Päiväkoti Kalinkan puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Päiväkoti Kalinkan puolesta.


Vieras

#1

08.12.2013 10:48

Ehdottomasti Helsingin kaupungin tulee tukea venäjänkielistä kielikylpypäiväkotia. Venäjän kielen asema talouden kannalta on tosi tärkeä, joten ERIKOISASEMA on HYVÄKSYTÄVÄ! Verorahat menee tuottoisaan toimintaan ja tulevat oppilaiden työelämämenestyksen myötä takaisin moninkertaisina heidän palkkapussista <3

Vieras

#2

08.12.2013 15:02

suomen- ja ruotsinkielisten jälkeen suurin kieliryhmä Suomessa. Onko tämä sitä ryssävihaa byrokratiaksi naamioituneena??
Kalinkalaisen äiti

#3 Yksityistäminen ei mahdollista

08.12.2013 18:01

Kaupunki toivoo, että Kalinka voisi jatkaa yksityisenä päiväkotina. Valitettavasti se ei Kalinkan tapauksessa todennäköisesti ole taloudellisesti mahdollista. Mielestäni sen takia Kalinkan kohdalla pitäisi tehdä poikkeus ja jatkaa ostopalvelusopimusta ilman jatkuvaa pelkoa kilpailuttamisesta. Suomalais-venäläinen koulu on valtion koulu ja kunta säästää kun Kalinkan lapset menevät sinne. Kalinkan lakkauttaminen näkyy väistämättä myös SVK:n oppilasmäärissä.

Vieras

#4

08.12.2013 18:08

Muistan vielä kun peruskivi muurattiin. Tytär oli ensimmäisiä Kalinkalaisia, toinen iltapäiväryhmässä. Päiväkoti tarjosi hyvän lähdön esikoulun ja koulun puolelle. Antoi hyvät eväät tulevaisuuteen.
Kalinkasta kokemusta

#5 Re:

09.12.2013 06:53

#1: -

Kaupungin päätös on todella lyhytnäköinen ja monikulttuurisen Helsingin rakentamisen tavoitteen vastainen. me tarvitsemme ehdottomasti Kalinkaa rakentamaan monikulttuurisuutta, vahvaa venäjänkieltä ja kotouttamista maamme suurimman ulkomaisen vähemmistön lapsille!


Vieras

#6

09.12.2013 07:08

Hyvän asian puolesta ehdotan todella monen ihmisen allekirjoittavan tämän adressin. Ei lapsia voi lähteä kuljettamaan ympäri Helsinkiä päiväkotiin.
Juha

#7 Lyhytjänteistä ajattelua

09.12.2013 19:00

jos kaupunki todella päättää lakkauttaa ostopalvelut. Ensinnäkin, mistä Helsinki kuluja leikkaamalla löytää vähän vajaa 100 uutta päivähoito paikkaa.
Lapset melkein 100% jatkavat viereisessä suomalais-venäläisessä VALTION koulussa käyden siellä sitten myös lukion. Tästähän kaupunki ei maksa käytännössä mitään.

Vieras

#8

10.12.2013 08:51

Suomi tarvitsee venäjän osaajia. Suomalais-Venäläisen koulun oppilaista iso osa tulee Kalinkan kielikylvyn jälkeen koulun eskariin ja sitä kautta kouluun ja venäjän osaajiksi. Ei Suomella ole varaa tällaisiin tyhmyilyihin.
Suomenkielisen kalinkalaisen lapsen äiti

#9 Kalinkan säilyminen toisi pitkällä tähtäimellä jopa säästöjä kaupungille

11.12.2013 08:22

Kalinkassa yli puolet perheistä ja lapsista on suomenkielisiä. Heille päiväkoti toimii kielikylpypäiväkotina, jossa arkisten toimien ja leikin lomassa kuulee ja oppii luonnostaan vierasta kieltä. Vastaavasti venäjänkielisille perheille Kalinka toimii kielikylpynä ja oppina suomenkielestä ja kulttuurista. Edut molemmille ovat kiistattomat: Suomi saa venäjää osaavia suomalaisia, ja helsingin kaupunki säästää päiväkodin tuottaessa opiskelijoita viereiseen suomalais-venäläiseen kouluun joka toimii valtion rahoituksella. Venäjän kielen osaamisen heikko taso Suomessa on tutkimusten mukaan nykyisin jopa talouden kasvun este ja erilaisissa juhlapuheissa venäjän kielen asemaa on haluttu parantaa. Edelleen venäjänkieliset (maahanmuuttajat) kotoutuvat hyvin Suomeen ja oppivat vahvan suomenkielen taidon. Tämä toimii muun muassa syrjäytymisen tehokkaana ehkäisijänä.

Laadukas päivähoito lienee kaikkien etu. Totta onkin että Kalinkassa on hyvä hoito, työhönsä sitoutuneet hoitajat ja inhimillisen kokoiset lapsiryhmät. Viestitulva päättäjille kertoo siis sekä vanhempien huolesta että tyytyväisyydestä Kalinkaan ja sen toimintaan.

Kalinka eroaa monista muista yksityisistä päiväkodeista mm. kokonsa takia. On eri asia saada n. 20 varakasta maksavaa perhettä asiakkaiksi kuin sata (Kalinkan lapsimäärä 98). Kalinkan perheet ovat kaikista tuloluokista ja tämä on myös ideologinen valinta: laadukasta ja kielikylpyä/omankielistä hoitoa on tahdottu tarjota kaikille varakkuudesta riippumatta. Käytännössä päiväkodin toimintaa ei voida jatkaa ilman kaupungin tukea, joko ostopalvelun jatkumisena tai muilla keinoin. Toivon siis muiden vanhempien joukossa, että kaupunki voisi tukea Kalinkan toimintaa myös tulevaisuudessa jossain muodossa, jotta toimintaa ei tarvitse lakkauttaa.

Kalinka on myös alueellaan tärkeä päivähoidon tarjoaja ja suurin osa päiväkodin lapsista tulee lähialueelta. Jos toimnta ajetaan alas tulee tämä näkymään paineena alueen muissa, jo nykyisillään täysissä päiväkodeissa.

Toivoisin että Kalinkaa kohdeltaisiin kielikylpypäiväkotina ja sille annettaisiin sama asema kuin lukuisille ruotsinkielisille kielikylpypäiväkodeille joilta kaupunki ostaa palveluja. Tämä olisi mielestäni sekä Helsingin kaupungin, koko Suomen että sekä alueen venäjän-, kaksikielisten, että suomenkielisten perheiden etu monella tapaa. Uskon että laadukkaalla päivähoidolla, syrjäytymisen ehkäisyllä ja venäjän kielitaidon paranemisella on jokaisella myös merkittävät hyödyt taloudelliselta kannalta.

Vieras

#10

11.12.2013 09:32

minulla on pieni poika, ja mietin että hän menee Kalinkaan kesällä

Vieras

#11

11.12.2013 18:18

Kaikki kolme lapsemme ovat olleet Kalinkassa. Ilman tätä korkea laatuista hoitoa ja opetusta meidän lapsemme eivät olisivat saaneet kaksikielistä kulttuuri ja omien juurien vahvistusta. Heistä on tullut parempaa kansalaisia ja vahvempia Suomen yhteyskunnan jäseniä. Globalisaation aikana olisi jo ymmärtävä että yhden kaksikielisen päiväkodin ylinpito ei saisi olla uhkauksen alla!!!
A vot

#12

11.12.2013 19:36

Itsestään selvä että Kalinkan toiminta tukee paljon asioita: monikultuurista Helsinkiä, kasvavan venäjänkielisten vähemmistön tarpeita ja tulevaa Suomen hyvinvointia (Suomi-Venäjä kauppasuhteet ovat myös kii Venäjän osaamisesta). Olisi tosi TYHMÄ jos KALINA suljettais.
SVK-laisten äiti

#13

11.12.2013 19:41

Asun Kalinkan nurkilla, omat suomenkieliset lapseni ovat käyneet sekä paikallista suomenkielistä että Kalinkan päiväkotia. Olimme molempiin hoitopaikkoihin erittäin tyytyväisiä. Lapsemme menivät Suomalais-venäläiseen kouluun, nyt esikoinen on lukion toisella ja nuorempi SVK:n 9 lk. Jos pitäisi tänään tehdä kouluvalinta, tekisimme ehdottomasti samoin kuin 11. vuotta sitten!

Vieras

#14

12.12.2013 07:00

Toivotaan parasta

Vieras

#15

12.12.2013 20:17

No ei tuommoset vaukuta mittää.
hyi

#16 Turhaa touhua

12.12.2013 20:18

ihan turhaa touhua.
2 lasta

#17 Pankakoski

12.12.2013 20:19

Ei lieksassa ole adressit mitää vaikuttanut, eikun kiinni ovet ja portit.
pikseli

#18 vieras

12.12.2013 20:32

Olen itse käynyt Helsingissä venäläistä koulua ja olisi todella ikävää jos päiväkoti lakkautetaan !
repe vaan.

#19 Montako äänä yhdellä on tässä adressissa?

12.12.2013 20:39

No onkohan nuo nimet jotka on päätetty laittaa näkymättömäksi uusinta miniä samoilta henkilöiltä :)

Vieras

#20

13.12.2013 11:30

Päiväkoti Kalinka on tarpeellinen, eikä sitä tule missään nimessä lakkauttaa!
Friend

#21 Here we go again

13.12.2013 13:52

Kalinka has been threatened to be left without city financing for many years in a row now. Each time it took time before the wise decision prevailed in the end. I think that once Helsinki decision-makers have spent time to understand that it is no common kindergarten but the main pre-school institution preparing kids for study in Helsinki Finnish-Russian school, it became obvious that it cannot be left out without city support. Hope wisdom will prevail this time as well!

Vieras

#22

13.12.2013 14:14




Olisi ikävää jos Kalinka lakkautetaan!

Vieras

#23

13.12.2013 14:45

Venäläiset lapset tarvitsevät venäjän kieltä sekä venäläisiä kavereita ehdottomasti
Pasi Lilja

#24

13.12.2013 16:50

Suomi ja Helsinki tarvitsevat venäjän osaajia. Suomalais-venäläisen koulun välittömässä läheisyydessä toimiva venäjän kieleen erikoistunut päiväkoti kasvattaa osaltaan tulevia ulkomaankaupan osaajia ja hyviä veronmaksajia. Väärä paikka säästää.
Jotain tapahtuu?

#25

15.12.2013 06:24

Heikki Takkisen ym. aloite päiväkoti Kalinkan toiminnan jatkamisesta


Kaupungin päätös lopettaa Suomalais-venäläisen koulun kannatusyhdistyksen ylläpitämän päiväkoti Kalinkan ostopalvelujen käyttö johtaa tärkeän nykymuotoisen toiminnan lakkaamiseen.

Päiväkodin toiminta on ollut uraa uurtavaa, se on niittänyt kansainvälistä mainetta kaksikielisen varhaiskasvatuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Päiväkodin toiminta on ollut integroituna valtion ylläpitämän yleissivistävän koulun toimintaan ja siten tukenut kaupungin strategian tavoitteiden mukaista venäjän "vähemmistökielen" ja naapurin kulttuurin oppimista ja käyttöä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunginhallitus etsii mahdollisuuksia päiväkoti Kalinkan toiminnan jatkamiseen kilpailulain sallimalla suorahankinnalla, kunnallisena päiväkotina tai jollain muulla tavalla.

Heikki Takkinen


12.12.2013

Heikki Takkisen ym. aloite päiväkoti Kalinkan toiminnan jatkamisesta


Kaupungin päätös lopettaa Suomalais-venäläisen koulun kannatusyhdistyksen ylläpitämän päiväkoti Kalinkan ostopalvelujen käyttö johtaa tärkeän nykymuotoisen toiminnan lakkaamiseen.

Päiväkodin toiminta on ollut uraa uurtavaa, se on niittänyt kansainvälistä mainetta kaksikielisen varhaiskasvatuksen kehittämisessä ja toteuttamisessa. Päiväkodin toiminta on ollut integroituna valtion ylläpitämän yleissivistävän koulun toimintaan ja siten tukenut kaupungin strategian tavoitteiden mukaista venäjän "vähemmistökielen" ja naapurin kulttuurin oppimista ja käyttöä.

Me allekirjoittaneet valtuutetut esitämme, että kaupunginhallitus etsii mahdollisuuksia päiväkoti Kalinkan toiminnan jatkamiseen kilpailulain sallimalla suorahankinnalla, kunnallisena päiväkotina tai jollain muulla tavalla.

Heikki Takkinen


12.12.2013


Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google_plusone_share Share on email



Share on facebook Share on twitter Share on linkedin Share on google_plusone_share Share on email