Viinijärven yläkoulun säilyttämisen puolesta

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Viinijärven yläkoulun säilyttämisen puolesta.


Vieras

#1

17.12.2013 19:18

Puolueen linjan mukaan. Ei yhtä yläkoulua, mikäli se edellyttää kirkonkylän koulun remontointia.

Vieras

#2 Nyt järki käteen puolueen linjasta välittämättä

17.12.2013 20:52

Puolueen linja, voi hyvänen aika. Omankin järjen käyttö on sallittua jos joukossa on tyhmyys tiivistynyt. Jos investointiesityksenä olisi 100 000 €, jolla saataisiin hyvä opetus kahdessa yläkoulussa ja samalla pidettyä koko länsiliperi hengissä, niin tietenkin se investointiesitys menisi läpi! Asiat mittakaavaansa, nyt ei puhuta isosta rahasta, mutta valtavasta mielipahasta puhutaan kyllä jos lakkautus ajetaan väkisin läpi.
Viinijärven koulu henkiin!

#3 Järjen käyttö sallittua!

18.12.2013 07:30

Ei mitään säästöjä synny todellisuudessa, se tullaan toteamaan tulevaisuudessa jos nyt Viinijärven yläkoulu lakkautetaan. Yritetään paperilla kaunistella lukuja!Tällä päätöksellä yritetään antaa tekohengitystä kunnan rapautuneelle taloudelle. Ensin suljetaan toimiva hyvä koulu , hyvien kulkuyhteyksien varrelta ja sitten rakennetaan Liperiin uutta ja todetaan että tulipas kalliiksi... Lapsien hyvinvoinnista ei saa tinkiä! Jättikoulut tuovat suuret ongelmat tullessaan ja se tulee näkymään myös kunnan rahapussissa. Ei kunnan taloutta pelasteta suurkoululla!!
Ei alkuperäinen karjalainen
Vieras

#4 Yhdenlainen laajempi näkemys

18.12.2013 16:02

Viinijärvi olisi rautatien ansiosta nopeasti saavutettava paikka niin Heinäveden rajalta, Outokummusta, Ylämyllyltä kuin vaikkapa Onttolastakin. Olisiko se sitten hyvä paikka isommalle yläkoululle ja lukiolle (vieläkin "hävettää" kunnanjohdon puolesta lukion lakkauttaminen näinkin väkirikkaasta kunnasta). Rautatielle pysäkkejä tiuhempaan ja pikkubussit kuljettamaan niin oppilaat, työssä käyvät kuin muutkin kuntalaiset pysäkeille. Juna jatkaisi Ylämyllylle ja Joensuuhun pari kolme kertaa aamulla ja illalla takaisin, vieden ja tuoden ammatti- ym. koululaiset, töissäkävijät, lääkäriin ym. asioille menijät. Saataisiin välteltyä tulevia autoilijoille lankeavia kilometriveroja ja autottomille paremmat kulkuyhteydet pidemmillekin työmatkoille. Outokumpu ja muut pienemmät taajamat ja kylät saisivat elinvoimaa, koska palveluihin pääsisi helpommin. Varmaan se uusi terveyskeskuskin kannattaisi rakentaa Viinijärvelle. Jos ei liityttäisikään Joensuuhun, niin napataan Outokumpi ja Polvijärven eteläpuoli kimppaan. No jos ei näin, niin sitten Viinijärvi joutuu Outokummun piiriin, Ylämyllystä tulee Joensuun läntinen keskus ja kirkonkylään jää agrimarketin sivupiste.


Vieras

#5

18.12.2013 16:19

Kunnassa jossa ei ole minkäänlaista koulutustarjontaa peruskoulun jälkeen, pitäisi panostaa siihen, että yläkoululaiset saavat hyvät paperit, joilla pärjäävät kilpailussa lähikaupungin koulutuspaikoista ja pääsevät elämässä eteenpäin. Mikään esitetyssä kouluratkaisussa ei tue hyvää ja laadukasta opetusta. Mikään esitetyssä kouluratkaisussa ei tue kunnan vetovoimaisuutta asuinpaikkana. Älytöntä mahdollisuuksien haaskaamista ja lyhytnäköistä (kirkon)kyläpolitikointia! Säästöjä tällä ei saada muusta kuin älykkyysosamäärästä.

Vieras

#6 Re:

18.12.2013 17:00

#5: -

Olen täsmälleen samaa mieltä. Nuorisotakuun hengessä pidetään koulunkäyntiedellytyksistä huoli, eikä sorruta säästämään kustannuksista piittaamatta. Halvempaa on satsata peruskoulutukseen, kuin maksaa koulu- ja opintopudokkaille toimeentulotukea ym. kuluja, karkottaa tulomuuttajat ja entisetkin kuntalaiset. Päätöksissä pitäisi huomioida terve järki, eikä puolueen kanta. Jokainen on aikuinen, ajatteleva yksilö ja asioista kannattaa ottaa selvää ennen kantansa muodostamista. Nyt olisi korkea aika tunnustaa Viinijärven alueen mahdollisuudet. Pienessä piirissä politikoinnin aika on ohi.

Säästetään hinnalla millä hyvänsä

#7 Tahtotila vai jumi?

18.12.2013 20:33

Lisäluokat Liperiin maksaa 500-700 000. Pienten koulun remonttia ei kannata tehdä koska se olisi melkein yhtä kallista. Viinijärven koulun muuttaminen alakoulu/päiväkodiksi maksaa vähintään 200 000.Parakit maksaa Liperiin helposti sen 100 000/1.vuosi ja 50 -70 000 seuraavat vuodet. Kahden kyläkoulun vuokrat säästää lakkautustilanteessa 140 000. Vanhempainneuvoston ehdotus, että molemmat yhtenäiset koulut säästävät omista menositaan, on ehdottomasti paras! Ihan oikeasti: jos perusteena yhdelle yläkoululle on säästöt, toivon että kuntalaiset vaativat vuoden päästä saadut "säästöt" paperilla nähtäväksi.
Oikeustaju on koetuksella

#8 Joensuu kutsuu

18.12.2013 21:42

Asmo Varis on mielipidekirjoituksessaan aivan oikeassa: "Kuopion ja Varkauden tien varsilla tämä usko (Liperiin) on alkanut horjua. Joensuuta korkeampi veroprosentti ja palveluiden katoaminen lähitaajamista herättää kysymyksen: mikä muuttuisi huonommaksi jos Liperi kuuluisi Joensuuhun ja seutukuntaa suunniteltaisiin kokonaisuutena" Tämä yläkoulun siirtoyritys on todella röyhkeää kirkonkylälle päin vetämistä. Kuopion ja Varkauden teiden varsilla asuu kuitenkin ylivoimainen enemmistö kunnan asukkaista! Joensuu lakkauttaisi ainakin tuon törkeän Liperin tekohengittämisen.

Adressin tekijä on poistanut tämän viestin (Näytä tarkemmat tiedot)

18.12.2013 22:24Vieras

#10

19.12.2013 07:10

Jos joku pitäisi lakkauttaa niin mitätön liperin kirkonkylä!
Vaihtoehto Y: kaksi yläkoulua ja riittävästi säästöä

#11 Vaihtoehto Y paras malli

19.12.2013 09:19

Hyvät päättäjät: teillä on selvityksessä kustannustehokas vaihtoehto Y, jossa säilyy kaksi yhtenäistä koulua (kaksi yläkoulua) ja kaksi kyläkoulua sulautetaan taajamakouluihin. Näin saadaan kolmen taajaman mallille tukea ja Liperin vahvuudet pidetään yllä. Läntisen puolen (=Viiniärvi) historia ja seutukunnallinen keskeisyys liikenteellisesti ja asutuksellisesti nousisivat arvoonsa!

Vieras

#12 Re: Vaihtoehto Y paras malli

19.12.2013 09:43

#11: Vaihtoehto Y: kaksi yläkoulua ja riittävästi säästöä - Vaihtoehto Y paras malli

Vaihtoehto Y on paras vaihtoehto myös lasten ja nuorten kannalta. Tämä ratkaisu takaisi kaikille kohtuulliset koulumatkat, kohtuullisen kokoiset koulut ja mahdollisuudet laadukkaaseen opetukseen. Pitäisi ajatella myös tulevaisuuteen, sillä eivät huonot ajat kestä ikuisuuksia. Nyt ei kannata säästää hengiltä sitä, mikä on hyvää ja toimivaa ja missä on tulevaisuudessa kehittämisen mahdollisuuksia. Eikä kannata ottaa sitä riskiä, että säästöillä saadaan aikaiseksi uusia kustannuksia. Pitkällä aikavälillä kestävimmät säästöt saadaan siitä, että panostetaan sairauksien ja ongelmien ennaltaehkäisyyn sekä kuntalaisten hyvinvointiin.

Päättäjäsukupolvi on elänyt aikaa, jolloin ala-aste ja yläaste olivat täysin toisistaan erillään. Aikaa, jolloin oli mokutuksia seiskaluokkalaisille, jolloin yläaste oli paikka, jossa kukin selvisi miten taisi ja jossa opettajat olivat etäällä oppilaiden todellisuudesta. On ymmärrettävää (muttei hyväksyttävää), ettei tämä päättäjäsukupolvi ymmärrä yhtenäiskoulua ja sitä, miten erilaista koulunkäynti on nykyään verrattuna "vanhoihin hyviin(?) aikoihin." Ymmärrettävää on sekin, että tietyt puolueet ovat ristiinnaulinneet itsensä kyläkouluihin ja vaalilupauksia on vaikea lähteä perumaan. Mutta hyvät päättäjät, vaikka saisitte kyläkoulut säilytettyä (muutamaksi vuodeksi), niin ei suuryläkoulu aja edes kyläkoulujen oppilaiden etua, sillä siirtyminen parinkymmenen hengen yhteisöstä lähes tuhannen hengen laitokseen on paljon pahempi vaihtoehto kuin koko 9 vuoden koulutaival kohtuullisen kokoisessa yhtenäiskoulussa. Toivon Liperin päättäjiltä rohkeutta ja vastuullisuutta, kykyä katsoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea halua katsoa kaikkien kuntalaisten etua.

P.S. Joissain kunnissa mietitään kuntaliitosten edellä ratkaisuja, joilla saataisiin omien asukkaiden etu turvattua kuntaliitosten jälkeenkin. On surullista, että Liperissä tunnutaan sen sijaan miettivän sitä, miten saadaan oman kylän etu turvattua muiden kylien kustannuksella.


Vieras

#13

19.12.2013 15:21

viinijärvestä tulee isompi taajama kuin liperin kk.stä.surkuhupaisaa touhua!tämmönen tekohengitys venkoilu!!!!

Vieras

#14

19.12.2013 18:15

Taas ovat vallassa liperin laki ja laskuoppi!
Siitä on tehtävä loppu!

Vieras

#15

19.12.2013 18:43

Ei varmaankaan kellekkään epäselvää mikä rakennusfirma nuo lisäluokat rakentais!!!?

Vieras

#16

19.12.2013 22:56

Koulu on viihtyisä kyläkoulu , ei lasten retuutusta Liperiin, ajallisesti ja järvevyyden nimissä Ei isoille kouluille.
kahden lapsen äiti

#17 Re: sama ajatus ,ajatelkaa lapsia.koulu on hyvällä paikalla ja hyvä opetus.

20.12.2013 07:51

vieras..

#18 Re:

20.12.2013 08:29

#10: -

Samaa mieltä!

@ viinijärvenkoulun rakastaja

#19 Viinijärven koulu<3

20.12.2013 15:30

Minusta olisi hyvä jos viinijärven yläkoulua ei laukkateta <3 Muutenkin kun meneee kyyteihin niin paljon rahaa ja viinijärven koulu on paras koulu ikinä <3 On liperinkin koulu ihan hyvä mutta en silti siedä sitä....! Minä olen tehnyt lakkautus laulun jossa todistan miten tärkeä yläkoulu on meille <3 Minun kaiki parhaat kaveritkin on yläkoulussa <3 ja serkut + sisarukset:) <3 Jos yläkoulu lakkautetaan mie en ainaakaaan tule liperiin!!! Ja aika kalliiks tullee kunnalle ...

paljon nähnyt ,vähän antanut!!!

#20

20.12.2013 16:48

PÄÄTTÄJÄT säästäkää koulu Viinijärvellä.Ajatelkaa LAPSIA .Älkää RAHAA
vmp

#21 Törkeä päätös

20.12.2013 18:33

Kunnan kärkipoliitikot lienevät nyt tyytyväisiä aikaansaannoksiinsa? Vaadin ja odotan, että näiden säästöjen tuloslaskelmat selvitetään kuntalaisille sentilleen ja pykälälleen kaikilta kustannuspaikoilta vuoden kuluttua.
vs

#22 Normimenoa

20.12.2013 19:06

Liperi ja Ylämylly kiistelevät kumpi saa mitäkin, ja Viinijärven olemassaolo unohdetaan tyystin. Ikävää että Viinijärven kylää pyritään aktiivisesti tälläkin tavoin näivettämään!

Vieras

#23

20.12.2013 19:32

Ai kärkipoliitikkoja..nyyhelöitä koko sakki!!

Vieras

#24

21.12.2013 13:27

Mikä liperi.Varkauvesta päin kun tulloo nii ensimmäinen kilometri merkki on 68 kilometrii viinijärvelle. Ei sanaakaan liperistä ennen kun alkaa vanha läänin raja. Jos oisin tyhmä nii en osois kiäntyy tepskan risteyksestä koko liperiin vuan huristelesin ohi.

Vieras

#25

11.01.2014 15:53

Kuinka vaikeaa oli ennenkin minun lapsuudessa ja nuoruudessa päästä Liperin kirkonkylälle! Julkinen liikenne oli silloin jo mitä oli ja nyt vielä surkeampi,liikenne toimii Viinijärvi-Käsämä-Ylämylly akselilla hyvin.En oikein ymmärrä miksi lapsille pitää koulunkäynti tehdä vaikeaksi ja jatkaa päivän pituutta kuljetuksilla.Liperi on syrjäkylä verrattuna näihin muihin keskuksiin,kannattais panostaa kunnallishallinnon keskittäminenkin tälle akselille.Muualla työssä käyvät varmaankin ovat huomanneet että matkan pituus on suuntaan ja toiseen sama, lapsilla ei vaan ole omaa autoa jolla lähteä heti kotimatkalle ilman odotteluaikoja.Entisenä viinijärveläisenä ja lapsenlasteni takia vastustan.

Kommentoi adressia
Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…

Facebook
Tulisiko Jyrki Kataisen erota?