Y-juna Karjaalle ja Inkooseen säilytettävä

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Y-juna Karjaalle ja Inkooseen säilytettävä.


Vieras

#76

31.01.2014 19:07

Dont remove it!!!

Vieras

#77

31.01.2014 19:07

Dont remove it!!!!

Vieras

#78

31.01.2014 19:08

.

Vieras

#79

31.01.2014 20:49

Oli kai selvää, että VR:n johdon kanssa ei mitään keskusteluyhteyttä olisi mahdollista saada. Siellä on asiat jo päätetty. Uskoisin, että Arolla ja VR:n ylimmällä johdolla on mielessä vain mahdollisimman hyvä tulos, joka myös vaikuttaa johdon tulospalkkioon. Aron yli ½ miljoonan vuosipalkkaan tekisi tulospakkio luonnollisesti mukavan lisän. Luulen, että edellisten vuosien huonojen tulosten johdosta (johto ei saanut bonuksia) päälliköille on annettu määräys kustannusten karsimisesta. Tämä on tietysti saanut kaikki herraa pelkäävät keksimään mitä omituisempia tapoja pitää pallinsa. Tämä liikennepaikkojen vähennys kai kuuluu niihin. Yhteiskunnan kannalta ei varmaankaan jonkun johtajan ilo ole tärkeämpää, kuin koko yhteisön hyvinvointi?
Viime aikoina on tullut lisää tietoa VR:n enemmän tai vähemmän sekavista toimista. Rakennusliitto on saartanut VR:n työmaat!
Sähköliitto on riidoissa VR:n kanssa!
VR on palkannut luottamusmiehet?
Selvitykseksi: Normaalisti työntekijät valitsevat luottamusmiehensä.
VR:llä näiden luottamusmiesten yläpuolella ovat VR:n palkkaamat liiketoimintaluottamusmiehet, jotka hyväksyvät VR:n tarjoamat sopimukset, jos luottamusmiehet eivät niitä hyväksy! Etelä-Amerikassa tällainen tominta on täysin moraalitonta, mutta suomessa se hyväksytään?
Luonnollisesti VR hyväksyy vain ”oman” ammattiliittonsa ja esim. sähköliitto on täysin boikotissa.
VR-Track:ssa on jatkuvasti YT:neuvottelut käynnissä ja kuitenkin n.70 virolaista odottelee lumisadetta helsingin alueella. Ovat lähes kympin/h halvempia, kuin suomalaiset. Tosin näitä suomalaisia voitaisiin käyttää muuhunkin, kuin vain lumisateen odotteluun. Ja pelkään, että jos se kunnon lumimyräkkä helsingin alueelle saapuu, voi ratapihalta löytyä useampikin raato.
Tiedän henkilökohtaisesti, ettei paikka ole niitä kaikkein mukavimpia.
Ja mitä tämä kaikki vaikuttaa meidän pyrkimykseemme säilyttää Purolan ja Nuppulinnan seisakkeet? Ei mitään, mutta , kumpi on tärkeämpää Yhteiskunnan hyvinvointi vai yksilön (Aro) vaurastuminen?
Liikenneministeri varmaan voi kokemuksellaan ja yhteiskunnallisella tietämyksellään päättää ovatko kansalaisten vai ylimystön tarpeet tärkeämmät?
Kirjoitettu Purola/Nuppulinna alueelle, mutta on mielestäni sopiva myös tänne.

Santtu



Vieras

#80

01.02.2014 05:29

Siuntiolaisena pahoin pelkään, että sama kohtalo on edessä myös siuntiolaisilla ennen pitkää.

Vieras

#81

01.02.2014 07:13

Y-tåget behövs i vår region, Ingå behöver bevara sin station. Speciellt i dessa tider då arbetskraften bör vara rörlig och minska på den strukturella arbetslösheten.
Resiinalehden keskusteluketju

#82 Re:

02.02.2014 05:33

#35: JunaJesse -

Kannattaa käväistä lukemassa myös JunaJessan mainitsemaa rautatieharrastajien keskusteluketjua www.resiinalehti.fi sivustolla, ja valita siellä "keskustelu" ja edelleen "uutiset" ja aiheena tietysti "Y-junien osittainen lakkauttaminen". Sivulta 3 alkaa keskustelu mm. VR:nliikennejohtaja Korhosen Helsingin Sanomissa julkaistun vastineen johdosta.

Todetaan mm että eihän mitään kaksoisraidetta ainakaan Turkuun saakka tarvita, kun Y-junakin kulkee vain Karjaalle. Todetaan että "vanha VR" itse poisti rataosalta Kirkkonummi-Karjaa kohtauspaikoista suurimman osan, ja tässä tilanteessa pelastaisi paljon, jos joitakin nyt  palautettaisiin. Keskustelussa viitataan tulevaan Hangon radan sähköistykseen ja Y-junan reitin jatkamisen mahdollisuuteen silloin Hankoon.

Kun VR:llä on tällä hetkellä sitova sopimus Y-junien ostoliikenteen hoitamisesta nykyisellään 31.12.2015, niin erittäin arvostettu rautatieguru Eljas Pölhö toteaa keskustelussa, että kun VR vastoin sitovaa voimassa olevaa ostosopimusta haluaa noin vain purkaa sopimuksen Y-junien osalta, niin tällainen menettelyhän tuo tulevaa junien kilpailutusta ajatellen aika jännät näkymät.

Y-junien myöhässä olemisen syitä on mietitty, ja todettu että jos Karjaalle menevän Y-junan edellä kulkeva E-juna on vähänkin myöhässä, niin perässä tuleva Y-juna joutuu heti hiljentämään vauhtiaan. On myös tuotu esille, että jospa voitaisiin kokeilla käyttää Y-junissa nopeampaa ja voimakkaampaa Sm4-kalustoa, siis edes kokeeksi näin talven aikana. On ehdotettu että jospa ohituspaikoille vaihdettaisiin "pitkiä vaihteita", niin lähevä juna saisi heti lähteä liikkeelle suurella nopeudella. On myös esitetty harkittavaksi, että liikennettä hoidettaisiin Karjaan ja Kirkkonummen välillä Karjaan kiskoautokalustolla, jollon Kirkkonummella olisi "nopea vaihto" säköjunaan.

Eli kannattaa käydä rautatieharrastajienkin palstalla ja aloittaa vaikkapa sivulta 3 ellei ehdi alkulehtiä lukea. Ja kun eduskunta aloittaa nyt vihdoin istuntonsa, niin nyt kansalaisten kannattaa ottaa yhteyttä omiin kansanedustajiinsa.

raaseporilainen

#83

04.02.2014 05:53

Työmatkustajien ja mummojen ym. ym. lisäksi myös matkailijat hyötyisivät , jos Y-juna menisi jopa Pohjankuruun tai Bolstaan saakka, fillari- ja kävelymatkan päähän mm. Fiskarsin ruukista. Mutta onhan se jo huomattu, että Raaseporin kaupunki ei välitä pätkääkään muuttaako paikkakunnalle oikeasti ihmisiä tai tuleeko matkailijoita, joten mitään käytännön elämää helpottavia toimenpiteitä ei tehdä.
Y-junailija

#84 money talks

04.02.2014 06:00

Tuplarataa rakennetaan pohjoiseen, koska koillisväylä avautuu, mikä tarkoittaa businestä. Tähän verrattuna ihmisten roudaaminen rantaradalla on jotain viherpiiperrystä. Kunnat ovat nähtävästi täysin munattomia.
nuppis

#85 tukea

04.02.2014 10:41

Myös täällä pääradan puolella ollaan pyyhkimässä seisakkeja pois, Purola ja Nuppulinna.
Adressi löytyy myös,allekirjoituksia, Kiitos.
Resiinalehden keskusteluketju

#86 Huomattava myös vuoden 2015 jälkeen

05.02.2014 05:49

Y-junakysymyksen ja myös pääradan seisakkeiden saatua nyt väliaikaisesti onnellisen päätöksen (VR:n noudatettava sitovaa ostoliikennesopimusta sopimuksen loppuun saakka 31.12.2015 saakka, niin kiinnitän huomiota tämän jälkeen Resiinalehden keskusteluketjuun tulleeseen Ari Palinin viestiin:

"Itse asiassa liikenteen tason ja siten myös Inkoon, Purolan ja Nuppulinnan pysähdysten pitäisi säilyä vielä sen jälkeenkin ainakin yhdeksän vuoden ajan aina vuoden 2024 loppuun asti. VR:n monopolin jatkon ehdothan kieltävät palvelutason heikentäminen".

Aikausemmin tässä keskusteluketjussa Juhani Pirttilahti on kertonut, että Inkoon asemaseutu ja Tähtelä olisi yleiskaavassa 2015 esitetty kyläkeskuksina ja henkilöjunaliikenteen pysähdyksinä. Nyt Inkoon pitää tuoda voimakkaasti esille tällaisia suunnitelmia, jos sellaisia on.

Kiinnitän siuntiolaisten huomiota erittäin kokeneen rautatieharrastaja Eljas Pölhön vanhoihin kokemuksiin peurustuvaa mielipidettä: "Viimeistään silloin kun aletaan ajamaan tyhjävaunujunia, lienee itsestään selvää, että Kirkkonummi - Siuntio siirtyy lakkautuslistalle, etenkin kun tykäreitin matkustajamäärät vähenevät. Vai luuleeko joku, että Kirkkonummi-Siuntio on pysyvä olotila?"

Eli myös siuntiolaisten on syytä olla jatkossakin erittäin virkeinä oman junansa säilyttämiseksi, ja säilyttämistä ei ainakaan edesauta Y-junareitin osittainen lakkauttaminen.
Junamatkustaja

#87 Pidetään puolemme juna-asiassa

05.02.2014 08:54

Kyllä tuossa Palinin mainistsemassa monopolisopimuksessa Helsinki-Karjaa rataosa ilmenee ainakin kaluston osalta vuoden 2017 loppuun, mutta täytyisi perehtyä juurta jaksoin sopimusongelmiin, ja ehkä kysellä ministeriöstäkin, ennen kuin voi olla varma koskeeko tuo kaukoliikenten monopolisopimus yleensä rataosaa Kirkkonummi-Karjaa. Voi olla että ainakaan kaikilta osin ei koske. Mutta ehdottomasti nyt matkustajien, kansanedustajien ja ennen kaikkea alueen kuntien täytyy heti alkaa panostaa tähän Y-junan liikennöintiasiaan, jotta juna kulkee varmasti vuoden 2015 jälkeenkin. Asia koskee ehdottomasti myös Siuntion kuntaa.

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

18.09.2016 05:27