Kotkan Karhuvuoren koulun oppilaille parakkikoulu

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Kotkan Karhuvuoren koulun oppilaille parakkikoulu.

Alkaa riittämään

#1 Home?home? Vai eikö muuta enää keksitä??

03.12.2013 09:42

Eipä Jylpyllä ole niin hometta kun kaikki antaa ymmärtää! Liiottelua koko juttu, jos lapsilla päänsärkyä tai jotaa muuta niin heti laitetaan homeeseen kaikki!!! Ensin tutkimukset ja huone jossa hometta on niin siell ei opeteta mitään ( kuvisluokka) aivan järjetöntä tämä vouhottaminen aina homeesta! Sit pitäis kaikki kerrostalot ym pistää maantasalle koska varmaan niissäkin on hometta!!!! Voi jestas sentää! Oma lapseni ei ole Jylpyllä oireillut ainoastaan Karkkarissa kun siell oli!!!!
Nööri

#2 Re: Home?home? Vai eikö muuta enää keksitä??

03.12.2013 16:30

#1: Alkaa riittämään - Home?home? Vai eikö muuta enää keksitä??

Sisäilma ongelmat ovat monitahoisia ja laajoja. Ihmiset oirehtivat Sairas talo -syndrooman vuoksi, tuoksu yliherkkyyden vuoksi, ilman epäpuhtauksien tai riittämättömän ilmanvaihdon vuoksi. oirehtimista tapahtuu myös huonon ilmapiirin vuoksi. Kun selvitetään oireiden syntyfysiologiaa, pitäisi tutkia työpaikka, koti, auto, kesämökki jne. harva on valmis tai edes taloudellisesti kykenevä tutkituttamaan muuta ympäristöään. Sisäilma oireessa pitäisi muistaa, että elimistö muistaa oireen, kuten se muistaa minkä tahansa allergiaoireen ja se reagoi oirehtien vielä senkin jälkeen, kun altistusta ei enää ole. Toipumiselle pitää antaa aikaa. En halua vähätellä sairastumisia tai oireita, älkää ymmärtäkö minua väärin, mutta annan esimerkin, joka selittää omalla tavallaan tuoksuyliherkkyyttä. Jos istutte bussissa ikkunapaikalla ja viereenne istuu henkilö, joka haisee viinalta, tupakalta, vanhalta hieltä ja ties miltä, minulle tulee sanoin kuvaamattoman huono olo pahoinvointineen ja päänsärkyineen. Kyse ei ole allergiasta, mutta oire on aito ja voimakas.

Olen edellisen kirjoittajan kanssa siinä mielessä samaa mieltä, että mopo on jossain määrin karannut käsistä ja olen ollut mukana hankkeissa, joissa käyttäjä on vedonnut sisäilmaongelmaan peräänantamattomasti vaikka rakennuksesta ei löydy mikrobi tms. haitta-aine lähdettä. Sisäilmaongelmaa on käytetty myös keppihevosena julkisen rakennuksen remontin nopeuttamiseksi. Se on yhtä kiistatonta, kuin sisäilmaongelmien todellisuus. Molempia esiintyy.

Kunnan lakisääteinen velvollisuus on järjestää palveluita. Kiinteistöjen ja rakennusten omistaminen ei kuulu kunnan lakisääteisiin velvollisuuksiin ja mielestäni Kotkan on hyvä hetki miettiä, onko kunta oikea taho omistamaan kiinteistöjä, onko sillä resursseja hoitaa kiinteistöomaisuutta kestävästi ja taloudellisesti tehokkaasti. Nykyinen kiinteistö käytänne ei ole taloudellisesti kestävällä pohjalla. Jos kunta vuokraisi enemmän toimitiloja nykyisen omistamisen sijasta, se pystyisi talousarvioissaan määrittelemään täsmällisesti toimitilakustannuksensa vuokratilojen osalta ja taloutemme saisi entistä parempaa ennustettavuutta ja vakautta.

Kaupungin hallitus päättää kuinka tiloja hankitaan (vuokrataan/ostetaan/rakennetaan), kuinka paljon ja mikä on ylläpitobudjetti. Tekninen toimiala, joka Kotkassa taitaa olla tilakeskus, toteuttaa sen, minkä luottamusmiehet ovat päättäneet. Varojen ja vastuun tulisi olla yhteismitallisia, jotta tavoitteet voidaan saavuttaa. Ongelmaa ei ratkaista yksittäisillä remonteilla. Se ratkaistaan tarkoituksenmukaisella kiinteistösrtaegisella johtamisella.

Siihen saakka; ulkoilkaa paljon, tehkää mukavia asioita ja tuulettakaa reippaasti ikkunoista. Ei se ongelmaa ratkaise, mutta helpottaa hiukan.

Iloista joulunodotusta


Vieras

#3

08.12.2013 16:24

Jos ois kyseessä se, et kaupungintalo ois homeessa ni eiköhän siit pistettäis heti asiat tuumasta toimeen, toisinkuin koulujen tilanteessa....

Vieras

#4

20.12.2013 10:58

!