Asumisen Hinta Alas AHA !

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Asumisen Hinta Alas AHA !.

vappu

#26 Re: Kysyntä ja tarjonta

24.07.2010 12:58

#14: Juha Nuutila - Kysyntä ja tarjonta

Asumistuet laahaavat asumiskustannusten jäljessä. Asumiskustannusten omavastuuosuus on vuokrasta 20% vuokrasta 80% kuuluu asumistuen piiriin. Asumistukea ei suinkaan makseta täydestä neliövuokrasta, vaan siinäkin on tietty neliövuokrakatto. Samoin neliöt on rajoitettu, ettei ihan miten isoon lukaaliin tahansa  tukia makseta! Kurkatkaa kelan sivustoilta ja käyttäkää vaikka siellä olevaa laskuria, niin huomaatte, että asumistuella ei pitkälle pötkitä!

Niin... oma asumistukeni on 15 e /kk. 860e kuukausivuokrasta osuudekseni luetaan 50%

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että vuokria nostaa se, ettei kiinteistöistä huolehdita asianmukaisesti, tämä koskee niin kiinteistöyhtiöitä, kuin asukkaitakin. Huoltokulut ovat kohtuuttomat. Eikä sitä vettäkään tarvitsisi lorotella kohtuuttomasti, vaikka ei vesimakua olisikaan, se maksetaan sitten vuokrankorotuksina.

vappu
Vieras

#27 Re: Vuokrat alas

24.07.2010 13:17

#20: Kalervo Antero Nieminen - Vuokrat alas

Vuokratuki = Asumistuki, maksetaan myös omistusasunnoissa asuville. Silloin huomioidaan asukkaan tulot ja asumiskustannukset. Otahan selvää!

Miksiköhän omistustusasunnot otettiin asumistuen piiriin? Siinä olisi pohtimisen aihetta...

vappu
Vieras

#28 Kuka osaa laskea asumiskustannusten pienenmisen jos....

24.07.2010 13:43

...vuokranantajan ei tarvitsisi maksaa vuokratuloistaan veroa, jos laskisi veron verran vuokraa?

Verotulo tietysti pienenisi, mutta olisiko homma kannattavaa?

Kuten suuressa maailmassa, aletaan vuokrata kalustamattomia asuntoja, jotka jokainen voisi kalustaa oman tarpeen ja kukkaron mukaan? /siis ei vaatekaappeja, keittiökalusteita yms... ainoastaan seinät, sähköt, viemäröinti!

 

JVA
Vieras

#29

09.08.2010 15:12

Jyväskylässä asumisen kustannukset ovat Helsingin luokkaa eikä sitä oteta asumistuessa huomioon. Suomi on jaettu vyöhykkeisiin ja Jyväskylä on vyöhykettä 3 eli saman suuruisesta vuokrasta saat Etelä-Suomessa paremmin tukea. Vähävaraisen pitää myös asua ahtaasti. Kela on säätänyt millaisessa asunnossa saisit asua. Jo hyvinkin pienistä tuloista asumistuki loppuu kokonaan. Vuokrat nousevat jatkuvasti ja vastineeksi saat huonokuntoisen kalliin kämpän. Huoltotoimenpiteistä saati remonteista on turha haaveilla. Vuokrausorganisaatio isänöitsijöineen on tehoton ja kallis.

Jarno Lehtonen
Vieras

#30

09.08.2010 15:19

!!!!!!!!!!!!!!

Lars Högberg
Vieras

#31 hyvä asia

11.08.2010 12:34

kyllä

työtön vuokraisäntä
Vieras

#32 vuokrasuminen

15.08.2010 19:01

vastikkeet pienemmiksi, jopa espanjassa vastikeet 20e-50e vaikka vartiointi ja uima-allas huoltokustannukset, siitä suomen vastikeesta taloyhtiö maksaa veroa, lisäksi vuokranantaja maksaa 28% veroa, vuokranantaja tulis saada sen verran käteen jolla maksaa seuraavan asunnon vuokran tietenkin samankokoisen, joka usein on mahdotonta, tosinsanoen verottaja syyllinen kaikkeen tähän, verot alemmaksi ettei tarvi jaella kreikalle lainoja ilman vakuuksia, alv nousee koko ajan ja verot myös, se on fakta, suomessa on kiva asua tehdä töitä ylityöllistettynä ja maksaa veroja itsensä kipeäksi eli siis työnteko, yrittäjyys, vuokratulo eläminen yksityisenä (varsinkin kun kaupungin asunto, VVO & SATO mafia kilpailee halvoilla vuokrapyynnöillä) ei suomessa kannata, täällä kannattaa vaan olla työtön, kunnes nekin edut leikataan

Pekka Koivumäki
Vieras

#33 Ministeri Pekkarisen tasa-arvolausuma

31.08.2010 01:51

Ministeri Pekkarinen tässä hiljattain toi esiin yhden perustelun, jonka mukaan rakennuttajayhtiöiden piti saada myös perustaa asumisoikeuskiinteistöjä. Perustelu oli, että kyse oli puhtaasti tasa-arvosta. Ei voi olla oikein, että yksi taho jätetään markkinan ulkopuolelle. Tämä kuvaa hyvin sitä asiain tilaan perehtymättömyyttä ja pinnallista tuntemusta, joka päättävällä taholla asiasta vallitsee.

Kyse kun ei (ainakaan alunperin) olekaan vapaasta bisneksestä, vaan kustannusperusteisesta asumisesta. Näin meille totisesti vakuutettiin ja siitä ovat vieläkin mainokset kaapin talokansiossa. No sittemmin lainsäätäjän taholta unohdettiin tuloperusteisesti asumaan valitut pienituloiset asukkaat ja jaeltiin edellämainituille ystävällisille ja onnekkaille lottovoittajarakennuttajayhtiöille mieluisia lakimuutoksia, jotka mahdollistavat vapaan vastikemuodostuksen -unohtaen tyystin ne pienituloiset piensijoittajat ASO-asunnoissaan, joiden haaveena ollut, luvattu kustannusperusteinen asuminen on noiden lakimuutosten siivittämänä vähin erin loitonnut täysin kovan rahan vuokra-asumiseksi. Lopputuloksena on jouduttu rajaamatonta ASO-kiinteistöarsenaalia keräävän rakennuttajayhtiökoneiston pakkovuokralaiseksi, joka hamaan hautaan asti maksaa yhtiöiden rajatonta, kiihtyvää lihotuskuuria. ASO-asukkaasta on tullut Kela-pummi -sossun elätti.

Mutta aivan, kuten ajatuksesta erkaannuttaneilla laeilla, voidaan kunniallisesti toisilla laeilla vastaavasti palauttaa se hieno, alkuperäistä yleispohjoismaista ajatusta myötäilevä pyrkimys kuluperusteiseen asumiseen ja ohittaa perusteettomina yhtiöiden väitteet asukkaiden taitamattomasta asiainhoidosta. Varmasti yhtiöt valittaisivat kannattamattomuutta, mutta -eihän ASO-järjestelmää ollut alunperinkään ajateltu bisnekseksi. Näin myös varmasti hiljalleen nuo yritysten ASO-kiinteistöt tulisivat tarjolle niille luontaisesti sopiville yhteisöille ja järjestöille.

Meillä (ASO-kodeissa Tuusulassa) muuten nousee perus(eli rahoitus-)vastike 7,5 % vuodelle 2011... Mitenkähän sekin natsaa yhtiöiden hyvään asiainhoitotaitoon, lainojen korkotasoon ym., kun luulisi rahoitustarpeen päinvastoin pienenevän lainan huvetessa 10-vuotiaassa kiinteistössä ja korkojen olevan pikemminkin edulliset? Ai niin -sehän johtuukin siitä, että me ASO-asukkaat rahoitamme taas ASO-jättiläisen ilmaiseksi meillä hankkimaa, uutta kiinteistöomaisuutta, loputtomiin. Tänään sen asuntokanta on 1 - 2 %, viiden vuoden päästä ehkä 3 - 4 % ja kukahan maksoi? Vielä puuttuu se hyvä ministeri ystävineen, joka mahdollistaa ASO-asuntojen muuttamisen omistusasunnoiksi.

 

Esko Kokko
Vieras

#34 Energialla keinottelu nostaa asumiskustannuksia.

21.09.2010 10:52

Eilinen kirhoitus H:gin Sanomissa, missä HKS johtaja

kirjoitti, että polttoaineiden kuten puuhakkeen pakotettu käyttö nostaa mm. kuljetuskustannukset 10 kertaiseksi nykyisestä, koska pellettien , hakkeen ja turve mukaan luettuna on hyödysuhde on kymmenesosa kivihiilen ja maakaasun hyötysuhteesta. Kuljetuskuluista johtuen myös niiden saastuva vaikutus on ainakin yhtä iso, kuin nykylaittella poltetun kivihiilen. Kaikki energialla politiittiset kikkailut lisää asumiskustannuksia.

Valtion tulonsiirtoja budjetista suurpääoman omistajien taskuun närkästyneenä seurannut
Vieras

#35 Valtionyhtiöt voittoa tuottamattomiksi!

26.09.2010 13:12

Suomessa on valtionyhtiöitä <http://fi.wikipedia.org/wiki/Valtionyhti%C3%B6#Valtionyhti.C3.B6t> huolehtimassa mm. alkoholin jakelusta (Alko) ja valmistamisesta (Altia), uhkapelitoiminnasta (Veikkaus), kansalaisten viihdyttämisestä (YLE), lentoliikenteesta (Finnair), raideliikenteestä (VR), postin kuljettamisesta (Itella), aseteollisuudesta (Patria), energiantuotannosta (Fortum, Vapo, Kemijoki) ja esimerkiksi polttoaineen tuotannosta (Neste Oil).

Tällä hetkellä kansalaisten perustarpeista huolehtii nippu yrityksiä, joiden pääasiallinen toiminnan tarkoitus on tuottaa voittoa omistajilleen. Jos markkinoilla olisi kilpailemassa esimerkiksi vuorka-asujista; sähkön ja tietoliikenteen siirrosta sekä vesi- ja viemäriverkostojen ylläpidosta ja toimittamisesta; julkisesta liikenteestä (tie-, raide- ja lentoliikenne); terveyden- ja vanhustenhuollosta jne. voittoa tuottamattomia valtionyhtiöitä, kilpailu olisi mielestäni näiden julkisten palveluiden käyttäjien kannalta reilumpaa.

Mikään näistä yhtiöistä ei saisi olla monopoliasemassa, joskin osinkojen jakamisen asettaminen laittomaksi ja yhtiöiden tuottojen ohjaaminen valtion budjettiin saattaisi ehkä rajoittaa hallitsematonta voittojen tavoittelua. Onko yllättävää, että esimerkiksi Fortumin osinkojen- ja varsinkin osakeoptioiden jakopolitiikka on herättänyt närkästystä, kun vaihtoehtoja tai aitoa kilpailua ei ole?

 

kaj finnerman
Vieras

#36 VVO

30.09.2010 15:48

Jokainen VVO:n asunnossa asuva tietää, miksi allekirjoittaa
sivusta seurannu
Vieras

#37 Re: Re: Vuokrat alas

10.10.2010 21:48

#27: vappu - Re: Vuokrat alas 

 Hei Vappu!! Omistusasunnon asumistuli on olematon. Siinä oltetaan huomioon VAIN ja ainoastaan PELKKÄ yhtiövastike ja asuntolainan PELKÄT KOROT. Joten yleensä ne pienessä asunnossa olevalle ovat niin pienet että tukea ei saa ollenkaan. ja isoissa asunnoissa pitääkin olla asukkeina jo lapsia..työttä käyvine vanhempineen joten tulotkin on varmana isot...

Tuula Sykkö
Vieras

#38 Asuminen on perusoikeus

17.10.2010 10:58

Kohtuuhintainen asuminen on mielestäni perusoikeus ja se on sekä mahdollistettava että taattava kaikille.

Opiskelija86
Vieras

#39 Vaikutetaan asiaan!

17.10.2010 22:40

Käykääs klikkaamassa Facebookissa tähän linkkiin "Tykkää" niin päästään oikeasti vaikuttamaan asiaan.

http://www.facebook.com/pages/manage/?act=20267019#!/pages/Jos-20-000-tykkaa-niin-perustamme-opiskelijoille-oman-puolueen/137572942956959

Kansanedustajien keski-ikä on tällä hetkellä 52 vuotta joten onko ihmekään etteivät he pysy perillä nykymaailman saatikka opiskelijoiden asioista.
Timo K. Perttilä
Vieras

#40 "Päät umpiluuta vai?"

19.10.2010 09:07

Suomen valtiovallan edustajat.(kansalaiset?)
jos ette pian ala uskomaan äänestäjienne valtaan-(Suomessa ylin valta kuuluu kansalaisille, joita edustajansa edustavat),niin ainakin minä-tulen järjestämään vielä lukuisia mielenosoituksia "Pariisin malliin"...
Minna Roselli
Vieras

#41 suomeen takaisin

19.10.2010 10:07

asun ruotsissa, mutta jos olisi varaa asua täällä omassa asunnossa, muuttaisin takaisin
Helena Mankinen
Espoo

#42 Törkeää

19.10.2010 16:24

Miten pienituloiset voi muka maksaa kaksiostaan 700e kuukaudessa? Minä vain kysyn.
k
Vieras

#43 Kaavoittakaa lisää rakennusoikeutta - kaikki muu siirtäisi ongelman toisille

19.10.2010 19:44

Jos kaavoitetaan tarpeeksi lisää rakennusoikeutta, Helsinginkin markkinahinnat ja vuokrat putoavat lähes Pihtiputaan tasolle.

Jos taas säännellään, annetaan/vuokrataan alihintaan jne., asuntopula ei vähene vaan pahenee asuntojen kohdentumisen tehottomuuden lisääntyessä. Näin vain siirretään ongelmaa yhdeltä toisille.

Kaikki asumistuet ja hinta-alennukset pitäisikin korvata antamalla samat summat käteisenä ihmisille. Siitä olisi näille enemmän hyötyä, kun ei sidottaisi apua tiettyyn asuntoon, vaan asunnon saisi valita vapaasti.
Teemu
Vieras

#44 adressit.com

20.10.2010 02:14

harvemmin näillä mitään merkitystä on ollut missään määrin, mutta...
Päivikki Telenius
Vieras

#45 Perustarpeet irti markkinoista!

23.10.2010 00:30

Emme ole orjia, vaikka sellaisina meitä käsitellään! Ruoka ja vaatteet ja asunto kuuluvat kaikille eikä niillä saa rahastaa.. Täytyy olla mahdollisuus saada nämä oikealla hinnalla, joka ei riipu markkinavoimista, vaan on perusoikeus, jota ei voi menettää. Niin hullulta kuin tuntuukin, niin Vanhasta Testamentista löytyy oikeudenmukainen systeemi, jota ei koskaan ole pantu käytäntöön kunnolla. Yksikertaistettuna näin: Jokaisella kansalaisella on perintöosa, jota ei voi menettää edes myymällä tai vuokraamalla. Jos sen panttaa, tai luovuttaa toisen käyttöön, se tulee ilmaiseksi takaisin 7 vuoden kuluttua. Virkamiehille maata ei annettu, mutta he saivatkin kymmenykset tuotosta. Nyt olemme menettämässä niin maan kuin maanalaisenkin osuutemme ja ilman ja veden sen lisäksi. Paikallisrahallakin voitaisiin jotain saavuttaa, ainakin vaihtaa lähituotteita, esim, omenoita, joita omakotiasujat nyt kippaavat ojanvierille, kun niitä ei voi/saa myydä enää. Vaihtokaupalle olisi tilausta varmastimyös asuntopuolella!
sosialisti?
Vieras

#46 Kannatan #45: ruoka ja vaatteet ilmaiseksi!

24.10.2010 14:39

Edes Neuvostoliitossa ei vajottu noin syvälle sosialismiin. Koittakaa hyvät ihmiset uskoa, että vaikka sosialistit puhuvat, miten köyhillekin riittäisi kaikkea, oikeasti meillä kapitalistisissa maissa köyhilläkin on paremmat oltavat.

Ruoka, vaatteet ja asunnot maksakoot todellisen hintansa, sen mikä markkinoilla määräytyy. Hintojen vääristely tulee kansantaloudelle paljon kalliimmaksi kuin se, että autetaan pienituloisia antamalla heille rahaa. Lisäksi rahan antaminen lisää pienituloisten valinnanvapautta enemmän kuin hintojen vääristely, joka vääristää muutkin valinnat järjettömiksi. Neuvostoliitossa leipä oli niin halpaa, että sitä syötettiin hevosille rehujen sijaan.
Turhaa on yrittää
Vieras

#47 Mistä uusi koti?

30.10.2010 18:43


Minulle on täysin mahdotonta ostaa itselleni asuntoa.
Lainaa ei saa, takuita ei ole ja mitä se nyt muutenkaan kannattaa enää tässä iässä.
Yhden laman (90-luvun) seuraukset olen vereslihalla asuntokaupan takia maksanut ja maksan vieläkin.

Parhaani yritin. Lainaa annettiin ensi kerran tuutit täydeltä. Lama tuli.
Maksamaan ei enää pystynyt. Velkaa jäi. Mutta hurraa - pelastukseksi tuli asoasunnot!

Mutta pahaksi onneksi - aso oli vain rakentajien pelastus. Myymättä jääneet uudet asunnot tehtiin asoiksi ja rakentajat pysyivät kuivilla.
Ja tavallinen tietämätön kansa meni lankaan - epätoivoissaan!
Turvallista asumista, sama turva kuin omistusasunnoissa. Niinhän sitä mainostettiin ja myös uskottiin!!! Ja johan sitä oli odotettu, että Ruotsin hieno systeemi saadaan tännekin. Aina ne ruotsalaiset osaavat paremmin---tässäkin.

Vuokraa nostetaan alueiden mukaan. Pahaksi onnekseni asoni on siellä, missä markkinahinnat ovat korkeat. Vuokra nousi melkein 10 prosenttia.
Viidenkymmenen kilometrin päässä vain 2 prosenttia. Samaa tulotasoa me kaikki
asoasukkaat suurinpiirtein ollaan ja eläminen samanhintaista tuolla kahden prossan nousu alueella.

Jos nämä korotukset jatkuvat samaan malliin, niin koti menee alta.
Eihän tässä mitään voi tehdä. Jotkut sentään jaksavat taistella, vaikka
koskaan ei ymmärrystä saa. Hattua jaksamiselle!

Ennen tämä Suommemme sentään oli tasa-arvoinen yhteiskunta.
Nyt... mitä siitä kaikesta on jäljellä? Kovin surullista.
Mutta se siitä...
Vieras
Vieras

#48 Re:

30.10.2010 18:49

#10: Sirkka Oinonen -  

 Tiedätkö meillä monilla se on vielä enemmän.

Eikä kämppä ole kummonen?

 

Kansa on jakautunut... j

vuokralainen
Vieras

#49 Asuntopula on syynä

30.10.2010 20:26

Asuntopula on syynä korkeisiin hintoihin ja vuokriin. Se ratkeaa vain kaavoittamalla paljon lisää rakennusoikeutta sinne, missä ihmiset haluavat asua, piittaamatta siitä, että aina naapurit vastustavat. Tällöin hinnat laskevat itsestään.

Hintojen keinotekoinen pudottaminen ja muut vippaskonstit vain siirtäisivät ongelmaa yksiltä toisille ja lisäisivät asuntojen käytön tehottomuutta, mikä pahentaisi pulaa.
Vieras
Vieras

#50 Re: Asuntopula on syynä

31.10.2010 21:42

#49: vuokralainen - Asuntopula on syynä 

 Kyllä korotukset sentään pitäisi jakaa vähän kohtuullisemmin pääkaupunkiseudulla.

Meidät valittiin asoon tietyin tulokriteerein.. Asoasukkaat ovat aika samanlaisia

Muutaman kilometrin säteellä toinen maksaa 56 neliön  rivariasunnosta ja pihasta yli satasen

vähemmän kuin kerrostaloasukas  vajaan kymmenen kilsan päässä. En kyllä hirveästi haluaisi metroa

rahoittaa, kun olen kymmenet vuodet kulkenut ihan hyvin bussilla. Ja kun metro tulee, niin

yhteyteni heikkenevät, koska lähibussia ei enää tule.   Tosi kiva, mutta eipä kannata

välittää. Kunhan nyt asuntoa ei menettäisi liian kalliin vuokran vuoksi. Nousua kolmessa

 neljässä vuodessa noin 160 euroa. Tulot eivät nousseet. En tosiaankaan tiennyt muuttavani aikoinaan markkinahintaiseen asuntoon.