Tienkäyttömaksut ja satelliittivalvonta eivät kuulu Suomeen!

ihmettelijä

#26 suomesta kehitysmaa..?

06.09.2013 07:16

On jo mennyt mallilleen...kuntia yhdistetään, palvelut siirretään kauemmaksi, joukkoliikennettä ei ole kaikkialla mahdollisuutta käyttää ja sitten vielä verotettais joka kilometriä...Ei nuo etelän päättäjät näytä ymmärtävän, että täällä jossain joudut ajamaan TE-toimistoon 30 km ja päivystykseen virka ajan ulkopuolella 30km ja kauppaan 15 km..,mitäs se sitten maksaisi näillä mahdollisilla tulevilla maksuilla? Järkikäteen...onko tarkoitus ajaa köyhät kyykkyyn kirjaimellisesti? Valtio säästää ja pieni ihminen joutuu maksumieheksi, kun rahat ei riitä tulee masennusta, mielenterveysongelmia ja lopulta rikoksia, tms., tässä nykyisen hallituksen suunnitelma näköjään ja puhutaan vielä hyvinvointi valtiosta ja hyvinvointi yhteiskunnasta....!!!!
faradin konkka

#27 Re: Re: Re: Re:

06.09.2013 08:17

#20: - Re: Re: Re:

HAHA :D Tietkö että mulla on varmaan vähemmän varaa ajaa kun sulla, itelläni on yli 20v vanha auto, ja silti mä ajan autolla. Linja-autot ja junat on niin helvetin epäluotettavia, etten niihin enää koske.

Oot varmaan taas näitä tynnyrissä asuneita ihmisiä jotka elää sossun tuilla. Menisit kunnon töihin niin OLISI varaa ajella.

 

EDIT: Siis jätä se ryyppäminen ja tupakan polttelu niin on varaa muuhunkin.

 

Se on kato ihan siitä kiinni miten ne raha asiat järjestelee, ei se oo kenenkään muun vika jos et osaa järjestää elämääs kuntoon.


Vieras

#28

06.09.2013 12:20

Kilometrien mukaanhan siitä autonkäytöstä on aina maksettu polttoaineveron muodossa!! Miksi tehdä tälläinen kallis ja monimutkainen järjestelmä, jolla sponsoroidaan uuden auton ostajia vanhoilla ajavien kustannuksella. Vai johtuukohan Ollilan mukana olosta, kun Nokia kuuluu kehittelevän autojen GPS-järjestelmiä mm. Mercesedeksen kanssa. Ja on siinä vielä edelläkävijä. Meistä ollaan tekemässä myös edellä kävijöitä ja kyseisen laitteiston koekaniineja ja maksumiehiä! Näinhän se Nokia taas työllistyy poliitikkojen lehmäkauppojen avulla!!!
Jepulis

#29 Kultapaperiin paketoitua pa(ta)skaa

06.09.2013 18:57

Jos tällä olisi jokin ympäristöä suojleva vaikutus, asia olisi mielestäni melko OK. Epäilen kuitenkin, että tämä on taas EKP:lle rahaa kärräävän hallituksen uusi karkkivero eli syy kerätä lisätuloja ympäristösuojelun nimissä, vaikka rahoja ei käytetäkään ympäristön tilan kohentamiseen.
Lisää laitteita autoon. Lisää tuotantoa ja resurssien kulutusta. Uusi 'digiboksi', jossa samat viat: Turha laite, joka kärsii lastentaudeista ja joka vie suomalaiset kuluttajat pakko-ostoksille Aasian laitebasaareihin. Työtä ja rahaa tulee, mutta vain Kaakkois-Aasiassa.

Nerokasta! Hyvä Suomi, tien näyttäjä! Tällä aukeaa ura uuteen tulevaisuuteen ja maailmanluokan vientiin - siis Aasiasta Suomeen.

Vieras

#30

06.09.2013 21:56

Suomessa, jos missä, teiden käyttö on verotettu jo niin moneen kertaan, että tämä urkintajuttu ei ainakaan fiskaaleilla tarpeilla ole perusteltu.
Ei, ei ja vielä kerran ei.
Tulevaisuus

#31

07.09.2013 05:46

Paljonko noiden laitteiden valmistus maksaa ja kuluttaa ympäristöä ? Suomessa on patentoitu jo moottori, joka pystyy täyttämään 6 luokan päästönormit ILMAN katalysaattoria ja urearuiskutusta ... herrat luulivat jo moottorin kehitystyön tulleen tiensä päähän ? Honda neuvottelee Suomalaisen patentin omistajan kanssa sarjavalmistuksen aloittamisesta !

Dieselistätulee TAAS haluttua ( uudella moottoriteknologialla ) ja jopa auton moottorikustannukset PUTOAVAT julkaistujen lukujen mukaan 1000 e per auto !

Ympäristöministeriön kiireen saada lisää verotuloja ymmärtää; kun tietää mitä kulisien takana tapahtuu !

Mitä maksaa ja SAASTUTTAA esimerkiksi tuollaisen valvontasatelliitin laukaisu ja ylläpito ?

Keski-Euroopassa jo talonomistajat OTTAVAT POIS aurinkokennoja, koska niille on tulossa YLIMÄÄRÄINEN "aurinkovero"... koska verkkoyhtiöt ovat kassakriisissä omien "tuottajien" takia !

Nyt dieselmoottori on kalliimpi, kuin bemsiinimoottori, mutta Suomalaiskeksintö MUUTTAA tilanteen päinvastaiseksi ! ( tuon keksinnön ymmärtäminen kertoo miksi dieselin hinta koki muutoksen käyttövoimaveron poistamiseksi ). 0,57 litrainen uuden sukupolven diesel antaa lähes päästötöntä tehoa 100 KW joten painoon ja moottoritilavuuteen perustuva vero ON HISTORIAA niiden osalta !

Kun Honda mahdollisesti julkaisee autonsa tuolla moottorilla SARJATUOTANNOSSA on maailma sekaisin ! ( Ja Suomen verottaja )

Tekniikka on jo ajanut Suomen hallituksen ja verottajan ohi ... ilman satelliittiseurantajärjestelmää ON PAKKO puuttua siihen viimeiseen joka vielä Suomessa on saneeraamatta; nimittäin YLISUURI ja YLIKALLIS virkamiesjärjestelmä kansan kokoon verrattuna !

Kiitos sille suomalaiselle vielä tuntemattomalle insinöörille joka tuon keksinnön teki !
jassolaamanen

#32 niin

07.09.2013 07:17

Mikäli raha menee suoraan teiden ylläpitoon, on tienkäyttömaksut mielestäni hyväksyttäviä. Ilmaiseksiko meinasitte ajella?

Vieras

#33 Re: Re: Re: Re: Re:

07.09.2013 12:10

#27: faradin konkka - Re: Re: Re: Re:

Kuulostat hallituksen kätyriltä.

faradin konkka

#34 Re: niin

07.09.2013 12:12

#32: jassolaamanen - niin

Eihän tässä ilmaiseksi oo koskaan ajeltukkaan. Polttoaineessahan sitä veroa on jo lähes 100% hinnasta. Siihen päälle vielä ajoneuvo vero ja vakuutuksien verot. Kyllä on aika reippaasti verotettu jo autoa siinä vaiheessa.

 

Hyväksyn tämän jos polttoaine vero poistetaan, sitten ei haittaa pätkän vertaa.

Mutta järjetöntähän tämäkin on, ajetaan ainoastaan uusien autojen ostajien etua. Samalla kaikkien autojen arvot romahtaa, eikä esimerkiksi muutaman vuoden ikäisestäkään autosta saa mitään kun sen myy pois.

Kyllä mulle uus auto kelpaa jos se vaan näyttäisi ja tuntuisi samalta kun 80 ja 90 luvun autot, muttakun nykyään ne on sellaisia avaruussukkuloita eikä autoja. Hinnatkin aivan naurettavat joten ei kiitos.


Vieras

#35

08.09.2013 07:03

Nyt jo kalliit ajoneuvo verot..autoilu tulee vieläkin kalliimmaksi näillä syrjäkylillä!

Vieras

#36

08.09.2013 11:10

Autoilijoiden enemmistö häviäsi tienkäyttömaksusta.
Voittajia olisivat vain rikkaat joilla varaa ostaa kalliita ja paljon päästöjä aiheuttavia autoja koska näiden autojen autovero poistuisi.

Vieras

#37 Taas hutkitaan ennen tutkimista

08.09.2013 12:20

Tietääkö kukaan muka oikeasti mitään tästä asiasta vai onko tässä nyt kyse siitä, että vastustetaan ihan vain vastustamisen ilosta? Minun käsittääkseni tässä on nyt vasta työryhmä miettimässä asiaa, eikä se ole vielä antanut mitään lausuntoa. Puhumattakaan siitä, että mitään olisi päätetty. Silti kaikki täällä "tietävät" vaikka mitä. Ja monet jopa keskenään täysin ristiriitaisia asioita.

Vieras

#38

08.09.2013 12:35

Polttoainevero on oikeudenmukainen, muut vain turhaa tuhlaavaa rahastusta.

Vieras

#39

08.09.2013 19:34

Loppu teknofasismille. Toivottavasti vasemmistokin osaisi irrottautua Ollilan intressiruhmien esiliinan osastaan. Tai sitten ministereillä on jo pakastevirat kiitokseksi hommattuna palveluksistaan Etelärannan isoille pojille.

Vieras

#40 Satelliittivalvonta kuuluu Suomeen

08.09.2013 20:11

Microsoft hoitaa asian. Nou hätä!
Tienkäyttömaksut kuuluvat Suomeen myös, onhan Microsoftilla karttapalvelu (vaikka siinä ei paljon Suomen teitä tunnistetakaan, mutta mitä nyt pienistä).

Vieras

#41

08.09.2013 20:37

No mulla ei ainakaan oo mitään salattavaa. Mutta ne joiden ajelut ei kestä päivänvaloa voi toki
allekirjoittaa rauhassa.

Vieras

#42 Re:

08.09.2013 21:41

#41: -

Sinun makuukamarissasikaan ei varmaankaan ole mitään salattavaa eikä missään muuallakaan.  Anna asentaa aivoihisi kontrollisiru jotta olisit tyytyväinen ja onnellinen.


Vieras

#43 Re: Re:

09.09.2013 08:51

#42: - Re:

Ajatko autoa makuuhuoneessa?


Vieras

#44

10.09.2013 12:02

Meidän ihmisten valvontaa on jo ihan riittävästi ja tämäkin kallis hanke kaatuu kalleudessaan autoilijoiden piikkiin.
Auton lypsylehmänä pitämistä vastustava
Vieras

#45

10.09.2013 16:31

Aivan älytön esitys tuon tienkäyttömaksu ja satelliittivalvonnan mukainen kilometrimaksu; jos tulisikin hyvitystä auton hankintahinnassa, niin sitä ennen joutuisi ties kuinka monta vuotta maksamaan useimmille maaseudun tienkäyttäjille tulevaa 3-4 kertaa nykyistä noin 500 euron suurempaa ajoneuvoveroa eli noin 2000 euroa vuodessa. Mitkään auton hankintahinnan lievennykset eivät ehdi korvata tuolla esityksellä tapahtuvaa rosvoustulonsiirtoa valtiolle ja niille varakkaille jotka ostavat kalliin uuden auton!


Vieras

#46

11.09.2013 12:01

Ei missään ihmeessä pienitulosten työssä käynti tulee liian kalliiksi. Jos pitää kulkea autolla. Tää on taas tätä köyhät kyykkyyn meininkiä. Se on kallista jo muutenkin näillä ökyveroilla

Vieras

#47

13.09.2013 08:05

Me suomalaiset maksetaan jo aivan tarpeeksi, tämä on jo liian paksua!?
HYPNOTIC-KARI

#48

13.09.2013 08:54

Lisäksi tuolla seurannalla olisi entistä säteilykuormaamme entistä laajentava vaikutus.
Olemme täällä Nokian luvatussa maassa jo liiaksi
säteilytetty kännyköin, mikroaaltouunein WLAN-tukiasemin ynnä muin Tzernobylin laskeumia unohtamatta...
Joten TÄMÄ OLISI JO HÄNNÄN HUIPPU, viimeinen orsi heinäkasassa aasin selässä. Vaikka pahoin pelkään
ettemme ole huippua vielä nähneetkään.

Mutta jotain rajaa jo sais olla tässä säteilysaasteessa.

Sen lisäksi, kaipa tuo liikennettä hidastaisi... ehkä jopa haitallisesti.

En kannata yksityisautoilua,mutta kaipa tuo jossain on hieman pakollinen vaihtoehto.

Siirtyisivät vain suoraan niihin vesiautoihin kun nekin kerta ovat mahdollisia vaan öljy-yhtiöt ei anna periksi.
Tää olis vaihtoehto ainakin joillekin ympäristökuluille. Toki vesikin on arvokasta.

Ja onhan sitten nämä biojätteellä toimivat autot oma vaihtoehtonsa myös.

Riittää että yhteiskunta on jo muutenkin täynnä Big Brotheria. Enempää emme tarvitse!

Vieras

#49

13.09.2013 11:12

Asiaa perustellaan sillä, että uusien autojen hinnat laskisivat. Se etu koskee vain pientä osaa autoilijoista, - suurin osa ihmisistä ajaa muutaman vuoden vanhoilla ja käytetyillä autoilla. Käytännössä Suomessa huonompi-osaiset ja nuoret aikuiset joutuisivat maksumiehiksi, ainakin siten, että heitä maksu suhteellisesti eniten rasittaisi. Tavalliset ihmiset joutuisivat itse maksumiehiksi, firmat maksaisivat rahakkaiden kulkemiset. Ps. toimiiko "Faradyn" häkki ?

Vieras

#50

13.09.2013 16:19

Kaikkien järjettömien ideoiden äiti. Kun vähäpäästöisyydestä pitäisi palkita, tässä käy juuri päinvastoin, isopäästöisyys ei olekaan yhtään kalliimpaa....Meillähän on juuri oikein kohdistava verotustapa, joka ei edes aiheuta mitään uusia miljoonakustanuksia, nimittäin polttoaineverotus, johon voidaan varmasti kehittää kohtuuhintainen "maaseudun" kompensaatiojärjestelmä oikeudenmukaisuuden lisäämiseksi.
Kalevi kaila