Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!.


Vieras

#151

10.10.2013 12:33

Juuri näin ,yhteinen asia. Salo ei tarvitse yhtään uutta menetettyä työpaikkaa. Ja aluesairaalassa annettu hoito tulee oleellisesti huononemaan tulevina vuosina jos nyt synnytykset lähtee. Esim isoja leikkauksia ei enään tehtäisiin sas:ssa. Vain nyt yhtenä esimerkkinä. Ei kai me, äänestäjät aijota hyväksyä tälläistä poliitikoilta?


Vieras

#152

10.10.2013 12:33

Synnytysosasto on ollut kauan se osasto, minne halutaan tulla pidemmänkin matkan takaa. Salossa se on ollut ihan huippu. ÄLKÄÄ nyt ihmeessä sitä viekö Turkuun. Tässä kohtaan EI KANNATA säästää. Osuus vielä takapakkia ja paljon . terv. nimimerkki Helsinki ja Hyvinkää koettu, mutta Salo oli ehdottomasti paras paikka synnyttää. JA KIVUTTOMINKIN vielä :)
Kiitos !

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

10.10.2013 13:46



Vieras

#154

10.10.2013 13:53

Laskelmoidut saavutettavat säästöt tulevat osoittautumaan joko virheellisiksi tai valheellisiksi. Koska hallinnollinen epäpätevyys, joka paikassa.

Vieras

#155 Re:

10.10.2013 15:58

#154: -

Miten hanskataan säädetyt tiukennukset päivystysvalmiudessa, jotka tulevat voimaan viimeistään 2017? Vapautetaanko Salon sairaala nyt ja jatkossa säästövelvoitteista vai säästetäänkö muualta vielä enemmän synnärin puolesta ja onko piikki auki vuotta 2017 varten? Toivoisin tähän vastausta poliitikoilta, ettei tämä jäisi pelkäksi huulten heilutteluksi ja lyhytnäköiseksi poliittisten irtopisteiden kalasteluksi.

pohjalainen

#156 Re: Re: Todelliset hyödyt?

10.10.2013 18:53

#123: Realismia - Re: Todelliset hyödyt?

On aika turha valittaa minulle siitä että minä en ole oikaissut laskelmia. Ei sairaanhoitopiirin johto ole minulta niitä pyytänyt, ja olisi loppujen lopuksi aika turhaa vaikka tekisin kuinka hienot ja paikkaansa pitävät laskelmat. Voin myöntää etten ole tutustunut tehtyihin laskelmiin tai niiden tausta-aineistoon riittävän tarkkaan voidakseni perustellusti osoittaa niiden olevan väärässä.

Siitä huolimatta epäilyni eivät ole myöskään täysin perusteettomia, silkasta arvelusta puhumattakaan.

Tiedän varsin hyvin, että valmiuksien ylläpito maksaa, ja sitä kautta saattavat "yksikkökustannukset" nousta suuriksi, jopa terveydenhoidossa.

Toisaalta, mielestäni on myös perusteltua kysyä, että onko TYKSin kapasiteetti varmasti riittävä? Eikä riitä että sinne palkataan riittävästi väkeä, vaan vaaditaan myös tiloja. Lisäksi tilojen suhteen täytyy muistaa, että Salon yksiköiden kulut eivät tilojen osalta katoa. Pitää muistaa ottaa huomioon sekin, että miten vapautuvia tiloja aiotaan hyödyntää. Julkisen sektorin säästölaskelmissa helposti lähdetään liikkeelle oletuksesta, että lakkautettavan yksikön kulut nollautuvat, vaikka sisäinen laskutus kohdentaa yksikön kuluiksi menoeriä, joista ei tosiasiassa voida leikata. Tämä johtaa monesti pahoihin virhearvioihin. Ääritapauksessa voi käydä niinkin, että Turusta loppuvat tilat, ja täytyy rakentaa uusi sairaala, samalla kun Saloon jää puolityhjä rakennus. Huolto- ja pääomakustannukset nousisivat reippaasti.

Valinnanvapaudellakin on merkitystä vain, jos sieltä toisesta suunnasta tosiaan löytyy sairaala. Ja tilanteen kehityksen huomioon ottaen sieltä pitäisi löytyä riittävän iso sairaala. Lääninrajan tuntumassa se on melko epätodennäköinen skenaario. Todennäköisesti nämä tämänhetkiset säästöohjelmat ovat johtamassa tilanteeseen jossa valinta tehdään Turun ja Helsingin väliltä.

On toki tutkimuksia, joiden perusteella voi saada sellaisen kuvan että isompi sairaala on parempi. Toisaalta, yhtälailla tutkimukset osoittavat etteivät pienemmät yksiköt ole erityisen riskialttiita. Ja mikäli jonkinasteinen ero tilastoista löytyisikin, niin pitäisi ottaa huomioon myös tienpäällä tapahtuvien synnytysten lisääntyminen. Tähän hätään en jaksa etsiä tilastotutkimusta, mutta olisin todella yllättynyt mikäli ambulanssi olisi lähelläkään samaa tasoa sairaalan kanssa, olipa yksikkö koko mikä hyvänsä.. Puhumattakaan jos synnytys tapahtuu omassa autossa tai taksissa.

Olet ehkä oikeassa sen suhteen, että synnytysosastojen lakkautuksia vastustavien olisi pitänyt aktivoitua aiemmin, mutta muuttaako se perusteluja tai niiden paikkaansapitävyyttä mitenkään, että joukko ihmisiä aktivoituu liian myöhään? Pahimmillaan "myöhäinen herääminen" tekee vastustuksesta turhaa, parhaimmillaankin se vaikeuttaa asioita, on aina parempi toimia ajoissa. Se on totta, mutta muuttuuko synnytysosastojen lakkauttaminen yhtään viisaammaksi sen takia, että sitä vastustavat eivät huomanneet tehdä jotain aiemmin?


Vieras

#157 Re: Re: Re: Todelliset hyödyt?

10.10.2013 19:35

#156: pohjalainen - Re: Re: Todelliset hyödyt?

Olisit löytänyt aika moneen kysymykseesi vastauksia, jos olisit vaivautunut tutustumaan selvitykseen, johon löytyy linkki sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirjoista netistäkin. Mutta, hei, pääasia, että saa vastustaa!


Vieras

#158 Ehdotus

14.10.2013 20:47

Ehdotan, että mahdollisimman moni lähettää asiallista sähköpostia Susanna Huoviselle ja/tai kansanedustajille. Päivystysasetus aiheuttaa synnäreiden sulkemisia usealla eri paikkakunnalla Suomessa.
otetaan kantaa

#159 allekirjoitettu on ja pyyntö

18.10.2013 06:31

Nicke

#160 Vieläkö saa allekirjoittaa

20.10.2013 11:12

Vieläkö adressin voi allekirjoittaa (itse olen sen allekirjoitannut ajoissa, mutta vielä voi halukkaita löytyä) vai joko se on luovutettu eteenpäin? Ajattelin vaan kun on vielä auki ja pysytyy allekirjoittamaan.
Smile

#161 Re: Vieläkö saa allekirjoittaa

21.10.2013 11:43

#160: Nicke - Vieläkö saa allekirjoittaa

KYLLÄ, kiitos!!! Allekirjoittakaa ihmeessä!!!


Vieras

#162

27.10.2013 10:10

Salo tarvitse synnytysosastoa!!!
Aasin siltaa etsivä

#163 Kohta ihmiset varmaan hoitaa nämäkin asiat kotona.

27.10.2013 16:36

Kun näitä synnytys osastoja suljetaan vähän siellä sun täällä jotta saatais "säästöä" tarkoittaa sitä että joillakin matka sairaalaan venyy oikein mukavasti, joka johtaa siihen että porukka usein synnyttää jo autossa, kuten monet ovat varmaan jo lehdistä lukeneetkin. jos se matka alkaa venyä niinkin paljon kannattaa synnytys hoitaa kotona. Tietääkö kukaan mitään kotisynnyttäjän opasta? Leffoissa aina puhutaan "tuokaa kuumaa vettä ja puhtaita pyyhkeitä". Kyllä siihen varmaan jotain muutakin tarvitaan, Mitä jos tuoreen isän pitää ommella revenny väliliha kun sairaalaan on yli neljän tunnin matka. Kyllä se kotisynnyttäjän opus ois siinä vaiheessa kultaakkin kalliinpi.

Vieras

#164

01.11.2013 19:20

Empä tiedä. Ehkä oman lapsen syntymä ja alle tunnin kestänyt synnytys pisti allekirjoittamaan tämän adressin syntymäpäivänään. Tosin levähdyspaikalla kätilönä toiminut rekkamies Rauno olisi saattaanut luoda statusta lapsen myöhempään rock -asenteiseen elämään, mutta ehkä on kuitenkin parasta että rekkamiehet keittävät sitä vettä ja kätilöt pysyvät siellä missä heitä tarvitaan.
Synnäri eloon!

#165 Järkeä käteen!

02.11.2013 10:29

Kamalaa jos synnärit lähtee Salosta! Salo nyt järkikäteen, ei tässä asiassa kannata säästää. Ja taas tulee salolaisia jotka on taas työttömiä! Ei Salon kaupunki hyödy tästä millään tavalla!
KATJA ORIMO

#166 nimä!

20.11.2013 20:47

Siis meillähän on kerättynä lisäksi vielä n 850 nimeä paperilla et nää on Kyl hyvä luovuttaa , kun lopullinen hetki tulee
Ei siirrolle!

#167 Palvelut

22.11.2013 17:00

Muistakaa ihmiset, että jos synnytysosasto siirtyy turkuun niin sitten poistuu myös muut palvelut, koska anestesia lääkäriä ei enää tarvita. Kirurgia, lastentaudit, sisätaudit yms. tulevat myös siirtymään turkuun. Sote uudistuksen jälkeen salo maksaa turulle jokaisesta synnytyksestä ja työpaikkojen menetyksien takia myös verotulot pienenevät, joten voitte odottaa kuntaveron nostoa rankalla kädellä.
pohjalainen

#168 Re: Re: Re: Re: Todelliset hyödyt?

28.04.2014 13:23

#157: - Re: Re: Re: Todelliset hyödyt?

Sinäkin olisit voinut halutessasi kirjoittaa ihan perustellun vastauksen.. Mutta, mitä turhia kun saman voi hoitaa lyhyellä kuittauksella.

Suoraan sanottuna en viitsi ryhtyä tekemään kovin syvällistä taustatutkimusta aiheesta, vain vakuuttaakseni jonkun satunnaisen huutelijan netissä. Ei riitä että lukee sairaanhoitopiirin hallituksen pöytäkirjan, pitäisi tutustua myös tausta-aineistoon ja laskelmien pohjalla oleviin ennakko-oletuksiin. Kaikissa laskelmissa joudutaan käyttämään ennakko-oletuksia, se on fakta, ja valitettavasti moni laskelma on sitä myöten pikemminkin propagandaa kuin todellinen analyysi tilanteesta.

Ja kuten todettu, on olemassa lukuisia tutkimuksia jotka tukevat käsitystä pienenpien yksiköiden tarpeellisuudesta.