tällainen tapaus Valviralla on asiantuntijana.
Katsopas kun Valvira pomppii

#202 Osaamattomuutta se vain on...

26.06.2013 08:55

Kokemukset potilailla ovat aivan samanlaisia; lääkärit eivät osaa hoitaa. Tämän show'n tarkoituksena endokrinologien puolelta varmaan on, että he tulevat sitten terveyskeskuksiin tekemään oikeita diagnooseja ja hoitamaan potilaita oikein. Sehän olisikin hieno edistysaskel, oikeata hoitoa kun ei saa nykyisin mistään. Jos tarkoituksena on vain häiritä ammattiaan harjoittavaa kollegaa kateuttaan, sehän on pahimman laatuista luuserimaisuutta. Ottaisivat vain vinkistä vaarin ja painuisivat itsekin kouluttautumaan kunnolla, ettei potilaitten tarvitsisi kärsiä omasta erinomaisuudestaan vakuuttuneiden, mutta edelleen osaamattomien lääkärien puoskaroinnista.

Vieras

#203

26.06.2013 19:43

Sain avun Liotyroniinista: Mistä tiedät, miten kanteluun liittyvät potilaat voivat? Tunnetko heidät tai oletko ollut asian yksityiskohtiin liittyen yhteydessä ko lääkäriin vai oletko nähnyt Valviralle toimitetut asiakirjat? Ilman sarvia ja hampaita, asia kiinnostaa minua, mistä tiedät niin varmasti, että potilaat voivat hyvin tai että kantelu oli aiheeton?

Vieras

#204

26.06.2013 19:51

Erittäin hyvä asia. Ystäväni potee erikoista kilpirauhas-vajaatoimintaa eikä tavallinen lääke auta monenlaisiin oireisiin. Nyt kun lopultakin löytyi hyvä lääke, pitäisi sitä saada jatkossakin.
Sain avun Liothyroninista

#205 Vieraalle vastaus

26.06.2013 20:33

Vieras: voit itsekin tilata Valviralta tähän keissiin liittyviä papereita. Valvira ei tietenkään anna julki potilaiden nimiä, mutta heillä on velvollisuus antaa tietoja esim. potilaiden mahdollisista oireista. Tätä kautta saat itsekin tietää jo aika paljon. Ja kannattaa kysyä tarkkoja tietoja: kantelijat väittävät esim. että potilaiden hormonitasapaino on vaurioitunut. Miksi muka näin? No, kun potilaiden TSH on nollassa! :) Tämä tarkoittaa kantelijoiden mukaan häiriytynyttä hormonitasapainoa. Sellainen on tietysti sitten minullakin, sillä oma TSH:ni on myös nollassa :) Eli kysy Valviralta, miten kantelijat ovat perustelleet väitteensä.

Toinen tietolähde on Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea. Fimealla on tilastot mm. kaikista lääkkeiden haittavaikutuksista. Tässä kantelussa oli kyse nimenomaan Liothyroninilla annettavasta hoidosta. Fimealla ei ollut 12.6.2013 mennessä yhtäkään ainutta haittavaikutusta Liothyroninista. Ei lievää haittavaikutusta saatikka vakavaa, ei yhtään ainutta rekisteröityä haittaa. Mikäli nämä potilaat olisivat olleet ongelmissa Liothyronin -lääkkeen johdosta, niin siitä olisi haittailmoitus Fimealla. Mutta eipä ole.

Voit soittaa Fimealle ja tiedustella asiaa. Ja vinkiksi: vertailun vuoksi kysypäs Fimealta haittavaikutustilastot tavallisimmista masennuslääkkeistä tai vaikkapa Buranasta tai Para-Tabsista :) Nyt alkaakin nimittäin tulla jo ihan toisenmoista tilastoa. Maksansiirtoja jne, kyseisten lääkkeiden haittoina.

Kaikille olisi eduksi, jos Valvira tulisi paremmin julkisuuteen tästä tapauksesta. Mutta luultavasti turha toivo, eli tiedot joutuu nyhtämään irti osa kerrallaan. Valvira on mokannut pahemman kerran ja tätä heidän on vaikea tunnustaa. Ovat luottaneet omaan asiantuntijaansa, asiantuntijaan joka on osoittautunut mokaksi.

 

Yöunet mennyt asian takia

#206 Kohta on toinen jalka haudassa...

27.06.2013 00:11

Thyroxin ei toiminut. Sitten sain Lionthyronin. Sillä lähti myös masennus, ocd lievittyi erittäin mukavasti. Yms kilpparin oireita. EN tarvitse enää Buranaa enkä muita särkylääkkeitä, koska auttoi pääsärkyykin!
Jos Suomessa tilanne muuttuu sellaiseksi kuin Valvira tahtoo, niin eikun hakemaan ulkomailta lääkettä. Ilman meinaa en aio olla >:(

Vieras

#207 Re: Endo tässä utelee,

27.06.2013 14:13

#203: -

saisiko tehtyä tästäkin asiasta kantelun. Nämä kantelun kohteena olevat potilaat ovat itse avoimesti kertoneet, että he voivat hyvin. He eivät olisi halunneet kanteluja tehtävän ko. lääkäristä, mutta nämä lääkärit viisiveisasivat potilaiden toiveista tai heidän hyvästä voinnista.

Sain avun Liothyroninista

#208 Soppi mainostaa taas kilpirauhaskirjaansa

27.06.2013 15:12

Soppi mainostaa kilpirauhaskirjaansa haastattelun varjolla Hesarissa. Kertoo haastattelussa myös kaikista lääketeollisuusduuneistaan, jotka tekevät hänestä hyvin epäilyttävän "asiantuntijan" Valviralle, kaiken muun epäilyttävän ohessa.

Onkohan Sopen kantelukin ollut vain tapa markkinoida kirjaansa? Olen tätä miettinyt jo aiemmin. Koska nimittäin kirjan valmistuminen ja julkaisu osuivat aivan yhteen Valvirakantelun päätöksen kanssa. Ei voi olla sattuma, kun kerran Soppi itse on sekä a) kantelija että samalla b) Valviran asiantuntija ja vielä c) tämän kirjan kirjoittaja, joka itse päättää, koska kirja julkaistaan. Harvinaisen ahne tyyppi. Tuossa se Hesarin artikkeli, siellä oli jo kommentteja:

http://www.hs.fi/elama/L%C3%A4%C3%A4k%C3%A4ri+uskaltaa+my%C3%B6s+halata+potilaita/a1372216887712?ref=hs-art-new-7
Likaiset salat julki

#209 Big Pharma @ Medical Maffia taas asialla

27.06.2013 18:48

Englanninkielistä tekstiä ymmärtäville suosittelen artikkelia "THE MEDICAL MAFIA", http://www.whale.to/a/medical_mafia.html ja kanadalaisen lääkärin Guylaine Lanctot'in kirjaa THE MEDICAL MAFIA: HOW TO GET OUT OF IT ALIVE & TAKE BACK OUR HEALTH & WEALTH
Lanctot'in haastattelu on esim. seuraavassa: http://www.hiddenmysteries.org/review/rev/item19.html
Medical Maffia kosti Lanctot'ille ottamalla häneltä lääkärin oikeudet; henkensä hän sai säilyttää ilmeisesti sen takia, että kirja oli jo ehtinyt levitykseen ennenkuin mafia huomasi sen!
Totuutta rakastava

#210 Liiketoiminta sairaudella

27.06.2013 19:17

Saksalaissyntyinen tutkijalääkäri Matthias Rath on erikoistunut erityisesti mikro-ravinteiden (vitamiinit, mineraalit) merkitykseen sairauksien hoidossa. Vaikka hän on ensijaisesti keskittynyt sydän- ja verisuonisairauksien sekä syövän hoitoon, on hänen tutkimuksillaan myös huomattava yleispätevä merkitys. Hän on lanseerannut sanonnan 'liiketoiminta sairaudella' ja selostaa sen ilmenemistä omana kappaleenaan kirjassaan ""Miksi eläimet eivät saa sydänkohtauksia ... mutta ihmiset saavat!" Varsinkin tämä kappale hänen kirjassaan on lukemisen arvoinen myös kilpirauhaspotilaille ja ylipäätään kenelle tahansa! Christer Sundqvist on kirjoittanut lyhyen kirjaesittelyn/arvostelun Rathin kirjasta: http://sundqvist.blogspot.fi/2011/11/sydan-tykkaa-tasmahoidosta.html

Vieras

#211 Re: Re: Endo tässä utelee,

28.06.2013 06:34

#207: - Re: Endo tässä utelee,

:O :O :O Tulisivatpa nämä kantelun kohteena olevat potilaat jukisuuteen!!! He auttaisivat HYVIN MONIA KÄRSIVIÄ!


Vieras

#212

28.06.2013 20:18

Utan Thyroid Erfa skulle jag vara helt sängpatient! Har ätit det samt Prednisolon sen början utav 2010. Thyroxin var rena giftet för min kropp!
Oikeat lääkkeet avainasemassa

#213 Rauno Jarnilan lääke kilpirauhasongelman hoitoon

29.06.2013 21:25

Erottakaa kaikki järjestystä ylläpitävät tahot, kylläpähän kilpirauhasetkin rauhoittuvat. Tämä on oikeaksi todettu resepti koulumaailmasta. Googlatkaa (Rauno Jarnila) niin varmistutte.

Vieras

#214

01.07.2013 10:39

Lycka till!

Vieras

#215

04.07.2013 04:55

Lääkärit tietää ja määrään. Valvira ei saa puuttua.
Kilpirauhassairaudet ovat vakavia ja lääkitys tärkeä

Vieras

#216 Liothyronin vei rytmihäiriöt pois

04.07.2013 19:54

Ehdin kärsiä yli 40-vuotta rytmihäiriöistä, siis lapsesta asti. Aivan uskomatonta, että pääsin eroon niistä T3-lääkkeellä. Thyroxin vain lisäsi rytmihäiröitäni. Otin kokeeksi T3-lääkkeen kanssa Thyroxsinia, kuten enodot käskevät. Voi järkytys mikä olotila tuli jo muutamassa päivässä, joten palaisin takaisin T3-monoterapiaan. Ei ihme, ettei endot saa hyviä tuloksia, kun tunkevat aina Thyroxinin mukaan. Suuri KIITOS funkkarilääkäreille, että aloitte hoitaa potilaita pelkällä T3-lääkkeellä. Ilman teidän ennakkoluulotonta hoitotapaa, joka perustuu potilaan kuuntelemiseen, eikä pelkkien laboratoriokokeiden tuijottamiseen, kuten endoilla.

Vieras

#217 SuomiPORInassa kilpirauhasluento

06.07.2013 05:38

Lääkäri Taija Somppi luennoi

Kilpirauhasen hoito – Kuuma peruna suomessa
Torstaina 18.7. klo 11.25 Porin Nuorisotalolla

Katso ohjelma: SuomiPORIna linkistä
http://www.terveysjarjesto.fi/
Sain avun Liothyroninista

#218 Christer Sunqvist jaksaa hauskuttaa meitä

06.07.2013 21:32

Christerin uusin blogi tässä :) Christer jaksaa hauskutella endojen ja Valviran kustannuksella.
http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/
Thyroxinia nieleskellyt

#219 Re: Alihoidetut kilpirauhassairaat

08.07.2013 12:05

#151: - Alihoidetut kilpirauhassairaat 

 Hyvä idea! Tällaista yhdistystä tarvittaisiin. Tällä asialla näyttää olevan paljon laajemmat mittasuhteet kuin mitä tahdotaan tunnustaa.

Lääkkeettä paras!

#220 Lääketehtaan eduksi

11.07.2013 00:11

#5: -

abcdef

Tässä halutaan näköjään saada potilaat vain yhden tietyn lääketehtaan asiakkaiksi. Suomesta on hyvää vauhtia tulossa holhous- ja kyttäysvaltio - toinen Kiina. Oma kokemukseni on, että Thyroxin ei auttanut kuin alussa. Vuosien käytön jälkeen aloin jo epäillä, että ovatko pillerit menneet purkissa pilalle, kun niistä ei ollut mitään tehoa. Nostin sitten omin nokkineni annoksen kahteen 0,1mg:n tablettiin. Tulos: nukuin jopa 15 tuntisia unia, lopun vuorokaudesta zombina, hiukset irtosivat, unohtelin sanoja (esim. en muistanut niinkin yleistä sanaa kuin suodatinpussi), palelin koko ajan, iho rutikuiva jne, jne. Siis kaikki vajaatoiminnan oireet. Mitatut kilpirauhasarvot olivat kuitenkin tapissa! Lääkäristä soitettiin ja kehotettiin laskemaan annostusta kiireesti. Tein niin, että lopetin koko lääkkeen ottamisen, koska luin käänteisestä vaikutuksesta. Ja nyt loppui hiustenlähtö, osaan jopa puhua ja pysyn valveilla kuten normaalit terveet ihmiset. Hauskinta tässä on se, että jos terveyskeskuksessa puhut käänteisestä vaikutuksesta, eivät lääkärit ole kuulleet siitä. Pyörittelevät vain silmiään. Kattia kanssa, varmasti ovat! Suut on vaan pantu suppuun syystä tai toisesta. Toki onhan se ihan kiva käydä lääketehtaan kekkereissä…

sairas

#221 Fakta on että kaikki eivät tule toimeen thyroksiinilla.

14.07.2013 08:19

Fakta on että kaikki eivät tule toimeen thyroksiinilla.Tätä vaan ei millään ymmärretä. Otetaan esimerkki: lunta ennen näkemätön ihminen on sitä mieltä, että lumi on kuivaa kuten hiekka. Yrität vakuuttaa hänelle, että lumi on märkää ja tarkasti kerroit hänelle faktat, että lumi on jääkiteiden ja ilman muodostamaa kuohkeaa ainetta, kerrot miten lumi muodostuu sadepilvissä, miten se putoaa maahan ja sulaa lämmön vaikutuksesta nesteeksi. Yrität kuvailla hänelle miltä lumi tuntuu, maistuu, miltä se näyttää, ja mitä eri muotoja (nouska, pyry, höttö, untuva, suoja, jne. jne.) siitä on olemassa. On turhattavaa keskustella rakentavasti, jos toinen on vakaasti sitä mieltä, että lumi on kuivaa aivan kuten hiekka, vaikka hän ei olisi koskaan edes nähnyt lunta. Tai puhumattakaan siitä että hän väittää ettei lunta ole olemassa, että se on vain satua. On erittäin turhauttavaa kun hän ei edes suostu kuuntelemaan tietoja, joita sinulla on lumesta kerrottavana. Erityisen hyödytöntä on tämän, lunta ennen näkemättömän kanssa, tai lunta satuna pitävän, kanssa lähteä pohtimaan, kuinka helpoimmin tulisi aurattua piha tai millaiset välineet tulisi talviurheiluun valita. Se on suorastaan mahdotonta. Eihän hänellä ole tietämämystä lumesta, ja sen käyttäymisestä kun ei ole sitä koskaan tuntenut lunta, koskenut sitä tai itse kokenut lumisadetta. Miten silloin voi yrittää saada rakentavaa keskustelua aikaiseksi, kun hän ei edes tiedä faktoja lumesta! Puhumattakaan siitä, jos hän ei edes usko lumen olemassaoloon!

Vieras

#222

16.07.2013 22:12

Todella hyvä asia. Olen yksi vuosia thyroxinia syöneistä, jolle siitä ei ole ollut mitään hyötyä. Labrakokeiden tuloksissa selvä rT3-ongelma. Hoito aloitettiin ja vointi nousi kohisten.En todellakaan ole syönyt itseäni lihavaksi.Hemmetin kilpirauhanen ja lääkäreiden tietämättömyys.

Vieras

#223

18.07.2013 07:49

hyvä asia
Anne

#224 Re: Liothyronin + Thyroxin

18.07.2013 10:50

#26: -

Vuosien taistelun jälkeen sain käyttööni Liothyronin Thyroxin lääkkeen rinnalle. Kolmessa kuukaudessa oloni parani ja tunsin kuinka kehoni alkoi toimia oikein. Kamalaa, jos Liothyronin otetaan minulta pois. Pelkällä Thyroxinilla en pärjää.

Sain avun Liothyroninista

#225 Satakunnan Kansa haastattelee lääkäriä aiheesta

18.07.2013 17:04