Suomeen saatava rankemmat tuomiot eläinrääkkäyksestä!!!

Seppo Lehikoinen

#51 Re: Enpä usko että auttaa

05.03.2016 12:48

#50: valaistunut - Enpä usko että auttaa 

 "Valaistuneisuutesi" kai edellyttää, että muutkin rikolliset vapautetaan yhteiskuntaan "valaistumaan."

Tässä adressissa  vaaditaan eläinrääkkääjille nykyistä ankarampia rangaistuksia ja elinikäistä eläintenpitokieltoa. Onko sinusta nykyisen käytännön mukaiset 100 - 500 € sakot ja vuoden eläintenpitokielto törkeidenkin eläinsuojelurikosten rangaistuksina asialliset?

Suomi tarvitsisi ehdottomasti eläinoikeusasiamiehen ja riittävät resurssit eläinsuojelulliseen neuvontaan ja valvontaan. Tarvitaan uusi eläinsuojelulaki, jossa myös ns. uskonnolliset eläinrääkkäysrituaalit ankarasti kielletään 

"

"

 

 


Vieras

#52

05.03.2016 16:11

Pankaa toimeksi sen lain kanssa voitteko katsoa näiden barbaarien eläinrääkkäystä?

Vieras

#53

06.03.2016 08:20

Olen samaa mieltä kunnon tuomioista.
vieläkin valaistuneempi

#54 Re: Re: Enpä usko että auttaa

06.03.2016 08:20

#51: Seppo Lehikoinen - Re: Enpä usko että auttaa

Tarkoituksena oli juuri sanoa että ei se laki auta. Mikään ei estä ihmisiä kohtelemasta eläimiä kaltoin tai tekemästä rikoksia. Jenkeissä on jotain 2 miljoonaa vankia ja laskua ei näy. Miten tämä että rankaistaan ihmisiä ratkaisu on muka tehokas, selitä. Jos osaat vastata myös kysymykseen minkä takia joku ihminen rääkkää eläintä niin huomaan kuinka paljon olet edes ajatellut asiaa. 

 

 

Seppo Lehikoinen

#55 Re: Re: Re: Enpä usko että auttaa

06.03.2016 08:34

#54: vieläkin valaistuneempi - Re: Re: Enpä usko että auttaa 

 Höpö, höpö, ja huomenna lisää...

Meinaat siis, että rikoksia ei esiintyisi nykyistä enempää, vaikka lakeja ei olisikaan?!

 

Kyllä minä olen edelleen vakaasti sitä mieltä, että rikoksista on rangaistava. Eihän se rikollisuutta estä, mutta toimii edes jonkinlaisena kynnyksenä rikollisuudelle! Mitä ihmettä jenkkilän 2 miljoonaa vankia tähän asiaan liittyy? Tarkoittanetko, ettei jenkeissä olisi rikollisuutta nykyistä enempää, vaikka jokainen saisi ilman rangaistusta ja sen pelkoa rötöstellä aivan vapaasti?

  - - -

Ja kun vastaat OMALLA NIMELLÄ kirjoitettuun mielipiteeseen, niin toimi itsekin samoin vastatessasi. Kai sinulle on sentään nimi annettu?!

 

Valaistunut

#56 Re: Re: Re: Re: Enpä usko että auttaa

06.03.2016 22:36

#55: Seppo Lehikoinen - Re: Re: Re: Enpä usko että auttaa 

 Minulla on oikeus olla antamatta nimeäni tähän keskusteluun.

Yritän selittää vähän paremmin jotta ymmärtäisit mitä haen. Jos koira puree ihmistä ketä syytät siitä? Suurinosa syyttää varmasti koiran omistajaa ja miksi? Koska omistajalla on vastuu siitä koirasta ja sen käytöksestä. Kaikki varmaan on kuullut tarinoita lemmikeistä joita on kohdeltu kaltoin ja sen jälkeen annettu tai viety pakolla eläinsuojeluun ja sitä kautta uusille omistajille ja sitten uudessa perheessä hyökännyt perheenjäsenien tai johonkuhun muuhun kiinni ja koira on lopetettu. Vika ei ole selvästikkään koiran joten onko se omistajan vika? Omistaja hakkasi koiraansa ja nyt koira käyttäytyy agressiivisesti ja koira sai pahimman rangaistuksen.

Selvitimme juuri miksi koira käyttäytyi näin joten selvitetään miksi ihminen käyttäytyi näin. Aivan samalla ajatustavalla kuin koira pentuna saanut huonon kohtelun pätee myös ihmis lapsiin. Jos tämä lapsi on joutunut fyysisen väkivallan kohteeksi niin on todennäköisempää että aikuisena käyttäytyy väkivaltaisemmin. Jos tätä jatkaa vielä taaksepäin joudumme oravanpyörään eikä syytä löydy joten mikä aiheuttaa tämän jatkuvan kierteen.

Tarkastellaanpa esim alkuperäisheimoja tai nykyajan Amisheja, tutkijat on selvittänyt että alkuperäisheimoissa väkivalta tai muu rikollinen toiminta oli erittäin harvinaista, myös Amerikan Amisheilla ei ole yhtään rekisteröityä väkivalta tapausta. Nämä Amishit ovat ihmisiä niin kuin mekin joten miten he ovat onnistuneet pitää rikokset poissa yhteisöstään? Elinympäristö sekä heidän järjestelmänsä on ainoa asia mikä erottaa meidät Amisheista. Joten voisiko olla että juuri elinympäristö siinä missä lapsi tai sitten koiran pentu kasvaa vaikuttaa tämän yksilön kehitykseen? Nyt olemme päässeet todelliseen syyhyn mikä aiheuttaa sopimattoman käytöksen.

Meidän yhteiskunta meidän järjestelmä ja koko sen rakenne luo henkisesti vahingoittuneita yksilöitä, vika on yhteiskunnan ja yhteiskunta tietää sen ja yhteiskunnan ratkaisu niinkuin ihmisen on ikävä kyllä tapana tehdäkin eli syyttää jotain toista omista ongelmistaan tai etsiä helpoin ratkaisu joten rankaisemme näitä yksilöitä heidän käytöksensä takia. Minkä takia tässä yhteiskunnassa on paljon itsemurhia, masentuneisuutta, mielialahäiriöitä, väkivaltaa jne. Me synnymme järjestelmään joka on jo valmiiksi täynnä huonovointisia ihmisiä ja nämä ihmiset kasvattaa uuden sukupolven lapsia ja jos osaat kuvitella mitä masentunut/stressaantunut ja siihen päälle väkivaltainen ihminen kasvattaa oman lapsensa tai koiransa niin miksiköhän tämä lapsi/koira sitten kasvaa? Omena ei kauaksi puusta putoa.

Niinkuin sanoin ensimmäisessä kirjoituksessani että nämä ongelmat vaatisivat sen vaikeimman ratkaisunsa nimittäin muuttaa meidän järjestelmää ja koska järjestelmä on meidän ihmisten heijastuskuva niin meidän täytyisi myös muuttaa itseämme mutta olemme niin keskittyneitä syyttelemään toisiamme emmekä tajua sitä että jokaisen meistä minä mukaanlukien täytyisi katsoa peiliin ja kysyä mikä meni väärin? Eritasa-arvo ei luo mitään muuta kuin huonovointisia stressaantuneita ihmisiä ja näitä ihmisiä me syytämme heidän vioistaan vaikka me kasvatimme heidät tähän ympäristöön. Kun viimein ymmärrämme että me kaikki olemme yhteydessä toisiimme niin ymmärrämme kuinka tärkeää on toimia yhdessä emmekä jättäisi ketään, ei yhtäkään yksilöä meidän "heimossa" ulkopuolelle koska me olisimme niitä jotka siitä kärsisivät eikä se yksilö itse. Kun vihdoin ihmiset oppisivat rakastamaan muitakin kuin omaa perhettään ja läheisiä. Emme tarvitsisi lakia tai rangaistusta. Et pysty suostuttelee onnellista kansaa sotaan. Se kansa pitää ensin saada onnettomaksi.

Mutta tämä teksti leimataan utopiseksi koska emme suostu kyseenalaistamaan omia uskomuksiamme emmekä sitten muuttamaan niitä joten tämän takia emme myöskään kehity eteenpäin koska emme suostu kyseenalaistamaan kaikkea jo tietäväämme tai uskomaamme ja onko tämän takia ihme minkä takia meillä on uskonnot vieläkin olemassa.

Samanlailla kun ette syytä koiraa vaan omistajaa niin syyttäkää yhteiskuntaa älkääkä ihmistä. Sinä yhteiskunta kasvatit sen ihmisen joten olet vastuussa myös siitä.


Vieras

#57

07.03.2016 07:03

Suomen lakeja täytyy päivittää nykymaailman tasolle. Ja viattomien eläinten elämällä on myös oltava suurempi arvo kuin nyt.

Vieras

#58

11.03.2016 13:43

Juuri luin uutisen naisesta sakkoja ,840e hevonen nääntyi nälkään .

Vieras

#59

07.08.2016 06:20

Tärkeään asiaan parannusta
aseesa

#60

12.09.2016 17:52

ei jumankauta mitä pelleilyä tämä taas on! ottakaa nyt se pää pois siältä puskasta ja miättikää uurestansa tätä asiaa ja hyväksykää vain tämä yksinkertainen totuus jotta eläin ei ikinä ole saman arvoinen kuin mitä ihminen on!njoka eläimiä suojelee voi hypätä vaikka mereen liikkuvasta laivasta. Eikä ne eläimet mitään siruja tarvitse koska ne pärjää ilmankin ja ei niitten tarvitse kärsiä sitten niiren sirujen tähäre.

simo

#61 Re: Re: Enpä usko että auttaa

12.09.2016 17:56

#51: Seppo Lehikoinen - Re: Enpä usko että auttaa 

 oot vääräs ei saa kieltää eri maiden uskontoja ja niiden toimenpiteitä vaan annetaan jokaisen uskonnon toimia niinkuin haluavat.

asesa

#62 Re:

12.09.2016 18:05

#40: -  

 vstuu on aina sillä joka ei tajua asioista mitään niinku esimerkiksi sinä et tajua että tuotantoeläimet saavat aina hyvän kohtelun ja elämän ja sinä sitten rääjyt kun et tierä totuutta siitä kuinka hyvin ne oikeasti voi!!! on helppo käyrä salaa kuvaamas tilalla yöaikaan ja sotkea samalla ne karsinat ja kohdella samalla eläimiä huonosti jotta saaraa homma näyttämään erittäin huonolta muka ja eläimet pois kun ei voira sitä touhua hyväksyä mitenkään vaikka pakko se joskus on teirän hyväksyä....

Seppo Lehikoinen

#63 Re: Re: Re: Enpä usko että auttaa

18.09.2016 12:59

#61: simo - Re: Re: Enpä usko että auttaa 

 Onko sinusta sitten islamistien allah-saatan*npalvonta barbaarisine eläinrääkkäysrituaaleineen OK?