Vastustamme Valviran aikeita puuttua kilpirauhasongelmien hoitoon


Vieras

#476

11.11.2014 22:05

Valviran palutelaatikkoon palautetta

http://www.valvira.fi/palaute

Ei se oikeeti varmaan auta, mutta saavatpa mietittävää


Vieras

#477

15.11.2014 07:50

Todella järkyttävää,jos ei ihminen voi saada haluamaansa hoitoa joka kuitenkin on mahdollista saada!
Onko Valviralla oikeus leikkiä Jumalaa!?
Onko tässäkin takana lääketeollisuuden voitot?
Monet Ihmiset eivät tarvitsisikaan enää masennuslääkkeitä kun saisivat itselleen elämänilon takaisin!?
Lähettäkää palautteita

#478 Palaute oikeusasiamiehelle

19.11.2014 21:11

Oikea osoite palautteelle on oikeusasiamies. Valvira on saanut sadoittain palautteita mutta ei välitä yhtään. Lähettäkää kaikille kansanedustajille ja oikeusasiamiehelle. Näin tieto tästä leviää. Nyt Valvira ei kerro mihinkään että on saanut palautteita.

Siddni

#479 Re: Palaute oikeusasiamiehelle

21.11.2014 11:52

#478: Lähettäkää palautteita - Palaute oikeusasiamiehelle 

 Olen lähettänyt kirjeen Huoviselle ja Rädylle sekä kahdelle muulle kansanedustajalle. Ainoa joka vastasi oli Ari Jalonen, joka on asiaa eduskunnassa esitellytkin. Valviralta sain vastauksen :"Valvira siis ei ole ”kieltänyt” minkään kilpirauhasvalmisteen määräämistä. Valvira on puuttunut eräiden lääkäreiden toimintaan, jotka Valviran arvion mukaan ovat monia  potilaitaan tutkineet puutteellisesti ja hoitaneet potilasturvallisuutta vaarantavalla tavalla. Hoitavan lääkärin tehtävänä on huolehtia potilaan tarpeellisesta ja turvallisesta lääkehoidosta ja tehtävä potilaalle tarpeenmukainen hoitoonohjaus."

Nyt yritän tapella itselleni Thryroid reseptin uusintaa, mutta kukaan ei enää suostu uusimaan. Olis kuin taistelis tuulimyllyjä vastaan. Vastaus terveyskeskuksessa on vain, että meillä on tällainen periaate päätös, sama juttu työterveydessä ja YTHSssä. Kukaan ei vaan perustele miks. Ei naurata ei. Mun järkeen ei käy MIKSI en saa lääkettä, mikä auttaa vaivoihini, vaan miksi minun pitää siirtyä taas mono Thyroxiinin käyttäjäksi ja saada vaivat takas jokapäiväiseen elämään?


Vieras

#480

23.11.2014 10:15

Täällä eräs kilpirauhasen vajaatoimintaa sairastava, jonka pulssi lyö levossa lähes 100. Lääkitys viitearvojen kohdalla, mutta olo tukala. Hienoa, että tällainen adressi on olemassa.
Palautteita

#481 Pian vaalit

23.11.2014 21:29

Pian on vaalit tulossa. Lähettäkää palautetta kaikille kansanedustajille. Oppositio on hyvin tärkeä, sillä seuraava hallitus voi olla oppositiosta. Lähettäkää palautetta myös paikallislehdelle missä asutte. Soittakaa paikallislehteen ja kertokaa tilanteesta, tai kirjoittakaa sinne meiliä.

Kertokaa adressista, sillä nyt on kampana saada 9000 rikki tämän vuoden aikana! Levittäkää adressia kaikille tutuille ja sukulaisille.

Tupu

#482 Re: Tiina Raevaara = Roskatiede

24.11.2014 15:53


Vieras

#483 Re: Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus

25.11.2014 23:17

#468: Oikeudet takaisin T3-lääkäreille - Tappavat lääkkeet ja järjestäytynyt rikollisuus 

 Kirja oli täyttä asiaa. Kirjoittaja on siis Peter C. Gotzsche.


Vieras

#484 Re: Valviran noitavaino

25.11.2014 23:24

#475: Rikostutkinta pitäisi tulla - Valviran noitavaino 

 Ja niinhän natsitkin naureskeli juutalaisille, että kun nuo eivät laita edes vastaan, heh heh...


Vieras

#485

25.11.2014 23:39

Valvira ajattelee, että kiusataan nyt niin kauan kuin ikinä mahdollista. Täytyy sitten alkaa hyötymään jostain toisesta sairaudesta, jos kilpirauhaspotilaille olisi pakko antaa lupa parantua. 

Paljonko Valviralaisilla perheineen ja tuttuineen on Orionin osakkeita? Vielä lapsellisempaa olisi, jos kyse olisi pelkästä arvovaltakiistasta.

Jakakaa listaa!

#486 Sain avun Liothyroninista

29.11.2014 21:21

Kilpirauhasriidasta on kirjoitettu paljon juttuja ja artikkeleita. Tv ohjelmia on ollut, ja radiossa on useita myös. Iltalehden bloggari, "veteraaniurheilija" Christer Sundqvist on julkaissut blogissaan medialistan. Lista on todella vaikuttava!

FLY on julkaissut saman listan sivuillaan. Lista on kilpirauhaspotilaiden keräämä.

Lähettäkää tätä listaa kaikille mahdollisille. Lista on tarkoitetu jaettavaksi, joka paikkaan: toimittajille, poliitikoille, tutuille, kaikille. Poliitikot ja toimittajat ovat kiinnostuneita tästä listasta. Linkki ei mene läi, joten laittakaa Googleen:

Iltalehti Christer Sundqvist blogi

tailöytyy myös googletamalla:

FLY Kilpirauhaskiista mediassa

 

Sain avun Liothyroninista

#487 Nyt linkit

30.11.2014 13:33

Sainkin linkin Christerin blogiin:http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/

Yhdistelmälääkitty

#488 Allekirjoitukset

03.12.2014 13:28

Allekirjoituksia nyt 9018...

Hyvä Adressi!

#489 9000 nimeä täynnä!

03.12.2014 14:20

Jee! Tänään mennyt rikki 9000 allekirjoitusta! Meidän adressi aloittaa matkan kohti maagista 10 000 nimeä!

T3 ainoa mikä sopii!

#490

03.12.2014 17:10

Liothyroniinilla oltu nyt 1v 6kk -> silmät auki koko ajan, lämpöiset kädet ja jalat, normaali ruumiinlämpö...  (hengenvaaralliset allergiat -95- vuodesta lähtien) Vasta Liothyroniinin aloituksen jälkeen vatsa alkoi ottaa vastaan uusia ruoka-aineita (nyt 25 uutta ruoka-ainettalistalla! ) Ennen kaikesta muusta, kuin niistä 10-20 ruoka-aineesta, tuli anafylaksiaa!

LIOTHYRONIN PELASTI ELÄMÄNI!   Tyroksiinista tuli myrkytysoireet jo 3/4 lasten tabletista, vaikka vajaatoiminnan arvot veressä! Sydän hakkasi 110, olin hiestä märkä ja verenpaineet taivaissa ja säpsyin koko ajan! Sain sydänlääkettä!  (Korttisolikorvaushoito Hypokortisolismiin jo monta vuotta aiemmin eli se oli kunnossa!) Välittömästi Tyroksiini pois! Kokeiltiin myös Armour Thyroidia, ensin hyvä olo, koska T3 nopeatehoinen ja muutaman tunnin päästä taas samat Tyroksiinin myrkytysoireet! Olin siinä kunnossa, etten meinannut jaksaa kävellä keittiöön pyörtymättä, sydän oli niin huonossa kunnossa, en tajunnut mitään, en osannut enään edes lukea tai kirjoittaa, tuijotin vaan, enkä ymmärtänyt edes kunnolla puhetta! Siis liki katatoonisessa tilassa! Kalisin helleilmalla tuplavaatteet päällä, en pystynyt enään syömään kuin 2 ruokalusikkaa kerrallaan, koska muuten olisin oksentanut! Vatsassa mikään ei enään toiminut kunnolla! Olin 5-6kg alipainoinen!

Lopulta sain pelkän Liothyroniinin, joka pelasti elämäni ja hyvät /tarkat ohjeet lääkäriltä, joka varoitti minua moneen kertaan että lääke on hyvin ärtsy ja aloitettava todella hitaasti ja varovaisesti! (Pitää seurata pulssia ja lämpöä!)  Viikko meni ennen kuin oli 5mikrog/pvä! 1,5 kuukauden päästä olin ensi kertaa kodin ulkopuolella! 2kk:n päästä sain ensimmäiset väärin kirjoitetut sanat paperille ja osasin ja jaksoin lukea muutaman rivin! Vatsa alkoi toimia ja ottaa vastaan ruokaa ja paino alkoi vähitellen nousta! Ruumiinlämpö nousi...Olo on parantunut vähitellen ja nyt vasta järki luistaa riittävästi, että muistaakin jotain!

Ja tällaisia hyviä lääkäreitä, jotka osaavat ja haluavat hoitaa potilasta parhaan taitonsa mukaan vainotaan! Ottaisivat muut lääkärit näistä mallia, miten potilaita pitää hoitaa/kuunnella, eikä tuijottaa vaan laboratorio tuloksia!

Terveisin: yksi hyvin tyytyväinen T3 Onlyn käyttäjä!

 TIEDÄN KYLLÄ MISSÄ PISTEESSÄ MINÄ OLEN, JOS T3 LÄÄKKEEN SAANTI LOPPUU.

SE ON SAMA KUIN KUOLEMANTUOMIO!

Onhan muihinkin sairauksiin useita eri lääkevaihtoehtoja!!!


Vieras

#491 Tutkimuksiin perustuvaa hoitoa

03.12.2014 18:42

Lääkäreiden tulee hoitaa potilaitaan tutkimuksiin ja tieteeseen perustuvalla tiedolla, ei potilaan tai potilaan ystävien tai muiden henkilöiden kokemuksien perusteella. Kilpirauhasen hoidossa ongelmallista on se, että oireet eivät ole sairaudelle tyypillisiä, joten kliinisen kuvan perusteella on lääkityksen aloituksen motivointi hankalaa. Pikaisen läpilukaisun perusteella toinen argumentti on "eihän lääkkeestä ole haittaakaan", tämä ei kuitenkaan ole totta, sillä jokaisella lääkkeellä (jolla on jokin vaikutus) on myös haittavaikutus. Liotyroniinin haittavaikutuksia ovat mm. rintakivut, vapinat, ripuli, unettomuus ja kaikki muut hypertyreoidismin oireet.
Jos potilaana hakeutuu lääkäriin ja uskoo potevansa sairautta jonka tietää jakavan mielipiteitä, kannattaa toki tietoa etsiä itse ennakkoon, mutta blogit ja muut lähteet jotka perustuvat muuhun kuin tieteelliseen tutkimukseen tuskin kääntää hoitavan lääkärin päätä. Tästäkin aiheeseta on tehty paljon tutkimusta joten tietoa on saatavilla. Kannattaa tukeutua lähteeseen johon sekä potilas, että lääkäri uskoo. Itse kiinnostuin myös aiheesta ja kävin läpi viisi tutkimusta, joista vain yhdessä todettiin T3+T4 hoidon olevan tehokkaampi kuin T4 hormonihoito kilpirauhasenvajaatoiminnassa. Kuitenkin, kuten monissa sairauksissa, ei nykytieto välttämättä ole se absoluuttinen totuus, joten on hyvä, että kiinnostusta omasta terveydestä ja sen edistämisestä käydään.


Vieras

#492 Re:

03.12.2014 18:45

#485: -  

 Osakkeenomistajille lienee lääkkeen määräys hyvä asia kuitenkin? T3 hormonihan on noin kuusi kertaa kalliimpi tyroksiiniin verrattuna?

Lio on halpaa, eläinperäiset kalliita

#493 Re: Re:

03.12.2014 20:59

#492: - Re:  

 Ei ole T3 hormoni kuin vähän kalliimpi kuin Thyroxin :) Liothyronin on synteettinen, vanha lääke, jonka kaikki patentit ovat jo ummessa. Liothyronin on edullista.

Sekoitat varmaan Liothyroninin eläinperäistä uutetta sisältäviin lääkkeisiin (kuten Armour Thyroid ja Thyroid Erfa). Ne ovat valitettavan kalliita, vaikka ovatkin vielä vanhempia kuin Liothyronin (T4 hormonia sisältävät lääkkeethän, kuten Thyroxin, ovat kaikkein uusimpia). Eläinperäistä uutetta sisältävien lääkkeiden valmistusprosessi on vaativampi kuin synteettisten, siksi ne ovat kalliimpia.  

Yhdistelmälääkitty

#494 Yhdistelmähoitotutkimukset

04.12.2014 01:29

Useat tutkimukset, jotka ovat osoittaneet ettei yhdistelmähoito auta, on tehty alilääkitsemällä yhdistelmähoidettuja, ja verrattu eutyreoottisiin tyroksiinilla hoidettuihin. Siitä huolimatta osa potilaista on pitänyt parempana yhdistelmähoitoja sokkoutettuna. Uudemmat tanskalaiset ja yhdysvaltalaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että riittävästi annosteltu yhdistelmähoito tai jopa T3-monoterapia on parempi tai yhtä hyvä kuin tyroksiinimonoterapia. Lue lisää http://hypotyreoosi.wordpress.com

Äitien väsymystä ei tutkita kunnolla

#495 Re: Hyvä hoito kuuluu kaikille!

04.12.2014 07:26

#7: - Hyvä hoito kuuluu kaikille! 

 Mulla samantyyppinen tarina. Ja oireet alkoi suurin piirtein esikoisen syntymästä. 10 vuotta söin erilaisia masennuslääkkeitä, joista ei ollut mitään apua. Vasta sitten osuin hyvälle lääkärille, joka tajusi, että kyseessä on kilpirauhasen vajaatoiminta.

Liisa

#496

04.12.2014 07:54

 Kuinkahan moni vanhus muuten syö kourallisen kaikenlaisia psyyke, kolestroli sun muita lääkkeitä ja kärsii dementiasta, kun pitäisi hoitaa kilpirauhanen ja lisämunuaiset... Mutta sehän olisi liian hyvää ollakseen totta, että vanhus voi hyvin...

Ville

#497

04.12.2014 14:11

On se hyvä, että tuo huuhaapalkinnon saanut Suomen terveysjärjestö pitää meidän sairaiden puolta. Skepsiksestä ei ole niin yhtikäs mihinkään. 

Raivostunut

#498 FIASKO-ENDOKRINOLOGIA

04.12.2014 20:58

Kirjoitan tämän tänne myös. Olen aikaisemmin kirjoittanut muualle:

 

On yksi oppiala, jonka vastuulla kilpirauhassairauksien hoito on, ja
se oppiala on endokrinologia. On yksi oppiala, jonka vastuulla
kilpirauhassairauksien hoito-ohjeistus on, ja se oppiala on
endokrinologia. On yksi oppiala, joka antaa kaikki viralliset
asiantuntijalausunnot (Valvira, avi, Lääkäriliitto, sosiaali- ja
terveysministeriö jne) kilpirauhassairauksista, ja se oppiala on
endokrinologia.

On yksi oppiala, jonka Endopoleille vaikeammat kilpirauhastapaukset
lähetetään, ja se oppiala on endokrinologia. On yksi oppiala, joka
tekee lähes kaiken tieteellisen tutkimuksen kilpirauhassairauksista,
ja se oppiala on endokrinologia.

On yksi oppiala, jonka vastuulla on kaikki kilpirauhasopetus
Lääkiksessä, ja se oppiala on endokrinologia. On yksi oppiala, joka
pitää kaikki lääkäreille tarkoitetut jatkokoulutuskurssit
kilpirauhassairauksista, ja se oppiala on endokrinologia.

On yksi oppiala, joka tekee heti kantelun Valviraan, jos joku toinen
lääkäri hoitaa kilpirauhassairauksia, ja nimenomaan T3 lääkkeellä.
Tämä kantelija-oppiala on endokrinologia. Kaikki kantelut on tehnyt
endokrinologian oppiala.

On vain yksi oppiala, joka on vastuussa kilpirauhashoidon
nykykatastrofista, ja se oppiala on endokrinologia. On vain yksi
oppiala, joka on vastuussa kilpirauhashoidon tieteellisestä
totaalisotkusta, ja se oppiala on endokrinologia. On vain yksi
oppiala, joka on vastuussa lääkärisodasta, ja se oppiala on
endokrinologia.

On vain yksi oppiala, joka on vastuussa muiden
lääkäreiden osaamattomuudesta, ja se oppiala on endokrinologia. On
vain yksi oppiala, joka on vastuussa kilpirauhashoidon opetuksen
alamäestä, ja se oppiala on endokrinologia. On vain yksi oppiala,
joka estää muiden lääkäreiden kilpirauhasosaamisen, ja se oppiala on
endokrinologia.

On vain yksi oppiala, joka yksin on vastuussa koko
kilpirauhaskatastrofista, kaikkineen, ja se oppiala on endokrinologia


Vieras

#499

05.12.2014 10:28

Kilpirauhassairautta ei voida todeta pelkän verinäytteen perusteella. Ihmisellä saattaa olla sairaus,vaikka tulos olisi viitearvojen sisällä näytteenottohetkellä. Tähän tarvitaan perusteellinen
muutos.

Vieras

#500

05.12.2014 12:21

Toivottavasti ihmisten ääni tulisi kuuluville adressin avulla.