Luoman seisake on säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Luoman seisake on säilytettävä.


Vieras

#1

15.09.2013 20:00

En ole Luoman kylän asukas, mutta olen ollut työssä Hvitträskissä ja silloin tein työmatkani junalla.Seisakkeen poistuminen olisi suuri vahinko Hvitträskin kannalta.
pyörällä seisakkeelle

#2

16.09.2013 03:38

Onhan se pitkässä juoksussa hassua lopettaa seisake, eikö ole tarkoittus että väestö käyttäisi enempi joukkoliikennettä? Tämähän tarkoittaa että taas tulee muutama auto lisää moneen perheeseen.
ps brittebosta

#3 Tempaus seisakkeen puolesta

16.09.2013 15:43

Ehdotan, että jonain ennalta sovittuna päivänä kaikki Luomalaiset ja muut seisakkeen puolustajat nousevat junaan Luoman seisakkeelta ja matkustavat suurella joukolla edes yhden pysäkinvälin, vaikka edestakaisin. Voisiko kyläyhdistys mobilisoida tällaisen tempauksen?

Muutenkin autot voisi useammin jättää kotiin, tai seisakkeen viereiselle parkkipaikalle. Jos seisakkeella on niin vähän käyttäjiä, ei ihme, että se uhataan lopettaa. Bussi 166 Hvitträskiin lopetettiin jo vuosia sitten ja saatiin aikaiseksi liikennemotti Länsiväylän varteen matkustaville.

Vieras

#4

17.09.2013 10:28

On vaan yksi ainoa koti, ja se on lapsuudenkoti Luomassa. Ja tuo seisake niin kallisarvoinen, ainoa kunnon julkisenliikenteen yheys Luomassa. Sekä toki tunnearvoltaan todella merkittävä.

Vieras

#5

17.09.2013 10:32

Luoman seisake on erittäin tärkeä lähiseudun asukkaille

Vieras

#6

18.09.2013 06:22

Att vandra från Köklax eller Masaby till Bobäck blir lång väg för en gammal.
Vieras

#7

18.09.2013 16:47

Yhdyn kommentoijaan #2. Näinpähän siinä käy jos ei ole seisaketta ja ihmiset joutuu autolla lähtemään Masalaan tai Kauklahteen. Kuka viitsii esim. aamuisin, kun muutenkin on kiire, käyttää rutkasti aikaa kävelemiseen, kun autolla voisi säästää senkin ajan??? Saisi nyt oikeasti joku HSL/VR:läinen miettiä tätä järkevästi, luonnonkin kannalta.

Vieras

#8

18.09.2013 18:31

Det är rätt lång väg från Masaby eller Köklax att vandra till Bobäck när man är gammal

Vieras

#9

19.09.2013 14:10

Gör som vi gör, använd Bobäcks station alltid när det passar i stycket...

Vieras

#10

21.09.2013 15:05

Luomassa asuville junayhteys on ehdoton! Ei kaikilla ole autoa. Nuoret ja vanhat eivät aja autoa. Masalaan on pitkä matka kävellä!
Junia rakastava mummo

#11

21.09.2013 15:19

Eikö juna ole ihmisiä varten? Tuntuu että nyt ei mietitä enää tulevaisuutta kun pienet seisakkeet halutaan poistaa. Onko se niin tappiollista pysäyttää paikallisjuna seisakkeelle kerran tunnissa? Ovatko aikataulut ihmisiä tärkeämpiä? Kyllähän Luomalaisetkin maksavat lippunsa!

Vieras

#12

22.09.2013 10:17

Joustava ja hyvin asukkaita palveleva lähiliikenne koko pääkaupunkiseudulla ja sen lähiympäristössä on ekoteko vailla vertaa!
Dage

#13 Påståenden som borde bemötas:

22.09.2013 16:30

Markus Elfström, Joukkoliikennesuunnittelija, Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymä (HSL) skriver: På motsvarande Mankbyadress; Kan någon presentera de uppgifter som framgick när det gjordes en oberoende undersökning förra gången (Erik har du kvar din mapp?).

Junien liikennepaikkojen matkustajamääriä seurataan jatkuvasti mm. junissa olevien laskentalaitteiden avulla.
Mankin ja Luoman asemien käyttäjämäärät ovat nykyisin erittäin pienet (selvästi alle 100 matkustajaa/asema päivässä). Vertailun vuoksi esim. Masalan asemaa käyttää noin 700 matkustajaa päivässä.
Vastaavasti U- ja L-junien pysähtyminen Mankissa ja Luomassa hidastaa kahdella minuutilla arkisin noin 1200, lauantaisin noin 600 ja sunnuntaisin noin 500 matkustajan matkantekoa, mistä aiheutuu noin 210 000 euron vuotuinen aikahaitta matkustajille. Lisäksi tasoristeysjärjestelyt aiheuttavat 80 km/h nopeusrajoituksen myös niille junille, jotka eivät pysähdy asemalla. Todellinen aikahaitta on siten yllä mainittua arviota suurempi.
Asemien saneeraamiselle ei ole näköpiirissä tarvittavaa kysyntäpohjaa. Asemien säilyttäminen edellyttäisi alueen maankäytön voimakasta kehittämistä. Mankin uusi maankäyttö tukeutuu vahvasti Kauklahden asemaan, jonka rooli tulee vahvistumaan. Asemien säilyttäminen vaatisi myös huomattavia investointeja asema-alueisiin ja kulkuyhteyksiin. Mankin kehittäminen on haasteellista nykyisellä paikallaan, sillä asema sijaitsee pehmeiköllä eikä laitureita ole nykyisen ratageometrian asettamien rajoitusten vuoksi mahdollista pidentää.
Espoon kaupunkiradan liikennöintiselvitys on laadittu yhteistyössä myös Espoon kaupungin ja Kirkkonummen kunnan kanssa. Junaseisakkeiden lakkauttaminen korvataan bussiliikenteen järjestelyillä Kauklahden ja Masalan välillä sekä Kauklahdesta Lasilaaksoon.
Sarianna Jylhä-Matilainen

#14 Re: Påståenden som borde bemötas:

22.09.2013 17:13

#13: Dage - Påståenden som borde bemötas:

Kiitos tästä joukkoliikennesuunnttelijan kommentista.

Tuossa on nyt kuitenkin muutamia asioita, jotka kaipaavat huomiota. Ensinnäkin tietenkin se, että joukkoliikenteen houkuttelevuutta pitäisi nykyaikana pikemminkin lisätä kuin haitata sitä. Olemassa olevan seisakkeen lopettaminen tulee haittamaan merkittävästi luomalaisten julkisen liikenteen käyttöä ja lisäämään henkilöautoliikennettä pääkaupunkiseudulla. Kaavailtu bussi Kauklahteen kulkisi saamieni tietojen mukaan ainoastaan arkisin kello 6.30-22.00 välillä. Se ei tule millään muotoa korvaamaan nykyistä lähijunaa. Kunta on tosin myös vitkutellut kaavoituksessa useita vuosia ja lykännyt Luoman osayleiskaavan valmistumista jatkuvasti. Nyt tällä hetkellä on kuitenkin meneillään useita kaavahankkeita, jotka luovat lähivuosina sitä tarvittavaa kysyntäpohjaa Luoman seisakkeelle huomattavasti. Luomalaiset joutuvat erittäin eriarvoiseen asemaan, jos ajatellaan esimerkiksi autoverokäytännön uudistamista tai ruuhkamaksuja. Pääkaupunkiseutulaisena on vaikea hyväksyä joutuvansa tulevaisuudessa maksamaan samoja maksuja kuin esimerkiksi masalalaiset, vaikka kaikki tarpeet kattavaa joukkoliikennettä Luomassa ei edes olisi.

U-junan pysähtyessä Luomassa matkan "aikahaitta" on todellisuudessa yhden minuutin mittainen per matka. Se ei tosiaankaan ole merkittävä kenenkään matkustajan matka-ajassa. Sen sijaan luomalaisten matkustajien matka-aika lisääntyy syöttöliikenteen vuoksi vartin verran. Sillä alkaa jo jotain merkitystä ollakin. Lisäksi kun U-juna lopetetaan, alkaa S-juna seisahtua Jorvaksen ja Tolsan pysäkeillä, joten S-junan matka-aika siis pikemminkin lisääntyy entisestään. Ainakaan kirkkonummelaisille siitä ei siten ole hyötyä. Myös tasoristeys jää olemaan, pysähtyivät siinä junat tai eivät. Junat siis joutuvat ajamaan siinä 80 km/h niin kauan kuin se siinä on.


Vieras

#15

22.09.2013 22:00

Tämä asema on tosi monen matkalaisem käytössä. Seuraava asema, Masala , on pitkän, non 20-30 min matkan päässä. Miten huonojalkaiset /kuntoiset sen taittaa?? Säilyttäkää Luoman seisakkeen, se on tärkeä minelle ja kirkkonummen kunta sen kun kasvaa ja käyttäjiä tulee kokoajan lisää. P-järjestelytkin ovat nytt järkebvästi järjestetty. Yleiset kulkuneuvot kunniaan ja tässä luoman seisake on tärkeä säilyttää. Vaihtoehto on että luoman alueella asuvat loutuvat käyttämään omaa autoa ja seitä ei missään nimessä kannata yleistää.
LUOMAN SAISAKE PITÄÄ JÄÄDÄ !.
iNGUN SANDELIN.

Vieras

#16

23.09.2013 18:20

Ei saa lakkauttaa!!

Vieras

#17

24.09.2013 05:19

Käyn junalla liikuntastudio Wauhdissa mikä on Luoman seisakkeen vieressä, yritän siis huolehtia hyvinvoinnistani,olen jo ikääntyvä, 60v ,en pääse sinne muulla tavoin Laajakalliosta(Tolsa ) ,eikä minulla ole autoa.ja odottelen nytkin aina 45min ennenkuin tunti alkaa ja lähden pari minuuttia ennenkuin tunti loppuu kun nytkins e juna kulkee kerran tunnissa ja sitten ei kulkisi enää ollenkaan, ja Masalaan kävely talvella pakkasessa hikisen tunnin jälkeen ei ole viisasta,siinä vilustuu.
Luomalainen

#18 Mahdotonta!

24.09.2013 06:59

Ei kahta peräkkäistä asemaa voi lakkauttaa. Ihmisille tulee liian pitkät matkat asemille.
Luomaan on suunniteltu asutusta, siellä on koulu, kunto-/jumppasali, ravintola ja vapaa-ajan viettopaikka Hvitträsk, uimaranta yms. Asemalle saatiin vihdoin myös kunnon parkkipaikka. Koululla järjestetään myös työväenopiston kursseja, joihin tullaan julkisilla liikennevälineillä. Luomassa ei kulje edes bussit, joten halutaanko oman auton käyttöä alueella lisätä - EI KIITOS!

Vieras

#19

24.09.2013 08:03

Kenenköhän valopään idea on seisakkeen poistaminen ? Saisiko niemen julkisuuteen, niin alkaisi armoton somepommitus.

Vieras

#20

24.09.2013 11:35

Käytämme Luoman junaasemaa säännöllisesti työ, koulu ja vapaa-ajan matkoihin. Hyvin tarpeellinen asema koko perheelle.

Vieras

#21

24.09.2013 14:09

Joukkoliikenne ei lisäänny seisakkeita lakkauttamalla. Säästäkää Luoman seisake.
Kirkkonummelainen

#22 Re: Påståenden som borde bemötas:

25.09.2013 15:51

#13: Dage - Påståenden som borde bemötas:

Kirkkonummen kaupungihallitus on muuttanut kantaansa Luoman suhteen. Nyt kanta on, että seisake halutaan säilyttää. Toivottavasti tieto on myös HSL:n tiedossa??

Mitä tulee maankäytön kehittämiseen, niin kyllähän Kirkkonummella on suunnitelmia tämän suhteen. Tosin valmistelu on vienyt 30 vuotta.

Mitä tulee tuohon 2 minuutin säästöön, niin ei voi kuin ihmetellä?? Y-juna klo 6.11 Kirkkonummelta Helsinkiin on ollut kesän jälkeen JOKA PÄIVÄ myöhässä 5-25 minuuttia. Myös muissa vuoroissa on ollut samaa ilmiötä. Kuinka monta sataa työssä kävijää tämä on koskettanut JOKA PÄIVÄ usean viikon ajan. Tuskin Luoman lakkauttaminen tätä ongelmaa ratkaisee.


Vieras

#23

29.09.2013 17:29

HSL on monopoliasemassa olevana ja osittain verovaroilla rahoitettavana toimijana ottanut aika tylyn ja asiakasvastaisen linjan, jonka mukaan pientaloalueiden joukkoliikennettä pyritään ajamaan vähitellen alas. Toisaalta tietysti tuntuu oudolta, että Luoman seudulta nousee päivittäin junaan vain 145 matkustajaa. Parempi vaikutuskeino kuin adressi olisi kuitenkin, että mahdollisimman moni siirtyisi käyttämään junaa oman auton sijasta, jotta matkustajamäärä kääntyisi nousuun.
LUOMALAINEN

#24

30.09.2013 23:57

Tosi, tosi huono juttu jos seisake lakkautetaan. Mites vaikkapa opiskelijat joilla ei ole autoa? Ei vanhemmatkaan aina pysty heittämään paikasta toiseen vaikka kuinka haluaisivat. On töitä, on koulua, on harrastuksia joihin on aina kuljettu helposti junalla. Varsinkin talvet tulisivat olemaan inhottavia, jos täytyy tehdä aina se 20-30min matka pakkasessa seuraavalle juna-asemalle+ tietysti ekologisuutta tulisi miettiä mielestäni enemmin kuin parin minuutin hurjaa viivytystä matkaa kohden. Ja kuinka ihmeessä pientalouksilla tulee olemaan edes mahdollisuutta kasvaa jos niiltä viedään niiden ainoa julkinen liikenne pois? Tosi tyhmää, älkää jooko lakkauttako, se olis monelle tärkeetä!!

Vieras

#25

05.10.2013 14:14

Luomaan on koko ajan muuttamassa lisää perheitä pääkaupunkiseudulta, ja asemasta tulee melkein aina matkustajia kyytiin.