Suomi yksikieliseksi maaksi

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Suomi yksikieliseksi maaksi.


Vieras

#26 Re:

25.05.2012 16:14

#12: Sara Risberg -

Tottakai tarvitsee, ja se jopa aloitetaan huomattavasti aikaisemmin ruotsinkielisissä kouluissa (kolmannella luokalla)!

Ruotsinsuomalainen

#27 Äänestysoikeus ?

21.07.2012 13:48

Kysyisin miten suomenruotsalaiset, jotka asuvat täällä Ruotsissa saavat äänestää Suomessa? Asuvat, tekevät töitä vuosikausia täällä ja lasketaan suomenruotsalaisiksi.
2011 heitä oli 5.39 % Suomessa, måntako heistä todellisuudessa asuu täällä Ruotsissa?
Ruotsinsuomalainen

#28 EU-Oikes - Tuomioistuin

21.07.2012 14:40

Tarvitaan kai joku somalilainen joka kääntyy EU-Oikeuteen ja haluaa vapautta Suomen pakkorutsista. Haluaa lapsilleen suomen, englannin ja oman kielensä ja on sitä mieltä että muu pakko on laitonta pakkoa. Oikeuden käynti sinne siis. Tai joku suomalainen kun haluaa toisia mahdollisuuksia lapsilleen.
Suomalainen

#29 Kannattaako ruotsi

21.07.2012 15:33

Sanotaan että "ruotsinopetus maksaa paljon".
Jos sen edestä kysyttäisiin "Kannattaako ruotsin kielen opetus suomalaisille nykyajan maailmaa katsoen ?"

Vieras

#30 toivomus

04.09.2012 18:02

ruotsi pois.
suomenkielinen

#31 Re: EU-Oikes - Tuomioistuin

07.09.2012 08:23

#28: Ruotsinsuomalainen - EU-Oikes - Tuomioistuin

Stubb ja kokoomuksen Sasi ovat EU:n päässä "kaalimaan pukkeina"  estämässä pakkoruotsin poistamisen. Ei  EU-tuomioistuin ryhdy toimiin.Kyllä meidän suomenkielisten on omalla äänestämiskäyttäytymisellä kyettävä poistamaan pakkoruotsi.

Suomenkielisten yliopistojen vieraiden kielten laitoksetkin ovat joko pelkureita tai tietämättömiä miten kielilait ja käytännöt ovat muualla maailmassa. Tällaista hölmöläisten kaksikielisyyttä ei löydy muualta kuin Suomesta. Kanadalainen kaksikielisyys eroaa suomalaisesta siinä että ranskalaisenemmistö -kaupungeissa jokaisen on osattava ranskaa ja englantilaisenemmistöisissä kaupungeissa englantia eli molempia ei siis vaadita. Sveitsi on monikielinen maa, mutta eri kantoneissa vaaditaan vain sen valtakielen osaaminen.

Suomenruotsalainen eliitti haittaa nyky-Suomessa enenevästi myös itseään, sillä että eivät itse luovu sivistyneesti  pakkoruotsittamisesta.  Aikoinaan suomenruotsalaiset ovat huijanneet yksinkertaisia,sinisilmäisiä ja alistettuja suomenkielisiä kaksikielisyydellä ja jyräävät nyt vieläkin kokoomuksen ystävällisellä avulla itsensä hallitukseen ja "ottavat" itselleen kaksi merkittävää ministerin paikkaa.

Kokoomus on  ykkönen  ja SDP toiseksi suurin pakkoruotsin kannattaja.  Suomenkieliset valitsevat muka pakosta pakkoruotsin. Se jatkuuko pakkoruotsipullan pureminen Hölmölässä on suomenkielisten omisssa käsissä.

 

 

L.Hartikka

#32 On hienoa osata ruotsia ja muita kieliä

30.10.2012 11:08

Hah eipä ole tämä naurettava adressi saanut paljoa kannatusta!
Itse olen perussuomalainen ja ajan suomalaisia aatteita ja suomen etua kannattavia asioita ja tämä ei ole sellainen tämä on naurettava typeryyden osoitus.

Tosin koulujärjestelmä tulisi nykyaikaistaan ja antaa oppilaiden tehdä itse päätös mitä haluaa lukea.

Suomi ja Englanti tulee olla pakollisia ja niiden lisäksi oppilaan tulisi valita Ruotsin, Venäjän väliltä vapaaehtoinen kieli.

Kaikki opiskelu on hyväksi.

Itse olen erittäin pettynyt kun en aikoinaan ottanut ruotsinkieltä tosissani ja nyt joudun opiskelemaan sitä yli 30 vuotiaana.

Kun osaa kieliä se avaa portteja monenlaisiin työuriin.

Itse muutin Ahvenanmaalle ja voin sanoa että täällä on kyllä hyvä osata ruotsi mutta myös Englannilla ja SUOMELLAKIN tulee ihan hyvin toimeen.

Suomen tulisi muutenkin tehdä lujemmin yhteistyötä juuri Ruotsin, Tanskan ja Norjan kanssa ja mahdollisesti perustaa todellinen pohjolanliitto.

Suomi ei tule tarvitsemaan Espanjaa, Kreikka ym eteläeuroopan riskimaita.

Suomen tulisi ottaa mallia ruotsista! MIettikää nyt Niillä on oma raha, ne panostavat omaan maanpuolustukseen, eivät alistu euroopankeskuspankkien valvontaan yms yms...

Toisin kuin Kataisen ja Urpilaisen johtama suomi on valmis myymään suomalaisuuden euroopalle ja valmis lähettämään meidän verorahat kreikkalaisille, espanialaisille pankeille!!


HERÄTKÄÄ NYT HYVÄT SUOMALAISET!!!

Vieras

#33

18.04.2014 15:47

Suomen pitäisi olla nyt jo yksikielinen eletään sentään 2000-lukua. Ymmärtäisin paremmin pakkoruotsin, jos Ruotsia puhuttaisiin vaikkapa 30% maassamme. Mutta kun kohta vajaat viis % enään puhuu Ruotsia äidinkielenään, niin onhan se aivan surkuhupaisaa jo. Ruotsinkielisiä kuntia pitäisi yhdistää lähimpiin Suomenkielisiin kuntiin. Näin tulisi suurkunta tai kaupunki, jossa Suomenkielisillä olisi vihdoin valta päättää Ruotsinkielisten asema maassamme. Vihdoinkin Ruotsinkieliset tajuaisivat asemansa ja heidän olisi aika myöntää tappionsa. Lisäksi Ruotsinkielisten perintö voitaisiin lunastaa valtiolle. Eli perintö ja omaisuus puoliksi ja mihin käyttöön se menisi, niin valtio voisi päättää. Toivoisin että maailman parantaminen olisi yksi vaihtoehto. Näin maamme ei olisi näin paljon velkaa. Tämä olisi hyvä pelottelukeino Ainakin rikkaita Ruotsinkielisiä kohtaan.

Vieras

#34

14.05.2014 18:27

Tämä adressi on todella hyvä, suomi yksikieliseksi maaksi!

Vieras

#35

09.12.2014 16:24

Miksi Suomessa marginaalikieli ruotsi n. 4% on samanarvoinen suomen kielen kanssa? Ei ruotsin kielellä pärjää maailmalla.

Vieras

#36

26.12.2014 00:11

RKP:n häikäilemätön ja epärehellinen politiikka on johtanut johtopäätökseen, että yksikielisyys on välttämätöntä.

Vieras

#37

11.10.2015 12:05

Hiekkailaiturintie 10c26 009800 Helsinki

Vieras

#38 Re:

11.10.2015 12:07

#16: Ketä Kiinnostaa -  

 singh jagjit


Vieras

#39

08.03.2016 10:29

Säästöjä tulisi tästä huimat määrät (Tarkka määrää ei varmaan saa paljastaa Suomessa ?)
Ruotsinkielen pakollisuudessa ei ole järjen häiventäkään.
On törkeää ,että 5% voi määrätä 95%:ia ?
Nettisuomal-nettifenno

#40

29.03.2016 07:01

Olipa todella vaatimaton adressi - noin 300 ääntä noin seitsemässä vuodessa.

 

Hyvä näin. Katkerat ja Talaa kannattavat nettifennomaanit eivät koskaan ole olleet suosittuja tässä maassa. Katkeruus kun ei ole mikään voimavara kenellekään.

Hyvä-blogi-tässä

#41 Kaksikielisyyden odelliset kustannukset

29.03.2016 07:24

#40: Nettisuomal-nettifenno -  

 http://freygeir.blogspot.fi

 

Google: myytti-kaksikielisyyden-kustannuksista + Freygeir

>>>> Tätä listaa voidaan tarvittaessa jatkaa, mutta käsittääkseni valtion ja kuntien kaksikielisyyden todennettavissa olevista konkreettisista kustannuksista on saatu varsin kattava kuva. Yhteensä summaksi tulee em. kohdista 237 miljoonaa euroa vuodessa ja jos tähän lisää Yleisradion kaksikielisyyskustannukset, saadaan yhteensä 275,5 miljoonaa euroa vuodessa

MYYTTI ON MURRETTU - Ei päästy lähellekään esitettyä 2 miljardia, tosin yksityissektorin ja kirkon kustannuksia ei ole käsitelty eikä yksittäisille ihmisille ruotsinopetuksesta mahdollisesti aiheutuneita henkisiä ja taloudellisia kärsimyksia hinnoiteltu. <<<<

 

Suomen valtion talousarvio on tällä hetkellä noin 54 000 miljoonaa vuositasolla, joten kaksikielisyyden kustannukset ovat noin 0,5 % vertailuluvustaan. Suomalaisuuden liitto joutui luopumaan omista laskelmistaan, koska luvut eivät vastanneet heidän haluamaansa.

Ottakaa mallia!

#42

30.06.2016 17:20

Suomi riittäisi hyvin ainoana kielenä, sillä maailmallakaan ei moni välttämättä tiedä Suomen kaksikielisyydestä. Jos haluamme lisäksi edistää suomen kielen asemaa ja kasvua niin tämä heikentää sitä. Asia voitaisiin korjata Viron mallilla, jossa huolimatta siitä, että viro on ainoa virallinen valtionkieli, on venäjänkielisille tarjottu kuitenkin mahdollisuus sen käyttöön määrätyissä asioissa!

Peter Pihlström

#43 Miksi ruotsia?

17.10.2017 21:06

Keskiajalla kristinusko teki eurooppalaisista roomalaisia siinä mielessä, että heistä tuli keisarin tai kuninkaan alamaisia joilla oli yhteinen maailmanselitys - kristinusko. He eivät enää olleet vain suvun tai klaanin jäseniä. Tällä tavalla saatiin järjestettyä veronkantoa, sotavoimia ja rajoja. Nämä puuttuivat Suomen heimoilta. Tämän takia he eivät pystyneet eivätkä edes halunneet torjua katolisia ja ortotoksisia saarnaajia ja käännyttäjiä. Läntinen alue joutui katolilaisille/Ruotsille ja itäinen ortodokseille/venäläisille. Ainoastaan ne suomalaisugrilaiset kansat jotka tulivat läntisen kirkon piiriin; unkarilaiset, virolaiset ja suomalaiset ovat muodostaneet itsenäiset kansakunnat. Pitäisikö siis kiitollisuudesta ylläpitää ruotsia Suomessa ja sietää suomenruotsalaisia? Minusta yhteiskunta jossa historia näkyy rakennetussa ympäristössä, vanhoissa teissä ja muinaismuistomerkeissä sekä kuuluu vanhoissa murteissa ja kielissa on yksinkertaisesti mielenkiintoisempi kuin sellainen josta ne on siivottu pois.

Se leppymätön viha suomalaisia ja suomen kieltä kohtaan jota ruotsalaiset adressin kirjoittajan mukaan tuntevat on historiatonta roskaa. Voi myös kysyä millainen on se kommentoijien joukko joka ei uskalla kirjoittaa omalla nimellään. On mielenkiintoista, että adressin rustaaja lähtee siitä, että sankarit kirjoittavat nimimerkillä. Ruutu tarjoaa: "valitse nimimerkki" !  

KYRPÄ

#44 RUOTSIN VOIKI TUNKEE PåRSEESEEN!

04.10.2019 21:18

    ()    

 

HEIL HITLER!

 

EU VÍTTUUN!

 

MARKKA TAKAS!

 

FAASISMI!

 

MATUT HIRTEEN!

 

DEMOKRATIA ON KÚSETUS!

 

ISLAM ON HOMOK´PROPAGANDAA!

 

WHITE POWER!

 

RASISMI ON ROTU OPPI!

 

TURKISTARHAUS ON SUOMEN SELKÄ TARHAUS RANKA!

 

NEGRUT HÍRTEEN JA VASSARI PERSU M,AANPETTURIT KANSSA!

 

 <´l`>   WWW PVL . COM FI

 

'_' ___ _s

 

 

SUUR SUOMEN PUOLESTA!

    l         

SUOMI ENSIN!