Tupakka laittomaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Tupakka laittomaksi.

Perttu Lepistö
Espoo

#1 HALOO TAHVO

20.03.2008 10:45

On sul pieni pointti täs just hampun kohalla.
ootko miettiny missä maassa tupakointi on laitonta. se vaikuttais nii moneen asiaan. mitä jangi ylipäätäänsä kelais ku kuulee uutisissa "maa josta tuskin kukaan tietää mitään SUOMI on julistanut tupakan laittomaksi." tupakka ei oo huumausaine se on enneminki nautionto aine ajattele mitä kävis ku lapsilta kielettäis karkki?

Michail Jaction
Jurmaa

#2

20.03.2008 11:20

Okei, tupakointi kielletään. Entäs sitten? Se on edelleen sallittua kaikissa muissa maailman maissa. Oletko kuullut, että Suomi kuuluu schengen-maihin? Miten salakuljetusta voisi valvoa? Entä kessun viljelyä?
Kalle Laukkanen
Helsinki

#3

20.03.2008 13:58

Tässähän nyt ovat ristiriidassa pari asiaa:

Poliittinen linjanveto. Valtiolla tulisi olla selkeä linja, jossa ei ole epäloogisuuksia. Tässä nyt väitetään niin olevan (en kiistä enkä myönnä). Tässä tulee sitten eteen kysymys, kumpaan suuntaan linjaa pitäisi korjata? Pitäisikö kannabis laillistaa vai tupakka kieltää vai sekä että? Ensimmäinen viittaisi vapaaseen linjaan, joka antaa vastuuta ihmisille, toinen kovempaan linjaan, jossa valtio tietää ihmisiä paremmin mikä ihmisille sopii, ja kolmas nykyisen linjan virtaviivaistukseen.

Vakiintuneen asian muuttaminen. Tupakka on erittäin vakiintunut aine. Sen saaminen laittomaksi olisi erittäin vaikeaa, kansalaistyytymättömyys laskisi, ja laittomuus tuskin auttaisi mitään, kuten jo yllä mainittiin. Ja toisaalta, kannabista vastaan ihmisten mielipide on niin suuri että sen laillistaminen on myös hankalaa.

Tässä siis ollaan historian takia jääty loukkuun jossa looginen lainsäädäntö on mahdotonta. Loogisesti ajatellen näin ei saisi käydä. Johtopäätös? Ihmiset eivät ajattele yleisesti ottaen loogisesti, vaan "perstuntumalta". Tupakka on melko ok, kaikkihan sitä polttavat. Kannabis on Paha huume, onhan se laitonkin. Ei riitä että kansanedustajat lukevat asioista, ihmisiä pitäisi myös valistaa niistä. Ongelma on, että valtio ei välttämättä edes katso kovin hyvällä valistusta joka poikkeaa sen nykyisestä linjasta.

Noin, eiköhän siinä ollut asiasta sopivan neutraali katsaus.
Antti Karppi
Vaasa

#4

21.03.2008 00:57

Kaunis ajatus pidän siitä . Se tekisi vaan hyvää kaikille vai tarviiko kerrata mitä "pikku" sivu vaikutuksia tupakalla on KUN siihen jää koukkuun..
Nelli Yli-Malmi
Hämeenlinna

#5

21.03.2008 12:46

mua niin v*tuttaa noi ketkä sanoo et muual maailmas julkistetaan et pieni maa suomi on julistanut tupakan laittomaksi !! mitä väliä ?!?!? hei tää on terveyteen liittyvää. ja PASSIIVINEN TUPAKOINTI !! siin niin jostai pers-reiästä että poltetaan tupakkaa ihan pokkana vaan muiden aikana ketkä eivät polta ja voivat itse altistua tupakan sairauksille !

allekirjotin heti ku näin. en edes lukenut tekstiä.
Niko Makkonen
Kauhajoki

#6 Justiin!

22.03.2008 02:50

Eikö se oo ihan sama et miten ittensä tappaa tai pilaa???
Kuolema kuitenkin meidät täältä korjaa pois!
Ei oo sun keuhkos jokka menee pilalle!

Mitä se sua liikuttaa pätkääkään et kuinka kärsimällä joku vieras kuoloo.. Omapa on asia jokaasen.. Jokaasen kyl kannattaa tietenkin miettiä et onko järkevää polttaa vai ei.. Se on jokasen ihmisen päätettävis et mitä tekee oman elämän aikana..
Sakarias Lehtomäki
Adressin tekijä

#7

22.03.2008 11:31

Hyvinvointivaltiossa oman terveyden pilaaminen ei kylläkään ole "jokaisen oma asia", vaan vastuun siitä kantaa lopulta yhteiskunta eli jokainen veronmaksaja. Toimivan hyvinvointiyhteiskunnan on näin ollen kannustettava terveisiin elämäntapoihin. Ne, joihin kannustus ei tehoa ja jotka välttämättä haluavat olla typeriä jästipäitä ja rappeuttaa yhteiskuntaa tuhoamalla itseään, tulee myös asettaa edesvastuuseen idioottimaisista "elämäntapavalinnoistaan".

Ne, jotka haluavat välttämättä pilata terveytensä, voivat muuttaa johonkin maahan, jossa ei ole julkista terveydenhuoltojärjestelmää. Ei täällä ole pakko asua.
Paavo Karjalainen
Utajärvi

#8 Ei Näin

22.03.2008 22:07

Voisi tämä Hra. Sakarias katsoa ensin onko jo samanlaisia adresseja, näitä alkaa olla kohta jo toistakymmentä...Fiksua, en allekirjoita. Vaikka se onkin tyhmää polttaa ja pilata keuhkot ja muiden hengitys ilma, ja muutenki rahat menee savuna ilmaan ja kunto rahan mukana, ei mitään järkeä!! Itse poltan 1-2 askia päivässä
Jari Suominen
Turku

#9 Ahdasmielisyys

23.03.2008 08:57

on fundamentalismia ja fasismin äiti.
jani viitanen
paltamo

#10 mahtavaa

23.03.2008 15:00

ihan sika hyvä idea en ikinä haluaisi enää ees nähä tupakkaa!!
Jani Malmberg
Helsinki

#11 Sä saat unelmoida tuollaisesta

24.03.2008 13:24

Ensinnäkin toi sun ajatus ei tule onnistumaan ihan siitä syystä, että valta osa polttaa tupakkaa. Minä en itse polta, mutta tämän tapaiset holhous esitykset ärsyttävät minua suuresti. Vastustin tätä nykyistä tupakkalakiakin mikä tuli. Kyllä aikuinen ihminen pitää saada itse päättää mitä elämänsä aikana tekee. Haaveilla voit, että saat Suomesta tupakattoman maan. Mikäli se riippuu minusta ja muista ihmisistä, jotka vastustaa tätä sinun ajatustasi.
salla pitkänen
oulainen

#12 no eihän tuossa ole mitään järkeä

25.03.2008 13:06

Kyllä Suomessa alkaa rikollisuus kasvamaan jos niinkin tavallisesta asiasta kuin tupakka tehdään laitonta, kohta alkaa prosentit ja käyrät nousemaan kun ihmiset hakee Ruotsista yms. tupakkaa ja jäävät siitä sitten kiinni.
Kyllä aikuiset ihmiset osaavat itse päättää mitä elämälleen tekevät. Kyllähän sekin on jo kertaalleen testattu mitä täpähtuu kun alkoholi kielletään, eihän sitä noudatettu ja salassa täytyi ryypiskellä ja itse valmistaa, sama juttu tulisi käymään tässäkin.
En allekirjoita.
Emmi Pentikäinen
kuopio

#13 kdjsflkjsd

26.03.2008 19:02

NO EII TÄLLÄSTÄ TUETA MIETTIKÄÄ MIKÄ SEKASORTO TULEE KU JOTKUT ON PAHASTI RIIPPUVAISIA NIIN TULEE ENEMMÄN TAPPELUITA JA KAIKKEA MUUTA! HEI MIETTIKKÄÄ VÄHÄN !!!
Michail Jaction
Jurmaa

#14

27.03.2008 11:20

Jos maassamme vallitsisi kommunistinen järjestelmä, valtio tukisi kotimaista kessun tuotantoa. Tämä parantaisi työllisyyttä ja mahdollisesti olisi uusi vientituote. Kessu ei aiheuta voimakasta riippuvuutta kuten kapitalistien tupakka. Äänestä sinäkin SKP:tä!
Jorma Pietilä
Päetsä

#15

27.03.2008 20:47

Lopettakaa nyt näiden huumoriadressien vääntäminen. Ei mitään rajaa mitä täällä saa julkaista.
Johan Stenroth
Espoo

#16 Liian radikaali muutos vaikka tarkoitus hyvä.

28.03.2008 01:31

Tupakka ehti ennen lainsäädäntöä. Jos tupakka keksittäisiin nyt se ei pääsisi markkinoille liian terveydelle haitallisena ja riippuvuutta aiheuttavana aineena.

Suomessa on paljon jo riippuvaisia eikä ole syytä tehdä heidän riippuvuudestaan rikosta. Eihän tupakointi ole yhteiskunnallinen uhka.

Sensijaan tupakoinnin aloittamisen ehkäisemistä aiheuttavaa lainsäädäntöä tuen, koska se suojelee nuoria. Nuorina kun tehdään suuri osa elämän ajattelemattomuuksista
Ravintolalaki on hyvä.
Mainonnan kieltäminen on hyvä.
Kaikki tupakoinnin muodikkuuden vastainen on hyvää.
Passiivista tupakointia ehkäiseviä lakeja lisää suojelemaan tupakoimattomia.

Jos joku päivä tupakoivien määrä olisi häviävän pieni, voisi lakeja kiristää ja pikkuhiljaa päästä laillisesta tupakasta kokonaan eroon. Jos riippuvaisia ei ole, niin ei tupakan kieltäminenkään nakerra ketään niin paljon. (Itse en tupakoi)

Tupakoimattomien edut menevät edelle, mutta tupakoivilta ei tarvitse vetää mattoa alta :)
Minja Klemettinen
Kajaani

#17 tuli mieleen,,

30.03.2008 05:30

Tuli mieleen, että jos nyt kun kerta tämä typerä ravintolalaki iski voimaan, niin tulisi myös tupakkialueet kaupunkien keskustassa... että tupakointi kiellettäisiin keskustassakin tupakoimattomien haitolta!

Moisia minä en kannata ja alkaa mennä jo liian pitkälle. Yleensä tuo, että ravintolaupakointi lopetettiin oli jo typerää.. valtaosa baarityöntekijöistä polttaa.

Minusta täytyisi jokaiseen kaupunkiin ennemmin pistää pakolliseksi myös baarit joissa ei saa polttaa. Sinne voi sitten mennä tupakoimattomat bilettäjät ja tupakoimattomat baarityöntekijät. Typerää "sakottaa" kaikkia jotka polttaa, sillä että joku ei siedä tupakinsavua. Kaikilla oma elämä ja polttaavat ketkä haluaavat.. kenelle tupakoimagttomalle se kuuluu? Pysykööt luolissaan.. samalla tavalla kun tupakoivatkin pysyy siellä missä tupakoivat!

Kenenkään ei ole pakko olla töissä savuisessa baarissa. Eli tällaisia lakeja oli aivan turha vääntää.Ja myöskään ei ole pakko käydä baarissa jossa saa polttaa, jos itse ei polta.

JA olen sitä mieltä, että kaupungeille tuhkakuppeja ja tiheään!
santeri larmila
tampere

#18 mieti ny vähä

05.04.2008 11:32

ok, oletetaan et joku sun kaveri tai sukulainen on paha tupakkariipuvainen, ja tupakka kielletään. sit se ottaa huumeita ja kuolee niihin, loistoidea, vai? herää, pahvi!
mikko -
-

#19 Hymyilyttää

16.07.2008 20:05

Hyvä, "Sakarias" :)

Suupielet nousee virneeseen jälleen kerran. Kyllä olet oikealla asialla, kun jo nyt näyttää siltä, että viuhahtaa asioiden "metaforat" ja pointit ihmisiltä ohitse...

T. Tarkkailija
Lauri Häggman
Porvoo

#20 :)

17.07.2008 15:57

Niinpä juuri. Taitaa joskus se (kriittinen) ajattelu olla vähän liikaa meille hyvinvointivaltion asukeille.
Petri Pohjanen
Kemi

#21 ei näin

27.10.2008 10:16

jos sua jotenkin häiritsee se että tupakka on laillista ja kannabis ei ole nii miks et kirjota nimeäsi adressiin "kannabis lailliseksi"...???
Elias Parviainen
Hyvinkää tottakai

#22 Come on...

27.02.2009 00:40

Tosin olisihan se fiksua jälkeläisiämme ajatellen, ettei kessu olis laillista. Muuten adressi on sontaa..
jukka jaakkola
Finland

#23

17.06.2009 18:23

Typerät ehdotukset, niin kuin tämäkin, laittomaksi.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

16.07.2009 21:48


Meri-Tuulia Honkaniemi
Sjoki

#25

16.11.2009 13:32

Antti Karppi, eikö muka ole riittävää, että junissa ja baareissa on tupakoitsijoille tupakkikopit, ravintoloissa ja huoltoasemilla ei saa enää tupakoida. Baarissa ei saa edes myydä tupakkaa.
Jos näet jonkun polttavan jossain seinän vieressä tms. niin onko pakko kulkea siitä nokan alta? Eikö voi kulkea ihan pikkuisen kauempaa, jos se toisten tupakointi niin kovasti ärsyttää.

Lisäksi mielestäni tupakkatuotteiden kieltäminen riistää kansalaisen oman valinnan vapautta. Tupakointi on jokaisen oma valinta.
Ihan kuin kännääminen.
Kielletään samalla viina ja rasvaiset ruoat, niin ettei ihmiset pääse lihomaan.