Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Hätähuuto Salon synnytysten puolesta!.


Vieras

#101

24.09.2013 11:57

.....

Vieras

#102 Kuka nyt Saloon muuttaisi?

24.09.2013 16:39

Entisenä salolaisena, paluumuuttoa takaisia kotikaupunkiin pohtivana, teen tulevaisuuden päätökseni lapsiperheen silmin. Joudumme vakavasti miettimään, onko Salo se kaupunki, jonne muutamme tulevaa pienokaistamme kasvattamaan. Kenties jäämme Turkuun, täällä kun voi synnyttää ja kasvattaa lasta. Toisin kuin ilmeisesti Salossa. Kaikki ne uutiset, joita Salosta viime aikoina on saanut lukea, tekevät kaupungista silmissäni lapsiperheistä piittaamattoman kaupungin.

Vieras

#103

25.09.2013 04:44

Siinä kun sairaanhoitopiiri säästää, niin Salon synnytysten ja lastentautien kovin alasajaja saa uurastuksestaan palkaksi uuden johtajan paikan. Luottamus piiriä kohtaan ei kasva.

Vieras

#104 Re:

25.09.2013 05:33

#103: -

mistähän virasta on kysymys? Tätähän on vähän arveltukin koska eihän tässä hommassa mitään järjen hiventäkään muuten ole.


Vieras

#106 Re: Re: Re:

25.09.2013 09:21

#105: - Re: Re:

tämä selvitti nyt paljon.yhden miehen uran takia Salon alueen erikoissairaanhoidon taso lasketaan pohjalukemiin, herraisä , toivottavasti päättäjät ei Salossa hyväksy tätä!!!

pp

#107

25.09.2013 10:01

Täällä Pohjois-Pohjanmaalla sama uhka edessä! Nyt kaikki taistelemaan pienten synnytyssairaaloiden puolesta. Naisella on oikeus valita synnytyspaikkansa!
SIVUSTA SEURANNUT MUMMOIKÄINEN

#108

25.09.2013 13:44

JÄRKYTTÄVÄÄ OMAN EDUN TAVOITTELUA, HYVÄ VELI JÄRJESTELMÄ TOIMII. ONNITTELUT HERRA HELKIÖLLE HYVÄ-
PALKKAISESTA VIRASTA. TOIVOTTAVASTI OMATUNTO KOLKUTTAA EDES VÄHÄN.TSEMPPIÄ SYNNYTYS -JA LASTEN
OSASTOLLE JA JAKSAMISTA TYÖHÖN.
Tietämätöntä törkypuhetta!!!

#109 Re:

25.09.2013 14:00

#108: SIVUSTA SEURANNUT MUMMOIKÄINEN -

Järkyttävää typerää törkyvihjailua mummoikäiseltä ja muutamalta muulta. Kyseinen virka on homma jota yksi aluesairaalan johtajista on joutunut hoitamaan oman toimen ohella jo vuosikausia väliaikaisena, nyt virka on näköjään vakinaistettu. Mitä muuhun tulee, voi kukin miettiä, mitä sairaalan väki yleensä ja jotkut erikseen ovat tehnyt ja tekevät mm.  synnyttäjien, vastasyntyneiden ja lasten hengen ja terveyden pitimiksi katsomalla vaikka sairaalan päivystyslistoja, puhumattakaan muista velvotteista, joita on lisätty mm. hallintojohtajan viran lakkautuksen jälkeen.

Eikö riitä asiaperusteita, kun pitää lähteä loanheittolinjalle?


Vieras

#110

25.09.2013 14:24

miksi ei tajuta että "pieni"on kaunista ,isot yksiköt ei vaan aina ole hyvästä ...

Vieras

#111

25.09.2013 18:52

On käsittämätöntä, että kaikki pienet synnytyssairaalat halutaan lakkauttaa. Kaksi vanhinta lastamme syntyivät Tammisaaressa. Olimme sairaalaan hyvin tyytyväisiä, vaikka saimmekin matkustaa sairaalaan täältä kaukaa pohjoisesta. Sitten jouduimme siirtymään Kätilöopiston palvelujen pariin. Tammisaarta on yhä ikävä. Pystymme hyvin eläytymään salolaisten hätään.

Rinna ja Eero Kuikanmäki
Kemijärvi
pohjalainen

#112 Todelliset hyödyt?

26.09.2013 04:32

Itselläni ei ole aiheesta kokemuksia, mutta olen lukenut asiantuntijoiden mielipiteitä ja tutkimuksia, jotka antavat viitteitä siitä etteivät pienet yksiköt ole oleellisesti riskialttiimpiä kuin isommatkaan.

Asian taloudellista puolta tarkastellessa taas herää äkkiä kysymys, että millä oletuksilla laskelmia tehdään? Näyttää olevan valitettavan yleistä että yksikkökoon suurentamiseen liittyvissä laskelmissa oletetaan lakkautettavien yksiköiden kulujen ikäänkuin katoavan kokonaan, tai vähintään aliarvioidaan kulujen nousu siellä minne toiminta lopulta siirtyy. Tosiasiahan on, että terveydenhoitopuolella yleensäkin ei läheskään aina päde samat säännöt kuin teollisuudessa. Ihmisten hoitaminen on hyvin pitkälti käsityötä, eikä yksikkökoon suurentamisella saavuteta kovinkaan merkittäviä parannuksia toiminnan tehokkuuteen. Ainoa mistä voidaan karsia on hallinto, mitä sitäkään tuskin on kovin paljoa edes koko sairaalassa.

Lisäksi se tärkein asia on, että pohdittaessa sitä onko isompi yksikkö parempi kuin pieni, unohtuu helposti ettei se valinta ole välttämättä noiden kahden välillä. Vaan helposti etäisyydet muuttavat sen muotoon sairaala vai auto. Ja tässä on syytä muistaa, että vaikka etäisyys Salon ja Turun välillä tuntuisi vielä edes jotakuinkin siedettävältä, niin tällä uudella isolla Salon kaupungilla on myös se toinenkin laita. Esimerkiksi Kiskosta tai Suomusjärveltä saa ajaa 30 kilometriä ennenkuin ollaan edes Salossa. Täällä läänin rajan tuntumassa (vähän puolin jos toisin) eläneenä katselen pelolla sitä että ovatko lähimmät sairaalat kohta Helsingissa ja Turussa, kumpikin tuntuu olevan aika kaukana. Silti täällä "rajaseudullakin" asuu vielä paljon ihmisiä, tuhansia. Ei tämä mitään joutomaata tai asumatonta korpea ole, jos nyt joku sellaista kuvitteli.

Vieras

#113

26.09.2013 05:10

pitää säilyttää Salossa Turkuun on jo pitkä matka
Kolme Salossa synnyttänyt

#114

26.09.2013 08:08

Eikös Salon sairaalaa vasta remontoitu? Miksi nyt pitää toimintoja siirtää Turkuun?
Salo oli miellyttävä paikka synnyttää, niin inhimillinen. Siellä uusi ihminen saa hyvän alun elämälleen.

Vieras

#115

26.09.2013 08:16

Nyt kun vuoden 2014 alusta saa asiakas itse valita hoitopaikkansa (tässä tapauksessa synnytyspaikkansa), niin paljonkohan Salon synnytykset mahtaisi lisääntyä? Paljon sitä yksikköä kehutaan jopa piiri ulkopuolelta. Onkohan laskelmissa otettu taas tätäkään huomioon vain tehdäänkö siirto ja päätökset mahdollisimman pian ettei edes saadakaan selville. Jos synnytykset lisääntyisivät, niin silloinhan Salon yksikkö tulisi kannattavammaksi, kun kerran vain luvut otetaan huomioon päättävissä tahoissa.

Vieras

#116 Re:

26.09.2013 17:44

#108: SIVUSTA SEURANNUT MUMMOIKÄINEN -

Sairaanhoitopiirin hallituksen viimeisimmän kokouksen pöytäkirjasta selviää perusteet viran  täyttöön ja myös palkkaus, joka on  1200 euroa kuukaudessa. Onpa hyväpalkkainen virka...

http://vsshp.ktweb.fi/

Ss

#117 Salo

26.09.2013 19:41

Maksaisin mieluusti tupla maksun! Ihania ihmisiä ja henk.koht huomioidaan ja autetaan!

Vieras

#118 Re: Salo

27.09.2013 16:23

#117: Ss - Salo

Tuo olisikin hyvä asia. Kunta tarjoaisi sairaalapalvelun halvimman mukaan ja jos joku haluaa muualle, maksaa itse erotuksen. Selvitysraportin mukaan synnytys Salossa on keskimäärin 720 euroa kalliimpaa kuin TYKS:ssä, eli tuon pulittamalla kustannukset tasaantuisivat. Olisikin mielenkiintoista nähdä, miten mielipiteet muuttuisivat, jos ne joutusi maksamaan omasta pussista.


Vieras

#119 Re: Re: Salo

27.09.2013 18:04

#118: - Re: Salo

Tyksissä synnytetään paljon, äitejä ja vauvoja kotiututetaan nopealla tahdilla, synnytyssaleissa on ruuhkaa ja äidit ja vauvat joutuvat olemaan käytävillä kun paikat ei riitä (tätähän ei selvitysraportissa taideta sanoakaan?). Salossa on panostettu määrän sijasta laatuun ja vauvat saavat kaksi lääkärintarkatusta ennen kotiin lähtöä. Salosta on vanhempien hyvä lähteä turvallisin mielin kotiin uuden perheenjäsenen kanssa ja aina voi soittaa jos jää jokin asia vaivaamaan mieltä. Itse olen Salossa synnyttänyt ensimmäiseni ja voin sanoa, että paremmin ei olisi voinut mennä. Todella positiiviset muistot jäi mieleen. Uskon että Tyksiläiset kätilöt ja lääkärit ovat aivan yhtä ammattitaitoisia kun Salossakin, mutta työnantajan tarjoamat resurssit eivät vaan vedä vertoja Salolle. Muuten Tyksissä synnyttäminen olisi lähes yhtä kallista kuin Salossa. Tehokkuuta voidaan mitata rahalla, mutta kokemusta ei.

Kysyn vaan

#120 Re: Re: Re: Salo

27.09.2013 18:44

#119: - Re: Re: Salo

Jos TYKS:n resurssit eivät vedä vertoja Salolle, niin miksi riskisynnyttäjät ohjataan Salosta Turkuun ja huonokuntoiset vauvat ja äidit siirretään sinne myös?

Petri Rautiainen

#121 Tulkaa kaikki mukaan adressiin "maahanmuuttajien tukia kohtuullistettava"

27.09.2013 18:55

Olen komettiosastooni löytänyt esimerkin, jossa ulkomaalainen maahanmuuttajaperhe saa verottomana lähes 43000 euroa vuodessa tekemättä töitä. Samalla kun Suomeen otetaan maahanmuuttajia, huonontavat ne oman kansan taloudellista asemaa ja etuja. Viimeisenä on käyty kiinni kodinhoidontukeen ja sen ehtoja ollaa muuttamassa huonompaan suuntaan. Maahanmuuttajille ja ulkomaan kriisimaille kyllä rahaa löytyy.

http://www.adressit.com/maahanmuuttajien_tukia_kohtuullistettava

Vieras

#122 Re: Re: Re: Re: Salo

28.09.2013 05:19

#120: Kysyn vaan - Re: Re: Re: Salo

SAS on aluesairaala ja matalan riskin synnyttäjäjille , TYKS yliopistosairaala jonne ohjataan automaattisesti riskisynnyttäjät. Tyksissä tehdään hienoa työtä mutta on hyvä että piirissä on toinenkin synnytysyksikkö jolloin asiakkaat pitkälti voivat valita synnyttääkö pienemmässä yksikössä , jonka etuja nyt on esitelty vaiko Turussa jossa tilanne on U sairaalassa ,jonka homeongelmat ,paikkapulan ,aikaiset kotiutukset ... kaikki tietää.

Realismia

#123 Re: Todelliset hyödyt?

28.09.2013 05:37

#112: pohjalainen - Todelliset hyödyt?

Jos on sitä mieltä, että laskelmat ovat väärin tehdyt, pitää ne oikaista, mutta ollakseen huomion arvoisia, perusteet pitää olla paljon paremmat kuin pelkkä arvelu: "laskelmat ovat väärin". Synnytystoiminta on sen laatuista hommaa, että tietty valmius, eli ympärivuorokautinen päivystys synnytyssalin, leikkausosaston ja vastasyntyneen hoidon puolella on oltava, vaikka synnytyksiä olisi vain muutama. On selvää,että kun synnytyksiä on enemmän, jakautuvat valmiuskustannukset pienempiin osiin ja yksikkökustannus laskee. Jossakin vaiheessa, jos synnytysten määrä vielä kasvaa, joudutaan taas kasvattamaan valmiusjoukkoja pällekkäisten toimenpiteiden riskin vuoksi, mutta silloinkin selvitään pienemmin portain kuin perustettaessa koko systeemiä alusta. Lisäetuna tulee laadun paraneminen rutiinin kasvaessa, joka on osoitettu lukuisissa tutkimuksissa. Isoissa yksiköissä on myös kattvammat tukipalvelut ja käytettävissä ympäri vuorokauden. Ja imetysmyönteisyydellä tai baby friendly -sertfikaateilla ei ole mitään merkitystä silloin, kun synnytyksen kulku kääntyy äidin tai lapsen henkeä ja terveyttä uhkaavaksi.

Vaikka Kiskon ja Suomusjärven suunnasta synnyttäjien matka pitenisi Turkuun, niin vastaavasti Halikon suunnasta se lyhenisi. Välimatkoja mietittäessä on syytä pitää mielessä, että tuollainen 80 kilometrin etäisyys on vielä lyhyt synnytysmatka Suomessa. Ihmiset saattavat käydä mukisematta asioimassa Salon seudulta Turussa viikoittain, mutta keskimäärin kahden lapsen syntymä oman elämän aikana tuntuu olevan ylikäymätön paikka ajaa väliä. Asia asettuu raameihinsa viimeistään silloin, kun samat henkilöt moittivat välimatkaa pitkäksi, mutta seuraavassa hengenvedossa haikailevat lisää synnyttäjiä Turusta, pääkaupunkiseudulta tai jopa ulkomailta. Lisäksi synnyttäjät ovat käytännössä pystyneet valitsemaan synnytyspaikkansa oman sairaanhoitopiirin ulkopuolelta jo nyt ja valinnanvapaus muuttuu pian virallisestikin, eli jos toisesta suunnasta löytyy synnytyspaikka lähempää, voi sinne mennä vapaasti, jos matka pelottaa.

Rahapuoli on loppujen lopuksi täysin poliitikkojen harkinnassa. Jos Salon seudun poliitikot ja sairaanhoitopiirin poliittinen johto on sitä mieltä, että Salon synnytykset saavat maksaa enemmän, niin asia on selvä. Leikataan sitten muualta enemmän tai nostetaan veroja tai asiakasmaksuja. Palaute näistä toimista tulee sitten viimeistään seuraavissa vaaleissa. Samalla pitäisi sitoutua kuitenkin myös 2017 tulevan päivystysasetuksen vaatimiin muutoksiin ja menonlisäyksiin. Nykyinen järjestelmä ei tule jatkumaan entisenlaisena, se on täysin varmaa. Valitettavasti vain puheet ja teot ovat räikeässä ristiriidassa. Tämänkin viikon paikallislehdessä Salossa kauhistellaan  erikoissairaanhoidon aiheuttamaa 10 miljoonan ylitystä Salon budjettiin ja vaaditaan rakenteellisia muutoksia, jotta lomautuksia ei tarvittaisi jatkuvasti. Vuosi sitten oli päivystysasetusluonnos lausuntokierroksella valtakunnallisesti. Lausuntoja ja muutosehdotuksia tuli runsaasti erilaisilta potilasjärjestöiltä, ammattiyhdistyksiltä ja kunniltakin. Salon kunta ja Salon synnytysosaston puolesta "taistelevat" olivat silloin kuitenkin hiljaa.

Kysyn minäkin

#124 Re: Re: Re: Re: Re: Salo

28.09.2013 06:38

#122: - Re: Re: Re: Re: Salo

Niin. Kummassa paikassa sitten olivatkaan ne paremmat resurssit?

Selvitysraportissa kerrotaan myös lisätilan tarpeesta ja sen järjestämisestä. TYKS:n synnärin remontti on valmistumaisillaan, jos ei ole jo valmistunut ja uudisrakennustakin suunnitellaan. Sekä Salon, että Turun rakennus- ja saneraushankkeille olisi eduksi, että poliitikot saisivat vihdoinkin aikaan pitävät päätökset tulevaisuudesta. Sekin säästäisi rahaa jatkuvan vatvomisen sijaan.


Vieras

#125

28.09.2013 07:58

Synnärin remontti on maalia päälle tyyliin tehty. Onko homeongelma nyt pois? Kyse ei ole vain synnäristä, myös lastenyksikkö on lopetusuhan alla. Juuri kukaan ei puhu sen vaikutuksista !!! Entä tulevaisuudessa kaikki Salolaiset tulevat kärsimään muutuvien palveluiden takia. Salo on kuitenkin iso 55t asukkaan kaupunki. Hyvät palvelut soisi jäävän varsinkin nyt, kun ajat ovat kurjat. Mutta toivottavasti pohjamutia ei kynnetä kovin pitkään ja Salo elpyy. Työpaikkojen perässä tulee muuttoliikennettä Salosta poispäin ja verotulojen menetystä , onko sitä selvityksissä? Sote muutosten myötä varmasti rahaa taloon tuovia asiakkaita tulee etelä-suomesta laajemmaltikin